DIY leilighetsdesign: fra A til Å

Designet på leiligheten kan designes helt av deg selv. For å gjøre dette må du kjenne noen få grunnleggende regler og vise din egen fantasi. Takket være våre anbefalinger kan du designe en leilighet med egne hender..

Særegenheter

Svært ofte starter reparasjoner i en leilighet ikke av motiver for å endre det vanlige miljøet, men når det oppstår visse problemer. For eksempel begynner gips å smuldre fra taket eller møbler blir ubrukelige. Svært ofte er vi klare til å leve i et kjedelig miljø, forutsatt at minimumskomforten overholdes, og ikke tør å reparere. Dette valget er ikke alltid rimelig. Profesjonelle designere har valgt livshacks for å forvandle leiligheten eller huset ditt. De er i stand til å blåse nytt liv i selv det mest kjedelige rommet..

Det er to hovedmåter for å transformere utformingen av et hus eller en leilighet – du kan gjøre en enkel kosmetisk reparasjon eller endre alt drastisk. Valget er alltid ditt. Det er nødvendig å ta hensyn til den generelle stilen, og bare da velge fargeskjemaet i rommet, med tanke på det fremtidige interiøret.

Nåværende trender

Det er best å velge de siste designtrendene for leiligheten din. Det vil hjelpe deg med å få hjemmet ditt til å se stilig og moderne ut. Legg til et snev av modernitet til det og bruk materialer som vil tjene deg i årevis. Så du kan utsette neste renovering i hjemmet ditt lenge..

I leilighetsdesign bruker profesjonelle oftest stiler som:

 • provence;
 • loft;
 • landet og mange andre.

Mange designere i dag designer og rustikk.

Klassisk

Den klassiske stilen kombinerer flere retninger. Blant dem er barokk, rokoko, klassisisme, jugendstil, engelsk og andre. Den klassiske stilen dukket opp for flere århundrer siden, men den klarte ikke å miste sin relevans i dag, noe som beviser sin skjønnhet og praktiske funksjon..

Funksjonen er dyre dekorartikler og interiør, samt utskårne møbler. Peis, statuer, antikviteter – tradisjonelle komponenter i stilen.

Etnisk

Denne stilen vil bidra til å gjenskape atmosfæren som er karakteristisk for en bestemt nasjon. Du kan gjenopplive japansk minimalisme, tysk pragmatisme, russisk originalitet i ditt hjem.

Moderne

Moderne design er retninger som:

 • Art Deco;
 • minimalisme;
 • hi-tech, etc..

I den moderne stilen kjennes tydelig fremskritt og postmodernisme. Det er en avvisning av unødvendig komfort og detaljer. Denne designen har en skjønnhet i enkelhet.. Glatte linjer, monotoni, minimalisme, lakk på overflater, stramme møbler, skarp belysning – alt dette er en moderne stil..

Farger

Når du velger farge på vegger og gulv for en leilighet eller et hus, følg tipsene fra profesjonelle:

 • Nyanser av grønt og blått fremmer konsentrasjonen og slapper av øynene. Melkehvite og lysegule toner er også gode..
 • Oransje og rødt øker angsten.
 • For å skape en harmonisk kombinasjon må du ta hvitt og en slags kontrastfarge. Fargekombinasjonen avhenger også av stilen. For høyteknologisk er hvit, grå og lys rød egnet. For moderne må du velge lilla, rød og rosa.
 • En kombinasjon av to lyse kontrastfarger er ikke tillatt..
 • Det anbefales ikke å kombinere brunt og grått i samme rom. De reduserer rommet visuelt.

 • Fargen på gulvet kan være enten lys eller mørk. Alt avhenger av stilen på rommet.
 • I små rom må det tilføres mer lys. Men ikke overdriv. Hvis du har et lyst tak, kan gulvet lages i kontrast. Dette vil gi mer lysstyrke..
 • Bare 3-4 speil er nok til at hele leiligheten visuelt utvider plassen.

Eventuelle materialer kan brukes til etterbehandling. Alt avhenger av designet du velger. I dag blir murverk mer og mer populært. Det passer godt med den industrielle stilen. Dekorativt gips er mer egnet for klassisk.

Vi utvikler et designprosjekt

Når du utvikler et designprosjekt, bør du ta hensyn til den generelle boligstilen og egenskapene til hvert enkelt rom, dets funksjonalitet og stil..

Et viktoriansk design er egnet for badet. Han ser veldig rik ut og er populær blant mange mennesker. Denne luksusen skal prydes med vintage møbler..

Du kan sette en uvanlig stol med glatte linjer på kjøkkenet. Det vil se helt fantastisk ut. Lamper i stilen vil passe til kromoverflaten Fusjon. Det blir en god kombinasjon.

Stuen skal ha maksimal komfort og god plass. Hvis du har en stor hall, kan du trygt bruke en rekke farger i interiøret. For en liten stue er det bedre å bruke lyse farger. Dermed kan du visuelt utvide plassen..

Det er ganske vanskelig å utvikle et designprosjekt med egne hender. Du kan bare gjøre det selv hvis du følger anbefalingene våre..

Du kan i tillegg bruke applikasjoner for å lage et design. Dette vil gjøre oppgaven mye enklere.. Prosessen med å opprette et prosjekt i dette tilfellet ser slik ut:

 • Mål. Tegn eller skriv ut et oppsett med faktiske dimensjoner.
 • Stor plan. Forholdet mellom den faktiske størrelsen og den som er tegnet på planen, bør være 1: 4. Utført enten manuelt eller på en datamaskin.
 • Teknisk planoppgave. Det er en liste over hva som må gjøres: valg av stil, valg av møbler i lokalene, farger og alt som vil gi interiøret konsistens og rasjonalitet.
 • Planløsning. Du må planlegge leiligheten på nytt og finne ut hvordan du gjør alt i henhold til loven. Vi markerer soner og ordner objekter (så langt bare på papir).

 • 3D. Lag en 3D -modell fra en plan plan i SketchUp og prøv å gå gjennom den praktisk talt. Det kan være en ny vurdering av planen på grunn av det faktum at nå vil du mer fullstendig forstå hvordan det vi har på papiret vil se ut i virkeligheten. Du vil også forstå fordelene og ulempene ved å fullføre med forskjellige materialer, trene forskjellige små ting osv..
 • Valg av stil. Før du starter denne fasen, har du allerede en grov ide om hva og hvordan som vil fungere og hvordan interiøret og designløsningen vil se ut. Igjen, les de forrige avsnittene på nytt, bestem til slutt alt selv, se på bildene som inspirerte og tok som et eksempel på interiøret, og fortsett direkte til designet.
 • Vurder parametrene til leiligheten før du begynner å velge materialer for dekorasjon, møbler, lamper og lamper, etc. Et utilstrekkelig tak, dårlig belysning og andre problemer kan i stor grad forstyrre å bringe ideene dine ut i livet..
 • Blåkopier. Vi oversetter skissene til en plan. Her trenger du både demonteringstegninger og installasjonstegninger. Vi merker lamper og andre lyskilder, brytere med stikkontakter.

Nødvendige materialer og verktøy

For budsjettreparasjoner må du kjøpe byggematerialer selv. La oss gå gjennom verktøyene og materialene du må referere til under arbeidet.. Du vil trenge:

 • En perforator som kombinerer funksjonene til en drill, en hammer, en mørtelblander og en skrutrekker. For å utvide funksjonaliteten, anbefaler vi deg å kjøpe et bor, en patron med adapter, en løsningsmikser, en lanse og en spade.
 • Skrujern. Han har to handlinger: Stram og skru av skruer, plugger, ankre, bolter og boremetall. Vi kjøper også et sett med biter og bor.
 • Bulgarsk. Du må kjøpe 3 plater for det: en skjæreskive for metall, en diamant (for betong og keramikk) og en sliping.
 • Bygningsnivå. Det finnes et stort utvalg av størrelser på dette verktøyet, fra 20 centimeter til 2,5 meter. For små åpninger er et nivå på 40 cm tilstrekkelig. Vegger, tak og gulv trenger henholdsvis et høyere nivå. Boblenivå er veldig populær og brukes ofte. På grunn av tilstedeværelsen av alkohol, opereres den vellykket ved temperaturer under null..

 • Målebånd. Anbefalt lengde – syv meter.
 • Hacksag. Du trenger et verktøy med store tenner – for stenger og brett, og med små – for kryssfiner, fiberplater, sponplater og plast.
 • Hammer. Du trenger en vanlig hammer med en rektangulær seksjon, en sløv side og en faset.
 • Tang. De vil hjelpe til med å bite tråden og trekke ut spikeren. Det er et multifunksjonelt verktøy.
 • Sett med skiftenøkler fra 6 til 22 mm.
 • Spatlene er smale, brede og takkete. Smal (60-80 mm) er nyttig for vanskelig tilgjengelige åpninger. Bredt (200-400 mm) for vegger, åpninger osv. En hakkespark er nødvendig for å påføre lim på flisens eller steinens område.
 • Du trenger også vanlige pensler..

Etterbehandling

Selv enkle veggreparasjoner vil ikke bli fullført uten etterbehandling. Vi tilbyr deg originale ideer. Du kan trygt bruke dem hjemme.. Du vil sikkert få et originalt og stilig design:

 • Frisk presse. Avis i stedet for tapet på veggene er veldig originalt og stilig. Med papirets riktige hvithet vil dette alternativet se bra nok ut. Avisen er mye tynnere enn tapetet, så ikke glem å dekke den med en beskyttende lakk etter liming.
 • Murstein. En murvegg vil være en god løsning for et stilig design. Det flimrer bare i moderne interiør, hun har altfor ofte og allerede klart å bli lei ordren. Derfor kan du mure ikke hele veggen, men bare en del. Det vil se interessant ut med den hvite resten av veggen. Du får en interessant kontrast..
 • Sjøstein. Når du kommer tilbake fra ferien, kan du ta tak i materialet for å dekorere hjemmet ditt direkte fra sjøen. Sjøstein og småstein er ganske pålitelige. Det er praktisk og hyggelig å jobbe med dem, og du kan drømme deg frem og legge ut forskjellige mønstre.

Du kan legge dem ut som en hel vegg, eller bare en liten del.

 • Strekk vegger. Hvis du forestiller deg hva et strekkloft er, vil du ikke ha et spørsmål om hva en strekkvegg er. Denne praksisen er ganske sjelden, og det er dette som vil tilføre originaliteten til designet ditt. Ikke vær redd for å prøve nye ting.
 • Gips. Intrikate og bisarre gipsdesigner er ikke likt av designere. Imidlertid er det tilfeller der selv en slik finish ser stilig og imponerende ut..

For ikke å overdrive det og ikke lage en pappeske ut av rommet ditt, er det fortsatt bedre å først konsultere spesialister.

Hvordan avgrense plass?

Det er fullt mulig å bringe komfort i huset på egen hånd. Du kan ikke bare vakkert, men også praktisk dekorere rommet ved ganske enkelt å legge til dekorative skillevegger. La oss ta en titt på noen få måter å avgrense rom og skille rom fra hverandre:

 • Podium i midten av rommet. Et ikke-standardisert og ganske uvanlig valg, slik det kan virke først. Det er nødvendig å kaste ut sengen, og i stedet reise et podium som er en halv meter høyt og legge en enorm madrass på den. Dette vil tilføre miljøet ditt fred, ro og vennlighet. Du kan legge til uttrekkbare skuffer på rullebanen og lagre forskjellige ting der..

 • Individuell plass. Hvis du bor i en bygård, betyr det ikke at leiligheten din ikke kan transformeres og gjøres minst litt mer individuell. For eksempel, senk taket over sengen. Dette vil visuelt skape midten av rommet og fokusere på soveområdet. Gips vil hjelpe med dette. Ikke glem å forhåndsmontere litt uvanlig belysning der før..

 • Arch vil skille to soner i ett rom. Hvis du jevnt rundt buen, vil den ikke i tillegg overbelaste plassen. Med sin hjelp vil du gjøre rommet ditt enhetlig og uatskillelig, men mer funksjonelt..

 • Koselig hjørne. Hyller på rommet vil bidra til å skape en følelse av enhet, som forsiktig flyter inn i kjøkkenmøblene. Buede hyller vil perfekt lyse opp en kjent og vanlig leilighet med jevne og rette hjørner, og de ujevne funksjonene på bordet, sofaen og tepper fra stuen vil naturligvis forvandle seg til de klare og jevne formene i spisestuen. Plassen vil være både samlet og delt på samme tid.

 • Fargeseparasjon. Hvis du ennå ikke er klar for radikale endringer i leiligheten din, vil fargesone være en utmerket og billig vei ut i denne situasjonen. Lim for eksempel tapeter av forskjellige farger i motsatte områder av rommet, eller merk en av veggene med en farge (helst lys og skarp). Eksperimenter med farger og levendegjør ditt hverdagsinteriør.

Blant annet er det billig og vil ta mye kortere tid enn andre måter å dele plass på..

 • Gulvmerking. En slående mønstret svart flis i midten av rommet vil fokusere øyet på dette stedet, mens et hvitt matt laminat vil se ganske uformelt ut. Med den beskjedne størrelsen på stuen din, velg ikke veldig kontrasterende farger, eller legg et teppe på stedet der du vil fokusere. Det vil også være interessant å lage et mønster fra fliser eller gulv..

Etter å ha studert metodene for å sonere et rom, kan du igjen sørge for at alt genialt er enkelt. Ved å kombinere enkelhet og originalitet, kan sonering i en leilighet eller et rom gjøres så behagelig og estetisk som mulig uten å legge til unødvendige detaljer i designet..

Før det er det bare viktig å forberede skisser for på forhånd å forestille seg hvordan rommet vil se ut.

Vakre eksempler på ferdig interiør

For et lite kopeck -stykke er lyse farger egnet. Interiøret skal bare ha noen få lyse aksenter som ikke vil skjule plassen..

Designideer kan til og med brukes i en ett-roms leilighet. Det er lurt å velge møbler i samme stil, og dele selve rommet i funksjonelle soner. Du kan komme med et interessant design for et kombinert toalett eller dele badet i to separate rom. Kjøkkenet kan kombineres med stuen. Dette er gjort for å visuelt øke plassen..

Velg uvanlige ideer for Khrusjtsjov. Dette er ganske samme type lokaler, så de må definitivt legge til originalitet..

Alt om designet i stil med “Provence”, samt en oversikt over interiøret i huset på 166 kvm. m., se neste video.