Funksjoner av interiørdekorasjon i forskjellige stiler

Innredning i forskjellige stiler er en kreativ virksomhet. For å lage din egen unike design, trenger du ikke bare å forstå stilene, du må forstå egenskapene til din natur. Da kan du oppnå ekte harmoni i utformingen av hjemmet ditt..

Hva er?

Det er et bredt utvalg av interiørstiler: moderne og klassisk, skapt for komfort eller presentasjon, karakteristisk for kreative mennesker eller tilhenger av alt ultramoderne.

Stiler er delt inn i moderne, historisk og etnisk.

Historiske stiler inkluderer stilene i gresk, romersk antikk. De dukket opp og eksisterte i sin opprinnelige form fra XI århundre f.Kr. NS. til 500 -tallet e.Kr. NS. I løpet av denne perioden ble hovedprinsippene for harmoni og proporsjonalitet i interiøret og eksteriøret avledet.

Videre kan vi skille romansk og gotisk stil (henholdsvis X-XII og XII-XV århundrer). Sistnevnte er en stil i middelalderens kunst. Det ble utviklet som en interiørstil, hvis funksjoner er et høyt hvitt tak i stuen, kunstnerisk smi på en lysekrone, et massivt bord laget av løvtre..

Renessansestil – renessanse. Det ble fulgt av utviklingen av barokk, rokoko, klassisisme, empirestil, eklektisisme (fra slutten av 1500 -tallet til slutten av 1800 -tallet).

En stil med uttalte historiske og etniske trekk – kolonial, som begynte med de engelske kolonialistene.

På 1800 -tallet oppsto de såkalte “rustikke” stilene grunge og Provence (fra fransk “grange” – låve). Grunge kjennetegnes ved fravær av elementer av overdreven luksus, men også uaktsomhet. Provence – en stil i det franske innlandet som stammer fra sørkysten av Frankrike.

Den stalinistiske imperiets stil skiller seg fra hverandre – stilen til Stalin -tiden. Har originale elementer fra den keiserlige franske arkitekturen fra senklassismen, hvis hovedtrekk ble dannet under Napoleon I’s regjeringstid.

Historisk jugendstil dukket opp på begynnelsen av 1800- og 1900 -tallet, litt foran art deco. Hovedideen er fornektelse av asketisme. Eklektisisme, uvanlige former, halvtoner, kombinert med etniske ornamenter og mønstre, luksus, dyre materialer bidrar til å legemliggjøre det..

Countrymusikk fra begynnelsen av forrige århundre – landsbyens stil. Nå personifiserer han funksjonalitet, landlig skjønnhet, enkelhet, tydelige former for møbler, uforsiktighet og romantikk. Ingen luksus, rolige naturlige nyanser (med mindre du anser virkelige tremøbler som en luksus) – reglene for countrymusikk i ethvert land, som hver har sine egne landsbystilistiske tradisjoner.

Hytta er en stil som gjenspeiler en landlig hytte i Sveits. Nå kan det være et landsted med jaktutstyr, enkle tremøbler, smijernsdeler og tilbehør, en obligatorisk peis og takstrukturerte bjelker..

Country, hytte, grunge og provence kombinerer historiske røtter.

Sjøinteriøret ble en gang dannet av skipsbyggere for å forbedre interiøret i hyttene til edle engelske mennesker, så de første funksjonene er engelsk. I vår tid er essensen appeasement. Det tilrettelegges av de nødvendige egenskapene – møbler og et gulv av naturlig tre, en kombinasjon av hvite og blå farger i alle interiørelementer, antikviteter, detaljer om et skipstema.

Noen moderne toveis stiler:

 • Moderne. Det grunnleggende trekket er rasjonalitet og komfort til en rimelig pris, møbler som sparer plass;
 • Retro. Det er bygget rundt ting som var på høyden av moten i midten av det tjuende århundre eller arvestykker som en samovar. Men oftere er det designermøbler av uvanlige former, materialer og farger, lyse fantasimalerier, de samme teppene. Alt som loppemarkedet tilbyr og kan bli funnet hos kjøpere er velkommen – møbler og ting som krever restaurering;

 • Fusjon – tilkobling av forskjellige deler til en helhet. Det legemliggjør foreningen av designideer, skaper et romdesign fritt for stereotyper – ekstraordinære løsninger, en blanding av objekter av forskjellige stiler. Det er bare en regel – ikke å bryte personlig harmoni. “Nei” for overbelastning med detaljer, “ja” for romslighet, letthet og positivitet;
 • Økostyle. Dette er trygge materialer i dekorasjon, møbler og tilbehør – leire, glass, stein, tre, naturlige stoffer.

Det er en europeisk moderne trend, som noen designere skiller ut i en uavhengig stil. Den ble dannet av flere trender og er basert på hovedprinsippet – bekvemmeligheten til eierne. Varierer fra land til land – interiøret i Vest -Europa er forskjellig fra Øst -Europas. Hvert land har sitt eget begrep om komfort-fra sjeldne tre skodder til vinduer helt blottet for gardiner, fra høyteknologiske kjøkkenmøbler til bord i landlig stil. Et fellestrekk: fravær av vertikale skillevegger, åpne mellomgulv, minimalistiske detaljer, tilbakeholdenhet i farger, innredning.

Etniske stiler kan være moderne eller historiske. Den første er Middelhavet – et kompleks, overbelastet med detaljer, men som skaper en festlig atmosfære, solfylt interiør med 4 nasjonale retninger – gresk, marokkansk, fransk, italiensk. De er forskjellige i detaljer og farger: kaldt, nærmere sjøen – på gresk, varmt – på italiensk og lyst – i marokkansk retning. Provence og grunge tilhører sistnevnte, det vil si etniske historiske stiler..

Moderne etniske stiler inkluderer amerikansk stil med romslige rom i beroligende farger, eklektiske møbler og den nyeste teknologien..

Det er vestlige og østlige retninger, hvor det er både interiører med historiske trekk og helt moderne eller presentert i begge versjoner..

I japansk stil implementeres de grunnleggende prinsippene i henhold til historiske tradisjoner eller presenteres på en helt ny måte. Tomhet og energi som sirkulerer fritt i den, treverk og bambus, naturlige rolige farger, bruk av skillevegger og skjermer, askese og fullstendig fravær av paradiserte ting som avslører personlighet, tegn på denne trenden.

Kinesiske og marokkanske stiler er orientalske, men de representerer et annet øst, dets forskjellige retninger – asiatisk og arabisk. Indisk er også fra orientalske etniske stiler, men på grunn av den rikeste kulturhistorien tilhører den det historiske.

Kinesisk – fravær av firkantede og trekantede møbler, skarpe hjørner, tepper (med erstatning for matter), gardiner. Naturlig lys er å foretrekke. Screening med skjermer, nasjonale dekorartikler, bruk av farger som symbol på makt, helse, rikdom oppmuntres.

Den marokkanske stilen er preget av mønstrede lamper av messing og kobber, utsøkte utskårne møbler, hvit finish som bakgrunn for gull- eller sølvdekor, lyse ornament og farger, buede buer. Det er detaljer som skaper en elegant eller sprudlende luksus i øst.

Den vestlige gruppen inkluderer engelsk, italiensk, tysk, svensk, fransk nasjonal stil:

 • Engelsk – aristokratisk, med kjærlighet til skinnsofaer og lenestoler, mørke møbler laget av edelt tre, med proporsjonalitet, god smak, tilbakeholdenhet og balanse mellom dekorer. Mye tilbehør og dyrebare småting som vises som et objekt for kjærlighet og stolthet. Rommet er fullstendig fylt med møbler, lyset er svakt;
 • Italiensk – dekorasjonen bruker de naturlige tonene i dette solfylte, varme landet, møbler kan være marmor og trehugget, buer og peis er nødvendig;
 • fransk – ikke pretensiøs, med smidde og utskårne detaljer om møbler i antikk stil, som skal se dyre, men ikke prangende ut, høyt tak og vinduer, tunge gardiner, adlete vegger.

 • Russisk stil står, som alltid, mellom øst og vest. Trevegger og møbler, russiske husholdningsartikler, typiske retter. Detaljene og stilen på møbler og tilbehør avhenger av valgt retning – nyrussisk, naturalistisk bonde, edel eller fabelaktig. Det kan være krøllete utskårne rekkverk av rekkverk, og en lys skinne, og en krystalllysekrone under tømmerhvelv, og dyre originale møbler i russisk rokokostil..

Innen design er det generelle trender i valg av stiler i verden, diktert av designermote, og det er private for et bestemt land. Det er mange tilhengere av klassikerne i Russland. Amerika er avhengig av countrymusikk og sin egen stil. I Vest -Europa finnes ofte minimalistisk interiør med nasjonal smak..

Mest populær

Designere la merke til folks ønske om selvuttrykk og kreativitet og erklærte en boikott av rolig og upersonlig interiør. Mote foreslår å vende seg til det som var etterspurt for 40-50 år siden, og utvikle ideene fra disse årene i møbelindustrien.

Polerte overflater lover å ta plassen til børstede, og stiler der slike møbler er hovedelementet, har en tendens til å erstatte det nå etterspurte landet, loftet og høyteknologien. I Russland er dette kanskje ikke vellykket, siden ikke alle våre innbyggere har blitt kvitt gamle polerte møbler. Og de som endret interiøret klarte neppe å gå glipp av de polerte møblene, som var allestedsnærværende i Sovjetunionen og har vært i drift i flere tiår..

Tatt i betraktning de siste trendene, bør man forvente en skjevhet mot valg av stiler, fri for stive rammer og åpen for fantasi og uttrykk gjennom interiøret. Disse inkluderer vintage.

Årgang

Vinfremstillingsbegrepet “vintage” – “lagring av vin”, bestemte navnet på interiørstilen. Alt i ham ser ut til å være “vedvarende”. Interiøret gjør det mulig å reise tilbake til en æra som gleder seg, og takket være objektene som er lagt til grunn for designet, å føle sin ånd, helt nedsenket i den perioden. Tidsrammen for valg av stiler og tilhørende sjeldne eller kunstig alderen, stiliserte ting er begrenset til slutten av det nittende århundre..

Denne interiørstilen er for drømmere og reisende, ekte venner og estetiske, romantikere og oppfinnere – for alle som føler livssmaken. Årgangens natur er eklektisk – du trenger ikke å prøve å oppnå absolutt likhet med den valgte tidsperioden, det er nok å smake på stiliserte ting – en retro -telefon med en moderne “fylling”, lysarmaturer (sconces, lysekroner).

Funksjonene i stilen er:

 • Dekorativt fokus;
 • Kalde pastellfarger, basert på beige og hvite toner, kompleksblå, kontrastbrun, blå og mørkegrå er akseptable;
 • Delikat blomstertapet kan sameksistere med grovt gips;
 • Unaturlige materialer er forbudt;
 • Naturlige stoffer kan være dyre (silke, brokade) og rimeligere (lin, bomull). Mønstre av tekstiler til dekorasjon er forskjellige, – grønnsaker, bur, det er mulig å kombinere dem;
 • Ekte antikviteter, som en gammel tjeneste eller fotografier, vil bli hovedaksentene i komposisjonen;
 • Møbler laget av kunstig lagret tre eller malt i lyse farger, som også overflaten i rommet er ferdig med;
 • En seng med smijernssider er egnet for å skape et romantisk interiør.

Til tross for stilens eklektisisme, bør man holde seg til måtehold i valg av ting-de bør være av samme periode: 20-30 år på XX-tallet eller 80-90 år på XIX-tallet. Ellers vil interiøret se ut som et museum med utstillinger fra forskjellige tider..

Klassisk

Adel og harmoni i antikken, ro og fullstendighet, strever etter det ideelle – det viktigste som skiller klassikerne.

Takket være den behersket forfining og høye kvalitet på møbler og dekorasjonsartikler, har den klassiske stilen ledende posisjoner i rangeringen av interiøret i vårt land. Naturlig verdifull mahogny og mørkt tre er rimelig for et lite antall russiske borgere, men klassiske møbler med MDF -fasader stilisert som de er tilgjengelige.

Obligatoriske attributter er en marmorpeis, et byrå, en kommode, en luksuriøs spisegruppe, store speil, malerier i vakre rammer med portrettmaleri i stil fra 1700 -tallet, gulvvaser dekorert med draperi og skulpturelle veggmalerier, stukkforming i taket, generelle vinduer og dører av massivt tre, innlagt kunstnerisk parkett av edelt tre eller steingulv.

Polstrede møbler må trekkes med dyre blomstermaterialer. Lyse farger er ekskludert, men pastellfarger med krem, lysegrønne og beige nyanser gjelder. Riktig geometri i rommet, symmetrien til de plasserte objektene er nødvendig;

På store områder er kolonner passende, og deler rommet i soner som jevnt flyter inn i hverandre – gangen går inn i stuen, stuen – inn i spisestuen. Store former og relieff av møbler og tilbehør innebærer tilstedeværelse av høyt tak og plass med passende dimensjoner, som skal ha områder uten møbler. Det er ingen overbelastning av interiøret med møbler og dets elementer. Det klassiske interiøret er proporsjonalt og balansert.

I eksemplene overholdes i begge tilfeller de grunnleggende prinsippene for organisering av rommet, men i det andre tilfellet bryter møbler av en annen stil ikke det generelle konseptet i det hele tatt og ser ekstremt organiske ut. Dette alternativet er til og med å foretrekke ettersom det balanserer den luksuriøse dekorasjonen av rommet..

Barokk

Ordet kombinasjon perola barroca er oversatt fra portugisisk som “perle med uregelmessig form”. Barokk er en kunstnerisk renessansestil, etterspurt fra slutten av 1500 -tallet til midten av 1700 -tallet, grunnleggeren er den berømte skulptøren Michelangelo.

Hovedtrekkene er overdrevne dekorelementer, bevisst skapt illusjon av luksus i noen detaljer og ekte luksus med storhet, ledighet og omfang.

Stil detaljer:

 • Å rote opp plassen med møbler av plastgeometri – det er useriøst, ikke strengt i formen;
 • Blend med den gylne finishen i taket og veggene, et overflod av komplekse ornamenter og mønstre, utskårne detaljer, skinnende med glitter av edle metaller – med forgylning, bronse, sølv;
 • Sokkler for skulpturer, pastorale fresker, vridde balustere, rolig parkett eller natursteingulv er de siste som “fullfører” den uerfarne betrakteren av alle de ovennevnte overdrevenhetene..

Denne palassstilen kan ikke gjenskapes med etterlignende materialer, falsk vil se billig ut, leketøy, men moderne klassisk interiør trenger ikke dette..

For informasjon om hvordan du velger interiørartikler for barokkstil, se neste video..

Shabby chic

Hvis du ikke vet at en så fantastisk stil eksisterer, men bare for første gang ser bilder av rom dekorert i henhold til kanonene, kan du tro at dette er et bilde av dukkehus. Og ikke vår tid, men for 50 år siden. Alt ved ham er så rørende og unaturlig på en god måte.

Dette er et interiør med en historie, ting for det er kjøpt på et loppemarked, restaurert eller arvet, dekorert med kjærlighet. Den oppsto i siste kvartal av forrige århundre og har en sjel som er lik Provence..

Den mest delikate akvarellpaletten virker magisk sammen med antikke møbler malt i lyse farger. Slitasje kan være naturlig og kunstig..

Det sære ved shabby chic er at møblene ikke har strenge former., og detaljene er ment å forsterke effekten. Dette er noen søte små ting – vaser, esker, album, håndlagde tepper. Blonder, porselen, duker, myke seter og ryggstoler, spesielt sydd for enkelhets skyld, blomster i dekorasjonen vil gi huset hygge og interiør – med en romantisk oppfatning av mennesker som bor i huset og besøker gjester.

Moderne

Stilen er bygget på asymmetri, bevegelsesfrihet på grunn av den lille mengden møbler og dens dekorative effekt. Buede former, buede linjer og sjeldne rette vinkler er karakteristiske for hans setting..

Veggene i dempede nyanser er bare et bakteppe for fantasi luksus, det samme er det naturlige gulvet i et beskjeden design laget av stein, tre, samme farge som veggene eller litt mørkere. Det er akseptabelt å dekorere den nedre delen av veggene med trepaneler.

De originale møblene i dyrt tre med en strømlinjeformet form inneholder smidde og utskårne detaljer. Stoffene i dekorasjonen er naturlige, av høy kvalitet, deres beskjedne mønster er også bakgrunnen. Diskret komplekse naturlige farger blir noen ganger fortynnet med lyse farger for å legge til dybde.

Mye stoff dekorerer interiøret, detaljer hjelper det – draperi, broderi, frynser. Jenter med langt hår i innredningen er et gjenkjennelig tegn på stil. Alle møbler av en uvanlig form er essensen i interiøret og er dens dekorasjon..

Provence

Den rustikke interiørstilen stammer fra Sør -Frankrike, i Provence, nær sjøkysten.

Særpreg:

 • Tilstedeværelsen av eldre enkle tremøbler malt i hvitt eller møbler med klassiske detaljer med karakteristiske utskjæringer, smiing, patina;
 • Grove pussede vegger, en kombinasjon med murverk, som har blitt eksponert på steder “av seg selv”, er egnet. Bakgrunnsbilder er praktisk talt ikke funnet, men hvis eierne ikke kan leve uten tapet, er lerret med et lyst blomstermønster akseptabelt;
 • Byggingen av hus i tiden da Provence ble født involverte takbjelker. Siden den gang har de forblitt en av stilens hovedaksenter;
 • Naturlige brettgulv i lyse farger eller fliser med avrundede hjørner som gulv;
 • Stoffer og gardiner i blomster- eller vanlige farger, hvite eller naturlige bleke nyanser. Lin, ull, chintz, bomull foretrekkes;

 • Symbolet for Provence som et geografisk sted og stil er lavendel, frisk og tørket, alene med andre planter, rikelig arrangert og spredt over hele huset.
 • Etterbehandlingsfarger fortynnes sterkt, som om de er brent ut i solen;
 • Ruches, broderi, omslag, porselen, keramikk, kurvkurver som dekorasjon eller i stedet for kommode, lamper, lysekroner, gjør interiøret “hjemmekoselig”;
 • Vinduer, dører er malt hvite eller lyse pastellfarger. Hvis du maler bjelkene og hele det lave taket hvitt, vil dette bidra til å visuelt heve det og fjerne følelsen av et knebøy med lave vegger;
 • Favorittpynt-tilbehør roter ikke opp plassen, som møbler. Alle slags vaser, esker, krukker for bulkprodukter, rammer, kanner, skjell – alt er smakfullt arrangert i moderate mengder på hyller, skjenker, små benkeplater, kjøkken- og spisebordoverflater.

Orientalsk

Den østlige gruppen inkluderer etniske stiler fra flere asiatiske, arabiske, afrikanske land og India. Hver har personlighetstrekk, men det er også felles i de to undergruppene – asiatisk og arabisk.

Hovedtrekkene i den arabiske trenden er overflod av tekstiler, utskjæringer, mønstre, lysstyrken i interiøret, buer og hvelvede tak. Dens oppgave er å skape en passende atmosfære for avslapning og hvile..

Den asiatiske retningen kjennetegnes ved trekk ved minimalisme, overholdelse av filosofien i landet, både innen interiørdesign og valg av layout. Stilene i denne undergruppen er preget av ro i farger (det er også lyse kontrasterende), møbeldetaljer.

Asiater har en tendens til riktig geometri av plass og rette linjer, mens representanter for den andre gruppen foretrekker buede, flytende linjer av plass og møbler. Komfort for den arabiske undergruppen er tradisjonell.

Dekorasjonen av orientalsk interiør kan enten være behersket eller lyse farger, eller lyse, kontrasterende. Hver kultur har flere hundre år gamle tradisjoner, en rik kultur som har dannet en holdning til verden og skjønnhetsobjekter. Muslimer godtar ikke bilder av mennesker og dyr, og kompenserer for dette med luksuriøse ornamenter som har blitt skapt i årtusener. Buddhister verdsetter enhet med naturen, nærheten til den, og dette kommer til uttrykk ved at de bruker naturlige materialer i byggingen av hjemmene sine og innredningen – en spredning av steiner for dem kan være en ekte åpenbaring og den beste dekorasjonen, som blomster i hager for europeere.

Blomstermønstrene til kineserne og japanerne er laget med kjærlighet, som araberne, som føler og forstår skjønnhet på en helt annen måte, ikke er i stand til å oppleve. For dem vil intrikate tre- eller metallutskjæringer, lyse intrikate mosaikker bli gjenstand for beundring..

Skandinavisk

Stilen i rommet, lys og åpne vinduer. Dekorasjoner og møbler er ofte hvite eller vegger i hvitkalkede varme farger. Et unntak er fargede og tremøbler som flekker i et lyst rom. Funksjonell komfort og fravær av unødvendige detaljer gir en følelse av letthet og renslighet.

Dette er ikke en dekorasjonsstil, men et interiør med elegant bekvemmelighet og ledig plass..

Liste over funksjonene:

 • Vinduer er dekorasjon i seg selv og trenger ikke gardiner og gardiner, de løser problemet med maksimal naturlig belysning;
 • Gulvet kan være naturlig tre eller imitasjon av det;
 • Enkle, komfortable møbler er arrangert i enhver praktisk rekkefølge. Dette er hyller og modulsystemer, skap, åpne hyller med nødvendige eller dyre ting. Bord og stoler – hvitt eller naturlig tre. Det avhenger av finish og farge på resten av møblene. Det viktigste er å observere prinsippet om letthet i situasjonen;

 • Hvis det riktige er på armlengdes avstand, er det skandinaviske interiøret innredet riktig;
 • Hvite vegger fungerer som et utmerket bakteppe for mørke kontrasterende eller lyse tilbehør, møbler;
 • Finisher er tilgjengelige i myke varme og lyse pastellfarger;
 • Lyse aksenter må plasseres nøye. Et interessant teppe, en tegning på en sofapute, et stort bilde på veggen – dette er nok for en indre fargebalanse.

Skandinaver setter pris på ekte tre – parkett, møbler, så stilen forutsetter bruk. Hvis det er umulig å legge parkett, vil imitasjonen gjøre det, men resten av reglene må overholdes..

Industriell

En stil for de som er forelsket i romantikken i store industriområder. For ikke å forveksle med et loft, hvis fremvekst historisk var drevet og diktert av nødvendighet, da virkelige industrilokaler som viste seg å være unødvendige ble renovert og solgt av eierne som billige boliger til mennesker i kreative yrker som så potensialet i disse “palassene” av rør, glass og betong.

Den industrielle stilen oppsto senere som et tilbud til etterspørsel etter interiører av denne orienteringen, skapt i vanlige hus med et stort område. Nesten alt forener dem med loft, bortsett fra opprinnelse og salgssted..

For dekorasjon anbefaler designere å kjøpe spesielle materialer med en eldet effekt – dette er et belegg som etterligner rustent jern eller avskallende gips. Store vinduer inkluderer ikke gardiner.

Det foreslås å bruke fargene som tilsvarer den industrielle designen: alle metalliske nyanser, fargen på steinen, muligens ispedd lyse unaturlige farger som er typiske for plastmøbler.

Kjøkkenet er utstyrt med den nyeste teknologien, overflatene er laget av metall, naturstein eller kunststein. Benkeplatene til bardiskene, spisebord kan være laget av tre og massivt tre. Bakgrunn i et slikt interiør ville se malplassert ut, i motsetning til plakater, store bilder i enkle rammer..

Vanligvis er den industrielle stilen bestilt av mennesker hvis husområde tillater å legemliggjøre alle viktige trekk ved industriell design. Dette opptaket er fra 100 kvm. m, i et mindre område er det ganske enkelt umulig å gjøre dette. Størrelsen på vinduene må også stemme overens. Jo større de er, jo bedre. Franske panoramaåpninger fra gulv til tak er perfekte her.

Hovedideen med stilen er demokrati, forelskelse i en urban livsstil, forutsatt moderne ideer om skjønnhet og bekvemmelighet. I industriell design kan du finne en seng laget av trepaller, andre primitive møbler og hverdagsliv, ikke blottet for komfort, men estetisk sjokkerende.

Et rom dekorert i industriell stil kan være veldig behagelig, men det vil være koselig for en smal kategori mennesker med spesifikk utsikt..

Hvordan velge?

Garderoben gjenspeiler personligheten. Som psykologer sier, er det verdt å “våkne og innse deg selv”, huske hva vi elsker av klær og hva vi tåler. Hvis mote er alt vårt, og ikke en tung byrde, kan du trygt velge fasjonable stiler. Hvis vi trekker mot komfortable klær i stedet for fasjonable ting, trenger vi en passende stil. Hytter, grunge, amerikansk stil, boho med sine komfortable tepper vil gjøre.

For å utføre reparasjoner på 24 kvm. m i en typisk studioleilighet, etter å ha oppdatert kjøkken-stuen og flisene på badet, bør du ta hensyn til den skandinaviske stilen eller moderne. Begge er flinke til å bruke plass. Det er bedre å velge en hvit flis for et lite bad, med mulighet for å legge skrått for den visuelle effekten av å øke området. Interiører med et gammelt utseende for mini-opptak er ikke egnet på grunn av overdreven dekorative elementer og massive klassiske møbler, hvis dimensjoner og innredning vil “spise opp” de allerede beskjedne målerne.

Deretter bestemmer du om du trenger tapet eller om det vil være gips på veggene. Valget av fotopapir er nå stort, det er mulig å skrive ut bilder eller velge vakre teksturerte bakgrunnsbilder. Alt avhenger av valg av stil og designprosjekt, som du kan gjøre selv.

Ved å fortsette temaet for å velge en stil, bør det bemerkes at hobbyer kan spille en nøkkelrolle i den: Tenk deg hvordan du kan arrangere et standpunkt for verdifulle ting som demonstrerer prestasjonene dine, hobbyer, slik at det gleder og inspirerer. Dette vil bli det sentrale temaet..

Husk hvor du følte deg mest rolig, på hvilket sted, hjemme, blant hvilke ting, møbler, tekstiler, lukter. Hvilke minneoppfordringer vil avgjøre essensen av stilen. Detaljene vil settes sammen som puslespill, og valget blir åpenbart. Du vil forstå i hvilken retning du skal bevege deg.

Hvis tiden tillater det, kan du forberede deg grundigere, samle eksempler på interiører og deres detaljer i blader. Drøm om det du liker, presentere i detalj og skissere det du så.

Bare ikke fokuser på kostnad – du kan alltid finne gode analoger til en rimelig pris. Det hender at en mer demokratisk sluttversjon er likt mer enn den opprinnelige dyre.

Vakre eksempler i interiøret

Her kan du se eksempler på vakre og stilige interiører.

Diskret orientalsk interiør med fliser på gulvet.

2 forskjellige baderomsdesigner i japansk stil.

Industrielt svart-hvitt bad med iøynefallende sekskantede fliser.

Originalt interiør i svart og hvitt.