Drivhus “Dachnye 2 DUM”: typer og monteringsinstruksjoner

Hver sommerboer, gartner eller gartner tenker før eller siden på å installere et drivhus. Denne designen lar deg dyrke avlinger nesten hele året. Drivhus er spesielt etterspurt i midtsonen i landet vårt. Ustabile værforhold.

Valget av drivhus må behandles ansvarlig: Dette produktet er ikke billig og må for prisen oppfylle de nødvendige kvalitetsstandardene. Men å velge drivhus er bare halve kampen. Etter at du har kjøpt den, må du montere den riktig..

Funksjoner og egenskaper

Ingeniørene som utviklet denne modellen har brukt mye tid på å bringe den til perfeksjon. Mange elementer har blitt modernisert mer enn en gang. Noen av dem har til og med mottatt individuelle patenter som vitner om den virkelig høye kvaliteten. Hvis du tror anmeldelser fra fornøyde kunder, er 2 DUM i dag et utmerket forhold mellom kvalitet og verdi..

Til å begynne med er det verdt å snakke om hovedparametrene til drivhuset.. Styrken er 150 kilo per kvadratmeter, noe som er en høy indikator. Styrken er sikret på grunn av den lille avstanden mellom buene, som er 50 centimeter. En viktig rolle i dette spilles av belegget – cellulært polykarbonat 4 millimeter tykt, som er merkbart overlegen i styrke enn vanlig film.

Som de fleste drivhus har 2 DUM en buet form. Rammen er laget av galvanisert stål. Bygningen er 2 meter høy og 3 meter bred. Minste lengde er 4 meter, men den kan økes med flere rammebuer. Den totale vekten av strukturen er fra 120 kilo eller mer.

Drivhuset er utstyrt med to dører og to ventiler. Antallet sistnevnte kan økes ved å installere flere selv. Kostnaden for et standardsett varierer fra 10 tusen rubler til 23 tusen, avhengig av kvaliteten og lengden på belegget (4-6 meter).

Fordeler

Før du går videre til plussene, er det verdt å nevne minusene, fordi antallet ble minimert av innsatsen til spesialister. Og ifølge kundeanmeldelser er manglene ubetydelige, og hvis ønskelig kan de elimineres med egne hender til minimale kostnader..

Fordelene koker ned til følgende punkter.

 • Det er ikke nødvendig å demontere drivhuset for vinteren, og dermed spare mye tid og krefter om våren og høsten. På grunn av den økte styrken tåler 2 DUM en stor snøvekt og unngår deformasjon.
 • Lave temperaturer er ikke forferdelige for drivhuset. Det holder innsiden varm selv i sterke frost. Fram til våren forblir jorda varm, noe som gjør det mulig å plante avlinger tidlig uten frykt for deres sikkerhet.
 • Til tross for sin solide vekt, er strukturen lett å transportere på grunn av den sammenleggbare designen. Som regel er alle elementene jevnt fordelt på syv lette pakker. Kjøpere trenger ikke engang å betale ekstra for frakt. Du kan også gjøre dette i din egen bil..

 • Drivhuset monteres ganske enkelt, i henhold til konstruktørens prinsipp. Ingen ekstra hender eller verktøy kreves.
 • Drivhusets nedre ender graves ned i bakken. Så du trenger ikke å forberede grunnlaget, noe som vil spare økonomien og innsatsen til eierne betydelig..
 • Materialet som rammen er laget av, er ikke utsatt for soppangrep eller forfall.
 • Riktig tilkoblede deler kjennetegnes av økt tetthet. Dør- og vindusåpninger er utstyrt med festeklemmer. På rammebuer er det kontakter for å feste ekstra automatiske ventilasjonsåpninger.
 • Et annet pluss, som allerede er nevnt ovenfor, er muligheten til uavhengig å justere drivhusets lengde ved å installere eller fjerne rammebuer. Men flere deler og polykarbonat må kjøpes separat..

Dette er den mest grunnleggende av de mange fordelene med modell 2 DUM. Du kan lære om resten under driften..

Monteringsinstruksjoner

Nå om montering og installasjon av drivhuset. Som nevnt tidligere trenger hun ikke et fundament. Strukturen i strukturen sikres av endene i form av bokstaven T, som er gravd ned i bakken.

Noen ganger må grunnlaget fortsatt helles. Dette er nødvendig hvis regionen er preget av vintre med mye snø. Det vil også være nødvendig hvis jorda på stedet er ustabil og hver vår vaskes ut med vann. Ellers er det fare for å finne drivhuset skjevt.

I dette tilfellet vil et lett fundament være nok. Den kan bygges av armert betong, stein, murstein eller trebjelker. Det viktigste er å montere metallhjørnene riktig..

Det skal bemerkes at det ikke er en lett oppgave å kutte ut polykarbonatstykker for dører og ventiler. Uerfarenhet kan skru opp. Det anbefales å gjøre dette rett på kjøpstidspunktet. De fleste selgere tilbyr denne tjenesten..

Hvis alt forberedende arbeid er fullført, kan du begynne å montere drivhuset..

Settet, som utstedes ved kjøp, inneholder følgende:

 • rammeelementer;
 • polykarbonat belegg;
 • festemidler;
 • forsterkningsbuer – spesielt viktig i regioner med sterk vind, kraftig nedbør og harde vintre;
 • elastomertetninger for å sikre tetthet;
 • kroker som du kan fikse åpne dører og ventiler med;
 • instruksjoner med illustrasjoner.

Etter å ha alle nødvendige deler tilgjengelig, må de pakkes ut og sorteres. Ved første bekjentskap kan antallet og variasjonen av ingredienser være overveldende. Monteringen ville være en vanskelig og langvarig prosess, men alle detaljene er nummerert, som sammen med instruksjonene lar deg forstå strukturen til drivhuset på få minutter.

Det første elementet i instruksjonene er å montere buen. Dette gjøres i buens liggende stilling, deretter løftes strukturen og installeres vertikalt, etterfulgt av justering.

Samlingen av den andre buen følger det samme prinsippet. Støtter er festet til buene. Etter montering av begge endestykker, kan dører og ventiler installeres.

Hvis rammen er montert riktig og står godt, fortsett å installere belegget. Før det er det verdt å rense metallstrukturen for smuss og støv. En elastisk tetning påføres buene. Polykarbonatplatene kan nå festes. Til disse formålene brukes skruer og skiver..

På slutten av installasjonsarbeidet er det nødvendig å tette belegget.

Hele komplekset av arbeider tar omtrent tre dager. De som allerede har erfaring med dette, vil klare seg raskere.

Du kan alltid overlate denne virksomheten til fagfolk som for en rimelig pris vil gjøre alt raskt og riktig..

Forbedringer

Selv om grunnlaget ikke er et obligatorisk element for denne modellen, vil det aldri være overflødig. Drivhuset må installeres strengt på stålhjørner. I dette tilfellet vil problemer med jorda definitivt ikke plage deg..

Hvis kvaliteten på landet på stedet er pålitelig, anbefales det å behandle de T-formede endene av drivhuset med en korrosjonsbeskyttende forbindelse.

Ikke alle avlinger som vokser i et drivhus har nok sollys.. For å gjøre opp for denne mangelen, kan bygningen utstyres med spesielle lysrør. Lyset deres er egnet for nesten alle typer planter. Du kan også bruke LED- eller infrarøde lamper, avhengig av lyset som kreves for plantene..

De mest komfortable klimatiske forholdene kan sikres gjennom riktig ventilasjon. Modell 2 DUM er spesielt designet for å opprettholde normalt fuktighets- og oksygenivå, og beskytter plantene mot kulde eller høy varme. Det viktigste er å installere ventilasjonsåpningene riktig for å forhindre trekk. Og ikke åpne døren helt åpen for lufting.

Med nok ingeniørkunnskap kan du bygge om drivhuset etter eget skjønn og gjøre det til for eksempel en rammeløs gård.

Omsorg

Greenhouse 2 DUM har lang levetid. Men for å gi det, må drivhuset passe godt på. Det må vaskes regelmessig, ellers vil skitt på overflaten hindre passasje av sollys. I varmt vær bør ventilene være åpne slik at frisk luft kan komme inn. Men du bør ikke åpne dørene for bredt for å unngå et kraftig temperaturhopp..

Modellen tåler lett vinter, men denne sesongen trenger hun spesiell omsorg.

 • fjern snø fra overflaten slik at det ikke dannes bulker på den;
 • Installer ekstra støtter for å forhindre deformasjon;
 • rengjør overflaten av is, det kan forårsake rivning av polykarbonat;

Landstedet modell 2 DUM er en moderne drivhusmodell. For lite penger vil kjøpere motta et kvalitetsplantehabitat som vil gi dem gode avlinger i mange år..

Om montering av drivhuset “Dachnaya 2 DUM”, se følgende video.