Badstue i “chalet” -stil: vakre designløsninger

Badstue i

Badehuset er en integrert del av russisk kultur. Folk kommer hit ikke bare for å vaske, men også for å slappe av i kropp og sjel. Når du bygger et bad, bør du være spesielt oppmerksom på interiøret. Det skal være behagelig og koselig, og samtidig ikke miste sin funksjonelle betydning..

I dag har hyttens arkitektoniske stil blitt spesielt populær. Denne konstruksjonen kombinerer estetikk og praktisk..

Alpin stil

Alpin stil i arkitektur kom til oss på XX -tallet fra Frankrike og Sveits. Oversatt fra fransk hytte / “chalet” betyr “hyrdehytte”. Små sterke hus ble bygget av hyrder høyt oppe i fjellet. De tjente som et hvilested og losji. Alpinhus var godt beskyttet mot dårlig vær, de var varme og koselige.

For byggingen av hyttene ble materialer for hånden brukt – stein og tre. Fundamentet og første etasje ble bygget av stein. For konstruksjonen av loftsgulvet ble det brukt tre. En slik struktur ble festet godt til det fjellrike terrenget, og steinmurene var pålitelig beskyttet mot dårlig vær..

Funksjoner i prosjekter for et bad

Badehusprosjektet i alpin stil innebærer bruk av naturlige materialer: stein og tre. I den moderne versjonen er det tillatt å kappe første etasje i badekaret med murstein eller skumbetong.

Dører skal være store og glass. Det burde være mange vinduer også. Taket er vanligvis laget med to eller fire skråninger.

Når du velger materialer, er det verdt å vurdere at taket må være sterkt og frostbestandig, holde seg varmt og ha god lydisolasjon. Belegget er vanligvis tre helvetesild, men andre variasjoner er mulige..

Den arkitektoniske stilen på hytta er lett gjenkjennelig, siden den har en rekke særpreg:

  • Et av hovedtrekkene i en hytte er et skråtak med store overheng – takets kant stikker betydelig utover fasadekanten. Dette taket har flere fordeler. Først det estetiske utseendet. Badehuset ser ut som et ekte hjem. For det andre den funksjonelle verdien. Et slikt tak beskytter fasaden til bygningen mot dårlig vær. Og om vinteren beholder den en stor mengde snø..
  • Et annet særtrekk er den høye steinbunnen. Det gjør bygningen holdbar og beskytter mot tøffe værforhold. For konstruksjonen av første etasje brukes vanligvis materialer som stein, murstein og teksturert gips..

  • Loftet er bygget av tre, bjelker eller nåletømmer. Dette sikrer lysheten i den øvre bygningen. Hyttestilen er preget av enkelhet i utførelsen. Derfor er det ingen komplekse tremønstre her..
  • Et annet karakteristisk trekk ved hytta er dens romslige balkonger og terrasser. De er vanligvis plassert under et tak. Dette gjør at du kan være utendørs selv i dårlig vær. Som et etterbehandlingsmateriale brukes vanligvis et spesielt terrassebord, som er motstandsdyktig mot fuktighet og ekstreme temperaturer. Dette bidrar til å gjøre terrassen vakker, varm og koselig..

Hytte interiør

Alpininteriøret er preget av enkelhet og komfort. Badstueinnredning i chaletstil er utført med naturlige, miljøvennlige råvarer. Oftest er det stein og tre. eller materialer som etterligner dem.

Taket i et slikt badekar skal være høyt og tre med store utstående mørkfargede bjelker. De blir vanligvis ikke bleket.

Steinveggene i første etasje er pusset eller belagt med tre. Noen ganger kan du finne steinkledning. Denne innredningen er utført i rom med høy luftfuktighet. Og også det er veggmalerier, utskjæringer og lakker.

Gulvene i alpinbadet er dekket med massive planker. For å skape en slitt effekt, er de ikke dekket med noe..

Denne teknikken legger et element av antikken til det generelle interiøret. Noen ganger brukes stein som gulv. Materialer for et slikt belegg velges med slitasje eller flis..

Møbler bør velges solid og tre, men samtidig komfortable. Den må være antikk eller kunstig eldret.

Møbler i hytte-stil er ikke preget av innredning og mønstre. Men noen ganger kan du finne vegger og kommoder med vakre utskjæringer. Trekket på slike møbler kan være vanlig, mønstret eller skinn. Det er også kurvmøbler.

Alpin stil er preget av naturlige farger av naturlige materialer. Når du dekorerer et rom, blir farger som oransje-gul, krembeige eller terrakotta foretrukket.. Men pastelldesignet er fortynnet med lyse aksenter. Disse er hovedsakelig røde nyanser..

Det er bedre å velge tekstilmaterialer for møbeltrekk og innredning fra umalte tekstiler i naturlige farger.

Dekor

Peisen er en integrert del av hyttens innredning. For sin kledning velges vanligvis en stein. Denne detaljen gjør rommet koselig, varmt og behagelig.. Det er ønskelig å gjøre peisen ekte, siden det elektriske ikke vil være i stand til å skape ønsket atmosfære.

Andre dekorative elementer inkluderer tepper og dyrehud. De kan legges på gulvet eller henges på veggen. Tapeter, horn, rustikt broderi og antikke malerier fungerer som veggdekorasjoner.

Ulike håndverk, jaktutstyr, smidde produkter, antikke retter vil være gode interiørdekorasjoner i stil med en hytte..

Estetikken til alpininnredningen lar deg vise fantasien din og finne uventede løsninger. Men ikke glem det moderne kunstgjenstander passer ikke inn i hyttestilen.

Hyttestilen er bevisst uformell og praktisk. Badstuer i chaletstil er interessante og uvanlige. De kombinerer komfort og pålitelighet. Dessuten mister ikke en slik bygning sin funksjonelle betydning..

Det særegne ved denne stilen er at interiøret er en videreføring av landskapet. Badehuset i alpestil passer godt inn i naturen rundt.

I den neste videoen finner du en oversikt over et søtt badekar i chaletstil..