Funksjoner i en sammenleggbar garasje i metall

En sammenleggbar garasje er en praktisk og praktisk struktur for å plassere et kjøretøy og er veldig populær blant bilentusiaster..

Artikkelen vår er viet til funksjonene i dette designet..

Særegenheter

En sammenleggbar garasje er en forhåndsdefinert midlertidig eller permanent struktur, hvis installasjon krever ikke dannelse av et kapitalstiftelse, og installasjonen forårsaker ingen spesielle problemer og kan gjøres uavhengig. Fabrikk prefabrikert garasje produseres i standardstørrelser med en minimumsbredde på 2,9 m, en lengde på 4,6 og en høyde på 1 m 80 cm.

Større modeller er 3,5 m høye, 4 m brede og 6 m lange. Prefabrikkerte garasjer er en konstruktør, som består av rammedeler, kledningspaneler og festemidler.

Konstruksjonsrammen er laget av galvanisert stål U-formet eller firkantet form, har god korrosjonsbestandighet og sikrer konstruksjonens styrke og stivhet. Stål har førsteklasses galvanisering og er preget av en høy styrkeindeks S-350.

For å gi garasjen mer stabilitet, er det ofte installert diagonale avstivere mellom de vertikale rammelementene, som hjelper til med å motstå vindbelastning og garanterer bevaring av de opprinnelige formene til konstruksjonen gjennom hele levetiden..

På den øvre delen av rammen er det et sperresystem designet for et tak med to eller ett skråtak.

For å sikre hydro- og termisk isolasjon av strukturen, inneholder settet ytterligere elementer i form av støttelister som gir beskyttelse mot vind og regn.

Taket kan være laget av metallplater, galvanisert profilert plate, metallfliser og sandwichpaneler med isolasjon. Takkonstruksjonens enkelhet lar deg plassere alle typer ventilasjonssystemer og isolere taket.

Rammestrukturen består av en øvre og en nedre ramme, som vertikalt plasserte stiver er skrudd til. Trinnlengden mellom to tilstøtende elementer er 2 meter. Racks er plassert rundt hele omkretsen av strukturen, og forsiden av garasjen har to ekstra støtter for installasjon av døren.

Veggene i strukturen er laget av bølgepapp med en tykkelse på 2 mm, festet til rammen med bolter og et metallhjørne.

Garasjer er utstyrt med porter med løfte-, skyve- eller svingåpningssystem. Svingsystemet er det mest budsjettmessige alternativet, men det har en betydelig ulempe, som er vanskeligheten med å få tilgang til garasjen under tunge snøfall. Også svingsystemet innebærer tilstedeværelse av ledig plass foran strukturen, nødvendig for fri åpning av dørene.

Kostnaden for en sammenleggbar garasje avhenger av mange faktorer. Tilstedeværelsen av varmeisolasjon og et automatisk portåpningssystem, antall hyller og stativer, utstyr med ventilasjonssystem, tilstedeværelse av ekstra vinduer og brannalarm tas i betraktning.

Fordeler og ulemper

Den høye forbrukernes etterspørsel etter sammenleggbare garasjer skyldes en rekke ubestridelige fordeler med designet:

 • Lav kostnad i forhold til faste permanente konstruksjoner og underjordiske parkeringsplasser forklarer den økende populariteten og etterspørselen etter prefabrikkerte systemer.
 • Rask og enkel installasjon uten behov for dyrt utstyr og involvering av spesialister lar deg uavhengig og på kort tid installere en fullverdig garasje.
 • På grunn av at en sammenleggbar garasje ikke tilhører hovedbygninger, kreves det ikke spesielle tillatelser og konklusjoner for installasjonen..

 • Den høye brannsikkerheten til strukturen skyldes fraværet av brannfarlige og forbrenningsbærende materialer i strukturen..
 • Den lave vekten på garasjen gjør at den kan installeres uten fundament.
 • Høye anti-vandal egenskaper og motstand mot mekanisk belastning bidrar til å bevare det originale utseendet gjennom hele levetiden.
 • Gode ​​skjermingsegenskaper skyldes at metall ikke er lett å kutte. Dette vil kreve spesialutstyr, og selve prosessen vil lage mye støy, noe som vil tiltrekke seg oppmerksomhet fra andre..
 • Allsidigheten til designet gjør det mulig å bruke en sammenleggbar garasje i enhver klimasone.

Ulempene med prefabrikkerte konstruksjoner inkluderer sannsynligheten for tyveri av garasjen ved bruk av en hydraulisk kran og en bilplattform..

Installasjon av en stripe eller søylefundament og dannelse av et 10 cm tykt betonggulv vil bidra til å unngå problemer.I tillegg anbefales det å sveise garasjens vegger til de betongede armeringsjernene i trinn på 50 cm.

Utseendet av kondens på strukturens indre overflater anses også som en ulempe. For å forhindre dette fenomenet, tak og vegger skal isoleres med mineralull eller ekspanderte polystyrenplater, etterfulgt av etterbehandling og belagt med fiberplater.

En annen ulempe med sammenleggbare garasjer er deres utsatthet for korrosjon, for å forhindre hvilke strukturer som må males regelmessig. Dette gjelder spesielt selvlagde bygninger..

Vær oppmerksom på de lave temperaturene inne i garasjen i den kalde årstiden. Dette problemet kan delvis løses ved å installere et varmesystem og forhåndsisolere gulv, tak og vegger..

Visninger

Strukturelt sammenleggbare garasjer presenteres i tre typer:

 • Ramme-metall. Dette er den vanligste typen sammenleggbare strukturer og regnes som den mest allsidige. Det kjennetegnes ved enkel montering og lave kostnader. Rammen er vanligvis en stålprofil, men noen ganger brukes en trebjelke eller -plate. Metallstrukturen er belagt med jernplater med en tykkelse på 2 mm og om nødvendig malt.

 • Sandwichpanelkonstruksjoner. Modellene er laget på grunnlag av en metallramme og har høye varmebesparende egenskaper. Et sandwichpanel er en konstruksjon av to lag metallplater med en varmeapparat mellom dem og er preget av brannmotstand og estetisk utseende. Dette tillater ikke å utføre dekorativ etterbehandling inne i garasjen og ikke å bruke ekstra isolasjon..

 • Markise. Strukturene kjennetegnes ved høy installasjonshastighet og lave kostnader. Det dannede lyet er en midlertidig struktur og lar deg lagre en bil i det på hytta i en varm periode. Garasjen har en rammefot, og et sterkt tykt stoff fungerer som et beskyttende materiale. For å installere en markise garasje, må du grave i og betong fire søyler, og deretter trekke markisen over dem.

Materialer

Det er en enorm mengde materialer på det moderne byggemarkedet, så det vil ikke være vanskelig å montere en garasje på egen hånd. I utgangspunktet bør listen deres bestemmes, og det nødvendige antallet skal beregnes. Ved tilbehør kan materialer deles inn i tre grupper: for fundament, ramme og kledning.

Hvis du planlegger å designe en metallramme, må du fylle på hjørner, galvaniserte profiler og rør. Hvis rammen er planlagt å være laget av tre, trenger du et brett, kryssfiner og tømmer.

Deretter må du bestemme materialet for dannelsen av grunnlaget.

Hvis bilgarasjen bygges som en permanent struktur, anbefales det å bruke et betongfundament, som vil tjene som et pålitelig fundament for hele strukturen..

Armerte betongplater er godt egnet for gulvet, noe som øker styrken kraftig..

Det skal imidlertid tas i betraktning grus skal helles under betonggulvet. Det skaper en “pute” som er nødvendig for å heve garasjen over bakkenivå og lar ikke regn og smeltevann strømme under garasjen.

For å danne et betonggulv og en avrettingsmasse vil det kreves sement M-200, pukk, sand og armeringsstenger med en tykkelse på 6 til 8 mm.

For innredning av den ferdige garasjen trenger du gipsplater, kryssfiner og fôr. Hvis garasjen er planlagt brukt til lagring av en bil om vinteren, anbefales det i tillegg å kjøpe en varmeapparat. For utsiden av en hjemmelaget garasje trenger du en grunning og maling.

Hvordan montere?

I motsetning til hovedpanelkonstruksjoner, kan en hurtigmontert metallgarasje bygges uavhengig..

Samlingen er konvensjonelt delt inn i flere stadier:

 • Dannelse av fundamentet begynn med å fjerne det fruktbare laget og komprimere jorden grundig. Deretter, nøyaktig gjenta størrelsen på rammen, graves en grøft, hvis dybde ikke bør overstige 50, og bredden – 60 cm. Bunnen av grøften er dekket med sand og forsiktig komprimert. Lagtykkelsen er vanligvis 20 cm. Deretter installeres en kryssfinerforskaling med en høyde på 20 cm over bakkenivå.

Avstanden mellom kryssfinerplatene skal være 40 cm, og bunnen skal dekkes med polyetylen. Deretter må du installere armeringsstengene, knytte dem med wire og fikse dem med tverrgående stenger, avstanden mellom dem bør ikke overstige 50 cm. Videre tilberedes og helles en sementmørtel, bestående av en del sement, to deler av sand og to deler av pukk. Etter at betongen er helt stivnet, fjernes forskalingen.

 • Avretningsenhet. I utgangspunktet skal gulvet dekkes med sand. Tykkelsen på laget skal være minst 10 cm. Etter det komprimeres sanden forsiktig. På toppen av sandlaget legges et armeringsnett laget av armering med en tykkelse på 8 til 12 mm, og sjømerker settes inn. Deretter helles et lag med løsning med en tykkelse på 10 cm.

 • Montering av rammen. På det første trinnet er den nedre rammen utsatt og godt festet på det helt tørkede fundamentet. Det er veldig viktig å nøye justere strukturen ved hjelp av et bygningsnivå. Deretter installeres en vertikal profil i hjørnene av rammen og på stedet for festing av dørene.

Deretter monteres takstolen, og taket legges. Festing av rammelementene utføres ved hjelp av bolter, muttere og selvskruende skruer for metall.

 • Gate installasjon. For sammenleggbare hjemmelagde garasjer er det mer rasjonelt å bruke et tobladet svingsystem. Det første trinnet er å montere rammen for hver halvdel, og bore hull for boltene i den. Deretter festes lerretene i rammer, og de resulterende rammene henges på innvendige hengsler, som tidligere skal skrus til stolpene.

 • Platekledning. For å danne veggene i garasjen brukes vanligvis stålplate eller bølgepapp. Materialet bør festes ved hjelp av selvskruende skruer for metall, og legge gummiskiver under dem. Etter at installasjonen er fullført, blir overflaten grunnet og malt.

Til maling kan du bruke alkyd eller akrylemalje. Alkydmaling tørker veldig raskt, men er preget av økt antennelighet. Akryl har lang levetid, falmer ikke i solen, er giftfri og brannsikker.

 • Montering av låser. Det mest passende alternativet er modeller for innstansing og overhead. Bruk av hengelåser anbefales ikke på grunn av deres lave innbruddsbestandighet. En vertikal lås bør installeres på den indre delen av et av bladene, noe som er nødvendig for bedre fiksering av porten..
 • Installasjon av elektriske ledninger, ventilasjon og isolasjon utføres på forespørsel fra eieren av garasjen. Midlertidige og sesongmessige strukturer er vanligvis ikke utstyrt med tilleggssystemer.

Tips og triks

Streng overholdelse av installasjonsteknologien og råd fra erfarne spesialister vil bidra til å bygge en pålitelig og holdbar struktur for lagring av en bil.

 • Bare galvaniserte fester skal brukes til å koble konstruksjonsdeler. Dette vil bidra til å unngå metallskader ved korrosjon og forlenge konstruksjonens levetid..
 • Når du monterer rammen, anbefales det å konstant sjekke avlesningene til bygningsnivået. Korrektheten av konstruksjonen av strukturen som helhet avhenger av hvor jevnt installasjonen av den nedre trimmen vil bli utført..
 • Takhellingen skal være 20 grader eller mer. Med en lavere skråning vil vann samle seg på takflaten og påvirke metallet negativt.

 • Innramming av rammen med metallplater bør gjøres nedenfra og opp.
 • Den mest budsjettmessige og effektive isolasjonen er polystyren. For å fikse det på den indre overflaten av garasjeveggene, kan du bruke skum og galvaniserte ankre..
 • Festemidler skal smøres grundig under installasjonen. Dette vil hjelpe deg med å skru dem raskt ut hvis du trenger å demontere dem..

En sammenleggbar garasje er en lett, men samtidig holdbar struktur, og lar deg løse problemet med midlertidig og permanent plassering av kjøretøyer, samtidig som du sparer penger betydelig..

For informasjon om hvordan du monterer en sammenleggbar garasje med egne hender, se neste video.