Omkledningsrom: eksempler på arrangement

Badehuset har lenge vært brukt til hygieneprosedyrer og helsefremmende. Bare det riktige interiøret kan gi maksimal glede. Hvert element (dampbad, vaskerom, omkledningsrom) skal være så behagelig og gjennomtenkt som mulig.

Tenk på finessene i omkledningsrommet.

Særegenheter

Omkledningsrommet er rommet som ligger rett foran damprommet. Hovedformålet er å være en kobling mellom den kalde inngangen til badehuset og det varme dampbadet. Det skal ikke la kald luft passere gjennom. Garderoben kan være romslig eller liten, designet eksklusivt for påkledning. Oftere er det omkledningsrom med middels og ganske generelle dimensjoner. I tillegg til å utføre hovedfunksjonen, fungerer de som et avslapningsområde etter et bad..

Uavhengig av badetype, må garderoben oppfylle følgende krav:

  • ha god varmeisolasjonsevne;
  • være ferdig med fuktresistente materialer;
  • være miljøvennlig.

Som regel er innsiden av omkledningsrommet isolert og belagt med dekorative materialer. For et tømmerbad er etterbehandling ikke nødvendig i det hele tatt. Eierens hovedoppgaver er isolasjon av høy kvalitet og termisk beskyttelse av strukturen..

For etterbehandling av en ramme eller et trebad brukes vanligvis fôr, for en steinbygning kan du bruke fliser, murstein.

Etterbehandlingsmaterialer

Det kanskje vanligste kledningsalternativet er fôret, ved hjelp av hvilket det er mulig å lage et koselig hjørne for avslapning. Det er nødvendig å montere plankene horisontalt for å forhindre opphopning av fuktighet i sømmene mellom panelene. I rom med høy luftfuktighet er installasjonen av foringen på kassen eller bruk av euroforing relevant.

Anbefalt profiltykkelse er 14-16 mm.

I en romslig badstue foajé, semi-antikke lokaler, så vel som i rustikt interiør blokkhuset vil passe harmonisk. Dette materialet brukes til veggdekorasjon. Det etterligner en naturlig tømmerflate.

Til veggdekorasjon bruker ofte PVC -paneler. Det er enklere og raskere å fikse dem enn fôr. Panelene er motstandsdyktige mot fuktighet og er holdbare. Rike farger og en rekke teksturer gjør det mulig å gjøre de mest uvanlige designideene til liv.

Slike paneler kan ikke monteres på oppvarmingstyper av overflater..

Paneler deformeres når de utsettes for høye temperaturer og frigjør giftig røyk.

Materialene som er beskrevet er enkle å montere takket være de spesielle innvendige sporene. Det er nok å studere instruksjonene for å gjøre arbeidet selv. For å lage moderne omkledningsrom kan du bruke gummimaling. Den største fordelen er den økte fuktmotstanden. Materialet påføres hvilken som helst overflate (tre, metall, gips, betong).

For å øke vedheftet kan du bruke spesielle penetrerende forbindelser og påføre gummimaling på toppen av dem. Imidlertid er disse trinnene i de fleste tilfeller valgfrie..

Utseendet, kostnaden og ytelsen til trematerialer til interiørdekorasjon avhenger av typen tre som brukes. En av de mest holdbare treslagene er eik.. Med høy fuktbestandighet er eikeplater og fôr egnet for våtrom.

Eiketre er pålitelig og holdbart, det beholder sitt opprinnelige utseende i flere tiår. Under oppvarmingsprosessen frigjør eik fordelaktige fytoncider i luften med antiseptiske egenskaper, evnen til å normalisere blodtrykket.

Hvis veggene i garderoben blir veldig varme, Abash trematerialer kan brukes til etterbehandling. Dette råmaterialet tåler temperaturstigning godt, er ikke redd for fuktighet, har lav varmekapasitet og er lett i vekt. I salg, i tillegg til afrikaneren, kan du finne den asiatiske Abasha -varianten, hvis ytelse er noe lavere. Treverket har en lys kremfarge og passer godt med sedertreplater, lar deg lage interessante fargekontraster i damprommet.

For personer med luftveisproblemer, det vil være nyttig å hvile i badet og omkledningsrommet, belagt med kanadisk sedertre. Eteriske oljer som frigjøres av tre under oppvarming har antiseptiske og oppstrammende effekter. Materialet er preget av økt motstand mot temperaturendringer, oppvarming og fuktighet. Fargepaletten er herlig med hundrevis av nyanser og undertoner som spenner fra gylden rødlig til rødbrun..

Lindematerialer for å kle garderoben beholde sin naturlige nyanse (honning-gylden farge) i lang tid. Andre fordeler inkluderer motstand mot høye temperaturer, god lydisolasjonsevne. Ved oppvarming avgir linden en behagelig søtlig aroma, preget av en beroligende effekt. Det er bra for helsen din.

Overflater som er dekket med osp mister skyggen over tid. Dette vil unngås ved å bruke en spesiell voks. Aspen er fuktresistent, holdbart. Aromaen som utstråles av den er imidlertid ikke likt av alle. Hos noen kan det provosere hodepine..

Furu og lerk har egenskaper med høy ytelse.. De er preget av styrke, så vel som holdbarhet, mangel på deformasjon som følge av oppvarming. De utskillede fytoncider og essensielle oljer bidrar til å styrke immunsystemet, normalisere blodtrykket og redusere risikoen for å utvikle luftveissykdommer.

Begge treslagene har en behagelig honnington..

Det er uakseptabelt å bruke materialer som raskt varmes opp for å dekorere garderoben, så vel som de som avgir skadelige stoffer når temperaturen stiger. Fra dette synspunktet Det anbefales å forlate linoleum og noen typer maling.

Det er viktig å sørge for ventilasjonsåpninger for fjerning av damp ved veggbekledning. Dette forhindrer at materialet råtner..

Før du begynner ferdig, må rommet isoleres fra innsiden. Først og fremst gjelder dette murstein og rammebad, samt strukturer fra blokker.

Varmeapparater

Å oppnå et behagelig mikroklima i omkledningsrommet er bare mulig gjennom isolasjonen av høy kvalitet. Det varmeisolerende materialet til gulvet kan være ekstrudert skum, mineral- eller basaltull. Vanligvis legges isolasjonen i mellomrommet mellom etterbehandling og hvite gulv. En obligatorisk faktor er bruk av damp og vanntettingsmateriale..

Takisolering er en nødvendig forutsetning for å redusere varmetap i badekaret (spesielt når det gjelder bygninger med kaldt loft). For varmeisolasjon kan du bruke basaltull, samt utvidet leire av forskjellige fraksjoner. Store granulater gir varmeisolering, små granulater fyller mellomrommet. I stedet for utvidede leirsmuler er leire eller sagflis egnet.

For å øke den termiske effektiviteten til veggene bruker vanligvis mineralull eller foliekledd skum. De legges mellom kassen og etterbehandlingsmaterialet..

Et mer moderne oppvarmingsalternativ er installasjon av et gulvvarmesystem. Det kan være vann eller elektrisk modifikasjon..

Som regel er det ikke nok å installere et varmt gulv for oppvarming av et rom, derfor kan det brukes til å organisere et varmesystem med konveksjonsoppvarming.. Denne metoden kan bare implementeres når du installerer et vannsystem.. Det varme gulvet er koblet til de installerte radiatorene. Varmevæsken (oftere vann, sjeldnere frostvæske) sirkulerer gjennom rør under gulvbelegget og radiatorer, dette lar deg oppnå en behagelig temperatur i omkledningsrommet.

Valget av gulvvarmesystem bør behandles ansvarlig. Hver av variantene har spesifikke fordeler og ulemper. Hvis vi snakker om elektriske modeller, da infrarødt gulv foretrukket, den sikreste under høy luftfuktighet. Det er i stand til å varme opp et mellomstort omkledningsrom på 15-30 minutter.

Et annet alternativ for å varme garderoben er å bruke en spesiell design av badstuovnen. Varmedelen er plassert i damprommet, og ovndelen flyttes utenfor damprommet (for eksempel i omkledningsrommet). Peisen er designet under peisen (bruk en portal, tilsvarende dekorative elementer).

Eksperter anbefaler å bruke lukkede ovner, siden effektiviteten er 80%. Åpne kolleger har en effektivitet på ikke mer enn 15%.

Lukkede peiser utstyrt med dører med glassvindu lar deg nyte varmen og refleksjonene fra brannen. Glass i slike strukturer er tykt (opptil 8-10 cm), varmebestandig. Dette lar deg erklære sikkerheten. Selvrensende system forhindrer sot på glassoverflaten.

Det er selvfølgelig mulig å bruke husholdningsovner i omkledningsrommet. De er spesielt nyttige om vinteren i fravær av andre varmekilder. De fleste modeller varmer imidlertid opp luften, noe som får den til å bli for tørr. I tillegg er luften inne i garderoben ganske fuktig, svikt i en slik komfyr er ikke utelukket..

Layout og design

Til tross for at hver eier velger badstuefoyaens stil i henhold til sin smak og budsjettmuligheter, forblir garderobene i russisk stil uendret klassikere. De gjengir så nøyaktig som mulig atmosfæren for hvordan badene ble dekorert i gamle dager.. For veggdekorasjon brukes vanligvis tømmerstokker eller etterligning av tre (blokkhus). Gulv og tak er også av tre, bjelker er vanligvis plassert i taket.

Et stort eikebord blir midten av rommet, stoler eller benker er plassert rundt det. Fargede spor på gulvet, en brodert blonduk, lignende gardiner og håndklær gjør det mulig å glatte ut noe av grovheten i interiøret. Interiøret kompletteres med kosten og bunter med tørre urter suspendert fra taket, samt fajanse, en samovar på bordet.

Hvis sjelen ber om luksus og en overflod av lyse farger, du kan vurdere muligheten til å dekorere et omkledningsrom i orientalsk stil. Mosaikk eller fliser på veggene, typiske tyrkiske mønstre, myk belysning – dette er komponentene i interiøret.

Senteret i garderoben vil være duetten av et bord på lave ben og en koselig sofa eller osmannisk med en overflod av små puter. Tykke gardiner på gardiner kan ha en rik nyanse. Vakker når den er dekorert med dusker eller frynser. En utsøkt hookah vil legge til orientalske notater til interiøret, samt små boller i stedet for kopper og røkelsespinner.

Kjennere av enkelhet og nåde vil elske den skandinaviske stilen. Lysebrunt eller hvitkalket fôr brukes til veggdekorasjon. Tremøbler med enkle geometriske former er et uunnværlig element i interiøret. Disse kan være pene benker, bord, små tresofaer, dekket med tynne madrasser for enkelhets skyld..

Moderne stil i garderoben innebærer eklektisisme. I et slikt interiør kombineres tre- og steinoverflater harmonisk, møbler brukes i enkle former..

Fargene er hovedsakelig varme, pastellfarge (de fremmer avslapning), noen ganger med lyse fargekontraster. Som regel er moderne garderober preget av praktisk og allsidighet..

Ved å regulere rommet riktig kan du installere et lite basseng, markere et område med bord og kjøkkenutstyr, installere en brazier, et biljardbord eller et mini-bibliotek (det er viktig at modellen er designet for innendørs bruk).

For romantikere kan du anbefale yachting style. Garderoben er kledd med tre i naturlige nyanser, vinduene blir til stiliserte kopper. Blå og hvite rutete gardiner, pelsputer, taudekor og selvfølgelig et dekorativt ratt vil bidra til å understreke det marine temaet..

Møbler

Uavhengig av garderobens stil og størrelse, er det obligatoriske settet med møbler i de fleste bord, benk, speil og henger. Dette er et funksjonelt minimum som lar deg gjøre rommet praktisk. Installasjonen av en sofa, gyngestol og et lite skap lar deg gjøre garderoben til et behagelig avslapningsområde. Det er logisk å installere hyller for nyttige småting og tilbehør nær speilet, og feste krokene. I hjørnet kan du plassere trekantede ergonomiske hyller.

Det er viktig at benker og stoler er slitesterke og motstandsdyktige mot fuktighet.. Hvis det er polstret foringsrør og tekstiler på møblene, bør de ikke få lov til å bli våte; det er med jevne mellomrom nødvendig å vaske og tørke dem. Hvis plassen tillater det, kan du organisere et lite kjøkken med vask, fliser med arbeidsflate eller vannkoker. Veggene nær vasken kan dekoreres med fliser eller fargerike PVC -paneler. Det blir vakkert og praktisk.

Innvendige overflater må matche møblene. Imidlertid bør nøyaktig fargetilpasning unngås. Mørke møbler ser organiske ut på bakgrunn av lysere vegger (og omvendt). Vindusgardiner, et lite teppe og andre tekstiler bør gjøres i samme stil. Det kan være likheten til farger, teksturer..

Belysning

Når du velger lamper til badet, bør du ta vare på deres sikkerhet. Resten av valget skyldes interiørets stil. For omkledningsrom i rustikk stil brukes ikke lyse lamper. En liten lyspære som er skrudd i en stikkontakt på veggen vil være tilstrekkelig. For romslige rom og omkledningsrom i en moderne stil er en lysekrone under en lampeskjerm (stoff eller glass) passende. Det gir et koselig mykt lys. Det er bedre å henge det over bordet. Et par identiske vegglamper gir lys.

Små tablettlamper i jern ser harmonisk ut i moderne interiør. For østlige rekreasjonsområder er det bedre å velge utsøkte gulvlamper. Det er logisk å plassere bryterne i nærheten av døren, slik at det er praktisk å bruke dem, og knapt kommer inn i garderoben.

Vi må ikke glemme at brytere og stikkontakter fra dampbadet og vaskerommet fører til garderoben.

Vakre eksempler på arrangement

Til slutt kan du referere til noen eksempler på fotogallerier..

Når du designer et omkledningsrom, kan du gi fantasien din frie tøyler. Ikke vær redd for å være lakonisk, selv med et minimalt sett med møbler og enkel dekorasjon, ser et slikt omkledningsrom stilig ut. Det viktigste er at den er funksjonell..

Treoverflater kombineres godt med stein- og klinkeroverflater. Sistnevnte kan brukes til kledning av peis, en egen del av veggen eller gulvet. Slike kombinasjoner i sterkt lys gir interiøret modernitet. Dette demonstreres best av en TV som harmonisk smelter inn i atmosfæren..

Bruk naturlige materialer eller imitasjon av dem for å skape autentisk interiør. Møbler kan ha en bevisst lagret overflate. Heavy metal -maskinvare, imitert hjemmespunnet tekstil er velkommen.

Detaljer vil bidra til å gjøre garderoben original og stilig: maleri på veggene, glassmalerier, bruk malte fliser til Gzhel eller Khokhloma.

Treverk vil skape atmosfæren i et jakthytte. Sett et rundt bord i midten av rommet med stoler eller benker rundt det, bruk en peis. Dekorer rommet med våpen, gevir, myke tepper som etterligner dyrehud.

Hvordan dekorere et omkledningsrom og et badehus med minimale kostnader, se nedenfor.