Badehylle: hva er det og hva brukes det til?

Badehylle: hva er det og hva brukes det til?

Badehuset er et fantastisk sted hvor både sjel og kropp hviler. Mange huseiere bygger slike strukturer på tomtene sine og bruker mye fritid på dem. En viktig rolle spilles ikke bare av den velbygde konstruksjonen av badekaret, men også av det interne arrangementet..

Særegenheter

Hvis det ble besluttet å sette et badehus på nettstedet ditt, bør du huske at det skal være så behagelig som mulig. For å gjøre dette er det nødvendig å utstyre den resulterende strukturen kompetent og utstyre den med alle nødvendige komponenter.

Elementer som hyller er svært viktige for en badstuebygning. Disse delene er beregnet for installasjon i dampbad. Oftest har de flere nivåer..

Deres designfunksjoner er først og fremst avhengig av rommets område og høyden.. Det er vanlig å plassere hyller for et damprom enten langs en av veggene, eller i nærheten av to vegger., parallelt med hverandre. Det er også hjørnestrukturer., der arrangementet av nivåene er helt annerledes.

Et trekk ved badstuhyllene til damprommet er at de ikke kan installeres ved siden av vinduene, om noen, i rommet. Dette kan føre til negative konsekvenser – under påvirkning av høye temperaturer kan glass gå i stykker, og fragmentene kan skade folk som sitter på hyllen..

I ekte russiske bad er hyller med tre nivåer vanligvis installert. Det er også kjent fra fysikkundervisningen på skolen at varmen alltid stiger oppover, så det er alltid kjøligere på den nedre hyllen i damprommet enn på den øverste..

Design av dampbadshyller, det må tas i betraktning at en voksen må passe fritt på det øverste nivået, uten å hvile i taket, – Dette er en annen viktig funksjon som ikke bør undervurderes når du utstyrer et bad.

En hylle av høy kvalitet i et bad bør ha lav varmeledningsevne, ellers vil det være umulig å være på den, siden det blir veldig varmt i et dampbad. Derfor lignende strukturer er laget av tre, ikke metall, fordi det blir veldig fort varmt.

Også godt lagde hyller laget av passende materialer tåler lett høye temperaturer og fall. Under slike forhold deformeres ikke disse strukturene, råtner eller kollapser..

Det er mange alternativer for plasseringen av hyllen i damprommet. Det er mulig å bygge en passende struktur for et rom med hvilken som helst layout og opptak. For eksempel, for et kompakt dampbad er det tillatt å lage hjørnebenker, som tar lite ledig plass, men samtidig forblir praktisk for et behagelig tidsfordriv for brukerne.

Hyller kan bestilles fra en spesialforretning. Slike strukturer er vanligvis kostbare for forbrukerne, spesielt når de er laget av passende materialer. Hvis det ikke er behov for ekstra utgifter, kan du lage hyllene selv. For å gjøre dette må du nøye følge trinn-for-trinn-instruksjonene og bruke gode materialer og verktøy i arbeidet ditt..

Enhet

På en annen måte kalles sokkelen butikk. Dette skyldes det faktum at det er en struktur av benker med forskjellige høyder, arrangert i et spesielt mønster..

Standardutformingen av disse elementene består av to hovedkomponenter:

 • Ramme. Et slikt element i badehyllene fungerer som grunnlag for å feste faste gulvbrett eller som støtte for sammenleggbare gulv. Som regel er hyllens ramme laget av støttehyller, som ligner bena på en standard benk. Disse delene er sammenkoblet ved hjelp av tverrgående hopperkort. Mindre ofte er hyllerammen laget i henhold til prinsippet om en stigerstringer. Trinn er festet til en slik base..

Brukere som foretrekker å dampe under tørre dampforhold (i henhold til den kjente finske teknologien) bygger ofte strukturer uten ekstra støtter i form av en jernbanehylle festet til skilleveggene i damprommet.

 • Gulv. En annen komponent i hyllen er gulvet. Det er en base av brett fylt med et trinn på 1-2 cm. Som regel er gulvet festet på benkrammen. Noen ganger spikres de nødvendige delene separat, noe som gjør en struktur som ligner gulvfeller. Hvis gulvet ikke er festet på rammen, er det veldig praktisk å fjerne og ventilere det utenfor damprommet. Denne komponenten utfører funksjonen som et sete, en sofa og et podium for tjeneren som jobber med en kost..

Gulvet på hyllen kan være annerledes. Den kan utstyres med ryggstøtter, sidedetaljer, spesielle badeputer, samt elementer designet for å ta den mest avslappede liggeposisjonen..

Materialer

Steamromhyller må være laget av godt behandlede materialer av høy kvalitet, fri for skader eller alvorlige defekter..

Når du velger tre for produksjon av en hylle, må flere viktige faktorer tas i betraktning:

 • materialet må ha en minimum varmeledningsevne, ellers blir benken veldig varm – det vil være ubehagelig å sitte og ligge på den;
 • det skal ikke være harpiks i treverket – det vil skille seg ut ved høye temperaturer og feste seg til huden;
 • tre må tåle høy luftfuktighet uten problemer, ellers holder hyllene ikke lenge i et dampbad.

Nedenfor er alternativene for tre, hvorfra det er bedre å lage slike strukturer.

Linden

For å lage hyller av høy kvalitet, brukes dette materialet ganske ofte. Ved høye temperaturer gir tre en veldig behagelig naturlig aroma, som virker avslappende på menneskekroppen. Det er også verdt å merke seg at lind er et lett materiale, så benkene er ikke veldig tunge som et resultat..

De er enkle å installere – det krever ikke mye krefter. Linden kan behandles uten problemer, siden den ikke har høy tetthet. I tillegg beholder benker av denne typen tre et attraktivt utseende og en perfekt glatt overflate i mange år, noe som er spesielt viktig for en hylle..

Før du lager lindebadhyller, er det nødvendig å tørke det grundig, ellers kan strukturene mørkne over tid.

Aspen

Et annet populært materiale for å lage en hylle er osp. Denne tresorten har også en positiv effekt på menneskekroppen og har helbredende egenskaper. I tillegg er aspen billig, så nesten alle kjøpere har råd..

Det antas at ospemøbler nøytraliserer negativ energi og også gjenoppretter menneskelig styrke. Dette materialet renser luften i badekaret perfekt, så mange eksperter anbefaler å bruke det..

Aspenhyller vil tjene trofast i mange år, uten å forårsake problemer. Slike møbler krever ikke komplekst vedlikehold fra huseiere, siden det er praktisk..

Aspen har imidlertid en alvorlig ulempe: dette materialet er utsatt for råtning av fibrene i den indre delen.

For at benkene skal være av høy kvalitet og pålitelig, er det nødvendig å velge treverket nøye for konstruksjonen. Tvilsomme materialer med skader eller rudiment av forfall må ikke brukes.

Poplar

Poplar er et godt valg for å lage en hylle. Treverket er veldig mykt og smidig. I tillegg er dette materialet lett. Poplar kan være hvitaktig eller lysebrun..

Slikt tre lager veldig flotte møbler, så vel som dekorative utskårne detaljer..

Alder og svartor

Hyllen kan også lages av or. Denne tretypen er preget av slitestyrke og ekstreme temperaturer. I et dampbad vil slikt materiale ikke deformere, sprekke eller miste sin visuelle appell. Selv etter noen år er oren lys. Hvis du trenger å installere en mørkere hylle i damprommet, bør du bruke en spesiell svart or til fremstilling.. Denne tresorten har blitt brukt siden antikken i Russland under bygging av bad..

Alder skiller seg ut ved at den har en ganske tynn og ensartet struktur. I tillegg oppfyller dette materialet hovedkravet – det har minimal varmeledningsevne. Å sitte eller ligge på orbenet vil være så behagelig og trygt som mulig, siden det nesten ikke blir varmt.

Abashi

Det er en afrikansk eik som har gode styrkeegenskaper. Hyller laget av dette robuste materialet er ikke redde for ekstreme temperaturer eller store belastninger..

I tillegg har afrikanske eikbenker et vakkert og dyrt utseende. Abashi er ikke utsatt for forfall. På overflaten av møbler laget av dette treet vises ikke flekker, mørkere og andre feil over tid..

Den afrikanske eikhyllen vil ikke sprekke og vil vare i mange år. Ved høye temperaturer avgir denne tresorten en veldig behagelig og mild aroma, som har en positiv effekt på det menneskelige luftveiene..

Når det gjelder manglene, her bør det bemerkes muligheten for tre mørkere noen steder, hvis det brukes i lang tid under forhold med høy luftfuktighet..

lønnetre

For produksjon av badehyller er det tillatt å bruke en treslag som lønn. Den største fordelen med dette materialet er dets høye styrke. Det er ikke lett å ødelegge eller skade en lønnebutikk. Av denne grunn velger mange forbrukere dette materialet for bygging av hyller..

I tillegg er lønn relativt billig og varer veldig lenge uten å forårsake problemer. Dette materialet er slitesterkt. Å jobbe med lønn er enkelt – den er lett prikket og håndtert uten problemer. Slikt treverk har en homogen struktur, der det ikke er noen uttalte fibre. Den største fordelen med dette materialet er at det ikke er redd for høy luftfuktighet og svært sjelden sprekker.. Den mest verdifulle er “fugleperspektiv” lønn, så vel som “sukker”. Slikt tre har en vakker struktur..

Skjemaer

Badstuehyller kan ha forskjellige former:

 • Trinn. Slike badstuer er vanligst. Med en lignende struktur er hyllene installert på en vegg, og deres arrangement foregår i henhold til trinnprinsippet. En flerlags struktur kan ha to eller tre etasjer. Som nevnt ovenfor er den tradisjonelle modellen for et russisk bad en tre-lags benk. I slike modeller er hyllen helt øverst mye varmere enn på det laveste nivået..
 • Hjørne. Den nest mest populære er hjørnehyller. Slike design velges oftest av eierne av små bad med samme kompakte damprom. Under slike forhold tar hjørnebenken et minimum av ledig plass..

I hjørnestrukturer er hyllene utstyrt på en slik måte at de øvre og nedre delene er i tilknytning til en skillevegg, og den mellomliggende komponenten er plassert på en tilstøtende vegg.

 • Sammenleggbar. Sammenleggbare benker for et bad anses som veldig praktiske i drift. I slike design er de øvre og nedre hyllene flyttbare. Takket være denne strukturen tørker treelementene i damprommet mye lettere og raskere..
 • Folding. For å utvide den tilgjengelige plassen i damprommet, kan du bruke de utfellbare hyllene. Slike design er ideelle for tilfeller der flere mennesker hviler i badekaret samtidig. Med andre ord kalles foldbare benker kammerhyller. Prinsippet for bruk av disse bademøblene er veldig enkelt: om nødvendig heves det øverste nivået mot veggen (akkurat som en hylle i et togrom) og senkes også til sitt opprinnelige sted.

Design

Ikke tro at hyllene er umerkelige møbler for et dampbad, hvis design det ikke er nødvendig å jobbe med. Faktisk kan slike design se stilig og interessant ut, og forvandle baderommet..

Designere hevder at det ikke bør være frodige fargekombinasjoner under forholdene i damprommet. Men en kombinasjon av treslag med forskjellige nyanser er en god løsning..

For eksempel, hyller kan bygges av brett i kontrasterende nyanser, vakkert ekko med hverandre. Selvfølgelig vil det være vanskeligere å lage slike møbler, men det vil dekorere damprommet..

Hvis eieren er en elsker av ikke-standardiserte og friske løsninger, bør han vende seg til å dekorere hyllen med lys. LED -belysning installert under en benk eller i en boks under den vil bli en spektakulær designteknikk.

Bakgrunnsbelysningen i dette tilfellet kan være hvilken som helst: rolig blå og dristig rød, som visuelt gjør damprommet enda varmere eller grønnere. Valget av en passende diodebånd avhenger av eiernes preferanser..

Hvis det ikke er nødvendig å installere LED -strips i badstuen, kan du vende deg til spotlights og installere dem rundt omkretsen av rommet – rett over setene. Dermed kan du fokusere på de pent laget benkene og gjøre damprommet litt lettere..

Hjørnebenker ser fine og friske ut, der det er et stort sete med en bølget kant på toppen.. Slike design ser moderne og stilig ut, og myker opp hjørnet av damprommet.

Noen håndverkere lager veldig elegante hyller til damprommet, der det øvre nivået jevnt renner inn i det nedre. Fremstillingen av slike benker kan ikke kalles veldig enkel og rask, men deres design kan forandre rommet..

I dampbadet ser U-formede “fleretasjes” benker med separat rygg, festet direkte på veggen bak det lengste setet, bra ut. Disse designene ser ikke bare estetisk tiltalende ut, men er også robuste og pålitelige. De ser spesielt attraktive ut i ett ensemble med trebeholdere og feiekoster..

Blåkopier

Hvis det ble bestemt å lage en hylle for et bad med egne hender, må du først tegne en tegning av den. For å lage en forståelig ordning, bør du først og fremst ta hensyn til rommets dimensjoner, plasseringen av den fremtidige strukturen, samt takhøyden i damprommet.

For å oversette planene dine til virkelighet, bør du gjøre deg kjent med standarddimensjonene til slike strukturer:

 • For å ligge på en hylle med knærne bøyd i beina trenger du en benk 1,5 m lang.
 • 1,8 m benken vil tillate enhver gjennomsnittlig bruker å legge seg ned på den uten å bøye knærne. I dette tilfellet avhenger mye av de individuelle parameterne til en person – noen ganger er en benk på to meter kanskje ikke nok.

 • Hyllen kan ha en minimumsbredde på 40 cm. Denne parameteren tilhører oftest den nedre delen, som vanligvis brukes som fotstøtte. Det er praktisk å stå på et slikt trinn, men du kan også sette deg ned.
 • Oftest er badebenker 60 cm brede. Denne parameteren er optimal, men ikke helt egnet for damping i liggende stilling.
 • For å sette deg ned (med bena presset) over benken trenger du en konstruksjon med en bredde på 90 cm. En bruker med fysiologiske parametere vil kunne ligge på en slik seng..
 • Den bredeste er en trehylle med en størrelse på 150 cm. Det er praktisk ikke bare å sitte på den, men også å ligge på den.

Selvfølgelig er det andre alternativer for parametrene til benker for dampbadet. Eksperter anbefaler imidlertid å lage eller bestille strukturer hvis dimensjoner overstiger minimumsverdiene. Hvis damprommet har et tilstrekkelig areal, kan dimensjonene på hyllene økes.

Når du designer hyller for et bad, er det viktig å ta hensyn til installasjonshøyden til alle bestanddelene:

 • 1,1-1,2 m – eksperter anbefaler å holde denne avstanden mellom det laveste trinnet og den andre hyllen.
 • 40-60 cm – Dette gapet er optimalt hvis det utføres mellom den første og andre hyllen.
 • 20 cm Er den minste tillatte avstanden som skal være igjen mellom gulvet og trinnet i bunnen.
 • 1,5-1,8 m – disse dimensjonene er minimum for lengden på badehyllen.

Når du tegner et design for design av et dampbad, må du være spesielt oppmerksom på utformingen av hyllene i rommet:

 • Langs en av veggene i rommet i 1-3 rader, mens hyllene kan installeres over hverandre.
 • Det er også L-formede design. I slike varianter er et hvilket som helst antall trinn mulig. For eksempel kan det være to eller tre langs hver partisjon. Topp- og bunndelene kan være plassert langs den lengste veggen, og den midterste delen langs den kortere tilstøtende veggen.
 • Det er også modeller der det er to parallelle strukturer langs veggene som er motsatt hverandre. Slike alternativer ligner et rom i en togvogn. Disse hyllene kan være både symmetriske og ujevne med tegn på asymmetri..

Eksperter anbefaler at du under forberedelsen av prosjektet legger på papir flere alternativer for plasseringen av hyllene i damprommet.

Etter det vil det være mer praktisk for eieren å velge den optimale løsningen. Videre kan du beregne nødvendig volum tømmer riktig, basert på benkenes størrelse..

Det er ikke vanskelig å lage et prosjekt for badebenker – for dette trenger du bare å ta hensyn til alle parametrene og den foreslåtte plasseringen av strukturen. Hvis det er tvil om riktigheten av handlingene dine, er det bedre å ansette spesialister som vil forberede en ferdig tegning.

Hvordan gjøre det selv?

Du kan lage hyller for et bad med egne hender. For at resultatet ikke skal skuffe, bør du følge instruksjonene trinn-for-trinn, og også bruke materialer og verktøy av høy kvalitet i arbeidet ditt..

Nedenfor er en instruksjon om hvordan du lager hyller ved hjelp av eksemplet på et dampbad med dimensjoner på 2,5×3 m.

 • Først av alt er det nødvendig å forberede treverket på en kompetent måte for videre arbeid. For å gjøre dette må platene behandles skikkelig – slipe og forberedte hjørner.
 • Det er viktig å dekke tømmeret med beskyttende antiseptiske forbindelser. Slike midler vil forlenge levetiden til badebutikkene. Behandlet tre er ikke utsatt for forfall og sprekker, så dette stadiet av arbeid bør ikke neglisjeres.

 • For eksempel, i et dampbad med dimensjoner på 2,5x3x2,5 m, vil det være mulig å ordne benker bare langs en lang vegg. For karmrammen trenger hyllen stenger med et snitt på 50×70 cm.
 • Arbeidsstykker bør lages i mengden 12 stykker med en lengde på 1,1 m, samt 6 stykker med en lengde på 0,9 m.
 • For å lage nivået nedenfor trenger du 6 halvmeterdeler og 6 barer 1,5 m lange.
 • Du trenger også 3 brett for å lage en hylle. Disse komponentene vil være nødvendige for å koble stativene til øvre og nedre nivå..
 • Ved å bruke tre festebrett kan du slå ned en pen U-formet struktur.
 • Etter arrangementet skal den resulterende strukturen festes til veggen. Det anbefales å montere hyllen ved hjelp av spesielle treputer (terninger). Disse delene vil beskytte overflaten på stengene mot fuktighet..

 • Fra settet med stativer forberedt på lavere nivå, må du montere og slå ned en enkelt ramme av den L-formede strukturen. I fremtiden bør denne strukturen være forankret med stolpene på det øvre trinnet og festet godt på den..
 • På slutten av arbeidet med den forberedte rammen, må du legge brett relatert til øvre og nedre nivå.
 • Dekkene bør være laget av et høvlet brett med dimensjoner på 20×120 mm og en lengde på 3,5 m.
 • For å fikse gulvet til rammen, må du bruke spesielle trespiker eller pinner.
 • Det må huskes at under de gitte forholdene kan hyllenes totale høyde være omtrent 1,5-1,6 m.

Nedenfor er en versjon av installasjonen av badehyller ved hjelp av en spesiell finsk teknologi..

 • Først og fremst er det nødvendig å måle lengden på veggen som benkene skal installeres langs. Fra de oppnådde verdiene skal omtrent 20-30 mm trekkes fra. Dette må gjøres slik at det er et gap mellom hyllene og veggene i damprommet..
 • Etter det må du gå videre til å lage wireframe. For å gjøre dette må du først lage hovedrammen. Lengden er allerede kjent, men du må velge bredden selv.
 • For å velge passende bredde på en rektangulær ramme, er det nødvendig å ta hensyn til størrelsen på damprommet, så vel som personlige preferanser – det avhenger av bredden på strukturen hvor mye ledig plass brukerne må slappe av i et sittende eller liggende stilling.

 • Deretter må rammen festes i hjørnene – for dette anbefales det å bruke spesielle metallhjørner. Deretter skal strukturen trekkes sammen ved hjelp av bolter eller skruer. Det er bedre å utføre slikt arbeid i den indre delen av butikkene..
 • Mellomliggende tverrstenger bør også installeres. Eksperter anbefaler å følge et trinn på 50-60 cm når du installerer dem..
 • Etter at du har fullført monteringen av rammen, må du sørge for at den passer sømløst inn i ledig plass..
 • Det neste trinnet er å fikse støtterammen på veggene, hvis lengde tilsvarer bredden på hyllene selv. På dette stadiet er det viktig å fikse to treblokker i samme høyde..
 • Deretter må du sørge for at alle delene er riktig festet – et bygningsnivå er best for dette (det anbefales å bruke en boble eller laserverktøy).

 • For å fikse støttene må du bruke skruer eller skruer. Festing bør gjøres på 2-3 punkter.
 • Det er også nødvendig å ta hensyn til et slikt øyeblikk: jo lengre sengen er, jo flere festemidler bør det være. Eksperter anbefaler å holde et trinn på ikke mer enn 40 cm mellom festene.
 • De nedre sengene må sikres med et lite fremspring i forhold til de øvre elementene. Lengden på fremspringet i dette tilfellet må tilsvare bredden på den nederste hyllen..

For å forlate de nødvendige ventilasjonshullene i strukturen, må du legge tynne kryssfinerplater på utsiden av sengen.

 • Deretter må rammestrukturen plasseres på de installerte sengene. For å gjøre strukturen sterkere og mer pålitelig, bør du i tillegg feste rammene til veggen med skruer eller skruer.
 • Etter det er det nødvendig å legge gulvet på rammene. I dette tilfellet er det tillatt å legge platene i lengderetningen eller vinkelrett på rammene..
 • På slutten av dette arbeidet er det viktig å lukke mellomrommet mellom øvre og nedre hylle..
 • Du må også montere baksiden over det øvre nivået: du kan bruke en ferdig struktur eller lage den selv. For å gjøre dette, bør du vertikalt spikre lamellene til skilleveggen, hvis tykkelse er 1-2 cm. I dette tilfellet bør du følge et trinn på 40-60 cm. Deretter må du fikse brettene på lamellene.

Ferdigstilling

For å dekorere mottatte badebenker kan du bruke spesielle lakker og impregneringer. Slike forbindelser vil beskytte trekonstruksjoner mot forfall og ødeleggelse. Det er verdt å merke seg det ideelt treet i badekaret skal ikke behandles – du trenger bare å slipe materialet.

Hvis det er god ventilasjon i rommet, vil ikke treet i det forringes og miste sin visuelle appell..

Hvis ventilasjon av høy kvalitet i badekaret ikke er gitt, vil det ikke være mulig å klare seg uten spesielle beskyttende forbindelser..

For å beskytte trehyllen mot forfall og deformasjon, kan du bruke noen nyttige verktøy:

 • Akrylbaserte lakker. Akryllakk, som ikke er redd for fuktighet og fuktighet, danner en spesiell fuktbeskyttende film på treets overflate. Strukturen til slike midler endres ikke på noen måte, selv om romtemperaturen er +100 grader. Av denne grunn er det tillatt å bruke akryllakk i en finsk badstue..

 • Impregnering. Antiseptisk impregnering er designet for å forhindre mugg og mugg på tre. I tillegg gjør slike sammensetninger det naturlige materialet mer motstandsdyktig mot fuktighet. Impregnering skiller seg fra lakker ved at de trenger dypere inn i strukturen på treet og derved gir det omfattende beskyttelse..
 • Blekemidler. Slike spesielle forbindelser brukes til å bleke mørkt tre..
 • Voksoppløsning eller linolje. Mange eksperter anbefaler å behandle den ferdige hyllen med en voksløsning. Et alternativ til dette middelet er linfrøolje. Slike produkter skal påføres treet i to lag. Ett lag olje tørker på omtrent 8 timer.

Råd

Hvis du trenger å lage hyller ikke i tre, men i to nivåer, må du ta i betraktning at høyden på det nedre nivået fra gulvet skal være omtrent 50 cm, og fra det øverste – 90 cm.

Det må være et teknologisk gap mellom gulvets dekorative finish og benkene. Størrelsen er vanligvis 4 mm på hver side, mens det er nødvendig å ta hensyn til ekspansjonskoeffisienten til treet når det svulmer.

For å håndtere hyllen kan du ikke bruke aggressive kjemikalier – ved høye temperaturer og deres dråper vil slike sammensetninger avgi giftige stoffer, ledsaget av en ubehagelig lukt. Som et resultat kan personen utvikle en alvorlig allergisk reaksjon..

For produksjon av rammebaser anbefaler eksperter å kjøpe en bjelke på 50×70 cm. I tillegg, slik at treet ikke tørker ut, bør tykkelsen på brettet være omtrent 4 ganger mindre enn bredden. Når du lager en ramme, bør den forsterkes i tillegg. For å gjøre dette kan du koble alle støttedelene ved hjelp av brett nedenfra og ovenfra. Det anbefales å sette på spesielle gummiputer på bena på baderomsmøbler – med slike detaljer i hyllene vil det ikke klø gulvet eller skli på fuktige plater.

Hvis dampbadet i badekaret ikke kan skryte av store opptak, er det tillatt å bygge en nedre hylle i form av en trekant i den. Slike strukturer bør plasseres i rommet på en slik måte at det ene benet ikke sitter tett mot veggen, og det andre mot den tilstøtende hyllen..

Oftest er den nedre delen av hyllestrukturen ikke festet på noen måte. Takket være denne løsningen kan gulvet under strukturen rengjøres, og det tørker mer effektivt.. Hvis bunnen av benken er for tung og tung, kan det bygges spesielle løpere under den., beveger seg langs gummiledere.

Bruken av selvskruende skruer under utformingen av hyllen lar deg fast og pålitelig fikse den resulterende strukturen. I tillegg vil det være mulig å demontere bademøblene fritt for å tørke eller bytte ut deler. Når du beregner det nødvendige volumet av materialer, er det viktig å huske teknologiske innrykk..

Det må huskes at en hylle for et finsk bad alltid er utstyrt med en bakside av brett. Denne detaljen er nødvendig for at besøkende på badet ikke skal brenne kroppen mot den varme veggbekledningen..

Sterkt det er viktig å polere platene for gulv på hyllen. Overflaten på disse elementene skal være helt glatt og ryddig – det vil være ubehagelig og til og med farlig å sitte eller ligge på benker med grater og knuter..

Det anbefales ikke å bruke nåletre til produksjon av hyllen., til tross for deres miljøvennlighet og behagelige aroma. Disse materialene frigjør en harpiks under høye temperaturforhold som vil feste seg til huden..

Hyllebredden skal ikke være mindre enn 0,4 m. Hvis du bygger en smalere struktur, vil det være umulig å sitte eller ligge på den – det vil ikke være nok plass. Når du lager en hylle, bruker du spesielle festetre av hardved.

Det er bare tillatt å referere til deler av rustfritt stål når du konstruerer en rammebase, som senere vil bli dekket med plater. Dette skyldes det faktum at metallfester kan bli veldig varme i damprommet, og du kan ved et uhell brenne deg selv hvis de er på overflaten..

Oftest er hyllene laget i tre lag.. Selvfølgelig kan du også bygge møbler i to plan.. Modeller med et stort antall nivåer er ikke verdt å bygge – å sitte på dem uten å berøre taket vil være nesten umulig hvis du gjør alt arbeidet riktig.

Det må huskes at antall rammedeler direkte avhenger av tykkelsen på stangen. Hyllen må være sterk nok og holdbar nok til sømløst å bære vekten til flere personer som sitter på den samtidig..

Hvordan bry seg?

Mange huseiere lurer på hvordan man vedlikeholder en badstuehylle.. Du kan holde disse strukturene rene ved å gjøre følgende:

 • det er forbudt å bruke moderne rengjøringsmidler og aggressive kjemikalier til vask og rengjøring av hyllen;
 • eksperter sier at det beste verktøyet for rengjøring av en butikk i et damprom er vaskesåpe;
 • hvis det er alvorlig forurensning på benkene, er det tillatt å snu til slipemateriale for mekanisk fjerning.

Damprommet skal alltid være rent og ryddig, siden en person tar vare på helse og hygiene under disse forholdene..

Vakre eksempler

En badehylle er ikke alltid enkel og iøynefallende. Noen ganger forvandler slike design rommet, noe som gjør det mer behagelig og innbydende..

For eksempel vil en tre-trinns lys trehjørne med en avrundet kant se fantastisk ut hvis du integrerer spotlights med oppadgående lys i ryggen. Disse vakre møblene ser harmonisk ut i et ensemble med en kompakt komfyr med en åpen komfyr i form av et rør..

Benken på tre nivåer ser veldig vakker og fasjonabel ut, der innsiden av hvert trinn er utstyrt med blå eller blå LED-bakgrunnsbelysning. Ryggstøtten som er plassert over setene bør også suppleres med en diodebånd. For å fortynne “sjø” -gløden, kan du installere hjørnelamper med lamper med varmt gult lys over hyllen..

En lys trehylle, installert langs den ene veggen, vil se bra ut i et lite dampbad, der en av skilleveggene er dekorert med mur. De gjenværende overflatene i rommet kan gjøres mindre synlige – de kan for eksempel kappes med kledning.

Hyllen, satt sammen av brett i forskjellige nyanser, vil se veldig original ut i damprommet., spesielt hvis forskjellige detaljer i designet er krøllete – skåret på skrå. Den resulterende strukturen bør suppleres med varme vegglamper over ryggstøtten og en hvit eller gul LED -stripe plassert inne i setene..

For et bad i en litt slurvet rustikk stil, kan du bygge en grov hylle laget av mørkt tre med en utpreget struktur. Selvfølgelig må treets overflate være godt behandlet og ferdig, til tross for den valgte stilen.. Slike design trenger ikke å suppleres med LED -strips. – det er ganske nok å installere små lamper med treskjermer over seg.

For informasjon om hvordan du lager en hylle for et bad, unngår vanlige feil, se neste video.