Găsiți-vă perla rară printre cele mai bune sobe de lemn: sfaturile noastre pentru a face alegerea corectă

Soba cu lemne este o piesă de echipament de încălzire inventată de mult, care continuă să fie foarte populară astăzi. Apreciat pentru confortul și căldura pe care le oferă în casele noastre, acest dispozitiv a fost perfecționat de-a lungul anilor pentru a satisface nevoile noastre și pentru a se adapta cu ușurință la interioarele noastre contemporane. Cumpărați un cuptor cu lemne pe lista dvs. de sarcini anul acesta? Iată sfaturile noastre pentru a găsi modelul ideal pentru dvs. printre cele mai bune sobe cu lemne la magazin.

Găsiți echipamentul de încălzire ideal pentru casa dvs. alegând dintre cele mai bune sobe de lemne ale momentului

canapea bej depozitare deschisă bibliotecă metalică aragaz cu lemne gri sufragerie masă picioare negre

Cumpărarea unei sobe de lemne: un proiect care trebuie realizat cu grijă și atenție

La fel ca în cazul majorității aparatelor de uz casnic, alegerea unui aragaz cu lemne nu se încadrează în categoria de cumpărare impulsivă și ar trebui să se facă cu o anumită atenție. Prin urmare, sunt necesare diferite criterii de selecție pentru a selecta modelul cel mai potrivit pentru casa ta. Mai jos este o scurtă prezentare generală a punctelor cheie pe care să vă concentrați.

Luați în considerare câteva caracteristici importante pentru a garanta satisfacția

amenajari interioare sufragerie efect beton vopsea gri scaun picioare din lemn aragaz negru covoare modele geometrice

Punctele esențiale de luat în considerare la alegere

Puterea – în funcție de dimensiunea casei, veți avea nevoie de o putere medie sau mai mare. În general, se respectă următoarea dependență: pentru fiecare 10 m2 este necesară aproximativ 1 kW. De exemplu, pentru o casă de aproximativ 60 m2, optăm pentru o putere de 6 kW, pentru 80 m2 – 8 kW etc..

Randamentul – vorbim aici despre raportul dintre căldura produsă și cantitatea de lemn consumată. În mod normal, modelele contemporane oferă o eficiență energetică cuprinsă între 70% și 80% sau chiar mai mult.

Tipul de utilizare – pe lângă caracteristicile sale tehnice, atunci când îl alegeți, este important să vă gândiți și la utilizarea acestuia. Doriți să utilizați aragazul numai în modul de încălzire? Sau preferați soluții mai practice? În al doilea caz, un model cu dublă utilizare cu un cuptor integrat va fi o idee excelentă pentru a-și exploata întregul potențial..

Proiecta – în zilele noastre, latura estetică joacă un rol la fel de important ca specificitățile unui produs. Acesta este motivul pentru care selecția unei sobe de lemn se bazează și pe designul acesteia. Din fericire, suntem răsfățați pentru alegere. Măriți acum cele mai populare și la modă opțiuni.

Puterea, eficiența, utilizarea: cei trei piloni ai alegerii bune

caramida rosie bucatarie decor perete mobila lemn blaturi marmura blat aragaz cu cuptor

Cele mai populare opțiuni în ceea ce privește designul și funcționalitatea

Aspect modern

Pentru a face parte dintr-un design curat și destul de minimalist, modelele contemporane de sobe din lemn se remarcă prin formele lor simple și liniare. Între timp, acoperirea este disponibilă în diverse materiale: ceramică, vermiculit, oțel etc. Pentru a se amesteca cât mai natural posibil în fiecare stil de decor, finisajele sobelor sunt în general în nuanțe închise, cum ar fi gri cărbune sau negru mat.

Proiectarea sobei moderne cu lemne joacă un rol cheie în decizia finală

decor modern living decor canapea gri metalică măsuță de cafea aragaz din lemn încorporat

Șeminee de sine stătătoare sau încorporate

În timp ce acoperirea și culoarea sunt de o mare importanță, ar trebui luate în considerare și forma și tipul aragazului. Astfel, în funcție de particularitățile terenului, este posibil să se opteze pentru un model clasic de aragaz independent sau pentru un șemineu metalic sau o inserție încorporată. În plus, există și sobe de colț și personalizate care se vor integra rapid chiar și în spații înguste..

Combinați confortul și funcționalitatea

Pentru a merge chiar mai departe în alegerea echipamentului, nimic nu poate fi mai cool decât oprirea la un model 2 în 1 care combină confortul cu funcționalitatea. În acest punct, aragazul cu cuptor vă permite să vă încălziți casa în timp ce pregătiți un preparat delicios pentru întreaga familie..

Alegeți un model de sobă de lemn care se potrivește perfect interiorului dumneavoastră

soba cu lemne mobilier camera de zi dulap de depozitare covor bej lampa de podea cadru din lemn cele mai bune sobe cu lemne