Hvordan lage et drivhus riktig?

Hvordan lage et drivhus riktig?

Et drivhus på en personlig tomt er nødvendig for hver gartner. Imidlertid vet ikke alle hvordan de skal bygge det med egne hender. Du må ha kunnskap på dette området, og først da gå fra teori til praksis. Denne artikkelen beskriver de grunnleggende grunnleggende og prinsippene for å bygge forskjellige typer drivhus..

Hva er?

Drivhus er dyrkingsrom laget av gjennomsiktige materialer på en ramme, designet for å dyrke forskjellige bær, grønnsaker, rotvekster, frukt, blomster og urter i et drivhusmikroklima med optimal temperatur og fuktighet..

Drivhusbygninger installeres på flate overflater i sørlige skråninger, samtidig som det sørges for at forekomsten av grunnvann ikke befinner seg i nærheten av grunnoverflaten. På leeward siden er bygninger beskyttet av en palisade laget av skogplantasjer eller et høyt gjerde. For å bevare lyset holdes drivhusene borte fra forurensningskilder. God adkomstvei gjør anleggsvedlikehold mye enklere.

Drivhus er delt inn i bakkede drivhus med et planteareal av et høykvalitets jordlag, og strukturer i form av hyller på flere nivåer for plassering av frøplanter og planter.. Drivhusdeksler kan være jord og hydroponiske. Etter operasjonstype er de delt inn i vinter (året rundt) og sommer (sesongmessig). Vinterdrivhus er bygget av glass og betong, og vårens drivhus er laget av blandede materialer som overfører lys som vanlig film..

I vinterlokaler kan du dyrke planter, frukt og grønnsaker, blomster og til og med sopp.. De regnes som hovedbygninger og er utelukkende bygget på fundamenter, kan varmes opp med solenergi eller stasjonære og bærbare varmesystemer drevet av elektrisitet eller biodrivstoff. Vinterlokaler for dyrking av planter kan være overfladiske eller innfelte, ha en rekke design: fra buede til polygonale strukturer. De er bygget av trebjelker, flisblokker og murstein. En metallprofil, PVC-strukturer, metallplast og andre materialer brukes som ramme. Overflaten deres er laget av glass, polykarbonat og spesielle typer organiske profiler med tillegg av forsterkende forbindelser. Som regel installeres vinterdrivhus fra vest til øst..

Sommerdrivhus brukes hovedsakelig i den varme årstiden: fra vår til frost. De vokser frøplanter eller spesielt sensitive planter. Oppvarming av slike strukturer utføres utelukkende av solstrålene. Noen ganger, med et kraftig temperaturfall, brukes det bærbare varmesystemer i dem. Og så brukes organisk gjødsel til varme: gjødsel, kompost og torv, sjeldnere torv. Biodrivstoff skaper et gunstig temperaturregime i et lukket rom. Derfor er sommerhusene ofte dekket med plastfolie, noe som gjør dem til et økonomisk og rimelig alternativ til vinteralternativet..

Ved spesialisering (formål) er drivhusene delt inn i grønnsaker, for blomster og frøplanter.. Grønnsakshus er designet for dyrking av grønnsaker året rundt. De skiller seg ut i høyere kvalitet enn grønnsaker fra hagen, siden innendørs er plantene beskyttet mot ugunstige påvirkninger og negative faktorer, for eksempel regnvann og sporeinfeksjon motvind. Flere typer grønnsaker kan dyrkes i drivhuset samtidig..

Det er viktig å kombinere plantinger riktig slik at naboene ikke blir konkurrenter og ikke påvirker hverandres høst negativt. For å tilpasse drivhus for dyrking av grønnsaker, må du sørge for tverrgående for ventilasjon, bygge et eget vannings- og skyggesystem for hver plantetype.

Frøplanter er som regel utstyrt med en mekanisme for å regulere temperaturen på luft, jord og vanningsvann.. Frøplanter må følge nøye desinfeksjonsforanstaltninger i lokalene, så vel som under spesielle sanitære forhold, opprettet for å utelukke forurensning av jord og planter med infeksjoner og patogene bakterier..

Frøplanter er utstyrt med skyvehyller og ekstra strukturer for å skape behagelige forhold for planter. Det er kategorisk umulig å bruke en slik bygning for å dyrke avlinger fra åpen mark, siden forskjellige skadedyr og farlige sykdommer kan komme med dem..

Blomsterdrivhus opprettes med tanke på egenskapene til blomster som er følsomme for svingninger i temperatur, lys og fuktighet. Slike planter kan ikke dyrkes i det åpne feltet, derfor dyrkes de oftest i spesialiserte lukkede lokaler. Noen av de populære modellene for dyrking av blomster er drivhus med polyetylen- eller polykarbonatbelegg, filmtunneler og drivhus..

Polykarbonatstrukturer er pålitelige og holdbare, og filmstrukturer brukes til spesielt sensitive planter med lang utviklingstid. Blomsterdrivhus er best egnet for dyrking av mange typer blomster. Disse rommene er utstyrt med oppvarming, og ytterligere varmekilder kan installeres i dem. Den rasjonelle plasseringen av lukkede blomsterbed er en skrånende struktur ved siden av den sørlige delen av hovedstadsstrukturen. Et godt belysningssystem bidrar også til kvaliteten på de dyrkede blomstene..

Etter designprinsipper er drivhusene delt inn i enkeltrom eller hangar, flere enheter (lenke). Takkonstruksjoner er delt inn i gavl-orientert mot øst og vest, og flerstigning, hvis tak har flere fly, så vel som enkeltstående, mot sør i en vinkel på 45 grader.

Etter type lagerprofil er drivhusene delt inn i de som er opprettet ved hjelp av en ramme og rammeløse.. Lokaler av lukket type, bygget ved hjelp av en ramme, er delt inn i buede, bjelkede, hvelvede, kabelstativ og karmer. Rammeløse er panel, støtte og kombinert.

Hovedstadens drivhus består av et fundament, ramme, deksel og tak. Fundamentet kan være i form av armerte betongplater eller støpt. Steinfundamenter er nå ekstremt sjeldne. Taket, enden og parallelle overflater er dekket med glassrammer, hvorav noen er utstyrt med ventilasjonsåpninger og transoms, som tjener til naturlig ventilasjon av rommet. Frøplanten er utstyrt med hyller. Lette byggkonstruksjoner har armerte betongsøyler som fundament, rammene er reist av tre- eller metallelementer, samt av plast- og metall-plastrør.

Romtemperaturen opprettholdes på flere måter: drivstoff (tre, kull, gass) og tekniske midler (dampoppvarming, elektrisitet). Varmeovner installeres hovedsakelig i kapitalstrukturer. De vanligste oppvarmingstypene er vann og elektrisk (varmegeneratorer og transformatorer). Ofte, i moderne drivhuskomplekser i industriell skala, er ventilasjonssystemer installert, samt et sett med installasjoner for dannelse av et mikroklima.

Fargemidler, elektriske radiatorer og infrarøde radiatorer brukes som varmesystem hele året. Elektriske apparater er praktiske og tar ikke mye plass, men de varmer ikke opp hele området i rommet, varme trenger ikke inn i de nedre nivåene. Infrarøde enheter avgir varme og lys, de er montert på takflaten for jevn oppvarming av rommet.

Fargestoffer er enkle å bruke. De blir oppvarmet, deretter fordeles den varme luften av viftens luftstrømmer rundt hele omkretsen av rommet. Den optimale temperaturen opprettholdes i hele drivhuset. Det er vanlig å belyse moderne drivhus med lysrør eller LED -lamper. De er mer økonomiske og er et godt alternativ til konvensjonelle lyspærer..

Hydroponiske drivhus er utstyrt med et mekanisert kompleks for forsyning av plantevekster. Seleksjon drivhus ligner kunstige klimalokaler, der prosessen med plantepleie er korrelert med temperatur, vann og lysforhold. I drivhusplantinger brukes vekstskifte ofte, det dyrkes nye avlssorter..

Drivhus kan forveksles med drivhus, men dette er helt forskjellige strukturer.. De er selvfølgelig like i formål og generelle egenskaper, men de har en rekke forskjeller og funksjoner som ikke tillater dem å bli satt på en felles rad..

Drivhus er vanligvis små i lengde, bredde og høyde.. Varme kan ikke brukes i dem. Hele deres energipotensial består av akkumulert varme fra solen og organisk gjødsel. For å ta vare på plantene og få tilgang til innsiden av drivhuset, er det nok å åpne sidedelen litt, flytte bort plastfilmen, som dekker rammen av wire, trebjelker og andre strukturelle elementer.

Liten høyde (opptil 1,3 meter) tillater ikke dyrking av høye planter i drivhus. Men de er best egnet for dyrking av frøplanter. Et drivhus er en åpen bakke, og et drivhus er et lukket. I drivhus oppvarmes luft og jord separat, i motsetning til drivhus, der jorden samler seg og overfører varme til filmen.

Drivhus skiller seg fra drivhus ved at sistnevnte er for praktiske formål, og drivhus er for skjønnhet.. Det skjedde slik at innsiden av drivhuset ble brukt til landbruksformål. Sjeldne blomster og planter blir avlet i drivhus. Rekreasjonsområder er ofte ispedd estetiske områder hvor eksotiske dyr og reptiler kan leve. Dette hjørnet er skapt for avslapning, avslapning og hyggelig tidsfordriv..

Vinterhagen er en hovedstad med høye hvelv for trær og forskjellige sjeldne planter.. Dette romslige rommet er ganske kostbart når det gjelder design og konstruksjon, siden det i tillegg til designløsninger er utstyrt med alle typer kommunikasjon, oppvarming, ventilasjon og vanning. I vinterhager er det vanlig å organisere familieferier og feire viktige hendelser. Kjæledyr, fugler, fisk kan bosette seg der. Fontener og bassenger blir ofte satt opp i disse lokalene, og steinhager blir reist; de er dekorert med statuer og arkitektoniske fragmenter, installasjoner og gjenstander fra forskjellige epoker. Tematisk fokus støttes av en enkelt historisk stil eller kunstbevegelse.

Visninger

For å velge ønsket type lokaler av lukket type, må du ta hensyn til funksjonene, så vel som det tiltenkte formålet. Du bør vite at slanke drivhus er de mest økonomiske og rimeligste. Dette er det såkalte budsjettalternativet. Det er veldig praktisk å jobbe i slike lokaler. Du kan sette enkelt-skråninger ganske raskt. Det er å foretrekke å plassere dem på sørsiden, selv om dette ikke er avgjørende. Det anbefales ikke å dekke taket med folie eller PVC -belegg, da overflaten vil falle og falle fra vind og nedbør. Glass eller lignende tak foretrekkes.

Gavltaket har det vanlige “hus” -utseendet og har en rekke fordeler: et slikt tak er stabilt og vil ikke bryte under vekten av snø, og en praktisk form lar deg lage et tak av ethvert materiale. I tillegg krever massive strukturer komprimering av fundamentet under konstruksjonen, noe som gjør det egnet for bruk året rundt. Tilstedeværelsen av et stort antall festesegmenter krever konstant overvåking av konstruksjonens tetthet og vanntetthet. Det vil ikke være mulig å feste flere seksjoner til gavldrivhuset. Men denne konstruksjonstypen er den mest holdbare av alle.

Hjemmelagde buede drivhus er mest egnet for dyrking av lysglade planter.. Overflatene deres har færre lysbrytningsvinkler. På grunn av den konvekse delen øker overflaten for å holde varme og lys. På grunn av dette vokser plantene store, noe som også gjenspeiles i strukturene til denne typen strukturer. Imidlertid er det vanskelig å ta vare på dem, derfor anbefaler eksperter å utføre hovedlandingene i sentrum og foreta omkjøringer rundt omkretsen for å få tilgang til landingen..

Denne typen rom er ikke beregnet for planter og frøplanter fra åpen mark, siden funksjonene i strukturen ikke tillater dem å bli herdet. I vintermånedene er det fare for snø som faller fra overflaten, som ikke kan forlate drivhusoverflaten alene. På steder med sterk vind kan den faste strukturen brytes på grunn av utilstrekkelig festing til fundamentet. Men et slikt drivhus er ekstremt enkelt i konstruksjon, praktisk ved demontering og transport. Og om nødvendig kan du legge ved nye seksjoner.

Dome eller lansett drivhus tilbyr spesielle fordeler. Vinternedbør henger ikke på strukturen i strukturen, og den spisse formen bidrar best til akkumulering av varme og oppvarming av jorddekket. Disse bygningene er det beste alternativet for midtre sone og Ural, ettersom de er spesielt designet for lange snødekte vintre, og er også egnet for dyrking av frøplanter. Solstrålene kommer inn i rommet uten hindringer på grunn av det fordelaktige overflatearealet. Det er sant at det er noen vanskeligheter med å oppføre en dråpeformet struktur, siden det er nødvendig å i tillegg styrke fundamentet og fikse overflaten med praktisk talt ingen komponenter.

Den neste konstruksjonstypen er en av de dyreste, men også den mest praktiske.. Dette er polygonale drivhus, der kantene vekselvis tar på seg funksjonene til å absorbere sollys og overføre det til innendørs plantinger. For å oppnå det nødvendige temperaturregimet i slike strukturer, må du prøve. Tross alt gjør komplekse strukturer laget av tre, polykarbonat, glass, jern og betong lite for å opprettholde temperaturregimet. Men dette er veldig vakre og harmoniske bygninger som kan dekorere ethvert bakgårdslandskap..

Nederlandsk drivhus regnes som de mest egnet for dyrking av alle typer planter, inkludert prydplanter. Overflaten til et slikt drivhus er dekket med et homogent materiale laget av spesialglass, som beskytter rommet mot regnfuktighet og overdreven kondens. Drivhuset er utstyrt med en takrenne, så uønskede drypp vil ikke forstyrre dyrking av dekorative blomster. Takrennen har spesielle anordninger for oppsamling av kondensat, er utstyrt med armaturer i armert glass og har en ekstremt praktisk beliggenhet på takryggen.

Overflaten på det nederlandske drivhuset er dekket med glassrammer i ett lag og utstyrt med persienner for ekstra gardiner. Skygge skjermer kan plasseres både på alle overflater i drivhuset, inkludert taket, eller på en egen vegg, som lar deg kontrollere nivået og belysningsgraden inne i rommet. Om nødvendig kan skjermene overta funksjonene til tilleggsvarme.

Det nederlandske drivhuset er et ganske utvidet rom med gaveltak og et varmesystem designet slik at temperaturen er den samme når som helst i drivhuset, samt et automatisk vannings- og vanningssystem. Lokalene kan også varmes opp fra stasjonære varmekilder. Dermed opprettholder drivhusene sitt eget mikroklima, typisk for dyrking av visse typer plantevekster..

Drivhuset ifølge Meathlider er ikke bare en interessant løsning, men også et praktisk rom for dyrking av avlinger.. Nordsiden av taket er hevet og har en karakteristisk skråning. Det er et ventilasjonssystem på nivået med gapet mellom leddene. Denne unike strukturen har en “pustende” mekanisme for regulering av luftutveksling, som lar deg dyrke et bredt spekter av avlinger.

Et drivhus i form av en hytte dannes av to skrånende bakker, på grunn av hvilke det inneholder maksimalt solvarme og lys. Et slikt drivhus er utstyrt med et ventilasjonssystem – ventiler og tverrgående. Det er veldig enkelt å bygge, men det nyttige området er lite. Derfor blir hytt-type drivhus ofte fordypet i jorda..

Innfelte drivhus er designet for å maksimere bruken av solressurser mens den opprettholder optimal temperatur og fuktighet selv under de tøffeste vinterforholdene. Bygningen er nedsenket i bakken nesten til kantene på taket, som er den viktigste varmeisolatoren. Å bygge et slikt drivhus er som å grave en brønn: du må kunne grave en stor grop, og viktigst av alt, for å gi pålitelig beskyttelse mot grunnvann.

Et eksotisk alternativ er et kuppelhus.. Den har en avrundet form, bestående av komplekse strukturer. Det ser mer ut som et kuppeltelt, dekket med et hvitt materiale som lar solstrålene passere. Dette er den dyreste, men samtidig den mest originale typen drivhus. Det er ikke egnet for vinteren, men for sesongbaserte plantinger – selve tingen.

Det er også et alternativ for et drivhus med en solid vegg, som fungerer som varmeisolasjon og varmefordeling.. I utgangspunktet er dette den nordlige veggen, som bygges og murstein, flisblokker eller tømmer, isolert utenfra eller fra innsiden med lunkent, skum og utstyrt med poser med stein. Termiske puter opprettholder temperaturen dag og natt. Som et resultat reduseres kostnadene ved oppvarming av lokalene, og effektiviteten fordeles på bygningens arbeidsområde..

Materialer

Drivhuset er basert på en ramme. Den kan bestå av grunnmaterialer: tre-, metall- og HDPE -rør. Ytterligere materialer som drivhusbasen også er dannet av er metall-plastrør og aluminiumskomponenter. Det beste alternativet oppnås med en rektangulær stang. Dette er en enkel og rimelig måte å bygge et drivhus med egne hender..

Det viktigste er å sikre beskyttelsen av trekonstruksjoner mot mugg, mugg, biller og råte, som det er nødvendig å behandle arbeidsstykkene med beis og spesielle sanitære impregneringer. Det er best å bruke lerketre, men hvis dette ikke er mulig, er det nødvendig å tørke rammen godt for å unngå krymping under drift. Det er bedre å velge treslag uten knuter og andre feil. På grunn av det faktum at tre bøyer og transformerer seg dårlig, er det nesten umulig å lage flere strukturer i form av buer, svinger og halvsirkler. Derfor brukes tømmeret hovedsakelig til rettlinjede bygninger..

Praktisk alternativ til tre – metallprofil av stål og aluminium, f.eks. 20/20 mm profil. Fra dette materialet oppnås overraskende lette, men holdbare strukturer som er motstandsdyktige mot fuktighet og ekstreme temperaturer. Det er sant at elementene må festes med spesielle fester, selvskruende skruer eller ved sveising. Men drivhus i metallprofil er sterke, pålitelige og holdbare. Opprettelsen av de nødvendige delene utføres på en spesiell maskin, som er lett å bygge selv.

Metallkonstruksjonene for bygging av drivhus inkluderer også en takprofil for fiksering av gipsplater, samt en profil for taket. Disse materialene er enkle å montere og montere, men de er mindre holdbare og er ikke egnet for områder med snødekte vintre, da de har en tendens til å deformeres..

Bruk av HDPE -rør og PVC -rør er lønnsomme alternativer for å lage sesongens små drivhus. De er svært fleksible, rimelige materialer som er enkle å transportere. De er guttaperka og lette, men konstruksjoner laget av dem tåler ikke ekstra belastninger, for eksempel nedbør i form av snø og regn, samt vind..

Når du velger et materiale for å dekke et drivhus, bør du være spesielt oppmerksom på kvaliteten på overflatene som brukes.. De må oppfylle alle sikkerhetskrav, være lette, men samtidig holdbare. Drivhusrammen er hovedsakelig dekket med lysoverførende materialer som glass og cellulært polykarbonat. For ikke så lenge siden var glass det eneste materialet som drivhus og drivhus ble bygget av. Den har høy tetthet, utmerket lysgjennomgang og vakkert utseende..

Glass kommer ikke inn i kjemiske reaksjoner, avgir ikke giftige stoffer, ruster ikke eller forfaller, men det er ganske skjørt og går ofte i stykker. På grunn av dette har dets egenskaper skapt alternative belegg – analoger i form av organisk glass med tilsetning av bindingselementer som gjør materialet sterkere og mer holdbare og fargeløse polymerbelegg.

Drivhuset kan også dekkes med plastfolie.. Det er det rimeligste materialet for bruk året rundt. Det er noen typer forsterkede filmer som er motstandsdyktige mot vind og nedbør..

Lag av cellulært polykarbonat har egenskapene til glass og polyetylen, høy styrke, fleksibilitet, brytes ikke eller brytes. Honningkakecellene er fylt med luft, noe som gir dette materialet ekstra egenskaper til varmeisolasjon og motstand mot mekanisk belastning. Den er ideell for å bygge bygninger med avrundede former. Polykarbonat er imidlertid utsatt for gradvis ødeleggelse under påvirkning av ultrafiolette stråler, når det varmes opp og bøyes, brytes det ned og deformeres.

Under installasjonen kreves ytterligere isolasjon av endene fra smuss og vann, ellers kan belegget “blomstre” og bli ubrukelig. I dag tilbyr produsentene førsteklasses materiale – polykarbonat, laget spesielt for drivhus. Den ble utviklet under hensyntagen til ulempene med forgjengerne til polymerserien og har alle nødvendige kvaliteter av styrke og holdbarhet under drift..

Du kan bygge et drivhus på nettstedet ditt praktisk talt uten kostnad. For dette brukes unødvendige vinduskarmer, festet sammen i form av en hoppet eller rektangulær struktur. En slik struktur kan bare brukes som et sesonganlegg for dyrking av visse typer frøplanter. Men den kan for eksempel forbedres ved å styrke den med en ekstra ramme, for å forsegle leddene. I dette skjemaet er drivhus laget av vinduskarmer mer egnet for bruk..

Dimensjoner

Drivhus kan variere i størrelse. De er store, gratis, små, så vel som store, smale, brede, tunneler og så videre. Følgelig brukes store i industriell skala og i privat produksjon, for eksempel for å dyrke blomster til salgs. Nederlandsk drivhus med skrånende vegger er store. De brukes oftest når det gjelder å få en stor høst..

I romslige og høye rom kan du kombinere ulike plantinger: fra lavvoksende bær til forgrenede busker, ordne blomster i flere etasjer og flernivåbed. Ved å bruke gradering av vertikal og horisontal plass kan du dyrke en rekke arter og typer avlinger og blomster med maksimal fordel hele året.

For å varme opp et slikt drivhus, er det nødvendig med hele varmeforsynings- og ventilasjonssystemer, som bør tenkes selv i designfasen av rommet.. Å betjene store områder krever en mekanisert tilnærming, vanning, hilling, lossing, vanning og gjødsling, noe som er ganske energikrevende. Mye mer lønnsomme små bygninger av en kompakt type i flere nivåer, hvor du kan dyrke frøplanter og små frukttrær.

Lange, eller, som de også kalles, tunneldrivhus er ideelle for dyrking av druer. Som regel brukes druer til vinproduksjon, derfor er størrelsen på planteområdet til denne kulturen betydelig. Hovedoppgaven er å bevare smaken av druer med minst mulig bruk av kjemikalier og gjødsel. Dette er mulig hvis gunstige forhold opprettes og inntaket av skadelige mikroorganismer og skadedyr er minimert. Et tunneldrivhus er det perfekte stedet for dette..

Jordens kvalitet, renhet og metning med næringsstoffer er den største fordelen med innendørs bygninger. Blant plussene er også riktig temperatur og fuktighet. Hvis tilbakebetalingen tillater det, kan et tilstrekkelig stort drivhus organiseres. Uansett, uansett skala, utføres konstruksjonen i henhold til de samme reglene, med de samme verktøyene..

Skjemaer

Drivhusmodeller er forskjellige i form. En av de mest uvanlige og interessante er den avrundede eller sfæriske strukturen. I den plantes planter i en sirkel. Høye planter er plassert i midten, og lavere og lavere langs periferien. Dette skyldes den karakteristiske formen og særegenheten til denne typen drivhus. Takket være disse funksjonene varmes jorda i sengene jevnt opp, noe som gjør at planter fullt ut kan bruke varme- og lysressursene..

Blant fordelene med konstruksjonen er muligheten til å arrangere landinger på forskjellige nivåer.. Du kan også bruke kassesenger og plassere dem i en vinkel på 36 grader. Det viktigste er å strengt overholde avgrensningen av plass, så kan området til et lite sfærisk drivhus brukes maksimalt. Det er ikke vanskelig å bygge det, det er mye vanskeligere å tenke over og plassere et ventilasjonssystem i det. For å gjøre dette må du bygge ventiler eller brette gardiner med glidelåser rundt omkretsen..

En ramme for et sfærisk drivhus kan være en metallprofil, metall -plastrør, sjeldnere – trebjelker. Trekket er film, polykarbonat eller glass. Utvilsomt, med riktig fordeling, vil mye flere planter passe inn i et slikt drivhus enn et rektangulært. Noen beholdninger vil riktignok ikke passe der..

Et annet interessant alternativ er det trekantede drivhuset.. Den kan bygges av en tømmer- eller metallramme. Basen er en pyramide, hvorav en av sidene er akterspeil og dør samtidig. En polyetylenfilm fungerer som belegg for det, glass brukes sjeldnere. Det er upraktisk å bruke cellulært polykarbonat, siden kuttlagene må lukkes på alle sider, og et stort antall festemidler kan krenke beleggetes integritet. Ganske skjørt glass er å foretrekke i denne forbindelse: det trenger ikke å bores og skrus på, det er nok å sveise rammene og fikse dem med et tetningsmiddel.

Instrumenter

Det er mange måter å feste profilen og rammen på drivhuset på. Alt avhenger av materialet de er laget av. Så for eksempel for å feste polykarbonatplater til en trebjelke, er det nødvendig med spesielle komponenter, inkludert takskruer med gummi og polymer termoskiver, samt en tilkoblingsprofil. Ved å bruke takskruer med brede og kraftige termiske gummipakninger, kan du ikke være redd for nedbøyning av strukturen ved festestøtten og eksponering for høye temperaturer.

Settet med polykarbonat må inneholde festematerialer for å beskytte mot insekter, smuss og vann. Det perforerte båndet går til den nedre enden av arket, og det forseglede båndet går til toppen. Festeprosessen er ganske enkel, det er bare viktig å ikke stramme festene for hardt. Det er nødvendig å kutte ark av cellulært polykarbonat med et stikksag, strengt følge instruksjonene.

Når det gjelder å feste glass til metall, metallramme, kan du bruke flere alternativer. Hvis det er en mulighet og ferdighet i arbeidet med sveising, sveises metallhjørner sammen. I dette tilfellet er glassenheten festet med klemmer. Ved bruk av en metallprofil opprettes det spesielle spor for glass, og en slik struktur festes med et vanlig tetningsmiddel med en gummipakning. For å koble en galvanisert profil til glass, bruk de samme sveise- eller selvskruende skruene. Posene festes med lim ved bruk av aluminiumskomponenter.

Hvordan gjøre det selv?

For å bygge et drivhus med egne hender må du ha konstruksjonsevner og, viktigst av alt, et godt prosjekt med tegninger for den fremtidige konstruksjonen. De beste prosjektene er fokusert på bygging av kapitaldrivhus som vil tjene i mange år. For dette er et alternativ med en forsterket vegg og et varmeakkumuleringssystem i form av et nettverk av ventilasjonsrør egnet. Byggets nordvegg er isolert med grusposer.

Varmeforsyningssystemet er modellert etter prinsippet om luftsirkulasjon i tykke underjordiske HDPE -rør med utløp til utsiden. Varmen fra oppvarmingen av jorda ved solens stråler, underlagt fysiske lover, stiger oppover, og kald luft senker seg for å erstatte den. Slik oppstår den kontinuerlige bevegelsen av luftmasser, og opprettholder det nødvendige temperaturregimet for jord og luft..

Før konstruksjonen er det nødvendig å gjøre alle målinger og begynne å grave en grunnmur. Avhengig av størrelsen på drivhuset, kan det ha forskjellige størrelser, men dybden bør være minst 70 centimeter. Rundt gropens omkrets forberedes forskaling for fundamentet fra forsterkning, ved bruk av sveising og støtter for bærende konstruksjoner. Når rammen for stripefundamentet er klar, helles den med betong og jevnes.

Den rensede bunnen av gropen er foret med plater av ekspandert polystyren eller annet materiale. Dette vil være grunnlaget for ventilasjonsrør, som legges på toppen av isolasjonen strengt horisontalt. Endene på rørene festes utenfra med folie og improviserte midler, og hele strukturen er dekket med jord..

Etter det begynner de å installere drivhusrammen i henhold til tegningsopplegget, fra nord- og lateralsiden. Konstruksjonen er ganske enkel: det viktigste er å forberede alle delene på riktig måte og montere dem under installasjonsprosessen. Rammen kan være murstein eller betong, men det er lettere og raskere å lage den av tre. Videre er rammen av den sørlige veggen konstruert av trebjelker. Deretter monteres sperrene og skråtaket monteres. Den er laget med akterspeil for lufting av rommet, som det er installert en spesiell enhet for – en holder med lås og støtdemping ved sterk vind. Alle strukturelle elementer er dekket med flere lag med beis og vanntett lakk.

Etter ferdigstillelse av byggearbeidet med fremstilling av drivhusrammen, er det dekket med en polyetylenforsterket film eller polykarbonat: først den nordlige veggen, deretter sideveggene, deretter den sørlige og til slutt takhellingen. Om ønskelig kan dekselet byttes ut med glassrammer, noe som vil komplisere konstruksjonen betydelig, men vil gjøre det mer pålitelig og monumentalt. Det er bedre å ikke installere glass på taket av sikkerhetshensyn, fordi den mobile strukturen kan bli utsatt for støt. Hovedstaden nordlige veggen er isolert fra innsiden med lag med mineralull og poser med stein er lagt. De kan installeres både inne og ute. For å samle varme kan du sette sylindere eller bokser med vann mot den nordlige veggen..

Elementer for konstruksjon av hyller, inventar, containere og andre redskaper bringes inn i det ferdige drivhuset. Nå kan du legge til planter og frøplanter som vil vokse hjemme. En slik bygning vil rettferdiggjøre seg selv i det første driftsåret og vil bli en uunnværlig assistent i landet eller på en personlig tomt.

Tips og triks

Å bygge et drivhus med egne hender medPrøv å følge noen av tipsene og triksene til profesjonelle.

  • Når du kjøper trebjelker for rammen av drivhuset, kan du prøve å velge et tre for høsting av vinteren, da det er mye sterkere, med mindre fuktighetsinnhold, noe som betyr at materialet er mindre utsatt for deformasjon og krymping..
  • Som regel er det ikke nok å påføre et lag beskyttende forbindelse på en treramme. Derfor bør et kompleks av spesielle formuleringer brukes, og bruke dem i flere lag. Og for mer effektiv beskyttelse mot skadedyr, mugg og forskjellige ødeleggelser, bruk maling over spesialbehandling på treoverflater.
  • Når du installerer polykarbonatstrukturer på en treramme, må du bruke termiske skiver på beinet sammen med skruer for taket og vanlige skruer for tre. Bedre å bruke galvaniserte tverrbraketter.
  • Når du velger mobilpolykarbonat, er det også nødvendig å kjøpe tape -festekanter designet for å beskytte mot insekter, smuss og vann. De påføres best på kantene på skivene før strukturen dannes, umiddelbart etter skjæring..
  • Velg kvalitetspolykarbonat. For merkingen brukes hakk på laserbehandlede seksjoner, som dataene for merket og batchen av materialproduksjon er registrert, samt betegnelsene på ytre og indre sider. Manglende overholdelse av partene ved installasjon av polykarbonat fører til en nedgang i materialets egenskaper med påfølgende ødeleggelse.

  • Når du kutter mobilpolykarbonat, bruk en stikksag for metall eller en kvern. Før prosessen må du fikse materialet godt, slik at det ikke blir rekyl under arbeidet. På slutten fjerner du spon og rusk ved å støvsuge eller blåse kantene ved skjærepunktene.
  • Det er nødvendig å fjerne beskyttelsesfilmen fra polykarbonatet etter installasjon, ellers kan strukturen sprekke på festepunktene med rammearmeringen.
  • Når du bygger en glassstruktur med en metallramme, følg reglene for beskyttelse mot rust. For å bevare profilen i mange år, dekk overflaten rettidig med maling og lakk..
  • Når du arbeider med fargestoffer, så vel som soppdrepende og korrosjonsbeskyttende forbindelser, bruk en sprøytepistol, en spesiell åndedrettsmaske og silikonhansker.
  • Under spesielt harde vintre kan en del av drivhusveggene isoleres med vanlig folie, noe som vil redusere varmetapet betydelig..

Ved å følge tips og regler, kan du raskt bygge et drivhus på nettstedet ditt og i tillegg tilegne deg ferdigheter for bygging av denne typen strukturer.

Vakre eksempler

Det estetiske utseendet til en bygning er en viktig detalj, selv om denne bygningen er et drivhus. Det er designprosjekter med merkelig arkitektur. Slik vokser virkelige palasser for planter på personlige tomter på seks dekar. Hvis du ønsker det, kan du bygge noe lignende på nettstedet ditt. Det er nok bare å studere de grunnleggende reglene og finessene for å bygge drivhus.

Noen drivhus på fundamentet er foret med dekorativ stein på basen, noe som gir bygningen en ekstra sjarm. Bruken av naturmaterialer passer best for etterbehandling av denne typen bygninger. Glass spiller en viktig rolle. Drivhus med et stort antall slike detaljer er ofte innlagt med tegninger på glass og forskjellige ornamenter, noe som gir bygningen et åpent utseende. Det er viktig å ikke overdrive det slik at innredningen ikke fungerer som ekstra skyggelegging for planter..

Ulike stiler kan også finne sted i byggingen av vakre drivhus. For eksempel, for en struktur i gotisk stil, brukes spisse elementer på mønet og veggene i bygningen. Og glassmalerier er hovedsakelig designet av en buet type..

Elliptiske strukturer er preget av bruk av stukk, stiliserte søyler og støtter. Vakre utskjæringer på dører og treverk er også mye brukt som dekorasjon for ferdige drivhus. Samtidig er det ikke nødvendig å holde seg strengt til en stil, eklektisisme er ganske akseptabelt – stilistisk blanding. Så, med glassmaleriet under Khokhloma, er det greske ornamentet langs omkretsen av basen ganske verdig. Og kinesiske lysbilder og bonsai kombineres vellykket med klassiske slyngplanter i potter og dekorative vaser ved inngangen og langs omkretsen av bygningen..

For størst effekt brukes forskjellige belysningsløsninger og bakgrunnsbelysning. På taket kan du sette et bånd med lysdioder, og langs sidene av stien som fører til drivhuset – “levende lykter” laget av trygge lys. Det er fint å gå langs en slik mini-smug med hele familien om kvelden..

Med alle de forskjellige malte bildene og innfelte modeller, anses de drivhusene som blir ivaretatt som vakre. Den tilsynelatende lite synlige strukturen inni er ganske utstyrt og komfortabel. En vanlig bygning kan gjøres om til et koselig hus for planter, hvis du behandler prosessen med arrangementet med kjærlighet og oppmerksomhet..

Se neste video for hvordan du lager et drivhus med egne hender.