Alegerea mesei de grădină potrivite

Amenajarea unei zone de odihnă în grădină sau pe terasă nu este complet terminată până nu ați instalat o masă de grădină. O necesitate pentru momentele de relaxare alături de cei dragi în preajma unei cafele, precum și pentru mesele conviviale în aer liber, masa în aer liber este un element central care dă ritm vieții în afară, dând tonul exteriorului tău. Fie că este vorba de o ceașcă de cafea dimineața, de distracția prietenilor la un grătar sau de întâlnire la un aperitiv, există un model de masă pentru fiecare tip de activitate și pentru fiecare tip de spațiu. Iată sfaturile noastre pentru alegeți o masă de grădină care să se potrivească perfect spațiului dvs. de locuit în aer liber.

Masa de gradina din tec

amenajarea unei zone de luat masa cu masă mare de grădină din tec, înconjurată de scaune din rășină țesută

O formă și o dimensiune în funcție de utilizări

Pentru a profita la maximum de spațiul de locuit în aer liber, ar trebui să determinați din timp utilizarea principală a mesei. Dacă vă place să distrați, alegeți o masă mare, de preferință cu extensii. Vă va permite să găzduiți un număr mare de oameni pentru a petrece momente plăcute cu familia sau prietenii. Dacă, pe de altă parte, doriți o mică zonă de relaxare pentru a lua o masă rapidă sau pentru a savura o băutură răcoroasă la soare, o masă mică în stil bistro va merge bine. La fel, pentru a crea o atmosferă de lounge care vă invită la odihnă, veți avea nevoie doar de o măsuță de cafea mică pentru a însoți mobilierul de grădină. În cele din urmă, pentru a oferi puțină umbră în zona de luat masa, optăm pentru un model de masă cu orificiu pentru a instala o umbrelă de soare.

Spațiu exterior cu farmec brut, organizat în jurul unei măsuțe de cafea din beton

mobilier modern de grădină din fotolii acapulco asortate cu o mică masă rotundă de grădină din beton cu bază metalică

Aranjați fără aglomerație

O masă de grădină este aleasă în funcție de utilizarea pe care o veți face, dar și de suprafața exterioară pe care o aveți la dispoziție. Într-o grădină mică sau spațiul limitat al unui balcon, alegeți o masă rotundă care vă va permite să găzduiți mai multe persoane fără a ocupa prea mult spațiu. Când spațiul este și mai limitat, Masa mică pliabilă pătrată este o alegere excelentă pentru amenajarea zonei de luat masa. Însoțit de câteva scaune pliabile, se pliază și se ridică într-un colț pentru a elibera rapid spațiu atunci când este necesar. Ideală pentru o masă rapidă sau o băutură, o masă pentru două persoane cu un design minimalist este, de asemenea, punctul central al spațiului exterior. Dacă, dimpotrivă, aveți norocul să aveți o suprafață mare, nu ezitați să amestecați mai multe mese nepotrivite pentru a vă bucura de diferitele zone ale grădinii.

Zona de relaxare lângă o piscină cu mici mobilier de grădină din bambus

amenajarea unei mici zone de relaxare în jurul piscinei cu o măsuță de cafea și două scaune din lemn

Un material frumos, rezistent și adaptat la climatul tău

După confortul și aspectul estetic al mobilierului, rezistența materialelor este unul dintre cele mai importante criterii de luat în considerare atunci când vă alegeți mobilierul de exterior. Deoarece mobilierul de grădină este expus la capriciile vremii, cel mai bine este să investești într-o masă durabilă în aer liber, care va rezista în timp. Deci, înainte de a începe o achiziție, este mai bine să vă puneți întrebările corecte. Clima este în locul în care locuiți este cald și uscat? Plouă adesea? Masa va fi ferită de vânturi și ploi? Trebuie să facem un interviu special?

Unele materiale tolerează mai bine temperaturile ridicate sau umiditatea, deci faceți-vă timp pentru a compara diferitele opțiuni disponibile, avantajele și dezavantajele acestora. Apreciată pentru rezistența sa la UV și la intemperii, rășina țesută este, de asemenea, ușor de întreținut. La fel ca rășina, aluminiul este o alegere bună atunci când vine vorba de o masă de exterior durabilă și atemporală. În plus, o masă din răchită sau din aluminiu va fi mai ușoară și mai ușor de mișcat pentru a urma razele soarelui. În mobilierul de grădină, salcâmul este, de asemenea, un material utilizat pe scară largă. Fiind o bună alternativă la lemnul exotic, va satisface invidia de autenticitate a adepților mediului natural. În cele din urmă, mesele mai grele din oțel inoxidabil vor avea o rezistență mai bună la rafale de vânt..

O sală de mese în grădină instalată sub pergolă

masă mare de grădină din lemn masiv înconjurată de scaune pliante, zonă de luat masa în aer liber sub o pergolă din lemn

Există un tabel pentru fiecare tip de spațiu și pentru fiecare utilizare

alegeți o masă de grădină în funcție de utilizare și spațiu, masă mare din lemn pentru mese conviviale în grădină sau pe terasă