Belysning for speilet: typer og funksjoner

Organisert belysning for speil vil fremheve og markere disse komponentene i interiøret, skape en koselig atmosfære i rommet. For å gjøre hjemmet ditt mer attraktivt, bør du gjøre deg kjent med belysning for speil, studere dets typer og funksjoner..

For å få et behagelig miljø må du plassere belysningskomponentene riktig. For eksempel, for å organisere komfort på badet, trenger du skarp belysning, som kan oppnås ved å installere hoved- og tilleggslampene..

En velvalgt speilbelysning, som er relatert til tilleggsbelysningen, bør ikke bidra til at skygger ser ut på ansikter og lyse refleksjoner.

Funksjoner av speilbelysning:

 • hvis du eier et lite standard speil, er det best å installere sammenkoblede lamper som vil ligge symmetrisk i forhold til speilet. Vær oppmerksom på matte nyanser av lukket type. Slike komponenter er i stand til å skape jevn belysning..
 • for runde eller ovale former, så vel som for standard mellomstore speil, kan du installere belysningen rundt omkretsen;
 • for å utstyre bakgrunnsbelysning for et bredt lerret, bør flere lyskilder monteres, som skal plasseres på veggen eller henge i taket. Vær alvorlig om høyden på armaturen.

I tillegg til å utstyre speil, kan du utstyre bildelys. Dekorativ belysning understreker gunstig formen på produkter, farger og andre funksjoner. Ved å velge riktig lysutstyr kan du få lyset til å falle i riktig vinkel, noe som eliminerer gjenskinn. Med moderne modeller av belysningsutstyr kan du kontrollere lyset, forhindre maling falming og redusere strømkostnadene.

Fordelene med LED -belysning av speilduker inkluderer:

 • funksjonaliteten til en slik løsning;
 • takket være den ergonomiske formen kombineres lampene med en klassisk design;
 • du kan gjøre vertikal og horisontal installasjon;
 • praktisk;

 • bakgrunnsbelysningen er lett å ta vare på.
 • evnen til å kombinere med innebygde elementer;
 • ferdige alternativer med innebygde lamper er på salg;
 • besparelser på strøm;

 • lyspærer har lav effekt, men lysnivået er identisk med tradisjonell belysning;
 • lang levetid;
 • motstand mot temperaturfall;
 • det er mulig å installere flerfarget belysning.

Typer og modeller

Belysning for speil kan være ekstern og intern. Hver type belysning har sine egne egenskaper. De har en praktisk og dekorativ funksjon. Det er også dekorativ belysning, som du kan lage vakre lyseffekter i hjemmet ditt..

Du kan ordne belysning ved hjelp av lamper som er plassert på toppen av rammen eller på sidene. Modeller som er belyst fra tre sider er populære. De skaper den riktige belysningen for skjønnhetsbehandlinger og hygiene. Skarp refleksjon gjør at foundation påføres riktig på huden.

Den beste belysningen fås fra lange pærer og små spotlights som er plassert på sidene av lerretet. Det er viktig å velge det nødvendige antallet pærer, siden flere lamper vil være nødvendige for et stort område av speilarket..

Vær oppmerksom på fargeskjemaet til belysningen. Flerfargede lamper spiller rollen som en dekorativ komponent, men for praktiske formål er de ikke egnet.

Det vil være ubehagelig for deg å sminke deg eller barbere deg med et slikt lys, da du hele tiden må anstrenge øynene dine for å gjøre det riktige..

Intern belysning bidrar til å fordele lyset jevnt. Du trenger ikke å belaste øynene, ettersom refleksjonen er godt synlig i speilet. For å installere den må du kjøpe LED -lyspærer. De er festet til den sømløse delen av lerretet, ikke dekket med almagama.

LED -stripen kan ha komplekse geometriske former, installeres i form av enkle striper eller intrikate mønstre. Båndene lagt ut i form av et tematisk plottbilde eller ornament ser attraktivt ut. Med denne effekten vil speilene få et originalt utseende og en stil..

Ved hjelp av det myke lyset som kommer fra den innvendige belysningen av speilarket, kan du markere ønsket område. Mønstre og design vil virke omfangsrike, noe som vil gjøre designet sofistikert og vakkert..

Lampene installert i innvendig belysning bidrar til svak oppvarming av speilet. Denne egenskapen hjelper deg med å bruke produktet mens du tar et bad, ettersom glasset kan tåke.. Svak oppvarming bidrar til å holde speiloverflaten ren. Det er alltid praktisk å bruke et slikt speil..

Hvis vi vurderer den dekorative typen belysning, er ikke speilduker med slik belysning perfekte. Pærene som brukes i denne versjonen oppfyller bare den estetiske komponenten, så det er ikke nok lys fra dem. Slike speilduker installeres bare som dekorasjon. Å ta vare på deg selv med deres hjelp vil være upraktisk..

Belysning varierer også i konfigurasjon og design av modeller. Når du velger lyspærer, må du sørge for at de er i harmoni med rommets generelle stil. Denne kvaliteten påvirkes av produktets form, farge og materiale. For eksempel vil runde speil se bra ut i et klassisk interiør, og for en moderne høyteknologisk stil bør du velge et asymmetrisk eller rektangulært lerret..

I dekorativ belysning kan du bruke lamper i forskjellige farger, bånd med attraktive mønstre og design. Det er mange alternativer i butikkene, blant hvem som helst kan finne sitt eget alternativ..

Belysningstype

Følgende typer belysning kan brukes til speil:

 • med halogenlamper. Slike pærer har lang levetid. Halogenbelysning er effektiv og fuktbestandig. For speilbelysning er dette alternativet ikke spesielt egnet på grunn av den sterke lysstyrken;
 • neon og selvlysende. Med disse lampene får du en myk og diffust glød som ser ut som naturlig lys. Mange brukere velger disse produktene fordi de er økonomiske og har lang levetid. Ulempene med belysning inkluderer flimring, noe som har en negativ effekt på synet;
 • LED lys. I dag regnes denne belysningsmetoden som den beste. Lyspærene gir speilene et feilfritt utseende. Ved å velge denne metoden får du riktig diffust lys, du kan spare strøm. Slike produkter har ingen negativ effekt på synet..

Brytere

Når du velger et speil, må du ta hensyn til bryteren, siden det er en viktig komponent. Dette elementet kan forstyrre eller være gunstig. Beliggenheten er nøkkelen. Det finnes flere typer bakgrunnsbelysningsbrytere:

 • knapp. Denne bryteren regnes som den enkleste. I de fleste tilfeller er knappen installert på rammekroppen, slik at du ikke har problemer med montering, oppsett og justering av enheten. Bryteren kan være plassert øverst, nederst eller på sidene, avhengig av hvilken modell som er valgt;
 • bevegelsessensor. Denne typen enhet kan reagere på bevegelser og slås på hvis du holder hånden over den. Når du velger dette alternativet, må du kontrollere at det ikke er hyller, kleshengere og andre elementer rundt det som vil forstyrre driften av enheten;

 • berøringssensor. Dette er et flott alternativ for en setting der det er en garderobe eller hyller ved siden av speilet. Sensoren reagerer bare på berøring, noe som eliminerer unødvendige utløsere;
 • arbeid fra kontrollpanelet. Det er multifunksjonelle speilduker med farget belysning og forskjellige belysningsmoduser. Ved hjelp av en fjernkontroll kan du kontrollere graden av belysning av produktet.

Materialer

Det er et bredt spekter av belysningsutstyr på belysningsmarkedet, så du kan velge et produkt med en ramme laget av forskjellige materialer. Hvis tidligere plast-, metall- eller glassmodeller var populære, da nå tilbyr designere følgende alternativer:

 • bambus;
 • tre;
 • krystall;
 • glassmalerier;
 • tekstil;
 • bronse.

Ved hjelp av slike løsninger kan du lage en unik innredning for speilet ditt, avhengig av den valgte stilen på rommet. For et klassisk interiør er en bronse ramme egnet, noe som vil gi atmosfæren en følelse av luksus og adel. For moderne stiler kan du bruke en modell med en metallbase og en kromglød. Krom er populært for sitt originale og fasjonable utseende..

Hvordan velge?

Før du kjøper speilbelysning, bør du kontrollere at dette belysningsalternativet oppfyller alle de angitte kravene.. Når du velger et baderomsarmatur, må du være oppmerksom på følgende indikatorer:

 • sørg for at produktets design støtter installasjon i rom med høy luftfuktighet;
 • utelukk kontakt fra elektriske ledninger med vann. For å gjøre dette trenger du en spesiell korrugering, som er skjult under et lag med gips;
 • en vifte kan installeres på hetten. Denne metoden vil bidra til å redusere mengden kondens, noe som vil utelukke inntrengning av fuktighet på armaturen..

Ikke glem sikkerhetskravene for å utelukke forekomst av feil mens du bruker enhetene.

Installasjonstips

Før du installerer, må du bestemme stedet hvor speilet skal plasseres. Hvis du har valgt et lite produkt, blir valget av sted gjort basert på veksten i husholdningen. De skal kunne se ansiktet, nakken og skuldrene i speilet. Når du installerer et speilark i en persons høyde, må du holde en avstand på 30 cm fra gulvet.

Når du installerer bakgrunnsbelysningen, må du følge sikkerhetsreglene. Den beste måten å utføre ledningene på er skjult installasjon. Dette vil hjelpe deg med å eliminere muligheten for elektrisk støt, skade på ledninger og andre problemer. Jording må også utføres.

Vakre eksempler i interiøret

Speilet i gangen er et sentralt ledd i interiøret. Mange bestemmer seg for å kjøpe store lerret, langs omkretsen som det er bakgrunnsbelysning. En slik løsning vil ha en praktisk komponent, siden hver person med sin hjelp vil kunne vurdere utseendet og sette seg i orden. Takket være bakgrunnsbelysningen kan du understreke dette produktet og gi atmosfæren en attraktivitet og originalitet..

Et speil med innebygd belysning eller veggmodeller vil se originalt ut på badet. Godt plasserte lamper hjelper deg med å rydde opp, til tross for høy luftfuktighet i rommet. Et populært alternativ er med en LED -stripe, som ligger langs omkretsen av lerretet..

Noen brukere bruker bakgrunnsbelysning for å belyse skap. Innebygde lys kan installeres direkte i speilet på et stort skap, eller du kan feste LED-strips til produktet. Belysning vil forvandle rommet og passe inn i ethvert interiør.

På soverommet kan du utstyre et speil på toalettbordet med en belysning, eller du kan kjøpe et lerret i høyden på en persons høyde. I et slikt miljø vil bakgrunnslyset understreke intimiteten i rommet, hjelpe deg med å slappe av og slappe av fra en travel dag..

Velg myk belysning som ikke vil belaste øynene dine.

Motlys kan dekorere ikke bare speil, men også malerier. Vurder belysningskjøkken med interessante reproduksjoner. Belysning av individuelle elementer bør kombineres med hovedbelysningen i rommet slik at interiøret ser harmonisk og attraktivt ut. LED -stripe, som fremhever individuelle elementer i bildet, vil se perfekt ut ikke bare på kjøkkenet, men også på soverommet, gangen og andre rom.

Se nedenfor for mer informasjon.