Design av en to-roms leilighet: moderne ideer og måter å implementere dem på

I dag er to-roms leiligheter det mest komfortable og rimelige alternativet for å bo. Spørsmålet om kompetent planlegging og tilrettelegging av slike leiligheter er fortsatt åpent..

Særegenheter

Før du starter reparasjonsarbeid, er det nødvendig å avgjøre om boarealet krever ombygging. Denne avgjørelsen avhenger av følgende funksjoner:

 • Behovet for lokaldeling i separate soner for hver husstand. Par med barn eller venner med ulik livsstil og daglig rutine bor ofte i en 2-roms leilighet. I en slik situasjon er det umulig å klare seg uten å isolere samboernes territorium..
 • Plasseringen av vindu og døråpninger, skillevegger, formen på boligen. Utilstrekkelig belysning av lokalene gjør det nødvendig å ty til å demontere vegger, konvertere dører til buer eller øke plassen ved å kombinere et rom med balkong.
 • Stilvalg. Hver designretning dikterer sine egne regler til leilighetene. Ombyggingen av “kopeckstykket” til et “studio” ble en fasjonabel løsning. På grunn av bygningens tekniske natur kan ikke alle ideer implementeres uten skade..

Det må huskes at riving av bærende vegger er forbudt, og forstyrrelser i lokalisering av verktøy kan føre til alvorlige konsekvenser. Enhver designløsning krever koordinering med spesialister..

Moderne designtrender

Utformingen av en 2-roms leilighet avhenger av den foretrukne stilen. Det er tillatt å ordne rom i henhold til forskjellige retninger, hvis ingen av dem er et sjekkpunkt. Likevel må bildet av huset være ensartet.. Du må kombinere stiler riktig, uten å krenke integriteten til oppfatning. Designet avhenger i stor grad av de funksjonelle egenskapene til sonen, derfor er det nødvendig å lage planlegging og sonering før du tegner designet.

13 bilder

Dimensjonene til lokalene dikterer ofte stilen. Klassikere eller barokke elementer er ikke egnet for små mellomrom. Loftsstilen krever også stor takhøyde. Høyteknologisk, minimalisme eller skandinavisk stil vil hjelpe det visuelle å øke plassen. Den riktige løsningen vil skjule feilene i oppsettet.

Når du oppretter et moderne interiør, blir design foretrukket med en overvekt av åpen plass. Møbler skal være funksjonelle og allsidige: det skal ikke være unødvendige ting i rommet. Møblene må samsvare med rommets funksjon.

Det anbefales ikke å innrede rommet nøye: hvert element skal ha sitt eget formål..

Et av kjennetegnene ved moderne design er maksimal belysning av leiligheten.. Eksperter anbefaler å installere store vinduer. Disse monumentale åpningene skaper en følelse av letthet. Bruken av en monokromatisk finish i lyse farger: beige, hvit og fersken vil bidra til å utvide plassen. Det er umulig å forestille seg et moderne interiør uten bruk av et lyst aksentpunkt..

7 bilder

Unngå å stable ledninger på et iøynefallende sted. Nå søker alle å automatisere leiligheten, men trådløs teknologi bør foretrekkes. Innebygde hvitevarer roter ikke opp i leiligheten, bidrar til å spare plass.

Stiler

Arealet til en 2-roms leilighet er lite, det vil ikke fungere på det for å implementere stiler som krever store mellomrom.

Designere har identifisert flere områder som er ideelle for små leiligheter:

 • Provence. Denne stilen kalles også “fransk land”. De prøver å skape en atmosfære av kulhet i lokalene, så de er dekorert med elegante smidde detaljer, eller de er kanskje ikke dekorert i det hele tatt. Vegger av dempede toner “livner opp” med blomster og malerier. Preferanse gis til tekstiler med blomstermotiver, som ikke ofte finnes i andre etniske stiler.

 • Klassisk. Interiøret, designet i en nøytral fargepalett, skal være strengt symmetrisk, med en tydelig avgrensning av området. Materialer for konstruksjon og dekorasjon må være naturlige. Takene er ferdig med gipsstøping, men bare hvis de er høye nok. Ikke glem å lede både overlyset og enheten til vegglamper..

 • Nyklassisk. Konseptet er ryddighet og luksus. Overfloden av elegant tilbehør, dekorative elementer, så vel som blomsterornamenter i designet skiller denne trenden fra klassikerne. Stilen arvet fra forgjengeren sin konsisthet og overholdelse av proporsjoner. Lyse farger bør unngås når du velger materialer.

 • Loft. Denne stilen med kreativt bohemia krever ledig plass: høyt tak, store vindusåpninger og demontering av skillevegger. Som veggdekorasjon brukes byggesteiner eller imitasjon av dem. Bildet av fabrikkbygningen vil bli supplert med rør eller armerte betongkonstruksjoner. En ny teknikk vil bli en aksent på bakgrunn av slike “bare” overflater..

Fargeløsninger

Når du skal arrangere et lite rom, velg en palett som visuelt utvider plassen. For å oppnå denne effekten er lyse farger mye brukt i kombinasjon med gjennomsiktige stoffer og reflekterende overflater. Kalde farger brukes for å gi interiøret et formelt utseende, og varme farger er egnet for utformingen av et barnerom..

12 bilder

Det er viktig å huske det hver farge har visse egenskaper som hjelper til med å korrigere feilene i boarealet:

 • Grå passer enhver løsning fordi den myker opp lyse farger. Denne malingen brukes til å gi bildet adel og skape en rolig skala. Fargen kan gjøres både kald og varm: alt avhenger av mengden hvit. Hvis du maler gulvet og veggene i et rom i en nyanse, vil rammene for rommet bli slettet. Denne effekten øker visuelt volumet. Det er viktig å ikke overdrive med intensiteten i det grå – dette kan påvirke beboernes mentale balanse negativt..

 • Hvit gir designen friskhet og raffinement. Det er den perfekte følgesvennen for alle stiler (med unntak av orientalske motiver). I asiatiske land regnes denne fargen fortsatt som sorg. For små leiligheter vil lyse nyanser være en reell redning: rommene blir mer romslige og komfortable. Slike malinger, som ikke fremkaller noen spesielle følelser, virker beroligende. En slik løsning krever lyse fargetoner: flekker av blått, rødt eller oransje vil forlenge situasjonen..

 • Kombinerer levende farger, overdreven variasjon må unngås. I små leiligheter vil slik fragmentering fort trette de visuelle reseptorene og kan føre til økt tretthet og utseende av hodepine. Hvis du vil bringe levende farger til interiøret, kan du implementere ideen ved hjelp av lyse møbler.

Belysning

Ved å kombinere lyskilder på flere nivåer kan du visuelt dele rommet inn i funksjonelle områder. Oppfatningen av plass avhenger av kraften til belysningsarmaturene, deres plassering og det totale antallet. Det er tre hovedområder for belysning:

 • Hovedstrålen sprer bjelkene over alle brettene, og gir tilstrekkelig lysstyrke uten ytterligere kilder.
 • Lokale lysarmaturer fokuserer på bestemte områder av rommet. Disse kan være både bordlamper på arbeidsplassen og nattbordslamper..
 • Bakgrunnsbelysning brukes til dekorative formål for å fullføre bildet..

Før installasjon er det nødvendig å beregne belysningsnivået for å vite det eksakte antallet fremtidige lysarmaturer.. Beregningen gjøres i henhold til formelen:

P = pS / N, hvor P er lysstrømseffekten per kvadratmeter areal, er N antall lamper.

Reflektiviteten til overflatene må tas i betraktning. Fargeskjemaet i interiøret spiller også en viktig rolle: mørke, matte nyanser absorberer strålene. Lampenes kraft er angitt på pakkene. Nivået på tilstrekkelighet av lys kan også bestemmes uten beregninger. Basert på sin egen lysfølsomhet og preferanser, velger de lamptypene og plasseringen.

I tillegg til enkle glødelamper, finnes det flere typer nye belysningsenheter:

 • Lysdioder har lav elektrisk kapasitet, noe som gjør at du kan redusere elektriske kostnader. De kjennetegnes ved et stort fargespekter, derfor er de mye brukt av designere innen interiørdesign. Under drift blir slike enheter ikke varme opp, derfor øker brannsikkerheten i rommet betydelig..
 • Halogen lamper er utstyrt med en meget varmebestandig kolbe, så de produseres ofte i små størrelser. Dette lar deg variere størrelsen og retningen på lysstrømmen. Så det er en høy lysstyrke kombinert med en energibesparende effekt..

Bruken av neonlys har blitt en av de mest fasjonable trendene de siste årene. Takket være slike lamper skaper de en lys innredning ikke bare i arkitekturen til gatebygninger, men også i det indre av lokalene..

Den langstrakte glasspæren er fylt med en inert gass ved lavt trykk. Fartøyet kan være av hvilken som helst størrelse og form, som lar deg lage et hvilket som helst bilde, derfor imponerer dette alternativet designere.

Blant fordelene med slike lamper er det enkelt å installere: et lite antall komponenter tillater installasjon på kort tid. Funksjonen til kontroll av lysstyrke og strømforbruk er gitt. Levetiden til neonlamper når 20 år.. De produserer heller ikke unødvendige lyder, så de forårsaker ikke støyforurensning i rommet. Fargepaletten til neonlys er variabel, og derfor er de så utbredt..

Disse lyskildene har flere ulemper. Lamper krever tilkobling til en kraftig transformator, siden de bare fungerer under høyspenning. Glassbeholdere er skjøre og krever derfor forsiktig håndtering.

Ved produksjon av slike lamper brukes skadelige forbindelser, noe som kan påvirke helsen til beboerne negativt..

Materialer

Naturmaterialer bør foretrekkes: stein eller tre er for tiden ledende blant etterbehandlingsmaterialer. Denne kledningen er miljøvennlig, egnet for alle retninger. Hvis budsjettet ikke tillater bruk av dette råmaterialet, kan etterligning brukes. Ikke glem at noen analoger kan inneholde skadelige kunstige forbindelser..

Steininnredning brukes ikke som monolitisk finish – dette visuelt begrenser rommet. Dette belegget bør veksles med andre materialer. Murstein brukes til veggbekledning. Denne sorten er kjent for sin lave pris.. Vanlig mur må kombineres med andre typer kledning. Dekorative elementer laget av malakitt eller marmor vil se vakre ut. Før du legger mot steinheller, er det nødvendig å behandle og jevne den grove overflaten nøye.

8 bilder

Vegg- eller gulvbelegget må være perfekt, ellers blir ikke murverket fikset.

Kunstig stein er relativt lett. Den er ideell for å lage veggmalerier. De prøver å gjøre slikt materiale så likt det naturlige som mulig. Prøver som dolomitt eller sandstein har en kompleks porøs overflate, så strukturen deres er mindre motstandsdyktig mot fysisk påvirkning. Disse materialene brukes ikke til gulv.. Imidlertid er porøse bergarter enkle å behandle, på grunn av hvilke de er mye brukt til å lage dekorative elementer..

Det er vanlig å kombinere tre i moderne design med gipsplater. Trepaneler er hovedkomponenten når du lager interiør i mange stiler (for eksempel klassisk eller moderne). Treet er kombinert med tapet, dekket med dekorativt gips eller dekket med stoff.

Når du bestemmer deg for å legge treplater på gulvet, er det lurt å kjøpe et materiale som inneholder polymerer. Tilsetningsstoffer i plast øker belegget og øker levetiden

9 bilder

Vi utvikler et prosjekt

For å lage en moderne design som oppfyller alle de dikterte kravene til komfort, er det nødvendig å bygge om. Organiseringen av plass i en to-roms leilighet i en gammel bygning er ofte upraktisk, forstyrrer fri bevegelse. Prosjektet bør starte med en skisse av planen for det fremtidige hjemmet i farger på papir eller i et arkitektonisk program.

Vi starter fra torget

Plassen til en liten leilighet må være sonet med tanke på behovene til alle familiemedlemmer. Det er lurt å isolere alles personlige rom. I en liten leilighet med et areal på 40 til 47-48 kvadratmeter kan et personlig område skilles ved hjelp av møbler. Det anbefales ikke å blande flere stiler i en liten leilighet., gradering av farger er også upassende.

Det er bedre å holde rommet i en farge. I mellomrom med dimensjoner 44, 52 og 54 kvm. m er det vanskelig å balansere forskjellige designteknikker riktig.

Leiligheter fra 65 kvm. m gir mestere flere muligheter til å implementere ideer. Rom kan lages i forskjellige stiler, men de bør ha fellestrekk. For eksempel er det lov å kombinere klassikere med nyklassikere.

Det er viktig å huske at rommet må ha et helhetlig bilde. Det er viktig å ta hensyn til de tekniske egenskapene og alderen til bygningen, for å unngå å bryte geometrien til bærende konstruksjoner.

Leker med formen på rommene

Ikke alle rom passer perfekt inn i et firkant eller rektangel. Når de bygger de fleste moderne hus, fokuserer byggherrer på den ytre særegenheten og kompleksiteten i former. Dette påvirker leilighetenes geometri betydelig, kompliserer valget av en passende løsning for leiligheter med et annet oppsett enn det vanlige. I en vestleilighet ligger rommene etter hverandre, de har ikke en felles vegg. De kan skilles med et kjøkken eller en korridor..

Fordelen med slike rom er tilstedeværelsen av vinduer på motsatte sider av huset, så det er alltid nok lys i rommene.. I slike leiligheter anbefales ikke utvidelse av vindusåpninger, fordi trekk ofte oppstår på grunn av den komplekse konfigurasjonen..

Det ene rommet på “undertrøyen” vender mot den lyse siden, og det andre – på den mørke siden. Dette kan spilles opp i designet ved å velge overflater med motsatte farger og teksturer for lokalene. Et lysere rom kan mørkes med rik matt tapet..

Det er lov å arrangere områder i forskjellige stiler, og gjøre rommet som avgrenser dem overgangsrikt.

En annen vanskelighet som leilighetskjøpere kan møte er tilstedeværelsen av et hjørnerom. Et særtrekk ved denne oppsettet er plasseringen av et par vindusåpninger på hjørnet. I dette tilfellet, når du dekorerer et rom, bør du foretrekke symmetri. En minimalistisk hjørnestue eller et nyklassisistisk soverom vil se harmonisk ut. Vinduene slipper inn nok lys, og innredningen i form av lyse romerske gardiner i lyse farger vil gjøre rommet luftig.

For å dekorere et rom i loftstil, anbefaler designere å bruke panoramaglass. Det er nødvendig å bare la de nødvendige møblene stå for funksjonsområdet. Det kan være en bred dobbeltseng eller et par speilede sofaer. Mange feil i en leilighet med uvanlige former kan korrigeres med riktig dekorasjon eller kompetente møbler..

I rom med komplekse former kan du lage symmetri rundt ett objekt. En slik løsning vil visuelt justere plassen..

Ombyggingsideer

Nesten hver eier av en leilighet i en typisk gammel bygning ønsker å gjøre endringer i konfigurasjonen. Mange prøver å “passe” området til den valgte stilen. Så “kopeckstykket” har en tendens til å bli omgjort til “studioer” for å designe dem i loftstil. Flere alternativer for utformingen av boligen bør vurderes..

Leiligheter av stalinistisk type kjennetegnes ved høye tak og et areal på 60-70 kvadratmeter. m. Demontering bør omfatte installasjon av en døråpning fra kjøkkenet. “Stalinkas” tillater enhver variant av ombygging, siden veggene i dem ikke er bærende. Ofte er lokalets område ikke-standard, noe som kompliserer valget av fremtidig design.

For å få et “studio” ut av slike leiligheter, er kjøkkenet koblet til det tilstøtende rommet, og funksjonsområdene er atskilt med møbler og belysning..

“Khrushchevs” er små leiligheter med lav takhøyde. Ett av rommene er en gjennomgang, så det er ikke vanlig å ha et oppholdsrom i det. Det maksimale arealet overstiger sjelden 50 kvm. m, og valget av en god funksjonell design for lokaler med slike funksjoner blir en reell utfordring for håndverkerne. Leiligheten er omgjort til et “studio”, det anbefales å dekorere i stil med minimalisme. For å spare plass, er møbler valgt multifunksjonelle, og utstyr er innebygd..

“Brezhnevkas” er litt mer romslig enn “Khrushchevkas”. Arealet varierer fra 40 til 60 kvadratmeter. m, og et badekar med toalett er atskilt.

Det er viktig å ta hensyn til at slike leiligheter ligger i panelhus, som ikke bare ikke tillater demontering av veggene, men også bevegelse av døråpninger. Det eneste mulige alternativet for å endre design er å utvide dimensjonene til rommene på grunn av plassene i korridorene.

Når de arrangerer isolerte rom, har designere lov til å kombinere flere stiler, uavhengig av størrelsen på lokalene. Når du forbinder gangen med kjøkkenet, er det bedre å velge en litt annen stil for hvert funksjonsområde. Suksessen med et komfortabelt miljø i et boligområde – frigjøre plass gjennom kjøp av multifunksjonelle møbler. For å få soverommet til å virke koselig, bør det være dekorert med myke og rolige stiler..

Enkle reparasjonsalternativer

Renovering i leiligheten er nødvendig for å eliminere tekniske problemer eller renovering av designet. I tilfeller der ombygging er uakseptabelt, er det mulig å modernisere lokalene bare på denne måten. Det er flere alternativer for arbeid.

Stor overhaling

Det må utføres i rom der ingeniør- eller elektriske systemer ikke oppfyller kravene til moderne bygninger. Denne typen reparasjon inkluderer både byggearbeid for å forbedre det tekniske utstyret til leiligheten, og etterbehandling.

Du må først godkjenne planen, slike aktiviteter krever tross alt detaljerte beregninger og budsjettering. Utjevning av vegger og tak utføres. Gulvbelegget er oftest fullstendig endret til et nytt, men hvis tilstanden ikke krever det, utføres bare delvis demontering.

Overhaling inkluderer arbeid med å flytte døråpninger og utvide vindusåpninger. Nye elektriske nettverk legges kun under klar veiledning av spesialister. De samme kravene gjelder for ekstra ventilasjon for avtrekksventilasjon. I noen tilfeller byttes ledninger ut ved inngangen. Nye enheter må bringes til sentralbordet.

Kabling i noen hjem tåler kanskje ikke strømspenninger, noe som vil få alvorlige konsekvenser. Den vanlige designkapasiteten er ikke nok selv i nye bygninger. Noen ganger må du ty til en fullstendig utskifting av strømmåleren.

Oppussing

Det utføres med det formål å oppdatere designet eller eliminere feil i det eksisterende interiøret. Som en del av dette arrangementet arbeides det utelukkende med å fjerne den gamle kledningen og erstatte den med nye etterbehandlingsmaterialer..

Planen inneholder tre etapper:

 • demontering av foreldede belegg;
 • rengjøring og klargjøring av den grove overflaten;
 • direkte ny styling.

I motsetning til store reparasjoner bør tradisjonelle metoder foretrekkes. Spesialister er ikke involvert i vanlig maling av vegger eller legging av gulv. Oppussingsarbeidet inkluderer oppussing av eksisterende overflater: vannrør, tak, vegger og radiatorer. Den største fordelen med å holde slike arrangementer er betydelige økonomiske besparelser.. Du kan fullstendig endre utseendet på lokalene uten å utføre globalt arbeid.

Renovering

Det er en større overhaling uten å transformere leilighetens nettverk. Denne typen arbeid utføres under veiledning av spesialister.. Arrangementer utføres i henhold til et foreløpig designprosjekt og et estimat godkjent av kunden. Arbeidet inkluderer ombygging av lokalene og obligatorisk installasjon av metall-plastvinduer. Reparasjonsresultatene må være i samsvar med etablerte standarder.

Hull mellom elementer i vegg- eller gulvdekorasjon anses som uakseptabelt under renovering i europeisk stil. Belegget må legges på en perfekt jevnet og forberedt grunnflate. Sømmene på de lagt flisene er horisontale og vertikale. Skjevheter eller innrykk fra linjemarkeringene må elimineres. Dører mellom rom monteres uten hull. Eventuelle avvik fra den regulerte reparasjonsteknologien er uakseptabelt.

Vakre eksempler på interiør

Vi gjør deg oppmerksom på interessante ideer om hvordan du kan innrede forskjellige to-roms leiligheter.

Romdesign i et panelhus

Små modulære møbler er installert i to-roms “brezhnevka”. Hele miljøet er multifunksjonelt, som lar deg spare plass i et lite rom.

7 bilder

Skrivebordet flyttes om nødvendig fra hverandre og blir til et fullverdig spisebord. Sengen kan brettes og gjemmes i overflaten av garderoben. Over køya er det montert en TV med fjernkontroll i taket.

Den valgte stilen på panelleiligheten er minimalisme. Trepaneler er i harmoni med det lyse interiøret og utvider plassen visuelt. Fargeskjemaet er vedvarende, og aksentene er satt av mørke elementer – puter og sengetøy..

Interiør i orientalsk stil

Utformingen av “kopeckstykket” fra den talentfulle thailandske mesteren Wu Chengxian er opprettholdt i tradisjonene i kulturen i landene i øst. De minimalistiske møblene kompletteres med lakonisk tilbehør laget av naturlige materialer. Naturlige grønne toner ekko med blå marmorpaneler.

Interiøret er laget i en kontrast av farger, i samsvar med klare strenge linjer. Denne stilen er ikke komplett uten å leve grønn innredning for å myke opp de harde konturene av møbler. Løvverk gir interiøret en atmosfære av ro og komfort. Store vindusåpninger fyller rommet med lys og rommet med luft.

Et eksempel på en slående design

Arbeidet til Alexander Lothstein fra Derlot -studioet. Det indre av lokalene er i harmoni med bylandskapet. Gjennom store panoramavinduer kan innbyggerne observere det vakre landskapet i byen Brisbane. Slike åpninger fyller rommet med lys både om dagen og om natten. En mørk vegg forlenger rommet visuelt og er en fargekontakt.

Kombinasjonen av tregulv og blanke hvite paneler gir rommet et lakonisk utseende, mens lyse møbler fullfører det ekstraordinære studioutseendet. Designertaket i et komplekst layout utvider rommet visuelt. Denne effekten suppleres med innebygd belysning. Lakoniske og klare konturer mykes opp ved bruk av grønne, runde, polstrede møbler.

Leilighet for en familie med et barn

Eierne av leilighetene har utført funksjonell sonering av plassen. Så er barnesengen inngjerdet med et gardin. Den romantiske stilen i interiøret er skapt på grunn av utbredelsen av lyse fargepaletter og møbler med uvanlig form. Bruken av lyse farger aksenter utfyller utseendet. Denne fargen symboliserer tillit og standhaftighet. Taket og veggene er ferdig i en farge for å visuelt strekke rommet.

Møblene i huset er multifunksjonelle. Sofaen og sengen kan brettes ut. I tillegg inneholder disse møblene ekstra oppbevaringsrom for tepper og sengetøy. Rommet er ikke fullt med ekstra garderober. Et salongbord kan spille rollen som en spisestue hvis familien har en vane å tilbringe mye tid på kjøkkenet. Veggene er dekorert med malerier for å fullføre bildet. De kan inneholde både familiebilder og barneverk..

I den neste videoen finner du tips fra en arkitekt for å forbedre utformingen av en to-roms leilighet..