Alt om prosjekter med en-etasjers hus 6 x 9

Nesten alle drømmer om sitt eget hjem, hvor det ville være hyggelig å komme tilbake etter jobb. Implementeringen av denne vakre ideen kan imidlertid ta mye tid og krefter. Et av de viktigste stadiene i opprettelsen av boliger er utarbeidelsen av et prosjekt. Denne artikkelen vil snakke om utformingen av hus 6×9 kvm. m.

Særegenheter

Utformingen av det fremtidige drømmehuset bør ta hensyn til alle nyansene – hver centimeter brukbart område bør være involvert.

I et lite hus er det nødvendig å lage et vakkert interiør, ordne møbler riktig, slik at stua er så praktisk og behagelig som mulig.

Boliger på 6 x 9 m2 tilhører økonomisegmentet. Faktum er at for private boliger er disse dimensjonene svært beskjedne. Selv om du sammenligner et slikt hus med en leilighet, virker det ikke lenger så lite. Vi kan si at parametrene til et lite privat hus er sammenlignbare med et standard “kopeck -stykke”.

Materialer

Valg av materialer gjøres vanligvis på planleggingsstadiet av konstruksjonen. Du må forstå hva som er bedre for å lage ytre og bærende vegger. Hvert materiale har sine egne egenskaper, som også tas i betraktning i den innledende fasen av konstruksjonen..

Betongblokker

Skumblokker med en porøs struktur brukes ofte i byggingen av enetasjes hus. Materialet har flere fordeler:

 • lett vekt;
 • varmeisolasjonskvaliteter;
 • enkel installasjon;
 • dampgjennomtrengelighet;
 • relativt lav pris;
 • miljøvennlighet;
 • perfekt blokkjevnhet.

Skumblokken har imidlertid også noen ulemper:

 • plater absorberer perfekt væske (termisk isolasjon av kledningsstrukturen er nødvendig);
 • ekstra forsterkning er ofte nødvendig (spesielt viktig ved bruk av gassblokker og skumblokker).

Tre

Tre har blitt brukt som byggemateriale for en-etasjers hus fra uminnelige tider. Små trehus med et koselig loft ser flott ut, og de er veldig behagelige å bo i.. Moderne varianter av bjelker og stokker er vakre, praktiske og holdbare.

Tre er miljøvennlig, et behagelig mikroklima er laget av dette materialet i huset. Den eneste ulempen ved tre er at det må behandles med spesielle impregneringer mot brann og forfall..

Om nødvendig må strukturelle elementer av tre gjenopprettes fra tid til annen. Men hvis vi snakker om hus som er små i området, vil det ikke ta mye tid å ta vare på dem og ikke kreve superkrefter..

Keramiske blokker og murstein

Brick er kjent for sin pålitelighet og holdbarhet. Imidlertid har murhus en stor masse, så grunnlaget for slike boliger må være veldig solid..

Keramikkblokker er mye lettere enn vanlige murstein. Materialet har en porøs struktur, og det dannes hull i det. På grunn av dette har blokkene en lett design, beholder varmen godt, selv om styrken er litt lavere..

Wireframe -metode

Rammeversjonen har vært ganske populær i det siste.. Dette skyldes enkelheten i konstruksjonen av slike strukturer, samt etterspørselen etter materialene som brukes.. Mange eiere av private hus er gjennomsyret av mer og mer tillit til rammebygg, siden de første rammene dukket opp for flere tiår siden og fremdeles brukes med hell..

Faktisk, rammehus kan settes sammen som en vanlig konstruktør. Byggingen av bygningen kan gjøres når som helst på året, mens bygningene forblir varme og komfortable. Imidlertid krever trerammen spesiell forsiktighet, mer forsiktig enn strukturer laget av tømmer eller bjelker..

Velge et prosjektalternativ

Før du starter byggearbeid, er det nødvendig å lage en detaljert plan for huset. Dette er planen som spesialister vil bruke når de bygger. Det er et stort antall ferdige prosjekter som har forskjellige fordeler og funksjoner.. Valget av et prosjekt avhenger av smaken til eieren av nettstedet, så vel som mange andre viktige nyanser.

Med terrasse

Den vakre terrassen er perfekt for avslapning i den varme årstiden. Dette er en slags overgangssone mellom boareal og gate.. Vanligvis er inngangen til terrassen laget fra stuen, men det er andre alternativer..

De viktigste funksjonelle egenskapene til terrassen må vurderes selv på designstadiet..

Den åpne konstruksjonstypen kan dekorere enhver sommerhytte, landsted eller hytte. De tilstøtende rommene vil alltid være varme og koselige. Du kan imidlertid bare slappe av på den åpne terrassen når det ikke er nedbør og i varmt vær..

En vakker kalesje vil spare plass fra den varme solen og hyppige regnvær. Terrassen kan alltid gjøres om til en funksjonell veranda. For dette alternativet er det nødvendig å sørge for installasjon av spesielle gjerder og balustrader..

Mange prosjekter av hus med lukkede terrasser bør innebære minimal belysning av tilstøtende rom på grunn av kalesjen.. Enetasjes bygninger eller bygninger i to nivåer sørger for installasjon av et delvis skur. Dette alternativet vil holde terrassen mot regn og snø, og vil også øke det naturlige lyset i de tilstøtende rommene..

Det er flere viktige nyanser..

 1. Hvis terrassen “vender” mot sør, vil huset alltid være perfekt opplyst. For å gjøre det praktisk å slappe av i et slikt rom i sommersesongen, anbefaler eksperter å installere et baldakin.
 2. Hvis terrassen “ser” mot vest, er huset best opplyst om ettermiddagen. Dette er veldig praktisk hvis eierne foretrekker å slappe av på dette tidspunktet på dagen. Den lukkede strukturen vil beskytte hvilestedet mot vestlig vind og nedbør.
 3. Hvis terrassen er arrangert på østsiden, vil den om morgenen bli oversvømmet med hyggelig sollys.. Om sommeren, på ettermiddagen, vil strukturen ikke slippe inn direkte sollys, og eierne av huset vil kunne nyte ferien i en hyggelig skygge..
 4. Når den er montert på nordsiden, vil belysningen bli diffust. Barn kan leke i det åpne området, her kan du holde familiefester og bare slappe av.

Med loft

Loftet er et veldig komfortabelt tilleggsrom som vil dekorere både land og by.

Når du lager en bygningsplan, er det nødvendig å utføre varmeisolasjon med spesiell forsiktighet, siden kald luft kan trenge inn fra loftet.

Du må også ta hensyn til valget av byggemateriale for foring på loftet og velge et vanntettingsalternativ.

Hvis du nøye vurderer hvert punkt for å skape det perfekte loftet, vil det ekstra rommet glede deg over kos..

De mest populære takene for mansardrom er tre.

 • Brutt linje. Før oss er det mest populære alternativet, som også kalles et mansardtak. Takskråningene er satt i en stor vinkel, på grunn av hvilken arealet på loftsrommet øker mange ganger.

 • Hofttak. Et veldig funksjonelt alternativ som er perfekt for polygonale bygninger. Imidlertid er det bare spesialister som kan takle installasjonen av et slikt tak: prosessen har mange nyanser og er ganske vanskelig.

 • Halv-hofte. Denne takkonfigurasjonen er tilgjengelig i en rekke alternativer. Et særtrekk ved et slikt tak er belegg med materiale fra henholdsvis fire sider, strukturen er oppnådd uten en gavl. Basen tåler perfekt nedbør og værforandringer.

For loft brukes også andre typer tak (for eksempel skråtak), men i de fleste tilfeller reduserer andre alternativer arealet på loftet..

Det er alternativer for å planlegge et hus med komfyr, men eksperter anbefaler ikke å bruke denne oppvarmingsmetoden, siden det ganske enkelt ikke vil være nok for 54 kvadratmeter. m.

Med garasje

Garasjen er et nødvendig rom som kan festes til huset. Når du planlegger arbeidet, må du imidlertid ta hensyn til utseendet til hele bygningen som helhet. Hvis selve huset har en smal og langstrakt form, er det best å feste en garasje som en “fortsettelse” av strukturen. Hvis bygningen er i form av et torg, som anses som ideelt, kan du lage en parkeringsplass hvor som helst..

Ganske ofte kan du finne planer der det er en kjeller. I dette tilfellet er det her garasjen kan plasseres. Takket være denne løsningen vil det være mulig å spare plass og forandre bygningens utseende..

Et dampbad eller et badehus ligger i nærheten. I kjelleren vil slike rom ikke forstyrre noen, og de kan alltid brukes til det de er tiltenkt..

Å bygge om kjelleren til en praktisk garasje er spesielt relevant når det gjelder en liten tomt. Denne løsningen vil øke husets generelle parametere betydelig, mens stedet vil forbli intakt. Loftet kan også brukes som et ekstra rom som skal utføre forskjellige funksjoner..

Tilrettelegging av rom

Dimensjonene 6 x 9 er ekstremt små, så det er bedre å ikke bruke enda en nyttig centimeter på å dekorere en korridor eller hall. Funksjonelt er det få mennesker som trenger disse lokalene, men de tar mye plass.. Det er bedre å lage et oppsett helt fra begynnelsen der selv det minste området med ledig plass vil bli brukt klokt.. For en slik løsning er en spesiell utforming av alle rom relevant..

Soverom og stue

En spesiell type layout er perfekt for eldre ektefeller eller par uten barn. Hemmeligheten bak oppsettet er at det er nødvendig å dele de to hovedrommene i huset: stuen og soverommet..

Dette alternativet kan betraktes som en klassiker, siden det ofte finnes i utformingen av et to-roms studio. I henhold til oppsettet er stuen en åpen plass som kombineres med kjøkkenet. Arealet til det største rommet viser seg å være håndgripelig – 20-30 meter. Denne plassen kan brukes som du ønsker..

Stuen blir en slags passasje du kan komme deg til på badet, gangen eller soverommet. Noen ganger blir rommet et gjesterom. Tamburen er kombinert med gangen.

Hvis oppsettet innebærer å redusere parametrene til rommene, kan du utstyre en terrasse i nærheten av huset..

Ulempen med et slikt oppsett er fraværet av et masterrom, samt et fyrrom. Eventuelle pumpe- eller oppvarmingsenheter vil være plassert på badet eller kjøkkenet. Oppvarming er bare mulig lokalt – ved hjelp av varmeovner. Det er ganske enkelt umulig å installere en kjele med et slikt oppsett – det er ikke nok plass.

Soverom og kjøkken

Oppsettet er perfekt for et lite hagehus eller miniatyr sommerhus. Dette alternativet er relevant for et par uten barn. Det er også egnet hvis en person vil bo i huset.. Boområdet er delt i to deler: i det ene er det et stort soverom, og i det andre er det et kjelerom og et kjøkkenrom..

Bad, vestibyl og gang deler bygningen i to. Hallen blir en slags gang, men på en så liten plass er det nesten umulig å plassere skap eller skap for oppbevaring av ting. Fire dører går til et lite område samtidig.

Soverommet er utstyrt med to vinduer. Fyrrommet har også naturlig lys. Dette rommet har en egen inngang, slik det skal være av sikkerhetsstandarder. Badet har ingen vinduer, så belysningen er kunstig. Hvis ønskelig, passer badet ikke bare til en dusjkabinett – det er mulig å plassere et badekar.

Soverom, stue og omkledningsrom

Før oss er et av de mest ergonomiske alternativene, som gir plassering av alle nødvendige rom i et lite område..

Huset er delt i 2 deler fra sentralinngangen. Tambouren blir en gang hvorfra du kan gå til fyrrommet. En annen dør fra en slags korridor fører til gjesterom, som er koblet til kjøkkenet. Kjøkkenet, stuen og spisestuen er perfekt kombinert til ett rom. Alle gjester og vertene selv vil kunne bo her komfortabelt.

I den andre delen av huset vil det være et soverom, et omkledningsrom og et bad. Fyrrom, soverom og garderobe er utstyrt med ett vindu, naturlig lys er gitt i disse rommene.

Stuen vil ha to vinduer samtidig.. Det vil ikke være vinduer på toalett og gang.

Den eneste ulempen ved oppsettet kan betraktes som en utgang til badet fra soverommet. Dette er praktisk for eierne selv, men det er veldig upraktisk hvis det dukker opp gjester i huset..