Finsk rammehus

Hver lykkelig eier av et stykke land drømmer om å bygge et ideelt hus på det – ferdig produsert, varmt og vakkert. Det er disse egenskapene som er iboende i rammehus bygget med streng overholdelse av teknologien utviklet av finnene..

Fordeler og ulemper

Finsk rammehus er designet for et tøft klima, og er praktiske, med ekstern enkelhet – en detaljert studie av hver eneste lille ting. I tillegg inkluderer fordelene med bygninger av denne typen:

 • høy miljøvennlighet, bruk av materialer av høy kvalitet;
 • varighet;
 • bygningene er varme og har utmerket lydisolasjon;
 • rammehus krymper ikke, innvendig etterbehandling kan startes umiddelbart etter at rammen er montert;
 • enkel konstruksjonsteknologi, montert som designer i henhold til tegninger;
 • høy konstruksjonshastighet på grunn av bruk av ferdige elementer;
 • ingen begrensninger i valg av design og layout.

Bygninger i finsk stil har også ulemper:

 • rammekonstruksjonsteknikk stiller høye krav til kvaliteten på bygningsmaterialer;
 • behovet for streng overholdelse av teknologi;
 • følsomheten til rammestrukturen for vibrasjoner;
 • behovet for regelmessige kontroller av trerammens tilstand.

Et stort antall klager på kvaliteten på rammestrukturer skyldes at teknologien som brukes av russiske byggherrer har lite til felles med teknologien for å bygge hus som praktiseres i Finland..

Hovedoppgaven til den fremtidige eieren av en hytte er å finne et pålitelig og velprøvd byggefirma som strengt overvåker overholdelse av byggeforskrifter.

Husprosjekter

Det fine med “rammehusene”, reist med finsk teknologi, er at de er designet for å bo året rundt. Faktisk er dette en stor termos med perfekt isolasjon, så det må arrangeres ventilasjon i den.. Vurder typiske finske bygninger.

En historie

Dette er et av de rimeligste alternativene for en hytte for en liten familie av pensjonister som bestemte seg for å bo i naturens favn – et rammehus som måler 13,8 m x 6,0 m med skråtak, noe som reduserer byggekostnadene betydelig. Det er en badstue under ett tak med tilgang til en åpen terrasse, og en utgang fra stuen fører til den..

Oppsettet av huset inkluderer en nesten 25 meter stor spisestue, to små soverom og et bad. Panoramavinduer i tre gir mye lys til stua og fyller rommet med naturlig lys. Den utvilsomme fordelen med en en-etasjers bygning er muligheten for økonomisk oppvarming..

To-etasjers

Eierne av moderne landsteder er tvunget til å bruke bilen hele tiden. Finsk husprosjekt med garasje er en praktisk løsning på problemet. Fordelene med dette alternativet:

 • ensartet arkitektonisk stil, uavhengig av om garasjen er under samme tak med huset eller festet til det;
 • inngang til garasjen fra stuen, som er veldig praktisk i dårlig vær og vinter;
 • bygninger er bygget på ett fundament;
 • et eget ventilasjonssystem blir satt opp i garasjen;
 • muligheten til å organisere et varmt hjemverksted.

Det tilgjengelige alternativet er en 2-etasjes “ramme” med en størrelse på 8×12,5 m, et areal på 161 m2. I første etasje er det: innebygd garasje med fyrrom, stue – 24 m2, spisestue – 9,3 m2, kjøkken – 9,7 m2, bad og gang med utgang til overbygd veranda. I andre etasje er det tre soverom, et omkledningsrom, en gang og et romslig bad. Interessant flertakt flislagt tak, typisk finsk design, brede stuevinduer – skandinavisk smak på russisk jord.

Fullverdige to-etasjers hytter bygget med rammeteknologi er ikke så populære. Praktiske og knyttneve finlendere foretrekker enetasjes bygninger eller en overbygning i form av loft.

Designalternativer

Konstruksjon ved hjelp av rammeteknologi ligner montering av en designer og lar deg legemliggjøre alle designløsninger både i interiøret i huset og på utsiden.

De viktigste retningene i arkitekturen til slike bygninger er:

 • amerikansk – en enkel, funksjonell bolig, en eller to -etasjers, med garasje, funksjon – et romslig kjøkken og en separat spisestue;
 • europeisk – forskjellig i enkelheten til utvendig dekorasjon, den inkluderer den skandinaviske stilen, der det legges vekt på å holde varmen inne i bygningen;
 • tysk – fjellhytte, en stil som har blitt ekstremt populær i bygging av forstadsfast eiendom;
 • Engelsk – Viktoriansk stil er preget av en kombinasjon av kontrastfarger, bruk av tre, skinn, har et strengt utseende, det indre rommet er tydelig delt inn i soner.

Rammehus laget i skandinavisk stil, harmonisk innskrevet i det omkringliggende naturmiljøet, ser mest organisk ut. Naturlige materialer brukes nødvendigvis i utformingen av slike bygninger – en kombinasjon av stein og tre.

Det omkringliggende landskapet er dannet ved hjelp av de samme materialene, barskog store trær plantes på stedet, steinblokker eller blokker av naturstein legges ut.

Et must-have-tilbehør for et hus i skandinavisk stil er en utendørs grill i stein, som ligger på terrassen eller er festet til huset. Dette stedet er sentrum for attraksjoner for familier og gjester.

Minimalismen og funksjonalismen i den skandinaviske stilen er at ledig plass brukes rasjonelt: en åpen terrasse bygges på et flatt tak, et ekstra rom eller lagringsplass under et skråtak, i stedet for en fullverdig andre etasje – et loft.

Bruken av panoramaglass gjør at de knappe solforholdene i nord fritt kan trenge inn i huset og åpne utsikten over det omkringliggende landskapet, som blir en del av interiøret.

Interiøret i det finske huset inneholder også tre og stein.. Teksturen deres er ikke skjult under malingen, men skiller seg ut med spesielle impregneringer og glasurer. Det særegne ved den skandinaviske livsstilen er kjærligheten til peisovner, som finnes i alle rom – på kontoret, i spisestuen, på kjøkkenet..

Byggegenskaper

Finsk rammekonstruksjon er preget av bygging av hus fra sett med prefabrikkerte veggblokker, det vil si at hele eller deler av veggkonstruksjonen er samlet på bedriften og levert til byggeplassen i ferdig form. Selv eieren kan bygge et hus, men det er bedre hvis konstruksjonen utføres av fagfolk. Huspakker har forskjellige alternativer.

 • Høy grad av beredskap – et sett med yttervegger, allerede utstyrt med isolasjon, dampsperre, ferdig fasade, dører. Etter installasjonen av settet installeres resten av strukturelementene på stedet: skillevegger, tak, taket er satt sammen av prefabrikkerte emner av en viss størrelse.
 • Med grunnplater – veggmoduler i form av en ramme med utvendig kledning. Emner for innvendige skillevegger, takelementer er nummerert og nøye justert. Isolasjon, installasjon av dørpaneler og vinduskonstruksjoner utføres i henhold til den utviklede ordningen på byggeplassen. Dette alternativet har blitt det vanligste under russiske forhold..
 • Modularhus – sammensatt av rommoduler. Installert på et ferdig fundament med verktøy som følger med. Deretter bygges taket, den interne etterbehandling utføres.

De utvilsomme fordelene med den finske teknologien er nøyaktigheten til produksjonsenheter og emner, kvaliteten på montering og høy hastighet. Ulempene inkluderer problemlevering og behovet for å bruke spesialutstyr, spesielt for modulhus.

For montering av rammen brukes en tørr og forberedt i henhold til standardplaten eller limt bjelke.. Bruken av trekonstruksjoner med termisk pause for rammestativene (I-bjelke profilemner) utelukker utseendet på kuldebroer. Når du monterer rammen, brukes en tverrstang – et brett som er like langt som lengden på hele veggen, koblet til hvert stativ på toppen av veggen. Tverrstangen er utformet slik at taket, taksystemet og snøen jevnt fordeles uten å forsterke alle de vertikale stolpene.

Strukturen på veggen i et finsk rammehus ligner en kake, hvis lag er:

 • rammens ytre hud: OSB -plater, fiberplater, 25 mm tykke, kryssfiner med funksjon av økt fuktmotstand med en tykkelse på 10 mm, FSF, fasadegipsfiberplate;
 • isolasjonsmaterialer – mineralull, ecowool på en basaltbase med et lag på 250 mm;
 • dampsperre – beskytter isolasjonslaget mot kondens, festes fra innsiden av veggen;
 • vind- og vannbeskyttelsen til isolasjonen er en diffus membran, designet for uhindret utslipp av fuktighet til utsiden. Materialet monteres utenfor isolasjonslaget;
 • den indre foringen av rammen er laget av gipsplater, forberedt for maling eller tapetsering, eller for kledning med naturlig plate.

For fasadebekledning av bygninger brukes hovedsakelig naturlige materialer: treforing, blokkhus eller planke. Et ventilasjonsgap er anordnet under fasadebekledningen; for det er 25-30 mm tykke lameller festet til rammelementene på toppen av den vindtette membranen til rammelementene. Fasadeelementer er malt i tre lag: det første er en grunning (ofte påført på fabrikken), det andre og tredje er maling. Før maling blir overflaten på treet ru med et slipemiddel.

Konstruksjoner er lettere i forhold til bygninger fra en blokk, murstein eller tømmerstokk, for dem er det mulig å bruke lette fundamentalternativer. På grunn av dette reduseres kostnadene for å bygge en finsk hytte.

Sammenlignet med mur- eller blokkhus kan muligheten for å bygge en “ramme” være 15-20% billigere..

Vakre eksempler

 • Tradisjonelt finsk hjem blander seg sømløst med det naturlige miljøet, blir en del av det, blir dette lettere ved bruk av naturlige materialer i dekorasjon. Ofte er utsiden av selv et geometrisk enkelt hus komplisert av vedlagte åpne terrasser. I et lakonisk interiør er funksjonalitet foretrukket, det er ikke overskudd av møbler og tilbehør, alt er tenkt ut. Koselighet oppnås ved tilstedeværelse av tre i interiøret, bruk av et stort antall tekstiler, arrangement av ildsteder og vedovner, et fantastisk panorama bak de store vinduene. Jaktpokaler – skinn, horn, antikviteter, overført fra generasjon til generasjon, knyttet til familiens historie kan tjene som dekorasjon av huset..

 • Interessant prosjekt av et hus med loftsgulv, et areal på 115 m2. Takket være tilstedeværelsen av et loft er det mulig å få et område som kan sammenlignes med et to-etasjers hus, noe som gir en betydelig besparelse på byggekostnadene. På loftet er det foreslått å plassere et ekstra soverom med et stort omkledningsrom. Hovedsoverommene er i første etasje, med dører som åpner ut mot en romslig stue med kjøkkenkrok gjennom en bred åpning. På forespørsel fra kunden kan du begrense åpningen og installere en dør, eller kombinere stuen med kjøkkenet. Bad og toalett ligger i lik avstand fra alle rom. Stuen er romslig og lys takket være bruken av et ekstra lys. En åpen terrasse med utgang fra kjøkkenet er et sted for familiens måltider og avslapning i den varme årstiden.

 • En annen typisk skandinavisk versjon av huset er et en-etasjers hus under skråtak med panoramavinduer i stua. Husets totale areal er 120 m2, noe som innebærer plassering på et stort tomt. Huset er ikke for en stor familie, da det er få stuer, men de er romslige, isolert fra hverandre, noe som er egnet for personer som jobber eksternt, og gir hvert familiemedlem personlig plass. Det er to bad, et stort antall vaskerom og et separat omkledningsrom. Kjøkkenet er kombinert med spisestuen, mellom det og stuen er det utgang til terrassen. Et vakkert og funksjonelt finsk hjem for moderne mennesker.

Skandinaviske hus er flotte for å lage landlige stiler: landlige, rustikke. Med det riktige valget av bygningens struktur og materialer for dekorasjon, er det enkelt å gi bygningen både et klassisk og ultramoderne utseende.