Dampsperre i et rammehus

Varme- og dampisolering av rammekonstruksjoner er ekstremt viktig, som det er nødvendig for å sikre oppbevaring av varme inne i rommet. Denne teknologien innebærer bruk av spesielle isolasjonsmaterialer i konstruksjonen av vegger, som kjennetegnes ved sin unike varmeisolasjon og dampsperreegenskaper. Hvis det er nødvendig for å sikre tørrhet i hele bygningen, er bruk av slike materialer den mest optimale løsningen..

Særegenheter

Dampsperre i et rammehus innebærer bruk av spesielle porøse membraner som hjelper til med å bli kvitt fuktighet. Et særtrekk ved slike membraner er det de lar bygningen “puste” og gjør den ikke til et helt lukket drivhus. Det er også mulig å oppnå optimal luftutveksling på grunn av det faktum at rammehuset er laget av trekonstruksjoner, noe som bidrar til luftens passasje.

Noen ganger bruker eierne av rammehus vanlig plastfolie når de lager en dampsperre med egne hender. Denne metoden er ekstremt ineffektiv og farlig, siden filmen absorberer fuktighet og som et resultat begynner materialene å råtne. Bruken av en spesiell dampsperrefilm i denne sammenhengen er mer effektiv, siden dette materialet er kjent for sin komplekse struktur og sammensetning inneholder et stort antall lag..

På markedet kan du også finne membraner med et klart formål. Noen kan for eksempel bare brukes til dampkontroll under visse forhold. Det er membraner på salg for bruk i lokaler som ikke er bolig eller under forhold med høy luftfuktighet, for eksempel når du lager bad.

I utgangspunktet utføres dampsperren til et rammehus ved hjelp av samme teknologi som for andre hus, men det er noen særpreg. Hovedforskjellen er at her er fundamentet og hovedstrukturene ikke isolert, så det er verdt å ta vare på bruken av andre materialer..

Installasjon av et dampsperringsark er en ganske enkel prosess som alle kan håndtere. Det vil være nok bare å legge det riktig og fikse det. Til dette brukes vanligvis tape eller en spesiell konstruksjonsstifter. For å oppnå maksimal pålitelighet og effektivitet må alle hull forsegles med tape for å forhindre rynker..

Til tross for enkel dampsperre med spesielle isolasjonsmaterialer, det er nødvendig å være ekstremt forsiktig når du legger, siden enhver feil kan gjøre alle materialer helt ineffektive, som følge av dette må du utføre en fullstendig utskifting av isolasjon.

Hvilket materiale er bedre å velge?

Effektiviteten av dampsperren til et rammehus er hovedsakelig avhengig av, hva slags materialer som ble brukt i arbeidsprosessen. På det moderne markedet kan du finne to typer dampsperre materialer: film og membran. Hovedforskjellen er at når du bruker filmmaterialer, må du lage et lite hull for at luft skal komme inn. Uten den vil ikke den akkumulerte fuktigheten kunne fordampe, noe som vil føre til bruk av slike dampsperrer til ineffektivitet.. Membranalternativer i dette tilfellet er optimale, siden de bare må installeres på isolasjonen.

Blant hovedalternativene for dampsperrer er følgende.

  • Produkter med maksimal dampsperre. Dette inkluderer en spesiell film som fanger opp damp. Det kan være polyetylenprodukter, så vel som folie. Eksperter anbefaler å bruke et slikt isolerende materiale i rom som er preget av høy luftfuktighet og ikke lar vann passere gjennom. For eksempel har dette materialet vist seg godt på bad, der det er nødvendig å opprettholde den optimale temperaturen inne..

  • Foliemembraner. Det er et ganske effektivt materiale for alle våtrom, inkludert badstuer. Takket være de unike tekniske egenskapene tillater det ikke fuktighet å trenge inn i veggene i rommet. Et særtrekk ved disse materialene er aluminiumsbelegget, som avviser varmestråling og beholder det.

Det skal bemerkes at slike materialer er mye dyrere enn polyetylenfilm, men effektiviteten er flere ganger høyere..

For å oppnå absolutt fuktgjennomtrengelighet må det utvises forsiktighet om opprettelse av et luftutvekslingssystem, siden fuktighet i første omgang akkumuleres på etterbehandlingsmaterialene. Hvis ventilasjon ikke er installert, vil fuktighet trenge gjennom mikroporene inn i veggen, noe som vil føre til forringelse av overflaten og råte.

  • Lavpermeabilitet materialer. Dette inkluderer alternativer som er i stand til å delvis beholde og passere fuktighet, samt materialer som er preget av tilstedeværelse av to-lags membraner..

  • Variabel dampgjennomtrengelighet. På grunnlag av denne teknologien produseres dampsperrerullmaterialer, som varierer i variabel ledningsevne. Med andre ord, hvis luften i rommet eller ute er for tørr, slipper ikke disse materialene damp. Hvis konsentrasjonen av fuktighet er for høy, åpnes spesielle mikroporer, som gir pålitelig beskyttelse av rommet. Denne typen regnes som en av de mest effektive og pålitelige. Dette lerretet kan bare installeres i kombinasjon med en spesiell vindtett membran, som vil bidra til å kvitte seg med akkumulert kondens. Hvis den allerede er inne, vil den kunne gå ut ved hjelp av en spesiell diffus membran, som ligger over det ytre laget..

Det er best å ikke spare på materialer og velge produkter av høyeste kvalitet, siden effektiviteten til hele systemet som helhet avhenger av dem.. Vanligvis er billige alternativer ikke i stand til å takle beskyttelsen mot fuktighet eller tilbaketrekning, noe som fører til forringelse av isolasjonen og blir årsaken til behovet for å bytte den. I prosessen med å velge materialer, bør du også ta hensyn til levetiden til produktene..

Hvis dampsperrefilmen eller membranen er skjør, må den merkes tilsvarende. Slike lerret kan ikke takle oppgavene sine i lang tid, siden de når de interagerer med oksygen begynner å råtne.

Installasjonsteknologi

Tatt i betraktning de unike egenskapene til dampsperre materialer, er det nødvendig å være nøye med teknologien for installasjonen.. Alle membraner må installeres i den indre delen av huset for isolasjon, siden bare i dette tilfellet vil de kunne holde kondensat. Denne installasjonsprosessen er enkel og krever ingen forsiktighet eller forsiktig forsegling.. Det er best å legge membranen over hele rommet, inkludert overlappingen, siden dette er den eneste måten å oppnå et effektivt resultat.

For vegger

Valget av det mest passende materialet avhenger av hvor mye fuktighet det er i strukturen. Som festeelementer er det best å bruke spesielle forsterkede stifter, som er skutt med en stiftemaskin. Ved skjøtene kan dampsperren overlappes.

Stylingsprosessen ser slik ut:

  • utformingen av materialet på overflaten av isolasjonen og festet med en stiftemaskin;
  • limskjøter med teip. også i leddene kan du bruke spesielle trelister, som bidrar til optimal dampsperre;
  • flere hull bør opprettes i nærheten av stikkontakter og andre kommunikasjonsnettverk, og deretter forsegles med mastikk.

Denne metoden for dampsperrevegger vil sikre opprettelsen av en pålitelig barriere som vil beskytte isolasjonen mot fuktighet..

Under installasjonen av dampsperren er det nødvendig å være nøye, ikke bare på veggene, men også på partisjonene. For interne skillevegger er det kanskje ikke nødvendig med dampsperre, siden fuktighet vanligvis ikke er der. Men for vegger som er utsatt for høy luftfuktighet, er det bedre å bruke membrandampbarrierer. Det er nødvendig å velge en bestemt type membran avhengig av hva slags etterbehandlingsmaterialer som ble brukt i reparasjonsprosessen..

For å sikre isolering av rommet fra støv og andre forurensninger, kan diffuse membraner brukes, som har vist seg utmerket i vanntettingsprosessen..

For gulv og tak

Dampsperre for gulv og takområde i rammehuset er lagt i følgende rekkefølge.

  • Montering av undergulvet eller gulvoverlapping, som er festet til lagene.
  • Montering av dampsperringsmaterialer over isolasjon. På dette stadiet må du være ekstremt forsiktig slik at dampsperren dekker isolasjonen helt og ikke etterlater noen tomme rom. For fiksering kan du bruke en vanlig stiftemaskin eller tape..
  • Syning ved hjelp av gips eller treplater.

Valget av det mest optimale dampsperrematerialet for gulv og tak avhenger av rommet det brukes i. For gulv er den ideelle løsningen forsterket isolasjon, som er forskjellig i tykkelse og regnes som den mest effektive løsningen i mellomgulvstak.

Eksperter anbefaler å ta en ansvarlig tilnærming til prosessen med vanntetting og dampsperre i rommet. Det er på kvaliteten på arbeidet som utføres at sikkerheten til materialet inne i rammehuset, nivået av varmeledningsevne og andre indikatorer avhenger.

Det er best å forlate ideen om å bruke billige materialer, siden de ikke er i stand til å gi pålitelig beskyttelse av isolasjon mot de negative effektene av fuktighet i lang tid. Isolasjon fungerer bare riktig hvis alle komponentene er av høy kvalitet.

Dermed er dampsperren til et rammehus et sett med tiltak som tar sikte på å beskytte isolasjonen mot fuktighet. Det er nødvendig å velge en bestemt type materiale avhengig av egenskapene til selve strukturen, klimatiske forhold og økonomiske evner. I prosessen med å velge et dampsperremateriale og tetningsmasse kan du ikke spare penger. Det er best å lime alle leddene med materialer av høy kvalitet som kan vare lenge og takle oppgavene som er tildelt det.

For å utføre dampsperren til innvendige vegger fra innsiden og utsiden på riktig måte, bør du nøye studere enheten til hvert materiale, belegge belegget med isolasjon og bare feste isolasjon av høy kvalitet.

Om andre nyanser av dampsperren til et rammehus i videoen nedenfor.