Hvordan lage et rammehus?

Det er mange forskjellige uthus. Den mest populære bygningen er den gode gamle låven. Den kan ha forskjellige former, intern struktur og base. I denne artikkelen vil vi snakke om moderne rammeskur og finne ut hvordan du bygger dem med egne hender..

Særegenheter

På personlige tomter kan du ofte finne mange ekstra uthus. Disse kan være forskjellige husholdningsblokker, fjærfehus og boder. Det er mange alternativer for å lage et kvalitetsfjøs. En av de mest populære i dag er rammestrukturen, som har mange positive egenskaper.. La oss bli kjent med dem.

 • Om nødvendig kan alle nødvendige deler kjøpes ferdig i en spesialbutikk. Mesteren vil kunne spare mye fritid hvis han lagerfører kjøpte reservedeler.
 • Rammehuset er bra fordi det kan bygges uten problemer med egne hender. Selv en uerfaren mester som aldri har prøvd noe lignende før, kan håndtere slike anleggsarbeider. Samtidig vil det ikke bli brukt mye fritid på konstruksjonen av et rammeskur – her trenger ikke mesteren å lage noe eller bygge noen superkomplekse strukturer..
 • Et skikkelig bygget rammeskur av tre kan tjene i mange år hvis eierne ikke glemmer riktig omsorg for det. Bygningens utseende vil også forbli estetisk, med forbehold om rettidig pleie som treet trenger.
 • Alle deler og baser, bygget av tre, lett og uten hindringer egner seg til enhver form for behandling.
 • Hvis det bygges et rammehus av høy kvalitet med et tak i skuret, trenger du ikke å installere et komplekst taksystem for det, og dette er en ekstra tidsbesparelse.
 • Om nødvendig kan rammestrukturen raskt og enkelt demonteres, og deretter settes sammen igjen på et annet sted, forberedt på stedet. Selvfølgelig snakker vi om lysstrukturer som ikke har grunnlag..
 • På byggingen av et slikt uthus kan du spare mye. Kjøp av bygningsmaterialer vil ikke koste mye. Det samme mursteinsskuret vil koste eierne flere ganger mer..
 • Rammehus av tre er miljøvennlige strukturer. De skader ikke menneskers helse, utstråler ikke sterke kjemiske lukt, forgifter ikke planter som vokser i umiddelbar nærhet..
 • Et skikkelig bygget rammeskur kan ha et veldig attraktivt, pent utseende. Da vil det ikke bare bli en funksjonell del av gården, men også dets dekorative element..

På bakgrunn av et stort antall fordeler må du ta hensyn til noen av ulempene som rammetypen ikke fratas..

 • De fleste rammeskurene er fullstendig montert av tre, som er et brannfarlig materiale som ikke bare er veldig brannfarlig, men også aktivt støtter forbrenning..
 • Ofte angripes detaljene som utgjør rammen til uthusene som er under vurdering, aktivt av treaktige insektparasitter. De kan ødelegge naturlig materiale. For å unngå slike problemer må du behandle treverket med antiseptiske midler. De vil også redde bygningen fra raskt forfall, uttørking og deformasjon. Slike prosedyrer virker slitsomme for mange sommerboere..
 • Selv den høyeste kvaliteten, vakker og velstelt tre begynner uunngåelig å forverres over tid. Ofte blir materialet dekket med sprekker, mister gradvis sin tidligere attraktivitet. Det gir ingen mening å regne med en levetid som kan sammenlignes med bygninger i mur eller metall.

Prosjekter og tegninger

Før du starter byggingen av et kvalitets- og estetisk skur på rammebasis, må husflidmannen utvikle sin detaljerte prosjektplan. Hvis du bare har alle nødvendige tegninger for hånden med en indikasjon på dimensjonene, kan du stole på å få et godt resultat av byggearbeid.

Hva som blir rammeskuret, må mesteren bestemme selv. Et lignende uthus kan være to-etasjers, med gavl eller gavltak..

Bygningen kan brukes til en rekke formål: for eksempel her kan du utstyre et komfortabelt rom for et verksted eller et lite rekreasjonsområde med en terrasse – det er mange alternativer.

Størrelsen på bygningen kan også være av hvilken som helst størrelse. Alt avhenger av ledig plass i landet. Du kan bygge en veldig liten eller romslig låve. Vurder flere ferdige prosjekter med lignende uthus.

 • De enkleste skurdesignene kan bygges med små dimensjoner på 2×3 eller 2 på 3,5 m. Bygningen vil vise seg å være ikke veldig stor, men ryddig og funksjonell. Diagrammet viser en tegning av et uthus med et klassisk skjuletak.

 • Rammehus kan være mer imponerende i størrelse.. Resultatet er romslige uthus som kan brukes samtidig til forskjellige formål. Fra en slik låve kan du lage et lite og varmt hjørne for avslapning og møte med venner. I en bygning med dimensjoner på 6×4 m er det plass til et romslig rom (10,3 kvm), en vestibyl (5,1 kvm) og et minikjøkken (6 kvm).

 • Et godt rammehus kan bygges med et solid gaveltak. Ofte i slike strukturer utstyrer folk et romslig pantry og andre nyttige hjørner..

Det er mange forskjellige prosjekter og planer for hjemmelagde rammebaserte skur.. Utviklingen av en detaljert og kompetent plan er startoppgaven til hver mester som bestemmer seg for å lage en slik struktur med egne hender. Hvis det ikke er mulig å lage en god arbeidsplan med alle diagrammene på egen hånd, er det lurt å bruke ferdige tegninger eller søke hjelp fra spesialister.

Vær oppmerksom på at et feilaktig utført prosjekt vil føre til mange problemer under byggingen av en låve.

Materialer

Etter å ha forberedt prosjektet for det fremtidige uthuset på egen hånd eller med involvering av fagfolk, bør du gå videre til neste trinn – kjøp av alt nødvendig materiale. La oss analysere listen over stillinger som mesteren må forberede for videre byggearbeid:

 • brett 50×100 mm, nødvendig for klargjøring av stativer;
 • i stedet for en stang er sperrer på 100×100 mm egnet;
 • vinduer og dører (du kan bruke brukte materialer);
 • vindtett membran eller polyetylenfilm (disse materialene vil bli brukt som vanntettlag på et uisolert tak);
 • ubeskåret brett (nødvendig for utvendig kledning av bygningen);
 • for å bygge trinn, kan du bruke euro -paller behandlet med antiseptiske løsninger.

Det er ikke forbudt å bruke gipsplater til innredning, men disse materialene kan ikke skryte av stor slitestyrke. I stedet kan du bruke OSB -ark. Mange sommerboere anser dette materialet som lite attraktivt. Hvis du er en av disse menneskene, er det tilrådelig å forberede et brett eller treforing for internt arbeid..

Bestem med en gang om du vil isolere rammeskuret. Hvis ja, er det mulig å bruke ekspandert leire til gulvet og mineralull til veggene..

For å forhindre at gnagere setter seg i isolasjonsmaterialet, er det tilrådelig å belegge gulv og vegger i en høyde på 30 cm med et spesielt gipsnett.

Byggetrinn

Det er mulig å bygge et fint og pålitelig skur på rammebasis med egne hender. Konstruksjonen av slike strukturer vil ikke ta mye tid og krefter.. Det viktigste er å tydelig følge trinn-for-trinn-instruksjonene i monteringen av et slikt uthus..

Fundament

Det første trinnet er å bygge grunnlaget. For ham må du velge og forberede et sted på nettstedet riktig. Hvis skuret er beregnet for lagring av verktøy, må det plasseres 1 m fra gjerdet. Hvis vi snakker om en stall hvor dyr skal holdes, må den bygges minst 16 meter fra huset og 4 meter fra grensene til stedet..

Siden rammeskuret er en lett struktur, er et søylefundament egnet for konstruksjonen.. Det må bygges strengt i henhold til teknologi. Under installasjonen av stolpene er det viktig å sette en sand- og gruspute på 20-30 cm. For å gjøre dette, grave hull 40 cm dype. Litt grus eller avskåret murstein helles i bunnen. Alt er rammet. Sand og vann tilsettes på toppen og rammes igjen.

På et slikt grunnlag kan du legge ut murstein eller betongblokker, og deretter feste dem med sementmørtel..

Ramme

Etter å ha forberedt et pålitelig og sterkt fundament, vil det være nødvendig å montere rammen til den fremtidige låven. Vi vil trinn for trinn analysere hvordan det skal gjøres riktig.

 • Før montering av rammen legges takmateriale i 2 lag på grunnpostene eksponert på det merkede området. Takket være disse komponentene vil bunnskinnen være beskyttet mot fuktighet.
 • Den nedre stroppen av rammestrukturen er lagt på stolpene, og på toppen av den – loggene på gulvene. For det første kan gulvene settes sammen i en egen rekkefølge ved å felle dem med OSB -ark. Utenfra må den resulterende strukturen festes ved hjelp av et gipsnett. Det vil tjene som en god beskyttelse mot gnagere..
 • Hvis skuret er isolert, må du legge isolasjon av høy kvalitet på gulvet. Et vanntett lag er dekket, og etter det er det nødvendig å kappe basen med OSB -ark.
 • Det er nødvendig å montere rammen på veggene. Trinnet i stativene for skuret, der det er isolasjon, skal være lik bredden på isolasjonsmaterialet. Hvis bygningen ikke er isolert, er 60 cm nok.
 • Når du monterer rammen, må du huske om dør- og vindusåpninger. Det er nødvendig å beregne hvor de vil være og etterlate teknologiske hull på disse stedene på minst 2 cm. Dette er nødvendig for at dørbladene og vinduene ikke skal sette seg fast etter installasjonen. Et ekstra stativ må festes under en stor vindusåpning..
 • Sperrer må plasseres på den øvre kanten av rammebunnen. Deretter dekkes de med vindtette materialer i form av en film..
 • Etter det kan du gå videre til den ytre huden på det resulterende “skjelettet”. Overflaten på veggene er belagt med OSB -ark, og det valgte takmaterialet legges på taket.
 • Når hele rammefoten er dekket til enden, er det nødvendig å legge isolasjonen i taket og veggene, og deretter installere OSB -plater inne.

Tak

For de enkleste uthusene er et klassisk skjuletak ideelt. Det må tas i betraktning at skråningen nødvendigvis må være på vindsiden, ellers kan taket ganske enkelt trekkes ut fra basen av sterke vindkast..

Hvis taket i konstruksjonen er gavl, er det først praktisk å bygge en takmal og allerede montere den på den, og deretter heve hver av sperrene etter tur.

Først blir de ekstreme detaljene fikset, og resten er ytterligere justert langs dem..

For sperrer er brett på 100×50 mm, lagt på kanten, best egnet. Lektene bør utformes i samsvar med de valgte takmaterialene. For eksempel, for bituminøs helvetesild, trenger du en kasse av solid type, og for bølgepapp må du forlate et trinn på opptil 4 m.

Absolutt ethvert materiale med styrke og holdbarhet kan brukes som takmateriale.. Men det anbefales ikke å velge metallfliser og bølgepapp til et rammehus, spesielt hvis det er et lysthus ved siden av skuret.

Ferdigstilling

Den siste fasen – etterbehandling. Vanligvis begynner etterbehandling med installasjon av spesialbrett, som deretter vil beskytte bygningen mot vinden.. Deretter plasseres takmateriale på det andre brettet, vanntett materiale legges. Bare feltet for dette kan settes til selve finishen.

Som i situasjonen med dekorasjonen av det indre rommet, er det ingen klare normer i valg av materialer. Det viktigste er at de er slitesterke og holdbare. Da vil låven forbli ryddig og attraktiv lenger..

Anbefalinger

   Hvis du har planlagt å bygge et rammehus av høy kvalitet på nettstedet ditt selvstendig, bør du bevæpne deg med noen få nyttige tips og triks..

   • Det er viktig å bare velge materialer av høy kvalitet til byggearbeid. Så treet bør ikke ha de minste feilene: spor av mugg, råtning eller ødeleggelse fra treparasitter. Hvis du fant slike mangler, er det bedre å ikke kjøpe slike materialer..
   • Det må tas hensyn til at inngangen til rammehuset alltid er fri og uhindret. Dette er en viktig nyanse, siden eierne veldig ofte går inn i slike uthus sammen med store gjenstander eller hageutstyr..
   • Eksperter anbefaler å bygge skur på små høyder på stedet. Dette vil forhindre tidlig forfall og skade på treet..
   • Når du kjøper barer og brett for konstruksjon, er det veldig viktig å ta hensyn til fuktighetsnivået som ikke overstiger 22%.
   • For å sette opp en rammestruktur er det nødvendig å velge spiker som har en lengde som overstiger tykkelsen på brettet. Bare hvis denne betingelsen er oppfylt, vil festene kunne stikke gjennom treet og passere gjennom det og komme inn på det neste brettet. Som et resultat vil forbindelsene bli mye bedre og sterkere..
   • Ved oppføring av en rammestruktur anbefales det å i tillegg styrke den. Dette gjøres ved å fikse forskalingen med avstandsstykker, kombinert med klemmer. Den øvre delen kan også festes med avstandsstykker.
   • Du bør under ingen omstendigheter forsømme behandlingen av naturlig treverk med antiseptiske løsninger. Du bør ikke utsette disse prosedyrene til senere, ettersom treet vil begynne å forverres overraskende raskt. Alle handlinger for stell av materialet må være betimelig..
   • Grunnlaget for et rammeskur kan være av tre. For slike formål er lerkestokker med en tykkelse på omtrent 300 mm best egnet. Slike elementer må nødvendigvis være godt behandlet med bitumen (minst 2-3 ganger).

   Oversikt over rammedyrskuret i videoen nedenfor.