Alt om bungalowen

Det er flere typer hus, og bungalowen er en av dem. Det er en en-etasjers flatt taket boligbygning på en hagetomt. Slike hus viser uavhengighet og ensomhet, samt harmoni med naturen. Den første bungalowen dukket opp i Storbritannia, hvoretter slike bygninger begynte å bli reist rundt om i verden. I dag er det forskjellige alternativer for disse husene, som vil bli diskutert i artikkelen..

Hva gjør?

Bungalowen er en en-etasjers og i noen tilfeller to-etasjers bygning for å leve. Hovedtrekk ved en slik bolig er stuen, som ligger i midten av huset, og andre rom er allerede organisert rundt den.. Naturlig tre brukes som hovedbyggemateriale, takket være at et vakkert, koselig og trygt hjem skapes..

Bungalower ligger ofte ved bredden av innsjøer, elver, ved siden av pittoreske landskap. En slik bygning er et ideelt valg for forstadsliv og rekreasjon, så hvis du verdsetter komfort og enhet med naturen, kan du trygt vurdere dette alternativet..

Alle bungalowrommene må være i første etasje. Som allerede nevnt, er det en stue eller en hall i sentrum, designet er enkelt, edelt treverk og andre edle materialer brukes som dekorasjon. Fokuset på arkitekturen bør være horisontalt. Når det gjelder en bungalow i to plan, mener vi ofte tilstedeværelsen av et loft. Siden denne boligen ofte er forbeholdt eldre, er det ikke bygd trapper av sikkerhetshensyn.. Prinsippene for forbedring av hjemmet er beskjedenhet, enkelhet og praktisk..

I et slikt hjem vil du føle deg helt i fred og kan hvile godt.. Møbler kan være flettet eller fra forskjellige tresorter. Andre etasje skal ikke bære en funksjonell last. Interiøret domineres av pastellfarger, for eksempel sand, lysebrun, beige eller hvit, som kan fortynnes med elementer av svart, rødt eller andre farger. Designere bruker ofte tekstiler til dekorasjon, og for å ordne gangen og kjøkkenet kan du velge murverk.

Når det gjelder tilbehør, bør det være et minimum av dem i en bungalow, håndlagde ting ser bra ut.

Hva skiller en bungalow fra andre hus?

Dette spørsmålet kommer opp umiddelbart etter beskrivelsen, så noen få kjennetegn bør nevnes.. Den tradisjonelle versjonen av bungalowen har ofte ikke et varmesystem, ettersom den er beregnet for å leve i den varme årstiden, men dette er ikke en grunnleggende regel. For konstruksjonen av bygningen brukes lette og naturlige byggematerialer, så vi kan trygt si at dette er et økohus.

I den moderne verden gjenspeiler slik eiendom måten og livsstilen, den passer ikke bare som en sommerbolig, men også som et fast bosted..

Et særegent trekk ligger i funksjonene i strukturen og utformingen av rommene. All kommunikasjon i huset ligger på samme nivå, det er ingen trapper, alt er så trygt som mulig for små barn og eldre.

Hvis bungalowen to-etasjers, følgelig brukes første etasje til aktiv tidsfordriv, og i den andre – en rolig del av huset. Innendørs er alle rommene plassert rundt den sentrale, dette er et obligatorisk krav under byggingen av denne typen eiendom. Når det gjelder forskjellene i interiøret, vil vi snakke om dette ytterligere..

Visninger

Det finnes flere typer bungalower, og de har alle sine egne særpreg, som kan finnes i detalj. Slike hus er reist i forskjellige versjoner, avhengig av terreng, klima og krav til levekår i dem. Når det gjelder reiselivsvirksomheten, ligger disse bygningene ved siden av hovedbygningen, slik at innbyggerne kan tjene seg selv..

California

Et særtrekk ved et slikt hus er firkantede søyler og skråtak.. California -versjonen av bungalowen skal ha pussede vegger og synlige sperrer. Taket brukes rasjonelt, så mange fullfører et lavt loft, hvor det er mange vinduer. Verandaen er romslig og lys. Interiøret er dominert av spanske motiver, det har mye innredning laget av naturlige materialer. Denne stilen kalles kraftsman, og det finnes ofte i forskjellige deler av USA.

Indisk

Det er trygt å si at dette er en av de mest ustabile typene en-etasjers bungalower på utsiden.. Utad ser de alle forskjellige ut, en mal brukes ikke til konstruksjon.

Hovedtrekk er at det brukes materialer til konstruksjonen som er karakteristiske for området..

europeisk

I forskjellige europeiske land kan du ofte se bungalower der familier bor og slapper av.. Slike hus består av to etasjer, en tomt grenser til dem, og et soverom og en terrasse ligger ovenpå. En bungalow av denne typen kalles duplex, siden forskjellige eiere kan bo i første og andre etasje. Hvis vi snakker om britiske hus, er de bygget av stein og er designet for en familie, men spanske bygges for flere, i Russland kalles de et rekkehus.

Spansk

Dette er en “meksikansk” bungalow som skiller seg fra de amerikanske typene. Kolonial arkitektur i Spania introduseres i eksteriøret. Taket på huset er ofte rødt, veggene er hvite eller kremfargede, og det brukes også dekorative fliser. Terrassen skal være inngjerdet med en vegg; dekorerte rekkverk og rister i smijern kan brukes i dekorasjonen. Vindusåpningene er buede, og dørene er av tre med intrikate utskjæringer..

Det særegne ved spanske bungalower inkluderer harmonien mellom dekorative elementer som ikke belaster mengden.

nederlandsk

Denne konstruksjonstypen er utvilsomt atypisk.. Huset er bygget av murstein, hvoretter det sys med sidespor. Bekledningen er i dempede nyanser, og vinduene på loftet ligger på skråtaket. Verandaen er dekorert med søyler, og alt ser veldig harmonisk ut.

Oppsett av rom

For at et hus skal oppfylle typen bungalow fullt ut, må det bygges av naturlige materialer – tre, bambus, naturstein. Strukturen på eiendommen er ganske ikke-standard, som nevnt ovenfor, i midten er stuen, og rundt den alle de andre rommene, kjøkkenet og andre..

I henhold til reglene har en tradisjonell bungalow en etasje. På avstand kan et slikt hus gjenkjennes av det flate taket, den store verandaen og den romslige verandaen..

Husets prosjekt forutsetter tilstedeværelse av lav takhøyde, i planen for bygningen er det mye plass, alt er plassert horisontalt. Hvis ønskelig, inne i bungalowen, kan du utstyre et basseng, hvis området tillater det. En slik bygning viser seg å være knebøy, noe som betyr at trapper ikke er nødvendig, mens plassen brukes med maksimal effektivitet, bør det ikke være ubrukt plass, hver del av huset utfører sin oppgave.

Interiør alternativer

Avhengig av bungalowtype kan interiøret være annerledes, det viktigste er å følge de grunnleggende reglene og bruke all plassen med omhu. Hovedfargeskjemaet kan ligne på en ørken, så beige, gule, gull og blå nyanser bør seire i rommet. Hvis du umiddelbart installerer en slik installasjon for deg selv, kan du enkelt plukke opp alle de indre elementene, inkludert møbler, dekorasjon, belysning og tilbehør..

En bungalow trenger ikke å være ansiktsløs, så du kan bruke aksenter ved å velge elementer av lilla, rødbrun eller svart.. Monokrome overflater i interiøret er velkomne, og du kan ikke nekte blomsterpynt. For kjøkkenet kan du velge okerfargede møbler, og gjøre gangen klassisk grå.

Naturlig belysning er ideelt, så store panoramavinduer bør installeres. Det skal være mange andre lyskilder i interiøret..

Bungalowmøbler er laget av massivt tre, bambus og rotting. For å få interiøret til å se unikt ut, kan du bruke antikviteter – antikke gjenstander vil gjøre atmosfæren mer behagelig. Det vil ikke være overflødig å installere en sjelden skjenk for oppbevaring av sengetøy på soverommet, og sette en bokhylle i stua. Bungalowstilen fremheves av benker på vinduskarmen, hvor du kan sette planter eller kaste puter for å slappe av og nyte utsikten. Hvis du er en dyktig håndverker, kan du lage dine egne møbler..

Når det gjelder dekor og tekstiler, vil flotte sengetepper gjøre det, og gardinene kan byttes ut med tre- eller bambuspersienner som matcher stilen. Hvis du foretrekker et mer tradisjonelt alternativ, kan du gå for gardiner laget av solid stoff. Vinduskarmer kan dekoreres med blomster, bonsai og potter.

Ikke overdriv det med innredningen, det bør være i moderate mengder for å utfylle interiøret, men ikke overbelast det.

Hvis vi snakker om lyse farger, regnes ikke bungalowen som konservativ, så i dekorasjonen kan du bruke flekker av burgunder, svart og rødt, som ideelt sett kombineres med møblens naturlige tekstur. Unngå store gjenstander med mettede og prangende farger – for eksempel er rosa og lilla ikke egnet for en bungalow. Hovedserien består av røde, brune, sand og hvite nyanser. I interiøret kan du bruke elementer fra ekte skinn, dekorere et rom med bomulls- eller lintekstiler.

Konstruksjonsteknologi

Hvis du er klar til å bygge en bungalow med egne hender, trenger du instruksjoner for å oppnå et positivt resultat. Det første trinnet er å utvikle en husplan som fullt ut vil overholde egenskapene til denne typen.. Store dimensjoner beregnes ikke i høyden, men i bredden, noe som er viktig å vurdere.

En tredjedel av huset er ofte okkupert av en romslig veranda, som må angis i planen.

For fundamentet brukes blokk eller monolitisk grun betong. Plater brukes når området er flatt, sand helles først, dreneringssystemet legges. På steder med myk jord er det viktig å lage en forskaling, fordypningen er fylt med sement. For å koble fundamentet og støttene til husets ramme, legges armeringsbiter. Den monolitiske platen tørkes i flere dager, hvoretter du kan gå videre til neste trinn – legge varme og vanntetting. Ofte tas takmateriale impregnert med bitumen for dette..

Rammen kan være metall eller laget av trebjelker, avhengig av personlige ønsker og type bungalow. Det er nødvendig å installere støtteelementer, som vil bære hovedbelastningen på veggene og taket på bygningen. Seks er nok for et en-etasjers hus.

Før maling av veggene er det viktig å behandle alle metallkomponenter med et korrosjonsbeskyttende middel, hvis det ble brukt et tømmer, må det impregneres med et antiseptisk middel for å forhindre utseende av sopp.

Veggene i huset er ikke bærende, så du kan velge hvilket som helst materiale som passer for dine krav til kledning.. Det anbefales å velge en som har god varmeisolasjon og porøsitet.. For installasjon av dører og vinduer brukes doble karmer, som anbefales å monteres umiddelbart for å eliminere eventuelle hull. Det er ikke noe unikt i konstruksjonen av taket, det viktigste er å gjøre det flatt med en liten skråning slik at smeltevann renner ned.

Vakre eksempler

Her er noen eksempler på slike hus:

  • Stilig bungalow med store vinduer og flislagt tak.

  • Et slående eksempel på en ekte bungalow i californisk stil. Ingen unødvendige elementer – bare korthet og enkelhet.

  • I et slikt hus vil du ikke bare slappe av, men også bosette seg..

  • Et hus bygget utelukkende av naturlige materialer, relevant for en indisk bungalow.

  • Ser enkelt ut utenpå, men stilig.

  • Slik ser interiøret i en bungalow ut.

  • Fra det sentrale rommet, tilgang til verandaen og andre deler av huset.

  • Soverom i milde farger. Imidlertid er det sprut av grønt og lilla..

  • Åpen veranda med basseng ved bungalowen.