Tremøbler for et bad: et utvalg av ferdige alternativer og egenproduksjon

Hvis du er en glad eier av et badehus i landet, er valg av møbler som lar deg lage en unik setting og design av rommet etter din smak sannsynligvis et aktuelt problem for deg..

Samtidig er det viktig å ikke bare ta hensyn til estetikken til benker, bord, benker og stoler i badekaret, men også hva slags tre de er laget av og hvilken behandling som ble utført. Tross alt kan høy luftfuktighet og konstante temperaturfall påvirke ethvert byggemateriale negativt..

Valgte funksjoner

Massivt tremøbler skal være holdbart, holdbart og, viktigst av alt, miljøvennlig og absolutt trygt for menneskers helse. Mange produsenter av møbler og tilbehør til bad foretrekker å bruke lind, poppel, furu, osp..

Aspen er lett, så det blir koselig i rommet med den. Den motstår høy luftfuktighet godt. Ulempen er treets mykhet, så ospemøbler vil neppe være holdbare, men øser og kar som er laget av det vil være et utmerket tillegg til badekaret ditt.

Poplar er også lys i fargen, den er lett å behandle og samtidig sterk nok, så det er usannsynlig at møbler laget av dette materialet sprekker selv ved svært intensiv bruk..

Furumøbler vil se strukturerte ut, dessuten vil badehuset ditt bli fylt med en behagelig lukt av furunåler. Furutre råtner ikke på grunn av tilstedeværelse av harpikser i sammensetningen og beholder sin opprinnelige form i lang tid.

Den eneste ulempen er at furu ved høye temperaturer er i stand til å frigjøre kokende harpiks, noe som kan forårsake brannskader, så det er best å bruke dette treet i omkledningsrommet, der temperaturen ikke er så høy.

Linden er et utmerket valg for å lage baderomsmøbler. På grunn av den myke strukturen vil behandlingen ta et minimum av tid og krefter. En behagelig lukt under vannprosedyrer vil bli en ekte aromaterapi for deg og din husstand.

Eksklusivt materiale – afrikansk abasha eiketre. Den er motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer, ser ut og lukter godt. Men ikke alle har råd til et så dyrt materiale. Hvis du vil overraske gjestene, eller kanskje forårsake misunnelse av naboene, stopp valget på dette alternativet..

Visninger

Noen liker minimalisme i interiøret, og badets lille størrelse tillater ikke plassering for mye møbler, og noen innreder badet med maksimal bekvemmelighet og tenker på alt til minste detalj.

I tillegg til standardhyllene i vaskeseksjonen i badekaret, brukes bord, stoler, benker, krakker, sofaer, benker. Eksperter anbefaler å lage bordplater, rygg og seter med små hull for drenering av vann, noe som vil forlenge holdbarheten til tremøbler betydelig..

Dimensjonene til et rektangulært bord avhenger av familiens størrelse og antall venner som forventes å komme “til lyset” i badehuset ditt. Hvis du vil spare plass i et lite rom, kan du lage sammenleggbare bord selv.

Selvfølgelig er det enkleste å bygge med egne hender og samtidig de mest populære bademøblene enkle benker, som samtidig kan romme nok mennesker. I tillegg plasseres badekar, bøtter og annet badetilbehør..

Hovedkravet for møbler i dampbad og garderobe er at overflaten må slipes nøye slik at splinter ikke ødelegger humøret ditt.

Og fra ekstra tretilbehør kan du lage eller bestille fra spesialister utskårne lamper, kleshengere, vannbeholdere, alle slags stativer og hyller.

montering

Først må du forberede en tegning av en bestemt vare og kjøpe tømmer. Utfør en forhåndsrengjøring av alle strukturelle elementer og behandle dem med antiseptiske og polymerforbindelser som vil beskytte treoverflaten mot ødeleggelse og forfall.

Bruk aldri lakk som avgir farlige stoffer ved oppvarming..

For å jobbe med installasjon av baderomsmøbler trenger du følgende verktøy:

 • Kvern;
 • linjal eller målebånd;
 • bore;
 • skrujern;
 • baufil;
 • konstruksjon blyant;
 • skjøter for utjevning av overflater;
 • skrutrekkere av forskjellige kalibre;
 • fly;
 • nivå;
 • elektrisk stikksag;
 • hammer;
 • tang.

Før du starter installasjonen av hyllene til damprommet, bestem deg for antall nivåer og ta målinger ved å overføre dem til papir i form av en tegning. Hvori eksperter anbefaler å følge parameterne 70-90 cm (tierbredde) og 45-50 cm (tierhøyde).

Hyllen monteres i hele damprommet. Det er bedre å lage flere nivåer samtidig, fordi helse tillater noen å være helt øverst, hvor maksimumstemperaturen er, og noen føler seg komfortabel nederst.

Rammen er laget av bjelker, og brett festes på toppen av dem. Hvori ikke glem å male dem grundig, for å unngå ytterligere splinter og grader. Sliping gjøres først med en kvern og deretter manuelt.

Unngå tettsittende når du monterer horisontale planker, for å gi møblene naturlig ventilasjon. Gap på 0,5-1 cm vil være nok.

Vi kobler sammen alle elementene med selvskruende skruer, hvis hetter, som alle andre metallelementer, dypt “innfelt” i treverket med minst 0,5 cm, for å unngå ytterligere brannskader. Da er det verdt å i tillegg dekke hettene med kitt – dette vil beskytte neglene mot rust.

For mer informasjon om hvordan du lager en hylle med egne hender, se nedenfor..

Tilbehør

Ikke et enkelt rom er komplett uten de små tingene som trengs i husholdningen. Dette tilbehøret kan enkelt gjøres med egne hender, med et minimum av innsats og penger, men maksimalt med kreativitet og fantasi..

For fremstilling av en henger er restene av tømmer ganske passende. Koble brettene med møbelskruer, og dekk deretter med beis og lakk, og fest deretter krokene. Uvanlige kleshengere for et bad fås også fra knuter. For dette er grener med Y-formede gafler egnet..

Og ikke glem å behandle den ferdige hengeren med flekker..

Og skohyller er vanligvis laget av en pall, hvor brettene fungerer som hyller og ben..

Designtips

Bademøbler, avhengig av eiernes ønsker, kan stiliseres i forskjellige retninger. Eldre møbler er passende i landlig stil. Hvis du har stygge tremøbler i byleiligheten din som du lenge har ønsket å kaste ut – med et minimum av innsats, kan du forvandle det til et eksklusivt landobjekt med egne hender..

Treet kan bli kunstig eldet ved å fjerne myke fibre og skape en woody relieff, markere den med ekstra farge. For å gjøre dette er det nok å rengjøre møblene og behandle dem med glasur som “Belinka”. Deretter fjernes et lag med maling delvis med en tørr svamp, noe som oppnår en scuff -effekt. Og etter tørking, for å forlenge levetiden til møblene, dekk det med yachtlakk..

Hvis du vil komplisere oppgaven, kan du bruke vintage -stilen, der gamle møbler behandles i flere lag samtidig. I sine prosjekter er designere veldig glad i å bruke møbler stilisert “antikk”.

Hvis du vil lage håndlagde bord og stoler, må du først ødelegge tingen, det vil si vise at den ser ut til å ha overlevd flere generasjoner. Du kan bruke “skade” med improviserte midler, og deretter grunne treverket med et lag “Pinotex” for å lage det første mørke laget. Etter tørking, dekk møblene med et lag tonet antiseptisk, og spre det ujevnt.

Og du kan lage en unik plakett med hjelp av vanlig hud – det viktigste er ikke å overdrive. Etter det er møblene dekket med et lag med “Belinka” – så den mørke siden av malingen siver gjennom det asurblå og skaper flekker. Etter tørking med børstene, ved bruk av langsgående bevegelser, “ripper vi” det øvre laget av asurblå. På samme måte vil du få et trykk så nært som mulig det naturlige mønsteret av gammelt tre..

Og hvis du vil dempe “lyden” av fargen enda mer – kan du bruke den samme “Belinka”, halvt fortynnet med white spirit.

  Noen sommerboere (potensielle kjennere av kolonistilen, hvor det er mye sol og hvite treflater), foretrekker å helt hvite treet og legge luftigheten til rommet med det.. For å gjøre dette er det nok å behandle treet med en metallbørste, dekke det med et lag hvit glasur og slipe det igjen med en børste etter tørking.. Denne ganske enkle teknikken lar deg sette preg på møblene og gjøre det eksklusivt og fasjonabelt..

  De originale håndlagde møblene ser spesielt passende ut på verandaen til badehuset, i omkledningsrommet og på hvilerommet. Kurvstoler og benker med utskårne ben understreker også den koselige atmosfæren i landlige stiler. Flettestier og tepper, bjørkekoster og bunter med duftende urter samlet av egne hender og hengt overalt vil legge til originalitet.

  Ikke glem at det er vakre og komfortable møbler som vil legge til kos i rommet og gjenopprette mental styrke. Slapp av etter jobb og “lad opp” batteriene vil hjelpe deg ikke bare med vannprosedyrer, men også den positive energien til vakre tremøbler, laget for hånd, som vil fylle badet eller badstuen med en følelse av ro og fullstendig avslapning.