Belyst speil: fordeler og ulemper

Et bakbelyst speil er et populært møbel som ofte installeres på bad og andre områder der det er behov for ekstra spotbelysning. Det hjelper å se alle detaljene i refleksjonen din..

Det er viktig å vite hvordan du velger det sikreste og mest funksjonelle bakbelyste speilet. Men først må du studere alle de viktigste fordelene og ulempene..

Særegenheter

Et speil er et praktisk og funksjonelt element i alle hjem. Den har flere grunnleggende funksjoner. Den første er dekorativ. Et vakkert og luksuriøst speil vil dekorere ethvert interiør og gjøre det mer interessant, fyll det med plass.

Bakbelyste modeller gir også ekstra lys når du trenger det.

I tillegg spiller slike speil en viktig rolle for kvinner, fordi du kan lage sminke av høy kvalitet foran den. Bakgrunnsbelysningen hjelper deg med å se alle nyansene, slik at du kan lage en feilfri sminke. Belyste speil gir god synlighet av refleksjonen i personens speil, noe som vil redusere belastningen på øynene.

Baklyset er ikke ment å skjerpe bildet, men å overføre det nøyaktig og eliminere uskarphet. Det er vanlig å henge slike speil på badet, gangen, omkledningsrommet og til og med på soverommet.. På badet vil det ikke være kondens på overflaten av det opplyste speilet, for ettersom lampene varmes opp litt, vil det forsvinne.

Utformingen av det belyste speilet er også en spesiell funksjon. Så belysning kan ha hvilken som helst form, og i hvilken som helst form kan pærer plasseres som du vil. Dessuten bakgrunnsbelysningen kan ha en annen farge, og ikke bare naturlig, derfor vil speilene også utføre en dekorativ funksjon.

Spesielle oppvarmede modeller har spesielle egenskaper, som er nyttige for badet. De forhindrer dannelse av kondens, som noen ganger forstyrrer sminke og andre kosmetiske prosedyrer..

Vakre belyste speil er kun laget av slitesterke og motstandsdyktige materialer. Dette er produkter laget av tre, stål og til og med utsøkte elfenbenmodeller. Speil kan også variere i en spesiell form, og både riktig og bisarr uregelmessig.

Populære modeller er buede, firkantede, rektangulære, samt produkter i form av en rombe..

En spesiell egenskap ved det belyste speilet er at nesten hver modell har en bestemt konfigurasjon. Dette kan være en bakgrunnsbelysning i form av glødelamper eller lysdioder, en strømadaptermekanisme, et batteri, hvis det er et bærbart speil med belysning, en brakett, hvis det er skrivebords- og veggmodeller, samt deksler som lar deg ta med eller ta av speilet når det ikke er nødvendig, og lagre det slik at det ikke blir skadet.

Nesten alle veggmonterte modeller har ekstra hengsler. Noen av dem er flyttbare.

De mest populære er modellene som har belysning på alle sider.. De gir bedre bakgrunnsbelysning og er derfor mer funksjonelle. Gjennomsnittlig effekt, som er i stand til å gi god belysning av høy kvalitet, er omtrent 350 lux..

Disse produktene henger ikke bare som et dekorativt element og et funksjonelt element, men også som en kilde til ekstra belysning i rommet..

Så hvis du installerer et slikt speil riktig og velger et sterkt bakgrunnsbelysning av god kvalitet, kan du organisere belysningen av et lite rom..

I tillegg vil slike produkter passe inn i store, romslige rom. De er installert der for å gi sonering. Dette er vanligvis tilfelle for rom med kombinert bad og toalett..

De klareste lyskildene på speilet brukes over servanten, og i dusjområdet og andre rom brukes et mer dempet lys fra speil.

Fordeler og ulemper

Den store fordelen med belyste speil er at de kan brukes når du vil. For eksempel når kvinner står opp tidlig om morgenen for å sminke seg og tenne lyset, kan det vekke familiemedlemmer som sover i samme rom. Og ved å slå på det opplyste speilet, kan du ikke bekymre deg for at lyset vil forstyrre andre beboere.

Bakgrunnsbelysningen gjør det lettere å påføre sminke, barbering og andre prosedyrer. Med hjelp kan du se selv de minste detaljene i ansiktet og skape et feilfritt bilde. I tillegg kan du rette belysningen i ønsket retning, hvis speilets funksjonalitet sørger for dette..

En annen fordel med dette speilet er å skape ekstra belysning i rommet. Den kan hele tiden holdes på for å lage en lysgang. Ved å henge flere av disse speilene i rommet kan du lage en interessant tunnel..

Teleskopiske speil med optisk effekt har en rekke fordeler. Et annet stort pluss er den dekorative funksjonen. Belyste speil ser bra ut i nesten ethvert interiør.

Den store fordelen er også muligheten til å velge speilets størrelse, så vel som designen. Tross alt produsenter presenterer batteridrevne, batteridrevne og nettdrevne modeller.

Disse speilene har svært få ulemper. Så noen av dem, på grunn av dårlig kvalitet på lampebelegg, kan bli rustne av høy luftfuktighet. Du kan unngå disse ulempene ved å kjøpe et speil av høy kvalitet med et godt beskyttende belegg..

En annen ulempe er den negative effekten av for sterk bakgrunnsbelysning på øynene. For å unngå en slik effekt må du bare kjøpe modeller med mykt diffust lys, som ikke trykker på øynene..

Visninger

Nå kan du finne flere typer speil som er forskjellige i formålet..

Universell

Dette er modeller av speil som egner seg både til å henge på veggen og til å legge på bordet. Som regel er dette bakgrunnsbelyste modeller som har små dimensjoner, så de er praktiske å transportere og ha med deg på tur..

På veggen kan slike modeller festes med en magnetisk klips. Som regel blir de hengt i gangen. Om nødvendig kan de flyttes og plasseres på toalettbordet i garderoben eller soverommet.

Modeller av slike belyste speil kan ha to typer sprøyting. Det første er et titan- eller sølvlag. Det lar deg plassere armaturet på badet, siden det ikke vil være redd for fuktighet. Du kan ikke bekymre deg for din sikkerhet.

Det andre alternativet er billige modeller som er belagt med maling og lakk eller sprøyting av aluminium. De er ikke motstandsdyktige mot fuktighet, så de kan bare plasseres i tørre rom..

Veggmontert

Dette er et standard belyst speil som er plassert på veggen. Den er festet på veggoverflaten i lang tid, men produsenter gir mulighet for å overføre den eller installere den på en annen måte. Men du kan bare installere dette speilet en gang riktig og justere nivået på tilt, sette opp en behagelig refleksjon, og de utgående strålene fra bakgrunnslyset blir rettet i riktig retning..

Noen veggmodeller har en mekanisme i form av et trekkspill, som lar deg bringe speilet nærmere eller lenger bort fra veggen, samt brette det ut eller endre helningsvinkelen. Slike alternativer brukes oftest for sminkeartister..

Som regel har slike modeller mykt lys som er ideelt for sminke. Den gjengir alle farger godt og har en mild effekt på øynene., legger ikke press på dem. Som oftest fungerer et slikt speil fra strømnettet, men det er mer moderne modeller på batterier..

Bordplate

Dette er den mest kompakte og mobile typen speil, som kan være av to typer. Det første alternativet er festet til bordet og festet ubevegelig slik at du ikke ved et uhell berører det og du ikke trenger å justere det igjen. Det andre alternativet har et utfellbart stativ, takket være at du kan legge det fra deg og sette det ned igjen hver gang du trenger det..

Stativet kan også justeres i høyde og vinkel.

I tillegg har disse bordplatemodellene en mer interessant design. den dobbeltsidige speil, belyst på begge sider. Dessuten er den første siden et klassisk speil, og den andre har et forstørrelsesobjektiv, som du kan se selv små detaljer med..

Beleilig oppvarmede modeller. De er designet for dusjen og lar deg bekjempe fuktighet..

Du trenger ikke hele tiden å tørke av speiloverflaten. Et varmeelement plassert på baksiden i form av et tynt infrarødt lag vil beskytte speilet og området rundt det mot kondens.

Speil varer vanligvis ikke veldig lenge i fuktige rom, men det oppvarmede alternativet er et unntak. En folie med et varmeelement danner grunnlaget for designet av dette speilet..

Et slikt system minner noe om konstruksjonen av et varmt gulv.. Den infrarøde varmeren fungerer på en veldig lav spenning på 12 V. Dermed vil dette speilet skape et behagelig mikroklima på badet og andre våtrom og gjøre refleksjonen klarere og tydeligere..

Belysningsalternativer

Levetiden, så vel som funksjonaliteten og lysstyrken til speilet, avhenger av pærene og typen bakgrunnsbelysning. I tillegg bruker de alle elektrisitet forskjellig, spesielt for modeller drevet av nettverket.. De viktigste alternativene for belysning av speilet:

  • Selvlysende og neon. Dette er svært effektive enheter av høy kvalitet. LED -lamper lar deg skape naturlig lys. I tillegg forhindrer de flimring og gir et jevnt lys..

  • Halogen. Et trekk ved en slik enhet er at innsiden av lyspærene er fylt med gass. De er flotte for installasjon på et bad eller et annet våtrom, for eksempel en gang. Dette skyldes det faktum at halogenlamper er helt immun mot høy luftfuktighet og til og med sprutvann..

  • LED. Det er et populært moderne alternativ som er det mest populære. Den er egnet for nesten alle miljøer. Et slikt speil bruker minst mulig strøm og er holdbart samtidig. Speillyset tennes raskt, nesten umiddelbart. LED -pærer har en viktig funksjon: de avgir et mykt lys som ikke irriterer øynene. Bakbelyste modeller er delt inn i typer, ikke bare avhengig av hvilke pærer som brukes i designet, men også hvordan bakgrunnslyset er installert. Så det er:
  • innvendig;
  • utendørs lamper.

Utendørsbelysning er det vanligste alternativet.

Slike lamper kan installeres ikke bare på speilrammen, men også på veggen i nærheten av den. Utendørs belysning kan være et eget lysarmatur som følger med speilet. De kan lages som sconces, flekker eller andre typer lamper, men samtidig er de dekorert veldig harmonisk, gjentar innredningen i selve speilet, de kan ha en oppvarmingsfunksjon, så vel som demping..

Takket være dem kan du skape diffust tilleggsbelysning i alle rom. Oftest presenteres utendørs belysning i form av små spotlamper. Store inventar er upraktiske da de kaster skygger. På feil tidspunkt kan de forstyrre.

Standarden er lys naturlig belysning, som er egnet hvis rommet ditt mangler lys. Men du kan velge et hvilket som helst fargevalg..

Et innvendig belyst speil vil se mer luksuriøst og elegant ut. Belysningsenheter er montert på baksiden av speilet på rammen. Dessuten er bakgrunnslyset plassert enten over eller under speilet, eller på siden. Slike speil er dekorert i gull eller sølv. Rammen kan brukes til å skjule kabelen til dette systemet. Oftest er lysdioder installert i slike speil. En nyhet blant disse produktene er det berøringsbelyste speilet..

LED -bakgrunnsbelysningen bruker halvledere som lyskilde, som har lav effekt, men høy ytelse.. Levetiden deres overstiger 10 år.. Et slikt speil gir belysning av høy kvalitet og er nyttig ikke bare som tilbehør, men også som en ekstra lyskilde..

Denne belysningen er oftest installert over hele overflaten på bakspeilrammen. Dermed er lyset jevnt fordelt og kaster ikke en skygge på ansiktet.. De mest populære LED-modellene med innebygd bakgrunnsbelysning er nøytrale belysningsversjoner.. En interessant bakgrunnsbelyst modell er diodestripetilbehøret. Det er plassert rundt speilets omkrets..

Modeller med en hvit glød er populære, siden de lar deg visuelt utvide rommet og fylle rommet med luft og letthet. Diodebånd er enkle å installere på egen hånd, men du må sjekke at de er tette. Et speil med diodebelysning kan lages uavhengig, eller du kan kjøpe et ferdig.

Slike modeller har en lav pris, i motsetning til speil med annen belysning..

Ved å kjøpe en egen diodelist, kan den enkelt limes på siden den har et selvklebende bakstykke. Den er pålitelig beskyttet mot overoppheting, så det er ikke nødvendig å isolere den ytterligere. Det finnes også interessante diodemodeller som har en silikonoverflate eller et vanntett lag, så de er flotte på badet..

De er delt inn i henhold til belysningstypene og avhengig av fargen. Alle speil er i stand til å reflektere det på forskjellige måter, men det er fargen på bakgrunnsbelysningen som er designet for å jevne ut bildeforvrengning og sikre overføring av naturlige nyanser. Så, lysarmaturer kommer i en varm og kald glød.

Det første alternativet gir et mer behagelig og mykere lys, men ikke for lyst. Noen sier til og med at speil med varme lyspærer er svake og ikke er i stand til å gjengi refleksjoner godt. Men kalde lyspærer, derimot, er lysere og skarpere. De beskriver bildet så mye som mulig, men har en skadelig effekt på øynene..

Det mest optimale og passende alternativet ville være å kjøpe et opplyst speil, hvis design gir mulighet for regulering, nemlig å endre lysstyrke og retning av lys.

På denne måten kan du endre temperaturen på belysningen for å oppnå ønsket resultat..

Speil varierer også avhengig av belysningsretningen. For å bruke et speil til dekorative formål, er et speil med en spotlight, som kan rettes i alle retninger, mer egnet. Men for daglige prosedyrer er pærer med sentral belysning mer egnet. De er mer komfortable og praktiske i hverdagen..

Hvordan velge?

Å velge et opplyst speil er viktig fordi det vil avgjøre kvaliteten på belysning, refleksjon og helsen til øynene dine. Ikke bare ta hensyn til ytre kvaliteter. Så først og fremst må du ta hensyn til speilets størrelse..

Du må først bestemme hvor du skal plassere og til hvilke formål du vil bruke den.

Produsenter presenterer til og med gulvmodeller med dimensjonene 1200×800, som er designet for å gjenspeile figuren opp til knærne, samt standardmodeller 60 eller 40 cm høye, der du kan se deg selv opp til midjen eller skuldrene. Den store modellen er ikke den mest praktiske fordi store speil ikke alltid er praktiske. Overraskende, små vil være mer praktiske. Under dem kan du plassere en praktisk hylle og ordne nødvendig tilbehør..

I et lite speil kan du se detaljene i ansiktet mer detaljert, spesielt siden bakgrunnsbelysningen vil hjelpe deg med dette..

Det neste valgkriteriet er tilgjengeligheten av tilleggsfunksjoner og tilbehør. Speilet kan presenteres ikke bare som et enkelt opplyst speilark, men også som en hel modul med ekstra hyller og skap, som også har ekstra belysning. Alt badetilbehør kan fjernes i dem hvis du henger det på badet. Du trenger ikke installere et ekstra skap.

Men i et vanlig rom er det ikke veldig praktisk å henge et slikt speil, siden det ser tungt ut. Du kan kjøpe et enkelt speilark separat og supplere det med en liten hylle på bunnen..

Speilets funksjonalitet er også viktig. Det mest praktiske er et speil med evnen til uavhengig å justere og justere bakgrunnsbelysningen, og også med muligheten til å endre speilets hellingsvinkel. Dermed kan hvert familiemedlem bygge denne tilpasningen for seg selv. Når du velger, må du ta hensyn til materialet som selve lerretet er laget av.

Modeller av bedre kvalitet er de med sølv- eller aluminiumsfinish. Selv om de er dyrere, vil de vare mye lenger. I tillegg vil de ikke ruste av høy luftfuktighet og temperaturendringer. Sjekk styrken til dette produktet. Rammen og alle vedlegg må være pålitelige og av høy kvalitet, ellers kan tilbehøret lett gå i stykker hvis det faller. Den bakgrunnsbelyste rammen må være fuktbestandig.

Modeller med en rustfri ramme er mer praktiske. Plastversjonen er også ganske bra. Den dekker lampene, og transparente elementer gir mulighet for mer nøyaktig overføring av lys og farge..

Før du kjøper, må du sjekke alle festene for pålitelighet, så vel som svingemekanismen. Etter at du har evaluert kvaliteten og funksjonaliteten til dette tilbehøret, kan du gå videre til utvalget, avhengig av andre faktorer. Bestem deg først for typen pærer og lys. Det mest praktiske og økonomiske er LED -bakgrunnsbelyst speil..

Vær også oppmerksom på at det er en dedikert lysbryter på baksiden av speilet. Du vil bare kunne bruke denne funksjonen når du trenger den. Modeller har brytere i form av en sensor, knapp eller fjernkontroll.

Berøringsskjermsmodeller er de mest moderne, men dyre. Så du kan slå på bakgrunnsbelysningen og justere lysstyrken med ett klikk, det er også en automatisk aktivering.

Modellene på fjernkontrollen må sjekkes.

De bør svare godt på handlingene dine. I tillegg gir de muligheten til å endre lysnivået og fargen..

Produsenter og anmeldelser

Speil fra det russiske møbelmerket “Aquaton” er populære. Dette er modeller for badet. Kjøpere rapporterer utmerket vanntetting av bakgrunnsbelysningen.

Babyliss – profesjonelle sminkespeil som har mange funksjoner: rotasjon, forstørrelse, evnen til å henge på veggen eller sette på bordet. Et flott alternativ for styling og sminke, som kjøpere skriver.

Beurer Er et tysk merke som produserer funksjonelle modeller med den mest nøyaktige refleksjonen. Kjøpere noterer seg holdbarheten til belysningssystemet til slike modeller.

Det skrives også mange positive anmeldelser om merker. Esbano, Homeclub, Eglo.

Vakre eksempler i interiøret

Speil må tilpasses interiøret i rommet der du planlegger å plassere det. Et ovalt og rundt speil på et ben eller et veggspeil i en baguette er perfekt for klassisk interiør, men firkantede og rektangulære modeller er en utmerket løsning for moderne rom. Formen på rammen, fargen, så vel som selve tilstedeværelsen spiller også en viktig rolle..

I moderne interiør brukes speil uten rammer, som har en indre fargebelysning bak..

I interiøret kan du vakkert lage sonering ved hjelp av belysning. Så på badet, i vasken, kan du henge et elegant speil med sterk belysning. Det er bedre at bakgrunnsbelysningen er både nedenfra og ovenfra..

Ved hjelp av speilbelysning i interiøret kan du markere malerier, klistremerker, samt noen dekorative elementer. Du kan markere hyllene under speilet, samt trekke oppmerksomheten til en rekke tilbehør som ligger på og ved siden av dem.

Både matte og blanke, fargede bakgrunnsbelyste speil ser vakre ut i interiøret. Du kan til og med velge et stilig tilbehør med en tonet eller kombinert overflate. Som regel har slike modeller intern belysning og ser imponerende ut..

Et annet interessant alternativ er å kjøpe et speil med en gjennomsiktig del. Det er i dette området lyskilden er montert i form av en geometrisk figur eller en glatt linje, stripe, mønster. Slik belysning vil ha en interessant form og vil utvilsomt tiltrekke seg oppmerksomhet. Når mønsteret er uthevet, vil det ha en vakker tekstur og se tredimensjonalt ut..

Farget belysning er også installert på badet. Videre er det på denne måten et speil, og til og med en vask, hvis de ligger i nærheten. Denne kombinasjonen ser lys og imponerende ut..

For informasjon om hvordan du lager et bakbelyst speil med egne hender, se neste video..