Fordeler, ulemper og prosjekter med runde hus

Bruken av runde husprosjekter er ikke bare et resultat av ønsket fra den fremtidige huseieren om å bli eier av en uvanlig formet struktur.. Ofte er denne avgjørelsen diktert av ønsket om, sammen med konstruksjonen, å skaffe en harmonisk, hensiktsmessig bolig, som samtidig er i samsvar med nyskapende trender innen konstruksjon og historiske tradisjoner, vakker og komfortabel. I artikkelen vil vi vurdere fordeler og ulemper med slike strukturer..

Fordeler og ulemper

Publikasjoner om dette emnet begynner alltid med et ekstraordinært utseende som kan vekke misunnelse hos naboer eller tiltrekke oppmerksomheten til forbipasserende. Utseendetes originalitet, det reduserte behovet for reparasjoner, muligheten for å bygge på et lett fundament – alt dette er bare en del av fordelene som oppnås ved valg av et av prosjektene, der sluttresultatet av innsatsen får en harmonisk form.

Det er ikke tilfeldig at mange nomadiske folk eller de som lever under tøffe klimatiske forhold har en utbredt tradisjon for å bygge et rundt hus, selv om det er sammenleggbart og flyttet under sesongmigrasjon. Betraktningene ved valg av denne formen var ikke kreativitet og et ønske om å skille seg ut fra den generelle bakgrunnen, men praktisk, hensiktsmessig og pålitelig..

I mange typer boliger til nomadiske folk var det ikke noe tak, de endte med en spiss topp, men moderne konstruksjon avvek noe fra denne regelen. En mann disponerer bygningsmaterialer og teknologier som gjør at spesialister enkelt kan bygge et rundt hus med et tak som fullfører og understreker sin vakre perfekte form..

Oppføring av fordelene med slike prosjekter kan være et eget tema for publisering, men byggherrer og arkitekter fremhever vanligvis de viktigste fordelene for en huseier:

 • motstand mot de mest ugunstige klimatiske forholdene (både mot sterk vind og jordskjelv);
 • muligheten til å klare seg uten et forsterket fundament, bruke lette materialer i konstruksjonen og spare ekstra penger;
 • varmetap minimeres i den ferdige bygningen, noe som betyr at eierne sparer på oppvarming;
 • innvendig er ekkoet i rektangulære og firkantede rom dempet, støynivået som kommer fra utsiden reduseres;
 • runde hus er pålitelige, krever praktisk talt ikke reparasjon, siden utseendet ikke endres og veggene ikke sprekker;
 • ingen nedbør samler seg på taket, dette er ganske enkelt umulig på grunn av sin uvanlige form;
 • det er ingen begrensninger i valg av sted for vindu og døråpninger;
 • gjentatte beregninger av den endelige kostnaden har vist at ved å velge et rundhusprosjekt og la tanken på et standardprosjekt, kan du spare 20% eller mer bare på designfunksjoner og materialer.

Selv om listen over fordeler kan videreføres, er det færre ulemper med slike prosjekter, og de skaper alle vanskeligheter bare for amatører som utfører konstruksjon med egne hender.. Et team av fagfolk med minimal erfaring kan enkelt takle spesifikk kutting av materialer og spesielle beslag, konstruksjonen av en sentral støttesøyle og en innvendig vegg som tar hovedbelastningen. Eieren trenger bare å skaffe seg et nøye designet prosjekt og høykvalitets, fleksible og plastbeleggmaterialer.

Oversikt over prosjekter

Ved konstruksjonen av et rundt hus kan ikke rektangulære betongplater brukes, men dette betyr ikke at de er skjøre eller dårligere enn bygninger laget av kjente bygningsmaterialer: rammen, takket være fordelene med skjemaet, vil være stabil i flere tiår, det er andre designalternativer som med riktig omsorg kjennetegnes av eksepsjonell styrke. En ferdig utarbeidet arbeidsplan og overholdelse av sekvensen som er angitt i den, lar deg ty til ethvert prosjekt fra de konvensjonelt identifiserte kategoriene.

Sfærer

Så langt er en relativt sjelden art som raskt blir populær blant avanserte huseiere og vågale arkitekter som ikke er redd for kompleksiteten ved å lage prosjekter eller oversette dem til virkelighet. Et hus i form av en ball forutsetter en økning i belastningen på basen, derav behovet for nøyaktige beregninger og bruk av spesifikke og dyre byggematerialer.

Det enkleste og mest vanlige alternativet for å bygge et slikt hus er å oppføre metallkonstruksjoner ute over et vanlig hus.. I alle fall bør eierne forberede seg på betydelige utgifter for den skandaløse formen..

Sylindrisk

Det kan også være beregnet for helårsopphold, siden slike bygninger ligner en vanlig sylinder plassert på en sokkel, og taket kan være av hvilken som helst type – rett, kuppelformet eller i form av en kjegle, i henhold til den gamle tradisjonen for nomader.

Et boligbygg kan bygges av slitesterke og kjente materialer. Det er tegl-, betong- og treprosjekter.

Oppsettet inne er praktisk, siden denne typen bygninger kan reises uten bærende konstruksjoner.

Sylinder i en annen dimensjon

Det andre, mer vanlige navnet er en omvendt sylinder.. Det er et halvcirkelformet hus med buede vegger. Det unike med hvert design kan ligge i det romlige arrangementet – sylinderen kan legges på siden, ha variable parametere (du kan også finne to -etasjers). Bygninger i denne versjonen er mindre problematiske i utformingen, beholder alle fordelene beskrevet for prosjekter med avrundede konturer – minimert varmetap og besparelser på dekorasjon, uvanlige konturer, særegenheten til hver bygning.

Halvkule og kuppelformet

En klar demonstrasjon av at den bioniske tilnærmingen til design, som er stadig mer utbredt i moderne arkitektur, kan skape alternativer som ideelt sett bringer mennesker nærmere naturen. Huset i øko-stil med avrundede vegger og skråtak, en-etasjers, møter alle stilkomponentene-maksimal bevaring av natur-, energi- og bygningsmaterialebesparelser, søket etter optimale løsninger gjort med minimale kostnader. Det kan være med en baldakin, med en veranda, kuppelformede alternativer er etterspurt som de mest økonomiske.

Det halvcirkelformede huset beholder muligheten til å arrangere panoramavinduer, og dette er et utmerket alternativ for en boligbygning eller et herregård.

Modulære hus av denne typen er ganske virkelige, siden små strukturer med glatte vegger er oppført i serien til enhver produsent. Men dette er ikke en forutsetning, ramme rammer brukes ofte, der det er flere måter å gi strukturen ønsket form.

Byggetrinn

Til tross for stadige advarsler om kompleksiteten til bygninger av denne typen og den uunnværlige invitasjonen til dette teamet av fagfolk, er det å bygge seg selv en veldig virkelig bedrift. Konsekvent og trinnvis utførelse av arbeidet med egne hender vil jevne ut noe av det uvanlige, spesielt hvis du har minst litt erfaring fra byggebransjen..

 1. Tegninger for et ferdigprosjekt er delt inn i fragmenter og belastningen for hver beregnes. Forhåndsbestem typen av fundament, gjør en sammenbrudd, vurder jordens tilstand.
 2. Hvis det er en kjeller eller garasje under huset i prosjektet, utføres ordningsarbeid. Ellers kan du bruke et haugfundament, rund plateunderlag eller bærende struktur..
 3. En ramme laget av en profil eller en trestang er den enkleste måten å montere et hus med en uvanlig form. Etter montering kan du starte kledningen. Den anbefaler bruk av SIP -paneler og isolasjon, men det er andre moderne byggematerialer du kan ty til..

Først må du bestemme metodene for varme og vanntetting: legging av spesialfilmer vil ikke ta lang tid, og det vil ikke være nødvendig med betydelige økonomiske investeringer, men huset vil gi maksimal komfort for innbyggerne.

Intern ordning

Det interne arrangementet avhenger av stilpreferanser og antall etasjer i bygningen.. Hvis det er planlagt mer enn én etasje, starter du med trappen. Den kan være sentrert eller gå langs veggen..

Installer innvendige tak (hvis noen i prosjektet). Noen ganger er et lite hus utelukkende avgrenset av sonering.

Du kan bruke pregede eller glatte teksturer, tekstiler, lamper, dekorative elementer. Om teksturene er matte eller blanke er opp til eierne. Dette emnet er gjenstand for mange diskusjoner, begge typer har et betydelig antall støttespillere og motstandere..

Innebygde møbler er vanligvis installert i et rundt hus, men også her kan det være alternativer hvis radielle innvendige skillevegger brukes.

Kjøkkenet, som tilbys på forhånd i prosjektet, trenger ventilasjon, så du må tenke på å legge kommunikasjon på forhånd, gi dekorative brannsikre midler for å maskere dem.

Vakre eksempler

Det er ikke tilfeldig at runde hus kalles bioniske. Uvanlig form motstår ugunstige værforhold.

Utvendige overflater er avgjørende. Bygningens skjønnhet kan leveres av en veranda eller balkong med en uvanlig form..

Den ubegrensede fantasien og kreativiteten til forfatterne av prosjektet etter implementeringen vil tiltrekke seg oppmerksomheten til hver person som går forbi.

Det runde huset, som en godt glemt gammel trend, får med sikkerhet poeng. Det er spådd at de i dette tiåret vil komme ut på de første linjene i etterspørselsvurderingen.

Besparelser på byggematerialer er noen ganger svært betydelige. Dette oppnås med et lett fundament som bruker moderne lette materialer..

Du kan finne ut enda mer nyttig informasjon om kuppelhus ved å se følgende video.