Hvordan lage et drivhus for planter?

Hvordan lage et drivhus for planter?

Et drivhus er en like effektiv analog av et drivhus, som finnes i mange sommerhytter og hagetomter. Slike strukturer er veldig populære blant eiere av private hus, ettersom de er enkle å bruke. Dessuten er det ikke vanskelig å lage et drivhus av høy kvalitet med egne hender. I dag vil vi analysere i detalj hvordan du konstruerer disse strukturene og hva du må ta hensyn til..

Særegenheter

I dag er det vanskelig å overraske noen med et hjemmelaget drivhus eller drivhus. Slike strukturer finnes på mange områder. De er ikke bare laget for hånd, men også kjøpt i spesialforretninger eller bestilt av erfarne håndverkere. Selvfølgelig vil den billigste måten være å lage denne strukturen selv. I tillegg vil eierne samtidig ha muligheten til å lage en struktur med ønsket form..

Drivhus er gode fordi de kan ha nesten hvilken som helst struktur.. Disse kan ikke bare være enkle og ukompliserte bygninger, supplert med et belegg i form av en film, men også mer attraktive og holdbare strukturer med glass- eller polykarbonatinnlegg. I utseende slutter sistnevnte å ligne vanlige drivhus – de er mer som fullverdige drivhus.

Drivhus kan ha forskjellige størrelser. Selvfølgelig er slike bygninger i de fleste tilfeller mer kompakte enn vanlige drivhus, men deres effektivitet lider ikke av dette. Det er bare det at i et lite drivhus vil det være mulig å ordne et lite antall planter..

Det må huskes at drivhus er designet for tidlig planting av planter.. Oftest dyrkes grønnsaker under slike forhold i kalde strøk, men nettopp i sommersesongen. Varmesystemer er vanligvis tilstede i drivhus, men de er ikke alltid tilstede i drivhus. Takket være slike funksjoner kan vi konkludere med at produksjonen av et drivhus er enklere og raskere enn byggingen av et fullverdig drivhus (i hvert fall på grunn av dets beskjedne dimensjoner).

Men ikke tro at du ikke trenger å følge en bestemt konstruksjonsteknologi ved fremstilling av et drivhus. For eksempel må vi ikke glemme valget av et passende sted for en slik konstruksjon. Vanligvis velger folk først et bestemt område for et drivhus, og først etter det begynner de å bygge det. Mange eiere installerer disse strukturene nær veggene i et skur eller hus. Resultatet er veldig komfortable og pålitelige strukturer..

Før du fortsetter med byggingen av et drivhus, må du også lage et detaljert prosjekt. Basert på den resulterende tegningen og diagrammet, vil det være mye enklere og raskere å bygge strukturen til ønsket modifikasjon. Det er derfor du ikke bør forsømme drivhusplanlegging..

Det bør også bemerkes at moderne drivhus er laget av en rekke materialer.. De fleste eiere av sommerhytter og forstadsområder velger plastrør eller tre for bygging av disse strukturene. Det vil være mulig å belegge den resulterende basen ved hjelp av en spesiell film eller polykarbonat – valget her er bare for eierne av nettstedet.

Avtale

Drivhuset er en veldig nyttig og praktisk struktur, hvis konstruksjon mange eiere av sommerhytter og private hus med sine tomter vender seg til. Etterspørselen etter disse strukturene skyldes at de er beregnet på forskjellige formål.. Her er noen av dem:

 • drivhus brukes i de fleste tilfeller til dyrking av frøplanter og videre planting i åpen mark (dette er forskjellen fra et drivhus – planter kan være i det hele året);
 • et godt laget drivhus med et estetisk utseende er i stand til å dekorere en tomt som harmonisk passer inn i landskapsdesignet.

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe en slik bygning, bør du vite at den er helt uegnet for vintersesongen. Hvis du vil holde plantene varme og komfortable hele året, er det bedre å bygge et fullverdig drivhus. Drivhuset er ikke designet for slik utnyttelse. Den brukes bare i varme årstider..

Typer strukturer

Mange brukere er sikre på at alle drivhusene er like og representerer en struktur med elementær modifikasjon. Faktisk er det flere typer av disse strukturene. De er forskjellige i form og design. Før du fortsetter med den uavhengige produksjonen av en slik bygning hjemme, du må gjøre deg kjent med alle mulige alternativer.

 • Oftest på nettsteder kan du finne drivhus laget av treplater. Det nyttige volumet i slike bygninger kan lukkes med et lokk i form av rammer med glass. De kan åpnes og lukkes etter behov. Drivhus av denne typen er ideelle for dyrking av frøplanter eller en rekke grønnsaker for å få dem til bordet så tidlig som mulig..
 • Det er en annen type drivhus – midlertidig. Den installeres utelukkende for våren og sommersesongen. Slike alternativer er laget av trerammer, glassfiberarmering og populær plastfolie. En slik struktur vil neppe tjene lenge, bare av den grunn at denne filmen er ekstremt sårbar og lett kan få alvorlig skade..

Vær oppmerksom på at denne typen drivhus kan vare i mange år hvis den demonteres i separate deler for vinteren og flyttes til et eget lukket rom. Den gamle filmen kan enkelt byttes ut med en ny – det vil ikke ta mye tid og krefter.

 • Noen hjemmelagere lager drivhus av gamle, store fat. Det er også bedre å slå til slike alternativer bare om våren. Disse drivhusene trenger imidlertid ikke flyttes fra landet i vintersesongen. For å unngå denne prosessen blir de vanligvis omgjort til åpne blomsterbed eller senger..
 • En mer komplisert type drivhus, hvis system er designet for tvungen oppvarming, er ofte bygget av plater, metall-plastforsterkning, tykk plastfilm eller polykarbonat, som er populært i slike arbeider. Disse typer drivhus er gode fordi de trygt kan settes i drift umiddelbart etter at snøen har smeltet. I tillegg er det veldig praktisk å bruke disse bygningene, siden det vil være mulig å gå inn i drivhuset for å ta vare på avlinger..

 • Et drivhus av en hovedstadstype, utstyrt med alle nødvendige enheter for dannelse av et optimalt mikroklima, er ikke mindre nyttig og etterspurt. Det er tillatt å drive slike konstruksjoner gjennom året. Imidlertid må de bare bygges på grunnlag av høy kvalitet (om enn ikke for dypt) eller på et mursteinfundament. I tillegg vil et stort drivhus definitivt trenge god isolasjon – da viser det seg å være mer effektivt og nyttig i bruk..

Ofte er slike multifunksjonelle og gjennomtenkte strukturer festet til visse vegger i uthus på stedet eller til selve boligbygningen. Takket være denne beslutningen vil det være mye mer praktisk å gå inn i slike bygninger, samt å ta vare på kulturene som vil være inne. I tillegg vil plantene være komfortable under slike forhold når som helst på året. Ofte organiserer eierne inngangen til slike drivhus direkte hjemmefra – dette er en veldig populær og praktisk løsning..

Hvis du vil spare betydelig på oppvarming av den konstruerte bygningen i vintersesongen, kan du gå til opprettelsen av et termosdrivhus. For konstruksjonen graves en grop med en dybde på minst 1700-2000 mm. Det gravde rommet er dekket med et spesielt gjennomsiktig tak. I dette tilfellet er det ekstremt viktig å ta vare på ventilasjon av høy kvalitet..

Få mennesker henvender seg til organisasjonen av et slikt drivhus, siden det tar mye fritid. I seg selv anses denne prosessen som ganske arbeidskrevende. Imidlertid bør det bemerkes at en slik struktur vil gjøre det mulig å spare betydelig på betalinger for energiressurser..

Fremstillingsmaterialer for rammen

Som fullverdige drivhus og drivhus, kan drivhus lages av et stort utvalg materialer. Basert på de utvalgte råvarene kan vi snakke om bygningens operasjonelle egenskaper og pålitelighet. La oss se nærmere på hvilke materialer som oftest er valgt for å lage disse strukturene..

Tre

Konstruksjoner med rimelige trerammer er med rette anerkjent som en av de vanligste og mest populære. De fleste sommerboere benytter seg av produksjonen av nettopp disse strukturene. Brukerne tiltrekkes ikke bare av billige trerammer, men også av deres attraktive utseende. Ofte pynter slike uthus landskapsdesignet, spesielt hvis du maler dem i fargen du liker.. Disse effektive og bærekraftige bygningene har også sine ulemper, for eksempel:

 • et trehus vil neppe vare lenge, siden det angitte materialet, uten riktig pleie, uunngåelig begynner å kollapse – tørke ut, sprekke, forverres under angrep av skadelige insekter (disse problemene kan bare unngås ved bruk av antiseptiske midler );
 • materialet for fremstilling av trehus må velges så nøye og nøye som mulig – hjemmelageren må finne brett uten skader, knuter, sprekker, spor av forfall og ujevne overflater;
 • hvis en slik konstruksjon er funnet under forhold med høy luftfuktighet, er det usannsynlig at beskyttende impregnering vil redde den fra uunngåelig råtnelse.

Metall

Konstruksjoner fra en metallprofil regnes som de mest pålitelige og holdbare. I de fleste tilfeller brukes slike materialer til fremstilling av hovedbygninger. Disse strukturene, for eksempel fra et formet rør, er best plassert på gode fundamenter. De kan lages med hvilken som helst form og struktur. Dermed blir buede metallhus, samlet fra flere isolerte buer, med rette anerkjent som de mest populære og attraktive. Produkter med denne formen er utbredt i dag og brukes i en rekke forhold. De er dekket med både film og polykarbonat..

Ofte kombineres metall i dem med PVC -rør – som et resultat oppnås pålitelige og holdbare bygninger..

Plast

Ganske gode buede strukturer er hentet fra PVC -rør. Disse materialene er vanligvis lette. De bøyer seg uten problemer om nødvendig, men samtidig deformeres eller knekker de ikke. Plastrammer kan ikke bare bygges med egne hender, men du kan også kjøpe en ferdig versjon i en spesialbutikk, som bare må fikses riktig på stedet og fullføres med de valgte materialene.

Når du velger en ferdig modell, er det veldig viktig å ta hensyn til merking av rør, så vel som parameteren for lengden. Disse betegnelsene må være passende, ellers er designet kanskje ikke pålitelig nok.

Etterbehandling

Drivhusrammer er ikke bare satt sammen av forskjellige materialer. Forbrukerne kan velge et passende materiale for etterbehandling av disse bygningene. I dette tilfellet må du ikke bruke gode gamle gipsplater eller fôr. Vurder de vanligste alternativene som brukes for å designe rammebasen til drivhuset.

 • Glass. Dette skjøre, men attraktive materialet brukes oftest til etterbehandling av trebaser. Oftest er glassinnsatser installert i hovedbygninger. De er festet med rammer, hvorfra selve konstruksjonen er satt sammen. Ofte henvender hjemmelagere seg til bruk av gamle vinduskarmer for fremstilling av et effektivt drivhus. På grunn av den ganske kompliserte installasjonen og høye skjørheten, brukes ikke glassdeler så ofte. I tillegg kan disse produktene av høy kvalitet være ganske dyre..
 • Spesiell drivhusfilm (HDPE). Denne finishen er enkel og forsterket. Hun kan dekorere bygninger laget av rammefundamenter av enhver type. Det kan være både tre- og metall- eller plaststrukturer. Det bør bemerkes at filmfinishen er billig, og derfor er den ofte funnet i hotbeds og drivhus. Men vi må ikke glemme at dette materialet er kortvarig og lett kan bli skadet..

 • Cellular polykarbonat. Det mest populære dekkmaterialet for drivhus er cellulært polykarbonat. Ifølge eksperter er en slik finish ikke særlig egnet for rammebaserte konstruksjoner av plastrør. Det er viktig å huske på at inkompatibiliteten til de to materialtypene kan redusere drivhusets levetid med et par år. Det ideelle alternativet i dette tilfellet ville være en base laget av galvaniserte eller formede galvaniserte rør.
 • Spunbond. Mange sommerboere dekker selvlagde drivhus med materiale som spunbond. Det er et fiberduk laget av smeltet polymer. Dette råmaterialet kan skryte av høy luftgjennomtrengelighet, ensartet struktur, lysoverføring, lett vekt, høy styrke, motstand mot atmosfærisk nedbør og miljøvennlighet. Spunbond er mye mer praktisk og pålitelig enn en vanlig drivhusfilm, så den brukes ganske ofte..

Størrelser og former

Som drivhus kan drivhus lages med forskjellige former og størrelser. Når det gjelder den direkte strukturen til det fremtidige uthuset, vil det direkte avhenge av hvilken type ramme du forbereder for etterfølgende etterbehandling. Rammebaser for drivhus kan være som følger:

 • med vertikalt rettet vegger;
 • med vegger som har en skråstilling;
 • single-pitched;
 • i form av en bue (montert ved hjelp av en bue);
 • gavl;
 • med mansardtak.

Drivhusformene er som følger:

 • halvkuleformet;
 • rektangulær;
 • pyramideformet;
 • dråpeaktig;
 • trapesformet;
 • oval;
 • trekantet.

De mest populære er gavlkonstruksjoner. De anses ikke bare som enkle å bruke, men ser også søte ut. Ofte blir høye gavldrivhus med glassbekledning en ekte dekorasjon av stedet, spesielt hvis det dyrkes vakre og fargerike planter i dem, for eksempel blomster.

Litt mindre vanlig er drivhus laget i form av en pyramide. De kan være veldig små eller ganske store og høye. Mange brukere er sikre på at det bare er lov å dekorere dem med glass. Faktisk, for denne strukturen kan du kjøpe en film eller polykarbonat – valget forblir bare hos eierne..

Uansett hvilke materialer du har valgt for å bygge et drivhus, må du ta hensyn til dens dimensjonale parametere. De er alltid angitt i planen og tegningen av den fremtidige konstruksjonen, før du fortsetter med den direkte produksjonen. Hvis drivhuset er for lite eller for stort, vil det føre til tap av materiale. I tillegg er det kanskje ikke veldig praktisk å bruke slike bygninger. I dette tilfellet må du fokusere på området som selve drivhusstrukturen vil ligge på. Det er også viktig å ta hensyn til eiernes umiddelbare krav – det er ingen vits i å dyrke for stor avling for en liten familie – dette ville være en upraktisk løsning.

Eksperter anbefaler alltid å tildele et sted for planting, som deretter planlegges plantet i åpen mark. Hvis drivhuset bygges for et kommersielt formål (for eksempel for salg), vil størrelsen på den fremtidige bygningen avhenge av den planlagte omsetningen av avlinger. Uansett bør du ikke bytte bare mot minidrivhus, spesielt hvis du har et ganske romslig område. En annen viktig parameter er bygningens bredde – enhver sommerboer vet at i et smalt drivhus er det vanskelig og ikke veldig praktisk å ta vare på plantinger.

Den optimale bredden på drivhuset anses å være 220-250 cm (dette er nok for 2 senger) eller 350 cm (egnet for drivhus der det er 3 senger med et par ganger mellom dem). Hvis vi tar hensyn til parameteren for bredden på dørene, vil den mest beskjedne størrelsen være omtrent 2,4 m. Hvis du planlegger å bruke trillebårer eller vogner, anbefales det å forberede døråpninger fra 90 cm eller mer. Konstruksjoner med to ganger, samt stativer, er oftest laget med en bredde på 370-400 cm.

Høyden på drivhuset skal være slik at plantene kan utvikle seg fritt og ingenting begrenser dem. Vanligvis velges denne parameteren vilkårlig basert på ønsker fra eierne av nettstedet..

Velge et sted

Som nevnt tidligere, bør drivhusene plasseres på passende steder. Og dette gjelder både gate- og hjemmealternativer. Vurder først hvor drivhusene skal være under forholdene på stedet. Stort sett bør dette uthuset ligge i et helt åpent rom. Den transparente basen skal “vende” mot sørsiden. Å bygge og plante i den skal være i kontakt med naturlig lys hele dagen så lenge som mulig. Det bør ikke være noen ekstra blackout. Volumet av den fremtidige høsten og kvaliteten som helhet vil avhenge av hvor lenge sengene skal mates med sollys..

Hvis vi snakker om et lite drivhus designet for drift i en byleilighet, velges vanligvis en vinduskarm eller en innglasset balkong / loggia her. Det er ikke uvanlig at folk monterer hele skap med hyller, som små drivhus eller drivhus ligger på. Slike strukturer kan ikke bare lages med egne hender, men også kjøpes ferdig. Uansett er det veldig viktig å gi drivhuset åpen tilgang til naturlig lys. Hvis dette ikke er nok, er det nødvendig å installere enheter for kunstig belysning – lamper.

Slik gjør du det selv: trinnvise instruksjoner

Som nevnt ovenfor kan du lage et drivhus med egne hender. Videre kan det være en struktur laget av ethvert materiale. Tenk på noen få detaljerte eksempler på hvordan du lager slike ereksjoner..

Laget av tre

De fleste sommerboere lager gavldrivhus av tre. De vil kunne dyrke tomater og andre lignende avlinger. På en av endehalvdelene til slike bygninger er et dørblad installert, som vil være ansvarlig for en persons tilgang til plantinger for å ta vare på dem..

Installasjonen av et trehus begynner i alle tilfeller med installasjon av en støttestang, som er festet til fundamentet (stripe eller søyle). Som regel har tømmeret en litt tykkere tykkelse enn andre tredeler som er i rammen av bygningen. I dette tilfellet er alle komponentene belagt med en antiseptisk sammensetning.

Alle festemidler skal være så sterke og pålitelige som mulig. For dette er det tillatt å bruke forsterkning eller anker / metallbolter. Vi må ikke glemme tømmerets integritet, som spiller basens rolle. Den skal være intakt – uten sprekker, flis og hint av forfall. Hvis det er slike feil på basen, vil bygningen ikke være holdbar nok.

Et “hus” av tre må bygges i henhold til et tidligere utarbeidet prosjekt og en tegning av det fremtidige bygget. Hvis vi anser denne prosessen enklere, ser den slik ut: først settes 2 side- og 2 endevegger sammen, og deretter festes de med skruer, hjørner, metallprofiler og klemmer. Når en slags boks er klar, kan du begynne å fikse sperrdelene. Antallet deres avhenger av eiernes ønsker, men det må tas i betraktning at jo flere sperrer i strukturen, desto lettere blir det å installere dekkmaterialet. I tillegg vil hele strukturen under slike forhold vise seg å være mer pålitelig..

Etter at du har fullført festingen av alle sperrene, kan du begynne å installere møndelen av drivhuset taket. Den er festet til det øvre sporet på sperrene. Samtidig må du installere vindbrett ved å bruke sporene på sidene av sperrene. I dette tilfellet må du stole på en foreløpig tegning og plan. Alle deler må være laget av hele råvarer..

Det siste trinnet vil være installasjon av døråpningen og ventilene som trengs for å ventilere drivhuset. Da gjenstår det bare å fullføre strukturen med et dekkbelegg. Deretter vil bygningen være klar til bruk..

Fra plastrør

Mange sommerboere velger hjemmelagde drivhus laget av PVC -rør. Slike strukturer er ofte billige. I tillegg er de mer holdbare og slitesterke enn trealternativer. De kan enkelt demonteres og settes sammen igjen om nødvendig..

Hvis du planlegger å sette et stasjonært drivhus laget av PVC -rør på stedet, anbefales det å bygge en stripe eller søylefundament for det. Hvis vi snakker om en midlertidig sammenleggbar struktur, så her er den ideelle løsningen å ikke forberede fundamentet i det hele tatt. Det vil være nok bare å grave i pinnene, og deretter fikse plattformen ved hjelp av brett.

Ved hjelp av pinnene tilberedes basen slik:

 • pålitelige metallnål graves godt ned i jorden i et dedikert område;
 • de skal ikke stikke ut mer enn 30 cm over bakken;
 • etter det må du sette røret på tappen med en kant;
 • da må røret bøyes slik at den andre kanten også settes på en pinne som er satt parallelt med den første.

Etter å ha forberedt et slikt fundament, kan du begynne å designe selve strukturen fra PVC -rør.

 • Når buene som fungerer som baser er fikset, må de festes til hverandre. For å gjøre dette kan du bruke et rør med en lengde som tilsvarer hele bygningen..
 • Et langt rør (eller 2 korte, men festet til hverandre) skal være i midten. Det må festes sikkert med tau eller klemmer. På dette stadiet kan monteringen av rammebasen betraktes som fullført..
 • Det mest vellykkede belegget på en slik base vil være polykarbonat, som er populært i dag, eller en spesiell polyetylenfilm. Hvis du valgte det første materialet, må du vite at tykkelsen ikke skal være mindre enn 4 mm. I dette tilfellet kan størrelsesparameteren på arket være praktisk talt hvilken som helst, fordi det spesifiserte materialet kan trimmes uten problemer om nødvendig. Det kan enkelt justeres til størrelsen på drivhuset. Hvis du valgte en film for etterbehandling, bør den kuttes i strimler og festes til buene med dobbeltsidig tape eller spesielle fester for rør.

 • Festemidler for polykarbonat- eller polyetylenfilm må overlappes. For å koble individuelle ark sammen, brukes ofte selvskruende skruer med store hetter eller spesielle termiske skiver. Ved utførelsen av disse arbeidene er det svært viktig å være tilstrekkelig oppmerksom på kvaliteten på de resulterende leddene. For å gjøre dem lufttette, er det tillatt å vende seg til en spesiell tape..

Hvis alt ble gjort riktig, vil designet vise seg å være effektivt og av høy kvalitet. I ingen tilfelle forlate hull og brede ledd mellom individuelle materialer, ellers vil det være veldig lite mening fra et slikt drivhus.

Galvanisert stålprofil

Drivhus og drivhus er i mange tilfeller bygget av galvaniserte stålprofiler. Det er mulig å bygge en bygning av hvilken som helst form og modifikasjon fra slikt materiale. Det er ingen størrelsesbegrensninger her heller.. For å utføre byggearbeid trenger du følgende verktøy:

 • målebånd;
 • bygningsnivå (det er lurt å bruke en laser eller boble – de er de mest praktiske);
 • lodd;
 • saks for metall;
 • skrujern.

Installasjonsarbeid i dette tilfellet bør begynne med installasjonen av guideprofilen. Den festes til fundamentet ved hjelp av selvskruende skruer. En av de øverste bjelkene skal fungere som en forbindelse for alle seksjoner. De må igjen være på en slik avstand, slik at hele strukturen blir så stiv og sterk som mulig. Vanligvis tar et trinn opp en tredjedel eller en fjerdedel av et polykarbonatark. På samme måte lages et galvanisert drivhus under et filmdekkende materiale. Det er bare viktig å tenke på forhånd hvordan du vil feste filmen til rammefoten. Ellers er installasjonsordningen den samme som ved produksjon av et drivhus laget av PVC -rør.

Mange sommerboere vender seg til galvaniserte drivhus for å bygge et drivhus av høy kvalitet for dyrking av tomater. Det er enkelt å lage det selv, og resultatet er veldig sterke og holdbare bygninger som ikke krever spesiell omsorg. I tillegg vet hver sommerboer at tomater må vokse under visse temperaturforhold (temperaturen bør ikke være for lav), derfor anbefales det å tenke på oppvarming eller oppvarming av en galvanisert struktur på forhånd.

Fra vinduskarmer

I mange områder er det interessante drivhus laget av eierne fra vanlige vinduskarmer. Selvfølgelig er disse strukturene neppe skapt for dyrking av høye avlinger, men det vil være ganske praktisk å bruke dem som et effektivt hjemmelaget drivhus..

En slik ereksjon vil ikke koste eierne dyrt.. For å gjøre det trenger du bare gamle vinduskarmer. Hvis det allerede er glass i dem, er det tillatt å la dem ligge igjen og bruke dem som erstatning for hoveddekkmaterialet. Hvis rammene er tomme, er det etter installasjonen lov å supplere dem med film eller installere polykarbonatark i tomme områder.

Vær oppmerksom på at for et slikt drivhus, selv om det er lite, er det nødvendig å lage et fundament. For dette er det tillatt å installere en treramme laget av tømmer eller brett. Det er bedre i denne situasjonen å bruke en bjelke på 50×50 mm eller et brett med en tykkelse på 40 mm.

Rammen til et slikt drivhus vil bestå av stativer og nedre stropper. Sistnevnte er vanligvis laget av brett av samme størrelse. Samtidig må elementer som stativer festes i samme avstand fra hverandre, slik at rammen lett kan stå mellom dem. For å bygge et tak, anbefales det å bruke en stang, siden den har gode styrkeegenskaper. I tillegg, med en lignende detalj, vil drivhuset bli beskyttet mot skader fra tung snø om vinteren..

Når det gjelder å feste rammer til støttedeler, er det bedre å bruke skruer og spiker.. Du må fikse rammen både innvendig og utvendig. Alle hullene som gjensto under montering av strukturen må skummes. Taket på et slikt drivhus, som veggene, er best ferdig med polykarbonatplater eller folie. Under slike forhold vil plantinger motta tilstrekkelig mengde naturlig sollys..

Driftstips

Et hjemmelaget drivhus, laget i samsvar med alle reglene, vil sikkert vise seg å være effektivt – plantene som vokser i det vil gi en god høst, spesielt hvis du gir dem riktig omsorg. Imidlertid er det ikke nok bare å utføre en slik ereksjon på en kompetent måte.. Det er nødvendig å ta hensyn til en rekke anbefalinger / råd fra spesialister slik at konstruksjonen ikke skuffer deg..

 • Eksperter anbefaler å lage nedgravde drivhus. Slike strukturer vil holde seg på plass ganske godt og pålitelig – de vil ikke være redde for sterke vindkast eller mekanisk ytre påvirkning.
 • Sørg for at plantene som “bor” i drivhuset ikke er utsatt for destruktive effekter av ekstreme temperaturer. Under slike forhold kan frøplanter bli syke eller til og med dø..
 • Hvis du vil gi plantene optimale forhold i drivhuset, kan du gå til automatiske systemer. Det kan for eksempel være automatisk åpning av ventilasjonsåpninger i en bygning. I dette tilfellet kan både elektriske og mekaniske enheter brukes..

 • Hvis du bestemmer deg for å fullføre et drivhus bygget av dine egne hender med en spesiell film, bør du vite at eksperter anbefaler å gå til lignende produkter, hvis tykkelse er minst 150 mikron.
 • Hvis du skal dyrke courgette i et hjemmelaget drivhus, kan det trimmes med både film og polykarbonat.
 • Et drivhus av høy kvalitet kan lages ikke bare av tre- eller metallprofiler, men også vinduskarmer, fem liters flasker i plast (de lager vakre drivhus i mini-format), store fat og andre materialer for hånden. Hvis alt er gjort riktig, vil slike strukturer være ikke mindre effektive og praktiske enn standard stasjonære alternativer..
 • Når du utvikler et prosjekt for et fremtidig drivhus, er det nødvendig å ta hensyn til alle dets dimensjonale parametere. Så den optimale lengden er et merke på 4 m.

 • Hvis du lurer på i hvilket miljø gulrøtter, kål, dill og andre lignende greener vil være mest behagelige, så bør du vite at lave stasjonære strukturer er best egnet for disse avlingene. Hvis du planlegger å installere en oppvarmet bygning, kan du trygt plante tomater, paprika og auberginer inni dem..
 • For agurker er det vanligvis bygget separate senger, hvis høyde tilsvarer høyden på plantene selv. Eksperter anbefaler å lage ikke -standardiserte strukturer for slike grønnsaker – i form av en hytte.
 • Når du arbeider med treelementer, bør du ikke glemme behandlingen av høy kvalitet. Miljøvennlig materiale må belegges med antiseptisk impregnering slik at det varer så lenge som mulig. Hvis du forsømmer denne regelen, begynner trekonstruksjonen snart å tørke ut, råte og kollapse. Dessuten kan det bli en velsmakende bit for insekter som ikke bare skader seg selv, men også plantene i den..
 • Ikke vær redd for å bruke de enkleste og billigste materialene for å lage en sommerhytte..

Dette vil ikke påvirke kvaliteten på det fremtidige bygget negativt, spesielt hvis du har gjort alt arbeidet riktig.

 • Det anbefales ikke å lage for lange bueformede tilfluktsrom. En ganske vaklende og ustabil struktur kan kollapse under forhold med sterke vindkast. For å gi bygningen ytterligere styrkeegenskaper, anbefales det å fikse spesielle vertikale støtter i midten av ekstreme elementer.
 • Ikke stole på langsiktig drift av filmbelagte drivhus. Det vil mest sannsynlig bare vare i en sesong. I tillegg må et slikt drivhus behandles veldig forsiktig for ikke å rive filmen ved et uhell. Modeller med glassfinish bør behandles med samme forsiktighet, ellers kan glasset bare sprekke eller gå i stykker. Selvfølgelig kan den enkelt byttes ut, men det vil ta ekstra tid og penger..
 • Ikke glem at ventilasjon av høy kvalitet må være tilstede i drivhuset. For å gjøre dette er det bare å åpne døren til bygningen. Det anbefales å gjøre dette når været er varmt nok ute..

 • Det er nødvendig å plassere et drivhus på områdets område på en slik måte at det forblir opplyst gjennom dagslyset. Bare under slike forhold kan du stole på en rik høst..
 • Hvis du bestemmer deg for å bygge et spesielt termosdrivhus, som er tillatt å bruke hele året, må du fjerne det øverste fruktbare jordlaget forsiktig fra det merkede området før du graver en grop. Den høstede jorda må flyttes til siden. Da vil det være nødvendig – det må brukes når du organiserer senger i et drivhus.
 • Hvis du bestemmer deg for å sette et drivhus på en base laget av en treramme, må du først belegge det med antiseptika og legge det på en “pute” av sand.
 • Tenk på avstanden mellom stiene mellom sengene når du utvikler en plan for fremtidig bygging. Husk at omsorg for landingene skal være så praktisk som mulig – tilgang til dem skal være gratis.

Eksempler på ferdige bygninger

Et hjemmelaget drivhus kan fungere som en dekorasjon for landskapsarbeid. Selvfølgelig er mange eiere ikke så viktige for utseendet til et slikt design. Imidlertid streber ikke færre mennesker etter å komplimentere nettstedet sitt med en vakker struktur som tiltrekker seg oppmerksomhet fra gjester og naboer.. Vurder noen gode alternativer.

 • En høy gavlversjon av et drivhus laget av rammer malt med hvit maling vil se fantastisk ut på stedet. Den nedre delen kan suppleres med grå murstein eller stein. For å gi drivhuset et livligere og mer fargerikt utseende, vil det være mulig å bruke hengende potter med rike blomsterplantinger installert på veggene..

 • Drivhus laget av tre kan se attraktive ut, selv om de ikke er malt eller supplert med forskjellige dekorasjoner. Selv i kombinasjon med et filmaktig dekkmateriale kan de se vakre ut. Så små “hus” med gaveltak av glatte og godt behandlede brett vil være en god løsning for et grønt område med godt preparert gress.

 • Et metallbuet drivhus med en hvit ramme og et dekkmateriale – polykarbonat (du kan bruke spunbond -lerret), det vil se bra ut på en liten sommerhus ved siden av høye blomsterplantasjer.

Se neste video for hvordan du lager et drivhus for planter med egne hender.