To-etasjers lysthus: designfunksjoner og arrangementmuligheter

Komfortabel friluftsliv er et godt middel til beroligelse, helbredelse, distraksjon fra stressende hverdag. Eierne av sommerhytter og private hus med bakgårdsterritorium er bare heldige. Tross alt har de muligheten til å arrangere et sted for koselige sammenkomster og rekreasjon med familie eller nære venner. Et lysthus på et forstadsområde er ikke så uvanlig, men en to-nivå struktur av denne typen er fortsatt sjelden. I artikkelen vil vi vurdere funksjonene til to-etasjers bygninger for rekreasjon: deres fordeler, ulemper og alternativer for arrangement.

Funksjoner og fordeler

Hovedforskjellen på dette designet er det økte totale arealet. I tillegg kan andre etasje utføre en tilleggsfunksjon. For eksempel kan du arrangere et barneområde der, lage en åpen terrasse for å beundre omgivelsene, eller bygge et solingsområde i sommermånedene..

Det er mulig å bygge en struktur for bruk året rundt. For dette er et av nivåene åpent, designet for avslapning i varmt vær. Og den andre etasjen er isolert og utstyrt for å slappe av ved peisen i den kalde årstiden..

Det er flere positive forskjeller og fordeler med en to-etasjers bygning for rekreasjon..

 • Designet er i stand til å kombinere flere funksjoner. Det økte arealet og tilstedeværelsen av to etasjer gjør det mulig å dele lysthuset i flere soner, og utstyre interiøret i henhold til formål og bruksområder.
 • Et stort lysthus i 2 etasjer lar et mye større antall mennesker samles for hvile. Alle gjester vil kunne bo komfortabelt og vil ikke bli begrenset av den lille plassen.
 • Hvis området på området ikke er stort nok, og du trenger å spare plass, er en struktur på to nivåer en god løsning..
 • Det to-etasjers lysthuset ser estetisk tiltalende og solid ut. Hun vil kunne dekorere et område av alle størrelser. Det er bare nødvendig å velge den optimale designen og passende parametere for konstruksjonen..

Ulemper med lysthus i to nivåer

  Under byggingen av et to-etasjers rekreasjonsanlegg kreves ytterligere byggearbeid og manipulasjoner..

  • Spesiell oppmerksomhet må rettes mot fundamentet, siden hele strukturen vil ha en ganske stor vekt.
  • Og det vil også kreve ytterligere og sterk forsterkning av gulv, bærende bjelker og støtter. Lysthuset må være stabilt, tåle belastningen av hagemøbler og et stort antall mennesker.
  • Et lysthus med grill vil kreve ytterligere arrangement av skorsteinen.
  • Hvis bygningen skal brukes hele året, må du bruke tid, krefter og penger på bygging av peis, skorstein, isolasjon av vegger og tak.

  Byggematerialer

  Som enhver struktur kan lysthuset være laget av forskjellige materialer. Det vanligste alternativet er en trekonstruksjon. Byggingen av en bygning av tre er kanskje den enkleste..

  I tillegg foretrekker mange mennesker dette naturlige materialet på grunn av dets estetiske og naturlige utseende. Lukten av tre komplementerer hyggelig utendørsaktiviteter.

   Fritidsbygg kan konstrueres ved hjelp av mur og mur. Slike alternativer er mer monolitiske og solide. Stein lysthus ser flott ut i store områder med japansk eller gotisk interiør.

   Når du velger et materiale, bør du bli styrt av forskjellige faktorer..

   • Ønskede dimensjoner på konstruksjonen.
   • Funksjoner ved bruk av denne strukturen. Det anbefales å avgjøre på forhånd om lysthuset skal brukes hele året eller bare i sommersesongen. I det andre tilfellet er det ikke nødvendig å bruke dyrere materialer for å lukke veggene og isolere et av gulvene..
   • Den forventede bygningsbelastningen bør vurderes. Konstruksjonen av strukturen vil også avhenge av dette punktet. Hvis et stort antall gjester skal hvile, bør du ta vare på å styrke og styrke strukturen. Spesielt om å bygge et solid fundament.
   • Den utvendige designstilen til lysthuset påvirker direkte valg av materiale for konstruksjon. I dette tilfellet bør du bli guidet av den generelle utformingen og stilen på hagetomten..

   Selvbygd

   Til tross for tilstedeværelsen av to etasjer, er hagehuset for avslapning fremdeles ikke en så komplisert struktur. Det er fullt mulig å bygge det på egen hånd. Det er ikke vanskelig å lage et prosjekt av en slik bygning på egen hånd, med tanke på dine ønsker og egenskapene til stedet. Men du kan også bruke ferdige prosjekter..

   I det første designfasen er det nødvendig å tenke over og skissere alle viktige punkter..

   • Egnet sted for plasseringen av bygningen.
   • Ønsket konfigurasjon og parametere. Dette elementet inkluderer størrelsen på strukturen, dens dimensjoner, form, tilstedeværelsen av en base, vegger og tak, utvendig stil, materiale for konstruksjon.

   • Det er verdt å vurdere på forhånd graden og metoden for belysning inne i strukturen, så vel som området rundt. Et pålitelig alternativ er å levere strøm fra hovedkilden og installere belysningsarmaturer og stikkontakter. Hvis dette er umulig eller vanskelig å gjennomføre, forblir muligheten for autonom belysning fra batteridrevne enheter eller lommelykter drevet av solbatterier..
   • Deretter bør du anslå (foreløpig omtrent) forbruket av materialer til den foreløpige designen. Siden på dette stadiet kan du beregne de omtrentlige kostnadene ved å bygge en struktur og om nødvendig justere prosjektet.

   Arbor laget av tre

    For å bygge en trekonstruksjon må du først fylle ut betongfundamentet. Forskaling installeres i den forberedte grøften og mørtel helles.

    Etter at det har størknet helt, utføres den nedre stroppen, platene for gulvet i den nedre delen legges og veggene reises (hvis noen). Veggene kan være laget av små trestokker. For et lettere alternativ kan du bruke brett installert vertikalt eller horisontalt.

    Hvis den øvre etasjen er åpen, bør det tas hensyn til vanntetting av taket i den nedre delen. For dette legges vanntettingsmaterialet under gulvet på det andre nivået. For bedre beskyttelse kan vanntetting også legges over gulvet i andre etasje..

    Hvis det andre nivået i lysthuset er av en lukket type, konstrueres et tak som er dekket med takmateriale..

    En bygning for en sommerbolig laget av andre materialer bygges i henhold til den samme algoritmen. Når du bygger et lysthus av stein og murstein, vil det kreves et dypere og mer solid fundament. Legging av materialet utføres i henhold til prosjektet med strukturen som skal reises.

    Ekstra arbeid

    Et lysthus i to etasjer krever flere operasjoner enn et lysthus i en etasje.

    • For å gå til andre etasje må du bygge en trapp. Du kan bestille en ferdig stige, eller montere den fra brettene selv. Trappen er festet i den forberedte åpningen mellom etasjene i bygningen.
    • For å gjøre trappene tryggere, anbefales det å utstyre den med et rekkverk. Vanlige slipede bjelker er godt egnet for å lage dem..
    • Maling av den ferdige bygningen utføres i tørt vær. Den mest passende er en alkydharpiksmaling. Det er motstandsdyktig mot ytre påvirkninger og temperaturendringer.

    Arrangement og design

    I tillegg til sin direkte funksjon, bør et hvilende lysthus gi estetisk nytelse. Derfor, etter byggingen av selve bygningen, bør man seriøst tenke på dens utvendige og interne design..

    Et veldig godt alternativ er å stilisere utseendet på strukturen i et enkelt tema med utformingen av hagetomten.

    • Innredningen bør ordnes i henhold til lysthusets funksjonelle områder. Det er verdt å ta vare på tilstrekkelig belysning, fordi friluftsliv ofte blir forsinket til det er mørkt..
    • Du bør ikke unødig rote opp bygningsrommet med møbler og store dekorartikler. Likevel er dette ikke et romslig hus, men et sted å slappe av fra byens mas og hverdagslige saker..

    • Det er hensiktsmessig å plante prydbusker og blomster i nærheten av lysthuset. Klatreplanter, hekker, vinstokker vil dekorere hvilestedet. Du kan plante vanlig humle ved siden av bygningen. Dette er en flerårig, upretensiøs plante som gjennom sommeren vil dekke lysthusets vegger med tett og saftig grønt på bladene..
    • Innendørs kan du også ordne forskjellige planter ved hjelp av dekorative potter, potter, blomsterpotter. Blomsterkrukker kan plasseres på små hyller langs veggene i en lukket struktur.

    • Hvis du planlegger en ferie med barn, kan du utstyre et lite lekeområde for dem. Dette gjøres best på andre nivå. Hvis dimensjonene på bygningen tillater det, kan en del av andre etasje settes av til en liten lekeplass.
    • I tilfelle når området i andre etasje forblir åpent, kan det brukes til soling, se på solnedgangen eller beundre den stjernehimmelen. Det er verdt å plassere komfortable hagestoler, små bord på andre etasje.
    • Stilige sconces, LED -strips, hagelanter, dekorative lamper brukes som belysningsarmaturer..

    For informasjon om hvordan du lager et lysthus i to etasjer, se neste video..