Suculente în aer liber – creați o grădină exotică ușor de întreținut

Suculentele în aer liber sunt din ce în ce mai preferate pentru crearea unor modele frumoase de grădină. Au un farmec distinct și sunt ușor de cultivat. Puteți aclimatiza mai multe suculente în grădina dvs., atâta timp cât faceți acest lucru încă din aprilie. Altfel riscați să le expuneți la îngheț și umiditate ridicată, pe care nu le pot suporta. Ele reprezintă plante ideale pentru grădini amenajate și moderne datorită esteticii lor minimaliste. Înflorirea cactușilor și a unor suculente de o frumusețe deosebită și culori strălucitoare și variate este cu adevărat așteptată ca un cadou prețios. Cel mai mare avantaj al lor este că se adaptează bine climelor calde și uscate și nu necesită multă udare. Au încă nevoie de sol bine drenat și suficientă lumină. Grădinile suculente sunt adesea decorate cu grădini de piatră și pietriș. Acestea nu sunt doar o componentă decorativă, ci acționează și ca un mulci care drenează solul.

Suculente în aer liber – mic aranjament de suculente în grădină

drăguț drum de grădină, lemn de drift, plante suculente, echeverias, drum de lemn, scaun, grădină de plante suculente

Tipul de grădină pe care îl puteți crea cu suculente în aer liber depinde de alegerea dvs. Unele suculente sunt mici și discret, altele au dimensiuni impresionante. Unele sunt spinoase, altele nu au spini, există cactuși mari care arată ca niște copaci și plante suculente care cresc ca un arbust. Puteți folosi cele mai mici ca acoperire a solului și puteți planta câțiva cactuși mari în diferite colțuri ale grădinii, puteți folosi diferite specii sau puteți juca cartea de repetare pentru o grădină modernă. De exemplu, alternați un cactus mare cu o piatră albă sau o oală de lut sau alt obiect decorativ, creând o linie minimalistă. Mini grădinile create într-o oală și amplasate în exterior sau în interior sunt, de asemenea, o opțiune interesantă, la fel ca și grădinile verticale – în paleți, scări, cutii.

Grădină suculentă în aer liber în miniatură

suculente în aer liber, suculente mici, pietricele, găină și pui, plante suculente, specii reprezentative

Dacă aveți în vedere proiectarea grădinii dvs. cu plante suculente în aer liber, luați în considerare căile și pavajele de grădină cu materiale naturale. Căile și pasarelele vă vor ajuta să vă bucurați pe deplin de grădina dvs. și să îmbunătățiți decorul. În plus, acestea vă vor asigura accesul ușor la suculentele dvs. Pentru a oferi grădinii dvs. mai mult caracter, puteți crea paturi suculente sub pantă folosind o mașină de mișcare a pământului sau dacă aveți un loc în pantă naturală. Acest lucru va asigura, de asemenea, un drenaj bun. Colectați pietre sau stânci aici și colo și acoperiți spațiul disponibil cu suculente mici.

Oală mare spartă cu plante suculente în aer liber

oală spartă cu suculente în grădină în miniatură, suculente și aranjament din lemn de drift

Toate plantele cu frunze, tulpini sau rădăcini cărnoase se numesc suculente. Suculentele sunt clasificate în familie, gen și specie și vin într-o mare varietate de plante minunate pentru a crește. Iată trei familii ale celor mai comune plante suculente cu care suntem obișnuiți să creștem în grădinile în aer liber:

 • cactuși – o familie de plante suculente, ale căror specii înfloresc. Cactușii nu trebuie confundați cu plante suculente, deoarece fac parte din familia numeroasă de plante suculente sau suculente. Ele cresc în butoaie, coloane verticale sau ramuri. Frunzele sunt reduse sau chiar absente
 • Asparagaceae care includ plante precum yuccas, agaves, aloe și haworthia. Unele plante din această familie, cum ar fi agave și aloe, sunt utilizate la fabricarea substanțelor cosmetice și farmaceutice care au multe efecte terapeutice și la băuturile alcoolice. Sunt plante globulare în creștere, cu ramuri care se extind în toate direcțiile
 • crassulaceae – plante populare care formează o rozetă atunci când cresc, foarte bune pentru cultivarea în grup, deoarece se înmulțesc rapid. Majoritatea acestor specii sunt mici, dar unele cresc până la dimensiunea arbustului. Au frunze groase. Cele mai populare familii din acest gen sunt echeverias, Kalanchoes, sempervivums, sedums

Impresionantă grădină cu cactus

cactus cu bile, specii de plante suculente spinoase, suculente în grădina în aer liber

Iată câteva specii de suculente și cactuși originali care vă pot decora grădinile, curtea, granițele, spațiile de sub ferestre sau colțurile scărilor

 • cactus cu bile – acesta este un cactus impresionant care are forma unui balon fierbinte și poate ajunge la două picioare în înălțime. Cu toate acestea, forma sa nu este regulată. Este echipat cu coloane spinoase care îi decorează întreaga suprafață. Acest cactus are o floare galben strălucitor și un farmec foarte deșertic, ceea ce îl face foarte popular pentru grădinile exotice..
 • sempervivum tectorum (găini și pui) – o plantă din familia crassualaceae care are capacitatea naturală de a se înmulți rapid și ai cărei descendenți sunt numiți pui. Speciile de sempervivum tectorum sunt în jur de 3.000 și diferă prin culoare, ceea ce vă permite să le potriviți și să creați un covor larg de plante drăguțe.
 • agave ovatifolia sau limba de balenă – o plantă suculentă din agavaceae care crește până la o dimensiune destul de mare și formează flori înalte de zece până la paisprezece picioare. Planta este foarte populară cu frunzele sale lungi și plate, de culoare verde deschis. Este cel mai potrivit pentru cultivarea în aer liber datorită dimensiunilor sale mari
 • dudleya sau echeveria spp – dudleya fac parte din genul mai mare de echeveria. Sunt foarte caracteristice. Formând o rozetă frumoasă, arată ca flori de lotus. Există 40 de specii diferite, dintre care unele apar pe lista zonelor pe cale de dispariție. Ei au crescut în mod natural pe dealuri pentru a evita reținerea apei pe frunzele lor. Dacă puteți, creșteți-le pe versanți sau scurgeți bine solul pe care cresc.
 • planta de pluș sau echeveria pulvinata – o plantă acoperită cu pluș alb care strălucește la soare. Le place umbra parțială și pot fi cultivate în ghivece sau în pământ. Planta de pluș ar trebui să fie repotată în lunile mai calde în sol uscat.
 • trandafir negru sau aeonium arboreum – o plantă rozetă de culoare brun-închis. Înflorirea sa are o culoare galben strălucitor, care contrastează cu frunzele sale întunecate. Cel mai bun este să le plantați în grupuri în paturi de flori sau granițe și să localizați masivul în plin soare.
 • bobul de pomi – cactuși foarte duri, care pot fi păstrați afară pe tot parcursul anului. Ele cresc în regiuni aride și semi-aride, originare din Mexic și adoptate de țări de pe alte continente. Există multe soiuri și culori. Acest cactus este o plantă care poate atinge 5 metri înălțime. Datorită spinilor și a sistemului extins de ramuri, planta poate fi utilizată pentru crearea de gard viu. Acest cactuș dă fructe care se numesc pere de cactus sau pere de cactus.
 • băț de cretă albastru sau Senecio Mandraliscae – o plantă foarte versatilă, cu creștere lentă, apreciată pentru frunzele sale în formă atractivă și culoarea albăstruie. Formează rapid un covor foarte frumos cu frunze asemănătoare cu degetele ușor curbate. Poate fi plantat într-un ghiveci ca târâtoare, în grădină pentru a acoperi locul ales și la graniță.

Grădină modernă amenajată cu suculente

grădină cu plante suculente, design modern de grădină, cale de grădină, jardinieră mare din beton

Pat de flori suculente cu design natural

amenajare grădină suculentă, cale de grădină și bănci de piatră, plantă suculentă agățată

Fântână de piatră folosită ca ghiveci de flori

suculente în aer liber, fântână folosită ca plantator cu suculente, dudleya

Micele suculente sunt ideale pentru a crea mici aranjamente ciudate

grădină suculentă miniatură, mini plantă suculentă, ghiveci mare cu amenajare a plantelor

Planta suculenta gigantica in fata unei case moderne

suculente în aer liber, suculente uriașe, paturi de plante într-o grădină contemporană

Cactușii înfloriți vor adăuga o notă de exotism grădinii

planta cu cactusi infloriti, planta suculenta cu flori roz, cactusi cu flori in paturi de flori, gradina din desert

Ideea originală de grădinărit

suculente, amenajare originală, camionetă roșie pentru copii, suculente pentru interior și exterior

plante de rochie, pietre, agave, echeverii, suculente în aer liber

ghivece cu suculente aranjate, paturi de flori pentru suculente în aer liber, gard viu

baston de cretă, suculente înflorite, suculente frumoase, suculente  plantă suculentă în rozetă, pietricele, plante de stâncă pentru margini, cale de grădină

Cactuși spinoși pentru un farmec deșertic al exteriorului tău

cactus cu bile, plantă de grădină de piatră, piatră mare în grădină, cactus în aer liber

cactuși uriași lângă un perete modern, cactus cu bile, pietriș decorativ, piatră

plantă de cactus, pat de flori ondulat, suculente în aer liber, lemn de drift, suculente de graniță

cactus cu bile, cactuși uriași, pietre și pietriș decorativ, grădină mare în stil deșert

Suculentele nu necesită o cantitate mare de sol

cușcă de păsări plină cu suculente, plantă suculentă agățată, aranjament cușcă de epocă

scoică albă, plantă suculentă în scoică albă, mini grădină suculentă

plante suculente cu rozetă, agave, plante suculente în aer liber, așternut și plante de graniță

Aloe mare în grădină

plante suculente și pietre, plante de rochie într-o grădină, flortwood, gard bej

plantă în ghiveci în aer liber, ghivece de flori cu mini suculente, masidă suculentă, pietre

grădină deșertică cu cactus în aer liber, pietre, pietricele, grădină amenajată, suculente

suculente în aer liber, mulci, suculente înflorite, pietre, suculente înflorite

grădină cu plante suculente, agavacee, flori și plante de stâncă pentru grădina din fața casei

Ghivece de flori pentru a le pune pe balcon sau în grădină

ghivece de flori cu suculente miniaturale, idei de grădinărit cu specii reprezentative de plante suculente

Combinați plante suculente ușor de crescut împreună

cactuși cu bile, teren stâncos, cactuși gigantici, plante de stâncă, grădină botanică mare

găină și pui, plantă suculentă, pietricele, mini design de grădină în aer liber

diferite suculente, suculente înflorite, grădină contemporană, rozete mari splendide

cactuși spinoși, pietre mari, aloe, pietricele, specii suculente în aer liber

Grădină care te face să îți dorești să vizitezi Mexicul

cactus cu zăpadă în fața casei, cactus gigant, plantă suculentă înflorită, cale, pietricele

grădină botanică cu suculente, cactuși cu bile, suculente înflorite, cactuși cu zăpadă

cactus cu bile uriașe, grădină, plantă de cactus, plante de stâncă, palmieri, cactuși cu zăpadă

plantă de cactus, plantă în ghiveci în aer liber, paturi de flori într-o grădină publică

Suculente ca arbuști mici

lemn de drift, suculente în aer liber, pietre, plante cu flori, amenajare cu plante și obiecte decorative

idee de grădină deco cu suculente, cactuși plantați în valize de epocă

plante în aer liber pentru terase, bețe de cretă albastră, agavi, tufișuri verzi, suculente în aer liber

proiectare grădină cactus, cactuși mari în aer liber, cum să plantați plante suculente

idee suculente plantate în mănunchiuri, cresc cactuși și suculente

Mașini de plantat trunchiuri de lemn

cactuși plantați în jardiniere din lemn de drift, plante suculente în aer liber pentru patio

ghivece de lut cu suculente, mulci, suculente rozete, suculente agățate

grădină exotică cu plante suculente, pietricele și pietriș, agavaceae, specii reprezentative de plante suculente

cactuși cu minge, nisip și pietre, grădină de suculente în aer liber, grădină de suculente sub pantă

mini aranjament cu plante suculente, plantă suculentă cu floare galbenă, frumos peisaj de plante suculente

Cactuși mexicani într-o grădină botanică

cactuși mari într-o grădină botanică, palmieri, plante suculente, cactuși cu rachete, plante suculente în aer liber

cactuși cu bile, agavi, cactuși mari, grădină botanică, design de grădină cu plante suculente

suculente în aer liber, ghivece de lut, mini suculente, suculente în aer liber

amenajare cu grătar, pietre și suculente, plantă suculentă înflorită, sticlă de vin alb

suculente în aer liber lângă mare, suculente pe o suprafață mare

Aranjamentul suculentelor sub pantă

grădină înclinată cu stânci și plante suculente, agavaceae, mai multe specii de plante suculente în aer liber

grădină verticală cu cadru din lemn și gard, creați o mini grădină cu suculente în aer liber

design modern de grădină, cactus spinos, plantă gigantă suculentă, pietriș alb

grădină frumos amenajată, pietre mari, cactus cu rachete, nisip alb, amenajare a plantelor de stâncă

plante foarte rezistente de acoperire a solului, cactus gigant, specii reprezentative de plante suculente

Cactușii sunt plante foarte interesante care adaugă caracter spațiilor

grădină suculentă în aer liber, cactuși uriași, suculente, suculente cu covor

statueta cu păr plante suculente, grădină verticală încadrată, suculente

cactus înflorit, plantă în aer liber în pat, plantă suculentă înflorită, pietre, cactus cu rachetă

cutie veche folosită ca coș, suculente aranjate, echeverii, bețe de cretă albastră

Suculente târâtoare

gradinarit vertical cu suculente in aer liber, gradina verticala cu paleti, dudleya

Cactuși cu bile, cactuși gigantici, plante de stâncă, seră, grădină deșertică frumoasă

combinație de suculente în grădina în aer liber, cactuși drăguți și dudleye

echeverii verticale de grădină, plante cu frunze cărnoase, plante suculente în mini grădină

mini grădini cu plante suculente, dudleye plantate în jardiniere din lemn

Foarte frumos pat cu flori răsturnate

pat de flori cu suculente și pietre și pietricele, ghiveci mare, flori albastre și liliac, stâncă originală

frumoasă grădină de suculente, suculente aranjate într-o fântână veche de piatră

grămadă de suculente, suculente înflorite în roz și albastru, grădină suculentă înflorită

suculente în aer liber, câine alb mic, lampă decorativă cu bile, cactuși mari, pietre

cresc plante suculente, plante în ghiveci în aer liber, ghivece mici cu plante suculente mici

Grădină suculentă cu design brut

cactuși interesanți, suculenți, cactus cu bile, grădină de design sălbatic, lemn de drift

grădină originală cu plante suculente, plante de stâncă și pietriș alb, pat de flori cu design ondulat mini

suculente și pietre în grădină, suculente în aer liber, rozete în diverse culori

cactuși și suculente, mici stânci decorative, cactus înflorit, design de grădină suculent

suculente în aer liber, suculente frumoase în ghivece, aranjament cu ghivece de flori

Suculentele care cresc în crăpături

pietre mari în grădină, diverse suculente, stânci interesante, aranjament de plante și pietre

ghivece originale cu suculente, fântână de mini grădină, grădină cu paleți, grătar vechi, lemn de drift

cale de grădină, plante suculente în aer liber, pietriș, cale de piatră, pietricele, plante suculente în creștere

Ideea decorativa pentru terasa

aloe crescută în aer liber, pietricele, palmieri, plante exotice, găină și pui

Diferite specii de plante suculente plantate într-un singur ghiveci

cum să crească suculente, cum să crească suculente, cum să crească suculente

suculente în rozete, diferite specii suculente în verde, verde deschis și violet

cactus înflorit, pat de grădină cu suculente, mini grădini suculente

plante suculente, plante în aer liber, mulci de grădină, grădini suculente

Lemn albastru în jurul cactusului cu minge

suculente în ghivece, rozete violete, crescând suculente în aer liber

plante de covor, covor frumos de mici suculente în verde, galben, verde menta, model de grădină

bordură de suculente în aer liber, baston de cretă, rozetă portocalie, mică grădină sub perete

creați un design de oală inversată, oală de lut, rozetă suculentă în aer liber de dimensiuni mici

Mini grădini în ghivece

aranjarea suculentelor în ghivece de lut, jardiniere cu suculente

decor grădină ghiveci, mini grădină suculentă ghiveci, zid de cărămidă roșie, perete mare

agave, ierburi și suculente în ghivece de diferite dimensiuni, casă pictată în albastru, pietriș

suculente mici în recipiente mici, cactuși, echeverii, suculente în ghivece

ghivece amenajate în grădină, plante suculente, cărare în grădină, colț de paradis

planta suculenta intr-o gradina cu diverse specii, pietre si mici suculente