Funksjoner i utformingen av et hus på 10×8 m med loft

Oppsettet av det indre rommet i huset er nært knyttet til dets dimensjoner og antall etasjer. I denne artikkelen vil vi vurdere hovedspørsmålene angående dette viktige designstadiet i forhold til et hus på 10×8 m med loftsgulv.

Plassering på stedet

Før du begynner å planlegge et hus, må du tenke over beliggenheten på et bestemt nettsted. Det er nødvendig å være veldig forsiktig med faktorer som tilstedeværelse av bygninger i nærliggende områder, eksponering for sollys på forskjellige tider med dagslys, vindretningen som er karakteristisk for et gitt område. Funksjoner i landskapet og bygningene rundt påvirker beslutningen om antall og plassering av vinduer. For eksempel bør et barnerom ikke være plassert på siden der det ofte blåser en sterk vind..

Det er bedre å ikke slippe sterkt sollys inn i vinduene på et kontor eller hjemmebibliotek..

Kommunikasjon

Komforten ved å bo i huset skyldes tilgjengeligheten av kommunikasjon. Ethvert moderne hus har rennende vann, oppvarming, kloakk. Behovet for deres arrangement etterlater et avtrykk på valget av utformingen av et hus med loft. Det er ikke alltid mulig å koble et enkelt hus til sentraliserte nettverk. Husets planleggingsbeslutning avhenger av nøyaktig hvor og hvordan de autonome livsstøttesystemene kan lokaliseres. Når du planlegger, er det viktig å vite hvilket varmesystem som vil varme opp huset, hvor mange og hvilke radiatorer som må plasseres..

Det er verdt å vurdere på forhånd plasseringen og typen av komponenter i vannforsynings- og avløpsnettene.

Standard prosjekter

En boligbygning på 10 x 8 meter med loft er behagelig nok for en gjennomsnittlig familie på 4-5 personer. Vanligvis er fellesområder, bad, vaskerom og vaskerom plassert i første etasje. På loftet er barne- og soverom utstyrt, et andre bad. Med en kompetent layout kan du enkelt tildele plass til garderober eller et rom for håndarbeid.

Mange nyanser av oppsettet avhenger av størrelsen og plasseringen av mellomgulvetrappen.. Plassen som kreves for trappen inkluderer selve trappen, samt tilnærminger til den fra forskjellige rom, som også tar opp plass og bør organiseres så praktisk som mulig. De fleste typiske prosjekter sørger for inngangen til huset gjennom en veranda eller terrasse. På gangen er det en romslig garderobe eller et rom tilordnet et omkledningsrom. Fra gangen kan du gå rett til stua, og herfra kan du ofte gjøre en inngang til badet. Kjøkkenet fungerer ofte som spisestue, men noen ganger er spisestuen atskilt i et eget rom..

Levende sektor

Stuen forstås som fellesrom (stuer, salonger, soverom til familiemedlemmer og gjesterom). Det er bedre å holde soverommene til familiemedlemmer borte fra nysgjerrige øyne på loftsgulvet. De er laget isolert med utganger til en felles korridor. Der kan du også arrangere et lite avslapningsrom eller lesehjørne. Noen ganger sørger prosjektet for en balkong, som ligger på soverommet eller i fellesstuen..

Det er bedre hvis vinduene på soverommene er plassert på en slik måte at de er i en viss avstand fra vinduene til nabohusene..

Stuen inntar med rette hovedplassen i husets første etasje. Oftest er dette rommet det største i området. Det er bedre å ordne gjesterom i første etasje slik at eierne av huset og gjestene ikke forstyrrer hverandre i hviletiden. Her i første etasje kan du arrangere et hjemmebibliotek eller et studium. Panoramaglass med tilgang til terrassen ser spektakulær ut. Oppsettet og funksjonelle formål for individuelle lokaler avhenger helt av beboernes sammensetning og deres interesser.

Økonomisk sone

Bruksområdet inneholder kjøkken, bad, entré. Disse lokalene ligger i første etasje, selv om bad i moderne hus i økende grad er tilstede på loftet. Kjøkkenet kan skilles fra stua med en skillevegg. I dette tilfellet dannes et stort åpent rom, der mange interessante interiørløsninger kan realiseres. Badet er plassert slik at det ikke er i umiddelbar nærhet av spisestue eller stue.

Noen ganger er gangen ikke atskilt til et eget rom, og da åpner en romslig gang umiddelbart for blikket til personen som kommer inn i huset..

Vaskerom

I et slikt hus med loft er det nok plass til vaskerom. Disse inkluderer et fyrrom, vaskerom, pantry eller skap. I kjelerommet kan du installere to kjeler (hvorav den ene er fast brensel) for uavbrutt drift av varmesystemet i tilfelle ulykker på elektriske eller gassnett. Det er bedre å planlegge tøyet ved siden av badet. På denne måten kan du spare på den interne ledningen til kommunikasjon. Ganske ofte, når du bygger et hus, lages en garasje i form av en forlengelse, noe som også øker det brukbare området.

Alternativer for å øke bruksarealet

I tilfelle der familien er mer enn 5 personer, kan det være nødvendig med ekstra plass. Det er mulig å øke funksjonsområdet med den opprinnelige størrelsen på 10 med 8 meter på grunn av arrangementet av kjellergulvet. Vaskerom kan flyttes til kjelleren, eller du kan utstyre hjemmekino, verksted eller til og med badstue der..

Det er et alternativ der et to-etasjers hus er utstyrt med loft, det vil si at nesten tre etasjer er oppnådd. I dette tilfellet kan du utstyre et bad på hvert soverom, og øke antallet soverom selv..

Det er mange alternativer for å bruke den ekstra plassen: fra en musikk- eller dansesal til en botanisk hage hjemme.

Uvanlige løsninger

Det er planleggingsprosjekter for et 2-etasjers bygg som skiller seg fra standardløsninger. Disse prosjektene inkluderer “åpent rom”, med lite eller ingen partisjoner. En god idé for et slikt mellomrom ville være skyvepartisjoner, slik at du kan omplassere et rom på få sekunder. Interessante planleggingsløsninger finnes i hus med asymmetrisk tak, ikke-standard form av vindusåpninger. Hus med en polygon ved basen eller omvendt, glatte avrundede overganger fra en vegg til en annen ser uvanlige ut.

Du vil lære mer om funksjonene i utformingen av hus som måler 8×10 meter med loft i den følgende videoen.