Badstuprosjekter med et nytt lys

Det andre lyset er et attributt, hvis rettighet ikke bare har et fullverdig landsted, men også badebygninger. Dette er den andre delen av vinduene, som ligger over den første eller en og en halv menneskelig høyde, fra høyden på midjen til en stående person nesten til taket.

Fordeler og ulemper

Badstue med andre lys kombinerer begge etasjene. Det er delvis ingen tak i første etasje – plassen i andre etasje er koblet til den. Køyevinduer gir plass i dette rommet. Alternativ – vinduer med dobbel eller trippel høyde, som strekker seg til selve taket.

Omkledningsrommet eller inngangssalen, som fungerer som en badeforhal, kan utstyres på denne måten. Men forsøk på å gjenskape den samme utsikten direkte i selve dampbadet vil føre til økt energiforbruk for å opprettholde den optimale temperaturen..

Det meste av området i badebygningen vil bli okkupert av hvilerom. Et badehus med et annet lys kalles et badehus – hvilerom lar deg utstyre et fullverdig boareal.

Uten et gulvoverlapping virker til og med et lite rom stort, og det andre vinduet vil gi bedre dagslys (sollys). Dette lar deg redusere energikostnadene for kunstig belysning..

Jo mer naturlig lys, jo sunnere mennesker som kommer for å ta et dampbad.

Hus og badstuer med et annet lys – en indikator på sjarm, luksus. En gjest som først kom for å ta et dampbad i et slikt bad, vil i overført betydning bli overveldet av en slik beslutning, som dannet grunnlaget for arkitekturen og stilen til badebygninger, som har et stort nivå og vindusnivå..

Hvis en badebygning ligger i et område hvor nærheten av mennesket og naturen er tydelig – en skog ved bredden av en innsjø, en elvebredde eller et reservoar, åpner en person som kommer for å ta et dampbad i et slikt bad utsikt over skogen, plener rundt huset, en elv, en innsjø eller til og med havet. Men ikke mindre attraktiv vil være utsikten over den nærmeste byen, dacha -landsbyer, når badehuset ligger på en høyde, på en høyde, på skråningen av et lavt fjell. I dette tilfellet er det tillatt å organisere det andre lyset hovedsakelig fra denne siden.. Det er ønskelig at panoramavinduene vender mot sør, for Russland er det i denne retningen middagssolen er.

På grunn av behovet for å ta bort ekstra plass fra andre etasje, er det umulig å organisere hvilerom på hele boarealet som er tildelt badekaret. En slik ulempe vil ikke bli lagt merke til av eierne som ikke bor i denne bygningen permanent, så vel som gjester som kommer nettopp for å bruke damprommet, og ikke for permanent innkvartering i løpet av et bestemt besøk.. Økte oppvarmingskostnader vil ikke påvirke forbrukerens utgiftspost bare i den varme sesongen.

Reparasjonsarbeid i rom med andre lys er vanskelig. Stiger med lengre lengde vil være nødvendig, ytterligere tiltak vil bli iverksatt for å øke sikkerheten ved arbeid. I en rekke slike tilfeller er det bare mulig å ringe spesialister i høyden..

Prosjekter

Bad på 6×6, 6×8 m og lignende kvadratmeter er bygget på grunnlag av spesifikke løsninger. Størrelsen på bygningen er en variabel egenskap: ethvert lignende prosjekt er lagt til grunn.

“Bogatyr”

Prosjektet under merket Bogatyr har en original konfigurasjon på 7×6 m – dette er en mellomløsning mellom 6×6 og 6×8 m. Det totale arealet på 7×6 m – 78 m2. Taket i første etasje er i en høyde på 2,2 m, i den andre – nøyaktig 2 meter. Grunnlaget kan være hva som helst. Hvis et badehus bygges på grunnlag av denne løsningen, kan det klassiske stripe-og-søyle-fundamentet helles. I den utdypes “båndene” (under veggene) til en dybde på 1 m, og søylene (i hjørnene, mellomliggende “vegg”) – til en dybde på 2 m. A 16 -cm (i tverrsnitt) rammen brukes som et materiale. og stangen har en side på et kvadrat på 15 cm.

“Bogatyr” – et bad med funksjonen som et pensjonat. Andre etasje er et fullverdig studiorom, som minner om studioleiligheter. Hvis takhøyden på 2 m ikke er nok for deg, kan du endre prosjektet ved å heve det ytterligere, for eksempel å lage tak på 3 m på hvert av etasjene. I dette tilfellet vil høyden på det andre lyset nærme seg 6 m fra gulvet. Første etasje har omkledningsrom, terrasse, bad, kjøkken-spisestue, omkledningsrom, dusj og dampbad. I andre etasje kan du plassere et TV-panel eller en videobild i bredformat, utstyre et biljardområde og ordne opptil 5 soveplasser. Dette prosjektet vil appellere til driftige eiere som leier ut et badehus til leie, eller mottar besøkende i det som ønsker å ta et dampbad..

“Mobilt bad”

Det er basert på 4 små bygninger “Mobile Bath” – 2,2×6 m. For å passe inn i dimensjonene 6×8, reduseres hvert slikt rom til 2 m i “diameter”. Hvis du legger en blokk oppå en annen og fjerner fra det nedre taket på prosjektet, får du et fullverdig bad med et nytt lys. Deretter plasseres blokkene i to nivåer, takhøyden vil samtidig nå minst 4,4 m, og dette lar deg utstyre det andre vinduet. For å gjennomføre 6 x 8.8 -prosjektet, vil 8 slike blokker være nødvendig.

Begge alternativene er reist fra profilerte eller limte bjelker. Hvis plassen i et slikt bad viste seg ikke å være nok, er det fornuftig å legge til et karnappvindu – et vindu som er litt utenfor omkretsen, som en følge av at bygningens vegger ikke er lineære, men som det var, stakk utover opptil en halv meter innenfor hvert vindu.

Designalternativer

Badehuset kan innredes i middelaldersk stil – en struktur laget av håndklipte tømmerstokker, en blokkering, enkle vinduer av standardstørrelser, minimalisme i design og i en mer moderne. For eksempel betyr et loft å utstyre alle gulv med skrå avstandsstykker mellom vegg og tak, etterligne et loft.

Vakre eksempler

Som et av eksemplene – et badehus 6×8 m. Ligger i byen Batetsk, Novgorod -regionen. Laget på grunnlag av Bogatyr badeprosjekt. Byggets totale areal er 65 m2. Første etasje er ikke mer enn 2,3 m høy, den andre – 2,2 m. Bygget på et haugeskruefundament. Prosjektet posisjonerer seg som en bygning med lav etasjehøyde og et koselig loft. Bygningen har en terrasse, en vestibyl, et dampbad, et dusjrom, et separat bad og en liten front.

Som en imponerende bonus er det kjøkken-stue og et rekreasjonsrom. Bygningen ble oppført av kammertørket tre, isolert med basalt mineralull med en tykkelse på minst 15 cm. Taket er laget av ondulin.

Strukturen er nøyaktig den samme som den eksisterende, den kan bygges fra en profilert bjelke ved hjelp av rammekonstruksjonsteknologier.