Hvordan bygge en 6 x 3 låve?

Mange sommerboere lager små skur på tomtene sine for lagring av forskjellige husholdnings- og hageredskaper. Slike strukturer kan lages av et stort utvalg materialer. Noen gartnere bygger slike bygninger med egne hender. I dag skal vi snakke om hvilke funksjoner skur med dimensjoner på 3×6 meter har og hvordan du kan bygge dem selv.

Særegenheter

Landskjul 3×6 meter regnes som relativt romslige bygninger. De kan passe til forskjellige utstyr og verktøy. Oftest er de laget av tre- eller metallramme..

Uthuset kan lages på forskjellige måter. Oftere lager sommerboere “kalde” strukturer, de lager ikke et vanntett lag. Slike design er de enkleste, nesten hvem som helst kan lage dem..

Det er også “kalde” skur med beskyttelse mot atmosfærisk fuktighet. Det er nesten umulig å fjerne all overflødig væske helt i et slikt vaskerom, fordi det dannes kondens inne i den kalde årstiden..

“Varmt” skur i landet brukes ofte ikke bare som lagring, men også som et praktisk verksted.

I slike rom lager de vanntetting av høy kvalitet og organiserer et varmesystem..

Prosjekter

Før du begynner å lage et skur, bør du bestemme hvilken type konstruksjon du trenger. Du kan selvstendig lage ditt eget prosjekt om den fremtidige låven på forhånd. Hvis du ikke vil kaste bort tid på dette, kan du på Internett finne et ferdig trinnvis diagram med alle størrelser.

For tiden er det et stort antall forskjellige tegninger av 6×3 bruksblokker med et skur eller gaveltak.. Det er mulig å plukke opp ordninger med prefabrikkerte modeller med en intern layout.

Byggematerialer

Før du starter byggingen av bruksblokken, bør du kjøpe alt byggematerialet som er nødvendig for dette.. Gjør en beregning på forhånd for å vite nøyaktig hvor mye du trenger. Du kan lage en bygning av skumblokker. De brenner ikke, absorberer ikke væske, har en relativt liten masse.

I tillegg kjennetegnes slike blokker ved et høyt nivå av styrke, pålitelighet og holdbarhet, mens de lar luft passere gjennom, er helt trygge for mennesker og ikke inneholder giftige elementer..

Slike rammestrukturer er også ofte laget av tremateriale.. De kan til og med lages av unødvendige rester og stenger. I ferdig form vil slike skur ha en liten masse, om nødvendig kan de lett flyttes til et annet sted. I produksjonsprosessen anbefales det å dekke treet med spesielle beskyttende forbindelser som forhindrer dannelse av sopp på materialet, inntrengning av små gnagere og insekter.

Metallprofilmateriale brukes også til bygging av slike uthus. En slik base er ganske sterk og holdbar..

Men under konstruksjonen bør metallet dekkes med beskyttende løsninger som forhindrer dannelse av korrosjon..

Byggeprosess

Du bør bygge en låve med egne hender trinn for trinn i flere etapper. Du må starte med å lage markeringer på landet. Så lager de grunnlaget. Det kan være av flere typer.

Hvis du lager et rammehus, kan du danne et fundament av en haug eller søyle type. For produksjon av modeller fra tyngre blokker, anbefales det å forberede en stripetype. Fundamenttypen vil i stor grad avhenge av jorda som den økonomiske strukturen skal bygges på. På leirjord bør du ikke danne en søylebunn..

  • Teip. Tidligere er det gjort detaljerte markeringer på tomten. For å gjøre dette trenger du trepinner og en konstruksjonstape. For å lage et stripefundament må du grave et hull som er minst 45-50 centimeter dypt. Etter det helles en blanding bestående av sand og pukk der, og forskalingen monteres. Et vanntett lag er bygget på stedet for å beskytte strukturen mot fuktighet. Deretter må du installere rammen fra armeringen. På slutten helles alt dette med betong. Løsningen må nødvendigvis stivne helt, først etter det kan du gå videre til videre konstruksjon.

  • Søyle. For å bygge et søylefundament må du grave et hull, dybden bør nå omtrent 40–45 centimeter. Deretter helles en sandmasse der og stolper 50–55 centimeter høye plasseres der. Etter at bygningsmassen er helt herdet, kan du begynne å lage vanntetting.

  • Bunke. For å organisere et haugfundament er det bedre å umiddelbart kontakte en spesialist. Det er ganske vanskelig å gjøre det selv, det vil ta for mye krefter og tid..

Noen boder slipper helt uten fundament..

Dermed er det mulig å bygge midlertidige økonomiske strukturer.. Samtidig er hoveddelen laget av tømmer og brett.. Dette alternativet kan bare være egnet for lave strukturer (opptil 2,5 meter i høyden), siden høyere bygninger har vindstyrke, kan de bli revet av sterke vindkast.

Det anbefales ikke å bygge strukturer uten grunnlag på leirjord, siden det i løpet av sesongmessige nedbør vil samle seg en stor mengde overflødig væske der, som raskt vil ødelegge bunnen av skuret. Det beste alternativet for slike bygninger vil være sandfast vanntett jord.. På en slik tomt vil bruksblokker kunne stå flere sesonger på rad. Slike strukturer uten fundament er de billigste og enkleste lokalene for plassering i hagen..

Så snart grunnlaget for låven er laget, kan du gå videre til konstruksjonen av rammedelen. Først og fremst utføres installasjonen av vertikale lagerstativer laget av tre. Etter det blir gulvet sydd og sperrene festet (de vil være nødvendige for å lage et tak i fremtiden).

Bærende sentermaterialer bør være laget av et 50×100 bord. For det bakre veggdekket er det verdt å kutte ut tre trestolper, som hver er 220 millimeter. For frontveggen trenger du fire robuste stativer på 250 millimeter.

Hver støtte må først festes til den nedre selen. Dette kan gjøres med treskruer.. Etter det må du ta bygningsnivået og angi den nøyaktige horisontale posisjonen. På slutten er strukturen i tillegg sikret med halvmeter stiver.

Når alle stativene er fikset, blir de festet med konstruksjonsstiver, hvoretter den øvre delen av rammen er festet under det fremtidige taket.

For å gi rammekonstruksjonen større styrke og stivhet, bør gulvbelegget sys med et riflet brett..

Deretter behandles alle treelementene i det fremtidige skuret nøye med en spesiell beskyttende forbindelse og gjennomsiktig konstruksjonslakk. Alt dette påføres best i flere lag..

For å installere masken og sperrene, takets øvre overheng, må du fikse en annen horisontal stang. Å sage ned setet på bjelken utføres i henhold til en forhåndsdefinert markering, du kan ta en ferdig mal. Etter installasjon og justering av hver bjelke, er det nødvendig å fylle det åpne rommet som dannes mellom dem med kort av kort lengde. De vil unngå forskyvning i fremtiden, og vil også styrke takets base betydelig..

Deretter kan du begynne å lage taket. Sperrene på et slikt deksel er laget med en kasse. Hvis du planlegger å bruke takmateriale eller fleksibel helvetesild, må du i tillegg legge OSB -ark på treplater, du kan også hamre kassen med treplater.

Et skråtak er lettest å ordne med bølgepapp. Et slikt metallisk materiale vil kunne tåle nesten enhver naturkatastrofe. Hvem som helst kan legge grunnlaget.

Det er verdt å starte fra venstre ark nederst. Hvert enkelt element må være forankret med forrige overlapping. Alle overlappende områder, samt øvre og nedre kant, må sikres med takspiker og silikonskiver.

Vindlistene er festet på takets sider. De beskytter taket mot vindkast og fra væskeinfiltrasjon. En annen skinne er spikret under det nedre overhenget for å organisere drenering.

Det er bedre å i tillegg beskytte det øvre overhenget med en enkelt skjerm bestående av treplanker.

Skur er noen ganger laget med gaveltak. Slike bygninger sørger for tilstedeværelsen av en møne. Det kan gjøres på en rekke måter. Etterbehandlingsmaterialet i denne delen er montert fritt, siden det kreves et lite hull der, slik at luft fritt kan sirkulere under taket. Ytterligere elementer kan installeres for å beskytte mot store mengder vann.

For veggdekorasjon brukes en enkel fôr eller OSB -arkbase oftest. Om nødvendig må du ta vare på isolasjonen for vinteren. For kledning må du montere lameller og stiver på veggene. Hullene som dannes mellom platene må tettes med polyuretanskum. På slutten blir alt overskudd nøye avskåret og behandlet med værbestandig maling..

Hvordan bygge et 6×3 skur med egne hender, se neste video.