Det fine med gate -installasjonsprosessen

Porten må være på et hvilket som helst nettsted. Men det er viktig ikke bare å velge det ideelle designalternativet, du bør også forstå funksjonene i installasjonen. Selv i tilfelle når porten er satt av et profesjonelt team, må du kontrollere handlingene. Hver type inngangskonstruksjon har sine egne spesifikke installasjonsregler..

Visninger

Utviklingen av teknologi har ført til fremveksten av forskjellige typer porter, men i de fleste tilfeller brukes tradisjonelle svingprodukter. De er delt opp i to deler, som hver åpner i sin egen retning. Begge segmentene kan utstyres med en selvstendig elektrisk drivenhet. Ganske ofte er det tilbakeslagsløsninger, hvis lerret, når det åpnes, beveger seg til siden.

Bevegelsen av hele strukturen skjer selvfølgelig samtidig og fra en kraftkilde (muskelstyrke eller motor). For bevegelse brukes et rulleskjema, bevegelse er på skinner. Seksjonstype dører brukes hovedsakelig i garasjer og lignende konstruksjoner..

Det anbefales å bruke rulleskodder (rullestrukturer) til kiosker, boder, paviljonger og mange andre bygninger. De brukes også i vitriner. Ved hjelp av rullelukkersystemer sikres full overholdelse av de nødvendige dimensjonene til åpningen, noe som resulterer i at termisk isolasjon og beskyttelse mot ekstern støy er på et meget høyt nivå.

Du må utstyre porter i garasjer og i hageområder (forstadsområder) når du trenger å gå inn og ut uten å åpne hoveddelen av strukturen. Dette er en veldig praktisk og praktisk løsning. Tyverisikringsporter er preget av økt styrke og motstand mot ødeleggende mekaniske faktorer og målrettede forsøk på innbrudd. Løfteportalternativer har en rekke egenskaper og fremfor alt høyden gardinet stiger til..

Brukerstøtte

Før du starter installasjonen av porten, er det nødvendig å forberede støtter (søyler), siden de må tåle belastningen under drift så lenge som mulig. Støtter laget av:

 • tre;
 • armert betong;
 • metall.

Relativt lette karmer (ikke mer enn 30 kg) kan henges på stativer laget av trebjelker med en seksjon på 100×100 mm. Et alternativ til det er stokker med en diameter på 160 mm. Når lerretet har en masse på mer enn 30, men mindre enn 80 kg, ville det være mer riktig å bruke betong eller rør med en diameter på 120 og en tykkelse på 4 mm. Hvis et tømmer velges, må tverrsnittet være minst 140×140 mm, stokker mindre enn 20 cm er også upraktiske.

For de tyngste konstruksjonene anbefales det å installere rør fra 14 cm i diameter med en vegg på 0,5 cm og over, eller kanaler, fra 100×100 mm.

Derfor følger det du bør ikke se etter et universelt alternativ, det bør velges for å løse et bestemt problem. Det er også nødvendig å sikre at støttene til porten og gjerdet sammenfaller stilistisk og teknisk. På sand, myk eller periodisk vannet jord må utgravningene bindes med en grøft og forsterkede overligger må skapes mellom elementene som skal kobles til..

Ikke arbeid med støtter før betongen er helt herdet. Når søylen er skjev, tas den ut og et bokmerke opprettes på nytt.

Hvordan lage en trådramme?

Stolpene er veldig viktige, men det er like viktig å forberede en god struktur for selve porten. Rammen deres er dannet av jernrør, oftest er rektangulære profiler på 3×5 cm tatt for arbeid. Merking utføres i henhold til dimensjoner som tilsvarer portens åpning, hvoretter rørene kuttes, og fragmentene sveises med en horisontal søm . Ved arbeid anbefales det å bruke elektroder med en diameter på 0,3 cm. Arbeidsmetoden er som følger:

 • legg alle delene på bakken;
 • koble dem ved hjelp av foreløpig sveising;
 • passe fragmentene nøye til den strengeste firkanten;
 • koke leddene;
 • forsterke dem med metallfôr;
 • gjenta dette arbeidet med det andre settet med suspensjoner;
 • sørg for at det er omtrent 80 mm ledig plass igjen fra lerretet til overflaten av bakken.

Det er viktig å være oppmerksom på hengslene. Både for portene og for wickets må de gjøres massive. Et par hengsler per sash og samme antall per wicket er ganske nok å bruke. I prosessen med å forberede løkkene trengs det 6 metallplater med en størrelse på 30×40 mm, og metallaget skal være over 0,3 cm. Rørstiklinger brukes til å kutte rektangler, som rettes med hammerslag.

Det er nødvendig å nøye sjekke om det er rust på platene, og hvis det er det, blir det først fjernet.

Hver sløyfe er dannet av et par stykker; et segment med en pinne må sveises til stolpen, et annet fragment til den ene og den andre skodden. Seksjonen som skal sveises er grundig rengjort, hull bores ikke mer enn 0,3 cm bredt. I platen som går til rammen er det nødvendig med fire hull, og ett er nok for stolpen.

Installasjonsfunksjoner

Men nå er produksjonen av rammen fullført, det er faktisk på tide å installere. Elementer som ikke er designet for økt belastning blir tatt som stativer for å skyve og brette “trekkspill”. Derfor det er lurt å bruke rør med rund eller firkantet form, seksjonen varierer fra 640 til 1000 mm. Men enheten til porter og porter, der en opphengsmekanisme brukes, er annerledes – stativene må velges på samme måte som de som er plassert under middels og tunge sarger.

For å unngå feil anbefales det å kontakte fagfolk.

Når du installerer porten med egne hender, må du lage et underjordisk segment av stativene nøyaktig 1/3 av høyden for hvert tilfelle. Du kan variere tilpasningen til ventilens alvorlighetsgrad ved å endre hullets størrelse:

 • for lette porter fra 0,25 til 0,35;
 • under gjennomsnittet – fra 0,35 til 0,45;
 • for tung – fra 0,45 til 0,70 m.

Hvis portjustering er nødvendig, må du umiddelbart velge et sett med hengsler som kan justeres; konstruksjoner som ikke har et slikt alternativ, kan ikke konfigureres.

Ved festing av svingportene må hver av baldakinene bindes med ledning, da glir de ikke ned når malene for det nedre gapet er installert. Når du installerer glidende metallporter, er det bedre å velge konsollversjon med mekanikk, siden en slik struktur er ubegrenset i høyden og fungerer stille. Du kan starte installasjonen selv uten en ferdig åpning, men det er viktig å gi et direkte gjerde fra åpningssiden.

Skyveporter kan også lages på skinnespor, denne løsningen gir styrke og motstand mot sterk vind, selv om den installeres uavhengig. Samtidig er det enkelt å lage en struktur opp til 600 cm bred, men det er viktig å forberede åpningen og rengjøre mekanismen systematisk for å unngå vanskeligheter ved åpning. For å installere skyveportene riktig, må du feste dem med en vridningsfjær til taket i rommet. Å jobbe med separate kategorier av porter har sine egne finesser..

Svinge

Først og fremst må klaffene kobles til stativene i utsatt posisjon, bare når dette er gjort, blir stativene ført inn i brønnene som er laget på forhånd. Under elementene må du sette murstein, stenger eller andre materialer som hjelper til med å holde bakkeklaringen fra 10 til 15 cm. Dørene bør støttes av skråninger, og etter den mest nøyaktige verifiseringen av plasseringen i de horisontale og vertikale planene.

Etter nøyaktig plassering blir basene på stativene betongert og venter på at mørtelen tørker i løpet av de neste 3 eller 4 dagene. Først etter at den er helt herdet, kan porten trygt brukes..

På en ujevn overflate må du først finne det høyeste punktet som bunnflaten vil berøre. Når strukturen er flyttbar, er tilnærmingen merkbart lettere, spesielt når du angir nødvendig høyde. Du kan til og med montere stativene umiddelbart, og først etter at de er installert, kan du feste rammene. Det anbefales å feste kalesjene på stativer og sarger når de ligger på bakken, og deretter fjerne dem og sette stolpene. Toppene på stativene må plasseres i en linje slik at høyden er nøyaktig den samme.

Små høydeforskjeller kan elimineres ved å plassere skiver i skurene eller oppveie selve skurene. Lette porter er noen ganger montert på opprinnelig monterte stolper; men hvis de er tyngre, er et slikt trinn feil. Tunge hengslede porter på mur eller mur skal ikke være stivt låst sammen. Hvis du gjør dette, vil mekaniske, vibrasjons- og vindbelastninger raskt ødelegge stiverne..

Rekyl

Glidende (skyve) porter, som svingporter, begynner å bli montert med montering av støttestrukturer, fjerner jorda, legger søylene og støper dem. Forskjellen avsløres når de begynner å forberede fundamentet: det bør lages på grunnlag av en bankett, som inkluderer en kanal (1/2 av åpningslengden) og forsterkning. Det er nødvendig å fjerne jorda under sokkelen når sveisingen av benken er fullført. Bunnen av grøften er dekket med en blanding av grus og sand, først etter at rammen er plassert der.

Helling av banketten med et lag betong bør innledes med ledninger som vil levere strøm til den elektriske stasjonen. I de fleste tilfeller er deres innspill organisert i midten av fundamentet. På en nivåjustert arbeidsplattform legges arbeidsstykker ut fra en profil, som klistres med en sveisemaskin. Ved å justere dimensjoner og vinkler kan du sveise rørene helt, rørdeler av en mindre seksjon går til kassen.

Bjelken skyves inn i døråpningen, deretter festes vognene og rammen sveises til bjelken. Fullføringen av arbeidet er festingen av den øvre braketten; hver blokk er belagt med grunning og maling. Etter å ha satt rammen på plass, kan du begynne å jobbe med mantelen. Vanligvis er skyvedører dekket med de samme dekorative materialene som svingporter. Automatiseringsprosessen starter med å feste girstativene til stasjonene. En slik skinne vil kontrollere forløpet av lerretet..

Seksjonell

Ledheiser kan installeres selv i små mellomrom, fordi dørbladet i åpningstidspunktet går helt til taket. Hovedmaterialet må behandles med polymerer slik at det beholder sine forbrukeregenskaper lenger. Noen ganger er slike porter utstyrt med sterke åpninger for vinduer for å sikre naturlig lys, og bruk av sandwichpaneler for å lage et blad forbedrer termisk isolasjon.. Installasjon av leddporter krever bruk av:

 • hammer;
 • et sett med nøkler og skrutrekkere;
 • tang;
 • skrutrekker og hammerbor;
 • rulett;
 • konstruksjonsnivå.

Etter å ha åpnet installasjonssettet, undersøkte erfarne mennesker først om alt er på lager. Ledheiser kan bare installeres hvis overliggeren og taket er sterkt nok. Det er ønskelig å ha en overkant på 30 cm og mer, dette bidrar til å redusere kostnadene for strukturen. Åpningen er pusset, skjøre belegg fjernes helt til basen. Gulvet er planert horisontalt slik at lerretet passer bedre. Skinnene installeres først etter at festepunktene er angitt..

Den minste feiljusteringen kan skade leddportene alvorlig, derfor anbefaler eksperter å bruke metallavstandsstykker i stedet for trepakninger. Etter guidene er kontrolldeler og en løfteinnretning festet. Lerretet bør plasseres så nøye som mulig for ikke å ødelegge et dyrt produkt. Det er bedre å sjekke alle parameterne gjentatte ganger enn å fikse problemer senere..

Ledheiser er i de fleste tilfeller montert sammen, fordi det er mye lettere å jobbe med en partner.

Sette opp automatisering

Programmeringen av automatiske elektriske drivkretser bør utføres med deltakelse av fagfolk. Selv når det ikke er noen fast beslutning om bruk av automatisering, må du passe på å legge og sikre kabelen på forhånd. Når du kobler den til hjemmenettverk, brukes et plast- eller metallrør. Ifølge eksperter vil det være riktig å begrave ledningen 0,2-0,3 m i bakken, og de bare kantene isoleres så nøye som mulig ved hjelp av isoleringstape eller spesielle enheter.

Når du velger en elektrisk motor for en inngangsport, er det nødvendig å ta hensyn til at den bare er i stand til å kjøre blader av en viss masse og geometri. Å justere utstyret vil være ubrukelig hvis motoren rett og slett ikke tåler den installerte strukturen..

Anbefalinger

Det er mest praktisk å male en port med en sprøytepistol, men hvis den ikke er der, kan du begrense deg til en pensel. Det anbefales å bruke verneutstyr – spesielle briller og hansker. I tilfelle når det er høy jord på stedet, er det nødvendig å lage en ramme av stålarmering og betong i en dybde på 150 cm, og støtterør sveises til armeringen.

Et fundament på minst 1,5 m må lages hvis en stolpe monteres av murstein, betong eller naturstein. Innebygde elementer sveiset til røret må fjernes utenfor stolpens omkrets, og deretter sveises løkker på dem. Når alt dette er fullført, dekkes produktet med murstein og det dannes en søyle, innsiden som er fylt med betong. Det er viktig å huske det sementen må herdes i minst 7 dager. Dobbeltsidig suturering utføres på en slik måte at materialet er i flukt med rørene på de ytre rammene.

Ensidig suturering utføres med en forskyvning av de indre rørene til kantene. For å feste de motstående materialene må du bruke selvskærende skruer eller nagler. Rengjøring av metall fra spor av korrosjon oppnås ikke manuelt, men med en vinkelsliper med en metallbørste, og behandlingen fullføres ved påføring av bensin eller et løsningsmiddel. Ytterligere forbedring av overflaten oppnås med en grunning under emaljemaling. Ved sveising er det nødvendig å male alle resulterende sømmer..

På sommerhuset er det lurt å bruke et smidd gitter eller et Rabitz -maske som lerret. Et alternativ blir presentert for dem:

 • Plater;
 • profesjonelle ark;
 • polykarbonat;
 • tre;
 • smidde detaljer for dekorative formål.

Uavhengig av designet som brukes, er det nødvendig å verifisere installasjonen av stolpene og de opphengte sarmene ved hjelp av et nivå. Sørg for å forlate tekniske hull i hullene på klaffene og over bakken, dette vil tillate deg å åpne porten fritt i tilfelle forvrengning, jordskift (smuldrende), snøfall.

For informasjon om hvordan du installerer automatiske skyveporter, se neste video..