Planificare mansardă: 47 + idei și sfaturi pentru un proiect de succes

După cum știți deja, mansarda este acea parte a unei clădiri care se află sub acoperiș. Cel mai adesea, este folosit ca spațiu de stocare. Într-adevăr, mulți proprietari decid să-i inspire viață transformându-l într-o cameră în sine. Camera de zi, camera de joacă, dormitorul, biroul de acasă sau chiar baia … Există, de fapt, o mulțime de modalități de a face acest spațiu suplimentar util. „amenajarea mansardei este un subiect care te interesează? Așadar, să vedem împreună care sunt cele mai bune idei pentru a o organiza într-un mod eficient, inteligent și bineînțeles primitor..

Noțiuni de bază cu planificarea mansardei pentru a respira viață nouă în spațiul neutilizat

grinzi din lemn expuse pod mansarda decoratiuni pod mansarde idei amenajare pat deschis living

Sfaturi pentru o amenajare practică a mansardei

Pentru început, vom analiza câteva puncte esențiale pe care să ne concentrăm pentru a garanta confortul și siguranța. Iată o scurtă prezentare generală a celor mai importante elemente și factori care joacă un rol important în redarea finală:

  • latura administrativa: înainte de a începe să planificați un proiect de renovare a mansardei, trebuie mai întâi să verificați planul urbanistic local pentru a ști dacă puteți schimba zona de locuit a casei; și apoi aflați și despre regulile din regiune
  • înălțimea tavanului : O altă condiție esențială este să vă asigurați că există o înălțime suficientă a tavanului (cel puțin în centrul camerei) pentru a putea sta în poziție verticală fără a vă apleca;
  • acces în cameră : aceasta include utilizarea unei scări sau a unei scări, precum și posibilitatea de a putea intra în mobilier fără risc;
  • controlul structurii podelei și tavanului : în mod similar, solul trebuie să aibă o structură stabilă, solidă și nedeteriorată; același lucru este valabil și pentru izolația și starea tavanului;
  • temperatura : deoarece este amplasat direct sub acoperiș, este normal ca temperatura de aici să fie mai mare, așa că va fi esențial să se asigure o izolație adecvată sau chiar instalarea unui sistem de aer condiționat;
  • lumina : pentru a ilumina spațiul, a-l face mai primitor și confortabil, puteți instala câteva luminatoare, dacă este posibil; în caz contrar, adăugarea iluminatului pe mai multe niveluri va fi, de asemenea, o soluție adecvată
  • optimizarea spațiului : pentru a profita la maximum de teren, luați în considerare utilizarea mobilierului potrivit pentru o cameră sub o pantă.

Combinați estetica și funcționalitatea atunci când decorați mansarda

instalare fereastră acoperiș lumină naturală design interior amenajare mansardă canapea gri

Ideea cum să aranjați un dormitor sub pantă

Transformarea mansardei într-un dormitor este încă o idee grozavă, mai ales într-o casă cu spațiu limitat. În plus, camera de la mansardă poate arăta romantică și foarte cocooning. Pentru aceasta, puteți profita de accentele deja existente în pod, cum ar fi grinzi expuse sau pereți de cărămidă. Joacă cartonașul de culoare deschisă pentru a face spațiul să pară mai spațios și mai aerisit. Dacă vă plac soluțiile moderne, alegeți pictura parțială.

Bucurați-vă de un dormitor suplimentar, romantic și cocooning sub pantă

design minimalist cocooning scaun deco planta verde transformat mansarda fereastră tavan

În fotografia următoare, vedem un exemplu inspirator al modului în care să oferiți un aspect elegant și unic spațiului cu o lovitură de pensulă în nuanță gri deschis. De fapt, evitați să instalați prea mult mobilier pe o zonă destul de mică, pentru a nu reduce și mai mult dimensiunea camerei. În același sens, recomandăm utilizarea materialelor naturale pentru pardoseli și mobilier. Căsătoria dintre pereții albi și podeaua din lemn este o alternativă clasică pentru a stabili o atmosferă moale, caldă și echilibrată. Plantele sunt binevenite pentru a reîmprospăta decorul cu o notă naturală.

Optează pentru un perete de accent modern, care va transforma cu ușurință atmosfera

perete de cărămidă gri care acoperă scaunul natural picior metalic dormitor în mansardă cocooning

Adăugați un dressing sub panta din camera dvs.

Un alt mod fantastic de a organiza acest spațiu neutilizat este prin instalarea unui dressing. Lipsa unui spațiu suficient pentru a stoca toate bunurile, în special piesele de modă, este o preocupare întâlnită adesea în viața contemporană. Deci, aceasta este o bună ocazie de a profita de câțiva metri pătrați din mansardă pentru a construi un dressing practic în pantă. Dulap de depozitare deschis sau închis, rafturi suspendate pentru pantofi. Există multe soluții de depozitare, toate modulare și ajustabile în funcție de particularitățile terenului. În plus, dacă mansarda dvs. este suficient de mare, vă recomandăm să adăugați un fotoliu frumos și o oglindă mare. Suficient pentru a-și transforma câteva momente de pregătiri zilnice într-un ritual plăcut !

Organizați-vă mai bine afacerea făcând de la mansardă un dressing în pantă funcțional

Dressing înclinat mic spațiu de depozitare deschis organizare amenajare acoperiș fereastră

Aveți propria zonă de lucru acasă în podul convertit

Telecomutarea este un concept din ce în ce mai popular în aceste vremuri particulare. Astfel, sarcina de a înființa un colț al unui birou la domiciliu se transformă într-o adevărată provocare pentru un număr mare de oameni. Și nu decorul ne provoacă dificultăți. Vorbim mai multe despre misiunea de a găsi o locație pentru biroul dvs. de acasă într-un spațiu deja limitat. De aceea ne îndreptăm spre soluții creative. O astfel de idee este instalarea unei zone de lucru în pod. Un birou și un scaun confortabil sunt într-adevăr tot mobilierul de care aveți nevoie pentru a avea un colț practic. Și apoi, pentru a crea o atmosferă mai motivantă și mai inspirată, adăugăm câteva accesorii șic și confortabile.

Un exemplu frumos de zonă de lucru modernă la mansardă

birou la domiciliu organizarea transformării spațiului mansardă convertibilă covor galben muștar franjură

Proiect de dezvoltare a mansardei sub forma unui living cu cocon

Un loc de odihnă suplimentar nu este niciodată inutil. De aceea, în loc să lase podul neexploatat, i se acordă un rol important – fiind refugiul nostru secret. Cu un strat de vopsea albă și lac pe parchet, dăm un aspect proaspăt și calmant acestei noi camere. Și apoi, conform dorințelor tale, îl poți transforma într-un salon de cocooning sau într-un colț de lectură perfect. În funcție de randarea dorită, vă sunt disponibile mai multe soluții decorative. Adăugați accente în negru mat pentru un aspect elegant și modern. Amestecă obiecte etnice și lucrate manual pentru un spirit boho chic. Integrați textile moi și pufoase sub formă de covoare, perne pe podea și pe canapea, pentru o Atmosfera nordică și reconfortant.

Decorul contemporan al camerei de zi într-un spirit confortabil și elegant

canapea de colt bej negru mat lampa suspendata mansarda mobilier perne decorative otoman

Construcția băii ca amenajare practică și funcțională la mansardă

Și, în sfârșit, o altă alternativă tentantă pe acest subiect este construirea unei băi la mansardă. Pentru a vă bucura de un spațiu de relaxare, terenul de la mansardă este cu siguranță foarte potrivit. Astfel, una dintre cele mai frecvente variante este de a opta pentru o cadă de sine stătătoare plasată direct sub fereastra acoperișului. O vopsea de perete colorată pentru un aspect natural și calmant. Câteva accente din metal auriu pentru o atingere elegantă și elegantă. Modelul camerei umede de mai jos este un exemplu adorabil de decor care este în același timp șic, elegant și prea zen..

Baie compactă și primitoare, cu accente de lux

ghiveci cu flori negre de cactus albastru și alb mat cadă de sine stătătoare pentru spațiu la mansardă cu accente aurii

Grinzile din lemn expuse conferă un aspect autentic și cald decorului contemporan

mansarda idei de amenajare design modern tavan înalt fereastră acoperiș grinzi din lemn expuse

Incredibilă zonă de odihnă cu nișă de lectură sub fereastră și perete ingenios pentru bibliotecă

mansardă amenajare colț citire fereastră colț de lucru acasă birou scaun din lemn

Design minimalist și liniștitor pentru baie la mansardă

design mansardă design elegant baie înclinată alb cadă independentă picioare negre

Dormitor minimalist boho pe o zonă mică

mansarda camera cocon decorare planta agatatoare macrame terariu planta lenjerie de pat gri mat

mansarda dormitor vopsea de perete întunecat lumini de zână cărbune lenjerie de pat plante false false

Decor de dormitor cu cadă înclinată

dormitor înclinat cu cadă independentă iluminat modern fereastră acoperiș pat oglindă vintage

pernele de la fereastră acoperite la mansardă transformate pe podea zonă de odihnă covor decorare covor franjuri

mansardă convertită grinzi din lemn structură mansardă acoperire pereți baie mansardă cadă

decorațiuni interioare podele laminate podele laminate scări moderne pod mansardă idei

fereastră de acoperiș parchet din lemn laminat masă de cafea living canapea gri amenajare mansardă living

Birou la domiciliu în dormitor

amenajare spațiu mansardă amenajat amenajare birou acasă în dormitor

grinzi de lemn mansardă transformare dormitor în mansardă cocooning deco plaid ochiuri mari

masa de masa din lemn bancheta neagra convertibila acoperis lampa suspendata portbagaj din lemn scaun

masuta de cafea stil industrial scaun fotoliu galben mustar mobilat mansarda canapea de colt alb

amenajare mansardă amenajare colț de lucru decorare casă birou mansardă fereastră

sub panta canapea gri antracit masa de cafea aurie fotoliu maro otoman alb

sub panta model covor dungi albe și negre artă de perete din catifea neagră

mansarda amenajare dormitor structura lemn grinzi vopsea alba acoperire podea din lemn pod pod decor

amenajați mansarda iluminat fereastră acoperiș lumină naturală acces mansardă design mansardă

mansardă modernă dormitor spațiu mic acoperiș fereastră iluminat leduri reflectoare podea laminată

dormitor la mansarda design rustic grinzi din lemn laminat podea fotoliu maro din piele

mansardă decor dormitor secțiune acoperire perete cărămizi albe grinzi din lemn spoturi cu led

dormitor sub panta spatiu mic dulap dulap usi dulapuri gri pat rama de catifea roz pastel

idee de mansardă convertibilă pentru camera unui copil mic sub un tavan înclinat grinzi de lemn albe coș țesut

cum să pictezi o secțiune de perete culoare albastră aspect mansardă fotoliu din piele bej

cocooning deco fereastră acoperiș grinzi expuse mansardă convertită plantă fibră covor

decor colț de odihnă mobilier din piele roz pudră sub masă fereastră pantă

decor rustic scânduri din lemn care acoperă acoperișul dormitorului grinzi din lemn de culoare închisă

decor în stil rustic grinzi de placare podea din lemn dormitor sub pantă zebră tăblie

Sertare de depozitare deschise pentru dulapuri înclinate Pernă de blană artificială roz pudră

dressing sub panta optimizarea amenajării spațiului casei transformarea podului depozitarea hainelor

convertite mansardă perdele modele frunze vopsea gri perete fereastră acoperiș covor bej modele puncte roz

ghirlandă ușoară perne decorative canapea gri dormitor pat din lemn sub pantă

mobilier la comandă înclinat dressing mobilier mansardă ferestre acoperiș uși gri garderobă

vopsea de perete în două culori vopsea gri cărbune mansardă mobilier canapea din piele maro

idee de optimizare a spațiului mic cum să transformați o mansardă într-un birou compact la domiciliu

carouri perne poștale mari lampă de podea dormitor pod mansardă ascunsă perete lemn

acoperire perete scânduri din lemn tavan sub panta decorare birou acasă

covor de blană artificială convertit mansardă cocooning decor perete scânduri din lemn tăblie butonată