Funksjoner og design av karnappvinduer

Karnappvinduer gir et spektakulært utseende ikke bare til bygningens fasade, men også til interiøret. Den ikke-standardiserte, flotte utformingen av rommet krever de samme ikke-standardiserte designløsningene. Hva du trenger å gjøre med karnappvinduer for å slå arkitektenes gave så mye som mulig, vil vi fortelle i vår artikkel.

Hva det er?

Et karnappvindu er en utstående del av en bygning med helt eller delvis glass. Det er en vakker arkitektonisk enhet som tiltrekker seg oppmerksomhet med sin originalitet både i og utenfor bygningen..

Denne ingeniørløsningen bør ikke forveksles med anslag, anslag basert på bærende vegger..

For å lage et karnappvindu brukes uavhengige støtter og horisontale bjelker, noe som gir den muligheten til å være dypere og legge til ikke bare dekorative, men også ekte målere i rommet.

Et karnappvindu kan i det minste inneholde to vinduer hvis det stikker ut forbi veggen i bygningen med det eneste hjørnet. Maksimalt antall vinduer (5-9) gir store flerfasetterte utstående konstruksjoner.

Du kan se karnappvinduer på veggene i typiske høyhus i P-44 T-serien eller på fasadene til private hus. Slike oppsett i urbane områder ble brukt i historiske bygninger. De har blitt brukt i moderne typisk arkitektur siden 1996, og de er fortsatt relevante i vår tid..

La oss finne ut av det, å leve med karnappvinduer kan betraktes som en formue eller et problem? Vurder først fordelene ved slike oppsett..

 • Gir rommet ekstra kvadratmeter er et pluss som er vanskelig å nekte.
 • Økt glassareal lar mye naturlig lys komme inn i rommet, noe som gjør det mulig å bruke belysning i kortere tid, noe som sparer energi.
 • I et rom med et karnappvindu, vakkert unikt interiør.
 • Fremspringene er lett sonet, der ikke bare det praktiske manifesteres, men også et spesielt høydepunkt i den generelle utformingen av rommet.

Blant de åpenbare plussene er det imidlertid også et sted for minuser..

 • Karnappvinduer representerer store glasslister, som er vanskelige å isolere, noe som fører til et generelt varmetap i den kalde årstiden. Leiligheter i nordlige områder er spesielt berørt.
 • For de sørlige regionene, muligheten forbedre hjemmet ditt med en ekstra kilde til varme og lys på grunn av det store antallet vinduer, fører det til økt drift av splittsystemet og utbrenthet fra ultrafiolett stråling i rommiljøet.
 • Totalt glass multipliserer tid og krefter for å ta vare på unødvendige vinduer.
 • Ekstra utgift for gardinstenger og gardiner vil ramme familiebudsjettet.
 • Karnappvinduer krever tilpassede møbler, hvis organisasjon skaper visse problemer.

Oversikt over arter

Utformingen av karnappvinduet ser annerledes ut – du kan installere vanlige PVC -doble vinduer, eller du kan designe panoramavinduer på gulvet og gi dem miljøvennlige trerammer. Av stor betydning for utformingen av det nyttige området inne i karnappvinduet er størrelsen. Jo dypere fremspringet er, desto mer funksjonelt vil dets evner være..

Ikke bare størrelsen og den estetiske komponenten diversifiserer typer karnappvinduer, den største forskjellen mellom dem ligger i geometrien til selve avsatsen – rund, trapesformet, polygonal.

La oss vurdere formen på karnappvinduer mer detaljert.

 • Rund. En vakker versjon av hyllen med myke former, estetisk tiltalende inne og ute. I motsetning til et polyeder er det ikke vanskelig å designe slike vinduer, det er nok å bruke en buet gesimser – og du trenger ikke å dele den i elementer, og gardinene i små uavhengige lerreter.

 • Rektangulær. Hvis du sammenligner denne formen med en sirkel, utenfor og inne i bygningen, vil den virke enkel og til og med kjedelig, som minner om en balkong. Men hvor mye mindre stress vil denne geometrien skape for eierne! Du trenger ikke å bestille spesielle radiusmøbler. Det er mye lettere å ordne tre rette, forståelige vinduer enn å arbeide med et polyeder..

 • Trapesformet. Den vanligste typen karnappvinduer. Sidevinduene er ikke plassert rett, som i forrige versjon, men på skrå. Dette gjør avsatsen mer attraktiv, men krever tilpassede møbler. For dekorasjon av vinduer trenger du 2-4 stykker tekstilstoffer eller bruk av persienner, romerske rullegardiner.

 • Trekantet. Hjørnekanten gir problemer for designeren, rommet får et ekstra (femte) hjørne, det er ikke lett å ordne møbler harmonisk under slike forhold. Men det er ingen problemer med vindusdekorasjon. Det er bare to av dem, du kan jobbe med hver av dem selv, utstyrt med en separat gesims og tekstilstoff.

 • Mangefasettert. Veldig effektiv, med et stort område, men også det vanskeligste karnappvinduet å designe. Stort glass fører til betydelig varmetap, følelsen av personvern går tapt, glasspleie øker mange ganger, utgiften for vindusdekorasjon med gardiner øker betydelig.

 • Uregelmessig form. Det er vanskelig å tilpasse møbler til karnappvinduer med ødelagt geometri, du må bestille individuelt for de tilgjengelige størrelsene. Du må også jobbe hardt med vindusdekorasjon. I et privat hus, der et høyt gjerde beskytter stedet mot nysgjerrige øyne, kan du skape hygge ved hjelp av en lambrequin, det vil si helt uten gardiner. Men hvis det er nødvendig med personvern, er rullegardiner installert på hvert vindu separat, som i tilfelle av en flerfaset kant..

Velge en gardinstang for gardiner

Karnappvinduer har et annet område og konfigurasjon, slik at gesimsen passer til bruddet på en bestemt hylle, må du måle dens parametere og bestille et produkt av passende størrelse eller bruke tilkoblingsadaptere.

I henhold til plasseringsmetoden skilles to typer produkter: vegg og tak. I henhold til materialene for fremstilling av gardiner for gardiner, er det metall (aluminium, smidd), plast, tre, snor.

Følgende typer gesimser er egnet for dekorering av et karnappvindu.

Profil

Avhengig av mengden tekstiler (gardiner, tyll, lambrequin), bestilles en 2-raders eller 3-raders versjon. Profil gesimsen er laget av aluminium eller plast, den er lakonisk, rimelig og enkel å utføre for forskjellige typer karnappvinduer. Oftest er det montert i taket, men det kan også installeres på vegger hvis det er veggbraketter..

Aluminiumsalternativene er mer robuste og pulverlakkert for holdbarhet. Gesimser har endekurver av forskjellige fremspring (fra 10 til 28 cm). En stor forlengelse hjelper gardinene med å komme seg rundt et hinder i form av et batteri eller en vinduskarme, mens de faller ned i et jevnt lerret. Avstanden mellom føringene er 5 cm. Deler av radene i karnappvinduet er komplisert med forbindelsesbroer.

Settet med profil gesimser inkluderer: profiler, endehetter, støtter for festing til taket, kontakter, kroker med løpere.

Fleksibel gesim er laget av pålitelig polymermateriale. Den kan godta hvilken som helst konfigurasjon. Settet inneholder:

 • fleksibel guide;
 • skyvehengere med kroker for gardiner;
 • endehett som forhindrer at gardiner forlater gesimsen;
 • braketter for å feste produktet til en vegg eller et tak;
 • ytterligere innsatser som utvider mulighetene for gesimsen.

Hvis alle brikkene er brettet sammen, kan det dannes en unik buet henger for tilpassede vinduer. På en slik gesimser glir gardinene uten vanskeligheter i hele lengden..

Løfting

Denne typen gardinstenger refererer til fleksible alternativer, supplert med en løftemekanisme, som kan være manuell eller elektrisk.. Passer til alle typer løftepaneler.

Rund

Gesimsen består av lettbøyde stenger, festet sammen av hengslede ledd, som kan justeres ved å sette fjæringen i ønsket vinkel. Gardiner kan ikke gå over koblingene, så de bør henges så mange som det er stenger i strukturen.

Runde gardinstenger er montert på veggene, de er veldig slitesterke, de tåler lett tunge gardiner. Produktene ser dekorative ut og trenger ikke skjult installasjon.

String

Gesimsen er en vegg- eller takbrakett som holder sterke, godt strukkede strenger (fra 1 til 3 stykker). Ringer eller kleshengere med kroker som gardinene henger på beveger seg langs strengene.

Designet passer ikke til et rundt karnappvindu, da strengene trekkes i deler og skaper en brutt linje. De brukes i en rektangulær, trekantet, trapesformet eller polyederhylle..

Lerretene kan bare gå i seksjonen mellom parentesene, så de trenger så mange som knekkene i karnappvinduet.

Designalternativer

For noen eiere av en ikke-standard layout, er et karnappvindu en kilde til varme og lys, en mulighet til å observere et vakkert landskap bak glass. Andre karnappereiere opplever overoppheting om sommeren og brudd på personvernet på grunn av panoramautsikt. Hvis førstnevnte bruker lyse gjennomsiktige gardiner og skaper en innredning i rommet, trenger sistnevnte ugjennomsiktige ruller eller tekstilgardiner med god funksjonalitet.

Følgende typer gardiner vil bidra til å dekorere karnappvinduer, gjøre dem stilige og praktiske.

 • Klassisk. Myke tekstiler som henger fra tak til gulv og dekker et vindu i full bredde, er egnet for enhver romstil, ettersom de har et stort utvalg av farger og teksturer.

 • fransk. Vertikale gardiner med draperi ser pompøse og teatrale ut, brukt i barokk interiør.

 • Østerriksk. I motsetning til den franske versjonen av gardiner i full høyde, er østerrikske gardiner ofte igjen halvveis, noe som skaper en vakker lys gardin nederst på plagget..

 • Romersk. Ved utfoldelse ser gardinene ut som et solid lerret, ikke større enn et vindu eller en av skodder. Produktet settes sammen ved hjelp av en snor som trekker lerretet opp og legger det i tverrfold.

 • Rull. Når vinduet er lukket, ser lerretet ut som i den romerske versjonen. Måten å heve gardinene er annerledes, det skjer ikke ved å brette, men ved å rulle lerretet til en elegant rull festet over vinduet.

Funksjoner av vinduer i forskjellige rom

Dekorasjonen av karnappvinduer i rom med forskjellige formål er ikke det samme. For eksempel henger dyrere og sofistikerte tekstiler i gangen enn på kjøkkenet. Reguleringen av hyllen har også betydning.

Hvis det er et rekreasjonsområde med en karnappvindu i, er det rett og slett umulig å installere gardiner på gulvet over de polstrede møblene..

På kjøkkenet

I karnappvinduet på kjøkkenet utstyrer de forskjellige soner som påvirker utformingen av vinduene..

 • Spisegruppen med et rundt bord og stoler er plassert i avstand fra hyllelinjen og ligger i midten. Dette gjør det mulig å legge gardiner på gulvet for dekorasjon, ved hjelp av vakre og koselige alternativer..

 • Hvis sirkulære bord med sokkler er installert i karnappvinduet for å skape et arbeidsområde, velges tekstiler korte og praktiske, som ikke passer på bordplaten, kan enkelt fjernes fra vinduene og vaskes. I slike tilfeller brukes ofte persienner eller persienner. Radius polstrede møbler installert langs linjen med buede vegger krever samme vindusdekorasjon som med et skapsett med en benkeplate.

På soverommet

Det er sjelden man finner rullegardiner på soverommet, bare i tillegg til de klassiske. I dette rommet prøver de å organisere maksimal komfort, noe som bidrar til fullstendig avslapning og god søvn. Gardinene er valgt for et behagelig utseende, matchende i farge og stil med rommets design. Hvem vil ikke stå opp med de første solstrålene, foretrekker tykke gardiner.

 • Gardiner med et vakkert ornament på en rund gesims er involvert i utformingen av vinduet..

 • Praktiske og praktiske tette velurgardiner installert på en profiloppheng.

 • For å dekorere karnappvinduet på soverommet ble horisontale persienner og tradisjonelle gardiner med lambrequin brukt.

I stua

De slapper av i gangen, møter gjester, så de gir alt det beste til dette rommet. Tekstilene på vinduene matcher utformingen av stuen. For historiske stiler kan det være pompøse fløyelsgardiner eller fransk draperi, for klassisisme – en dyr, men streng vindusdekorasjon med klare geometriske former. Bare loft og minimalisme ty til romersk, rullegardiner eller japanske gardiner.

 • Delikate gardiner i gyldne nyanser er egnet for saler laget i beige og brune toner.

 • Den vakre trefargede designen av karnappvinduet passer godt til de polstrede møblene i gangen.

 I barnehagen

Barnerommet har ingen begrensninger på gardintypene, alle alternativer er akseptable for det – fra klassiske gardiner til lakoniske rullede lerreter. Det viktigste er at de ikke er strenge og kjedelige..

 • Det er praktisk å bruke et vindu dekorert med romerske og tradisjonelle gardiner samtidig.

 • Enkelheten til romerske persienner fortynnes med gullbuer som løper langs den sirkulære taklinjen.

Vakre eksempler i interiøret

Karnappvindu er en flott arkitektonisk teknikk, den er god selv uten dekorasjon. Men hvis du fyller den med stilige eller koselige tekstiler, blir hyllen i veggen det mest spektakulære og attraktive stedet i rommet.. Dette ses tydelig i eksemplene..

 • Sofistikerte buede karnappvinduer krever sofistikert design.

 • Et kjøkken dekorert med en lambrequin ser koselig ut og uten tradisjonelle gardiner.

 • Gardinene i det klassiske soverommet er harmonisk, vakkert og strengt dekorert.

 • Karoen Boudoir er designet for stille personvern.

 • Stilig klassisk design av spisestuen.