Când închiriați o casă nouă, ce să faceți cu contractele dvs. de energie?

Pleci pentru o nouă cazare pe care urmează să o închiriezi? Și vă întrebați ce să faceți cu contractele dvs. de energie? Iată toate sfaturile despre cum să faci ceea ce trebuie și să nu riști să te regăsești fără electricitate sau gaz. !

Dacă vă mutați, nu uitați să vă actualizați contractele de energie

Câteva sfaturi pentru gestionarea contractelor de energie în cazul unei mutări

Puteți da contractul noului chiriaș ?

Dacă vă mutați și vă întoarceți casa, este imposibil să păstrați contractele de energie cu furnizorul și să le transformați pentru noul chiriaș. Este esențial să vă închideți contractele și apoi să informați compania EDF pentru schimbarea chiriașului, sau orice alt furnizor de energie electrică. Ați putea avea o mare problemă cu un nou chiriaș care vă permite să plătiți propriile facturi. Prin urmare, este esențial să anunțați data mutării și să citiți toate contoarele înainte de a părăsi cazare..

Anunțați furnizorul dvs. de energie despre mutarea dvs. pentru a evita orice surpriză neplăcută

Este imperativ să vă informați furnizorul de energie cu privire la plecarea dvs., pentru a evita facturarea neplătită.

Rezilierea unui contract are ca rezultat neapărat închiderea contorului ?

Deloc ! Există întotdeauna o perioadă de timp între rezilierea unui contract și scoaterea din funcțiune a unui contor. Deci, tot ce trebuie să faceți este să faceți procedurile foarte repede pentru a preveni dezactivarea contorului. Trebuie remarcat faptul că redeschiderea unui contor generează costuri suplimentare. Deci, imediat ce intrați sau ieșiți dintr-o unitate de închiriere, anunțați furnizorii de servicii cât mai repede posibil..

Serviciile sunt foarte accesibile prin internet sau telefonic: în câteva minute, ați stipulat că părăsiți un apartament sau că ați luat în posesie noua dvs. cazare. De asemenea, este posibil să faceți pașii în amonte cu una sau două săptămâni înainte. Astfel, furnizorul va fi luat act de data la care veți intra în cazare..

Dacă contorul trebuie reactivat, trebuie asigurată intervenția unui tehnician. Mai bine să o faceți din timp !

Un simplu apel sau câteva clicuri este suficient pentru a anunța furnizorul dvs. de energie cu privire la schimbarea adresei

anunțați furnizorul de energie cu privire la plecarea și sosirea dvs. în noua unitate de cazare pentru a evita o întrerupere a contorului

Ce informații să furnizați în cazul unei mutări ?

Când mergeți să contactați furnizorii de energie, este recomandabil să furnizați câteva informații, cum ar fi:

  • pentru energie electrică, numărul PDM (Punct de livrare): este unic și corespunde doar unei singure locuințe. Deci nu există riscul de a face o greșeală. De asemenea, procedurile vor fi mai rapide.
  • un RIB: pentru un debit direct, furnizorul vă va cere să îi dați un RIB. El vă va trimite apoi o autorizație de debitare directă pe care trebuie să o completați și să o furnizați băncii dvs., astfel încât debitele directe să nu fie blocate atunci când furnizorul le solicită..
  • noua dvs. adresă, astfel încât ultima factură să vă poată ajunge în cele mai bune condiții.
  • data mutării sau mutării
  • numele fostului chiriaș: aceste informații nu sunt deloc obligatorii, dar sunt și pentru a facilita procedurile atunci când intrați într-o locuință. Într-adevăr, vechile informații sunt luate din nou pentru a verifica dacă este într-adevăr același contor și că citirile sunt consistente de ambele părți.
  • o fotografie a contorului: dacă citiți singur când plecați, nu uitați să faceți o fotografie pentru dovadă. Pe unele site-uri ale furnizorilor, este posibil să legați o fotografie la o declarație pentru a avea dovezi în cazul unui litigiu cu noul ocupant al unității de cazare..

Este ușor să stabiliți un contract energetic la sosirea în noua dvs. casă

Pentru a stabili un contract de energie, furnizorul va avea nevoie, printre altele, de o citire RIB, PDM și contor