Funksjoner og prosjekter av en-etasjers hytter

En-etasjers hytter har blitt et prestisjesymbol. Fra materialet i denne artikkelen vil du finne ut hva de er, hva er deres fordeler og ulemper. I tillegg vil vi fortelle deg om deres interne arrangement..

Fordeler og ulemper

Fordelene med en-etasjers hytter er ubestridelige. Ett av dem er en rekke prosjekter med et ekstraordinært eksteriør og bisarr arkitektur. De er varierende når det gjelder størrelse, stil, funksjonalitet..

Laget for å ta hensyn til kundenes individuelle behov. Arealet på tomten brukes så rimelig som mulig, noe som er spesielt viktig når det er mangel på territorium. Koster mindre enn bygninger med to eller flere etasjer.

Samtidig tar det mindre tid å bygge dem. For bygging av hytter brukes forskjellige råvarer (murstein, ekspandert leire, skumbetong, limte bjelker, SIP -paneler). Prosjekter kan ha en eller flere innganger, uthus (lysthus, verandaer, terrasser).

Ofte opprettes hytter med en annen type glass og type inngangsgruppe. Noen av dem har søyler og skrå takvinduer. Formen på vindusåpningene varierer fra klassisk til buet. Vinduer kan være tradisjonelle, runde, lyse og tonede.

En-etasjers hytter er komfortable å bo i og enkle å vedlikeholde. De har et enkelt fundament, praktisk rørføring av kommunikasjon, oppvarming og andre livsstøttesystemer..

Slike strukturer er ikke krevende for jordtypen. De krymper ikke så mye som analoge bygninger, for eksempel den to-etasjers typen. Etter avtale kan de bli et midlertidig eller fullverdig hjem.

Avhengig av størrelsen kan bygningen ha et annet antall rom. Oppsettet er designet åpent, delvis åpent eller tradisjonelt. Hvis det er behov for ekstra plass, er det enkelt å organisere kjelleren.

Sammen med fordelene har disse bygningene flere ulemper. Designet skal være så gjennomtenkt som mulig, ellers er strukturen ikke så funksjonell.

Enetasjes hytter har mindre plass enn bygninger i 2 eller 3 etasjer. Dette er eneboliger.

Hvis det er stort, vil det brukbare området virke begrenset, og selve huset vil virke ubehagelig..

Oversikt over prosjekter

En en-etasjers hytte kan ha en annen type layout. Strukturer tar ofte hensyn til sikkerheten til det eksisterende landskapsdesignet. På forespørsel fra kunden bygger den på utviklerens individuelle eller ferdige prosjekter.

Ofte er designopplegget tilpasset preferansene til eierne av den fremtidige hytta.. Planløsningen inkluderer alle nyansene, fra plassering av rom og kommunikasjon, til belysning.

Avhengig av bygningens form kan oppsettet se ut som en “vest” eller være U-formet (europeisk type). Noen bygninger har symmetrisk refleksjon i forhold til inngangsgruppen.

Når du designer, velg ønsket taktype. Taket på en-etasjers hytter er klassisk, komplekst, flatt. Valget av et bestemt alternativ avhenger av praktisk, estetikk og arkitektonisk stil..

Klassiske hus har gavltak. Avhengig av den arkitektoniske ideen og tilstedeværelsen av et loft, har hun skrånende vinduer. Oftest er de plassert på siden av fasaden..

Store herskapshus har ofte tak utstående ramper for hver arkitektonisk avsats. Noen ganger er det reist over verandaen og forbinder boligbygningen med inngangspartiet..

Prosjekter fortjener spesiell oppmerksomhet med karnappvindu. Arkitektoniske fremspring er forskjellige i form, mengde, dybde. De er symmetriske, asymmetriske, med klassisk eller panoramaglass..

Med panoramavinduer

Panoramavinduer (eller fransk) har en unik utsikt og fyller rommene i huset med naturlig lys. Videre er den laget i form av glassvegger laget av holdbare råvarer. Slik dekorerer de ikke bare vinduer, men også dører..

For å spare varme ligger de i sør eller sørvest..

Karnappvinduer, separate rom på hytta og inngangspartiet er dekorert med vinduer. Slike vinduer kan være plassert på forsiden av huset fra en eller to sider i forhold til inngangen..

Med terrasse

En forlengelse i form av en terrasse kan være tradisjonell eller omkranser strukturen rundt omkretsen. Videre kan den være konvensjonell og med delvis veggglass. På grunn av dette reduseres ikke belysningsnivået, varme spares.

I lukkede terrasser blir kommunikasjon og oppvarming ofte oppsummert. Ofte installeres lamper langs omkretsen eller i nærheten av frontveggen. Terrasser er utstyrt med sommer spisesaler og rekreasjonsområder. Verandaen er dekorert med smiing.

Med veranda

Oppsettet av andre prosjekter inkluderer en veranda. Den kan plasseres ikke bare forfra, men også fra siden av huset. Det er ofte designet i forbindelse med søyler og panoramavinduer. Kan ha flere trapper på forskjellige sider.

En hytte på 1 etasje med veranda suppleres ofte med et rekkverk. Verandaen kan ha et felles eller eget tak. Ofte har den 1 tom vegg. Som terrassen kan den suppleres med sin egen belysning. Beliggenheten er på siden eller i midten av fasaden..

Med garasje

De beste moderne prosjektene til store hytter laget av tre eller murstein kjennetegnes ved maksimal funksjonalitet. Garasjen kan plasseres under huset eller på siden.

Den er designet fra siden der inngangen er mer praktisk..

Garasjen har ofte en egen inngang til huset. Han har sitt eget eller et felles tak med hovedstrukturen. Denne delen av huset er også oppvarmet, belysning og nødvendig kommunikasjon leveres til den. Arkitekturen i garasjen er annerledes: i tillegg til den klassiske har den en inngang i form av et baldakin med søyler og tak.

Interiør dekorasjon

Interiøret i en en-etasjers hytte avhenger av bygningens arkitektoniske stil, så vel som av kundens smakpreferanser. I dag er design i engelsk stil fasjonabelt: moderne, lakonisk, respektabelt.

Når du velger et klassisk eller engelsk design, kjøpes tremøbler. De utstyrer en studie på hytta, kjøper monokromatiske gardiner for vinduene.

Interiørstilen, som fargeskjemaet i hele huset, er den samme.

Veggene er ferdig med dekorativt gips, en peis er installert i stuen, dekorert med naturstein eller kunststein. Taket på hyttene kan ha bjelker, andre er trimmet med strekkfilm eller gips.

Den såkalte alpinhus (stein, tre).

De er gode for ujevnt terreng eller kupert terreng..

Innvendig kan de også være ferdig i tre. Dette er enkle benker, grove bord, enkle møbler..

Interiør dekorasjon hytte stil Det kjennetegnes ved tilstedeværelsen av myke og komfortable møbler, pelskåper, hauger og tepper. En peis blir designet i stuen, stein og tre brukes til dekorasjon..

Skandinavisk stil innebærer bruk av stein, foring, takbjelker. Møblene er lakoniske og funksjonelle, stilen er preget av bruk av monokromatiske møbelelementer og ikke-standardtilbehør.

Innredning av hytter i stil provence innebærer kjøp av polstrede møbler i lyse farger, blomstret tekstiler. Veggene er dekorert med matt tapet for et brett eller maleri.

Karnappvinduet er ferdig avhengig av formålet. Det kan være en del av kjøkkenet, rekreasjonsområdet. Noen ganger utstyrer de et soverom, et lekerom for barn, en vinterhage, et kreativt verksted..

Med en ikke-standard layout, er det laget et øyoppsett inne i hytta. Det åpne rommet er utstyrt med tanke på hensikten med hvert funksjonsområde. Rommet kan være kjøkken-stue, kjøkken-bar.

I noen prosjekter er køya sikret ved hjelp av et podium eller trelister. Dette er en ekstraordinær løsning som avgrenser plassen med introduksjonen av en diskret organisasjon.

Små hytter (for eksempel 10×10 m) er utstyrt med høyest mulig funksjonalitet. Hvis bygninger har tilbygg (lysthus, verandaer), fungerer de som sommerkjøkken.

I store hus finner de et sted for eksempel et treningsstudio, et romslig toalettrom, et biljardrom. Noen utstyrer et verksted i huset.

Vakre eksempler

Vi tilbyr flere eksempler på moderne hytter med spektakulær arkitektur og harmonisk interiørdekorasjon.

  • Mulighet for å innrede et romslig kjøkken i en stor en-etasjers hytte.

  • Inndeling av plass i spisestue og gjesteområder i et åpent hus.

  • Et eksempel på et luksuriøst herskapshus med en uvanlig inngangsgruppe og panoramavinduer.

  • Prosjekt av et enetasjes hus med loft, veranda og tak av kompleks arkitektur.

  • En vakker idé som antar en symmetrisk forsiden av et landsted.