Bad med loftstørrelse 6×6

Et bad med loft er en original og praktisk løsning. Et slikt bad i seg selv fungerer som et sted for avslapning, hvis det er utstyrt med et ekstra rom (eller til og med flere), vil komforten bare øke. I dette tilfellet, etter vannprosedyrer, er det slett ikke nødvendig å gå inn i huset. Det vil være mulig å fortsette å slappe av i toppetasjen. Tenk på funksjonene, produksjonsmaterialene og prosjektene til et bad med et loft som måler 6×6 m.

Særegenheter

Hvis huset ikke har loft eller terrasse, kan dette korrigeres når du arrangerer et bad. En liten terrasse med utgang fra loftet kan også bli et område med morsomt tidsfordriv (spesielt om sommeren), det kan tilføre mye solstråler til rommet. Loftet lar deg redusere antall dekar som brukes til bygging av et bad. Et bad med loft 6×6 m er et flott alternativ i tilfeller der det ikke er nok plass til å bygge et bad eller hvis du ikke vil bruke ledig plass.

Et slikt bad kan passe inn i designlokalene som er beregnet direkte for vannprosedyrer, samt gi tilstrekkelig plass i dem. Loftet kan brukes som et avslapningsrom og også som et gjesterom. Loftet lar deg ordne en stue og en slags stue. Ekstra plass til tilleggsrom gir mer plass til hovedrom (f.eks. Dampbad, dusjrom).

På grunn av det faktum at badekaret har et lite område og vekt, er fundamentet ikke gjort like sterkt som når du bygger et hus. Det er også betydelige besparelser i sement eller betong. Selv på badets designstadium er det nødvendig å sørge for muligheten for å utføre kloakk og elektriske ledninger. På grunn av det faktum at badekaret er gjenstand for høy luftfuktighet, er det nødvendig å sørge for vanntetting av gulv og vegger av høy kvalitet for å forhindre fuktighet i lokalene.. God ventilasjon er avgjørende.

Et bad med et lite område er bygget på kort tid, det krever mye innsats når du forlater. Det er ikke verdt å lage et forsterket varmesystem – dette er en god måte å spare penger. Selvfølgelig spiller materialet som badet skal bygges av en viktig rolle. For eksempel vil et mursteinbad trenge god oppvarming, strukturer som bruker rammeteknologi – tvert imot..

Det anbefales å plassere badekaret i tilstrekkelig avstand fra huset: det har en svak brannmotstand. Hvis det oppstår brann, bør ikke flammene påvirke huset. For å redusere muligheten for brann er det nødvendig å behandle overflatene med brannhemmere..

Materialer

Det tradisjonelle materialet for bygging av et bad er tre. Det er iboende i miljøvennlighet på grunn av naturlighet. For å bygge et trebad brukes følgende tresorter:

 • massivt tømmer;
 • profilert tømmer;
 • limt laminert tømmer;
 • avrundet tømmerstokk.

Av disse materialene er det bare massivt tømmer som ikke er utsatt for spesiell behandling for god fiksering av rammen. På grunn av dette har den en lavere pris, men kvaliteten er ikke den beste. Trematerialet av beste kvalitet er avrundede tømmer. Dette materialet har lang levetid, det er enkelt å bygge, noe som eliminerer behovet for ytterligere etterbehandling. I dette tilfellet bemerkes et høyt nivå av varmeisolasjon på grunn av god tilkoblingstetthet av materialelementene..

Oftest brukes furutre når du bygger et bad med loft.. For en lav pris på dette råmaterialet kan du få god termisk stabilitet og problemfri oppføring av strukturen. Lerk har også gode egenskaper, men samtidig er den ganske tung i sammenligning med furu. Cedar er preget av lang levetid, god varmeledningsevne, men prisen er en størrelsesorden høyere enn andre analoger.

Til tross for de forskjellige treslagene har massivtre utmerket luftgjennomtrengelighet, noe som gir et gunstig inneklima. Imidlertid vil det i alle fall være nødvendig å i tillegg isolere ikke bare loftet, men også første etasje. For tiden vinner konstruksjon ved hjelp av rammeteknologi stor popularitet. I motsetning til tre har bruken av en ramme en rekke fordeler..

Den viktigste er enkelheten i byggearbeidet (du kan klare deg selv uten involvering av spesialister), samt fravær av krymping, en betydelig levetid til en relativt lav pris. Rammen kan ikke bare være av tre, men også av metall.

Skumbetong og luftbetong skiller seg ut fra andre byggematerialer. Disse materialene er like i sine egenskaper og har en porøs struktur. Byggingen av en bygning av disse materialene skjer på kort tid. På grunn av den lave vekten av skumblokkene er det ingen stor belastning på fundamentet, du kan utføre byggearbeid selv.

Blokker av disse materialene kjennetegnes ved fordeler som miljøvennlighet, lang levetid og motstand mot brann. Blant ulempene er det verdt å merke seg behovet for god varmeisolasjon og vanntetting..

Til tross for de mange fordelene med murstein, er det ikke tilrådelig å bruke det til bygging av et bad. Brick skaper en høy belastning på fundamentet; det krever ekstra varmeisolasjon av høy kvalitet. Å bygge et badehus med bruk er en ganske arbeidskrevende oppgave. Legging bør utføres av en erfaren mester.. Hovedtyper av fundamenter for bygging av et 6×6 m badehus med loft er:

 • søyle;
 • bunke;
 • teip.

Prosjekter

Utseendet til et bad med loft ligner et tårn, spesielt hvis tre brukes til konstruksjon. Badeprosjektplanen kan utformes uavhengig av hverandre, nøye med tanke på plasseringen av vinduer og dører. Det er viktig å ta hensyn til alle nyansene, inkludert å utføre:

 • kommunikasjon;
 • ledninger;
 • vanntetting;
 • dampsperre.

Denne isolasjonen er nødvendig for å forhindre at det oppstår mugg eller mugg, noe som kan ødelegge strukturen. Siden et badehus med loft ikke bare brukes til det tiltenkte formålet, kan du bygge en terrasse eller balkong ferdig eller utstyre en veranda vakkert. I tillegg kan terrassen brukes i stedet for et lysthus, hvis den er supplert med en baldakin eller markise. For bygging av terrassen brukes betongblokker eller hauger..

Så terrassen trenger ikke ytterligere grunnfabrikasjon. Det er fornuftig å tildele plass til kjøkken, toalett, ekstra soverom.

Det vanligste prosjektet med et 6×6 m bad med loft er følgende layout:

 • første etasje inneholder en liten hall, et gjennomgangsrom (det anbefales å ordne et bad og en trapp til andre etasje i den, du kan utstyre et lite kjøkken), et omkledningsrom, en dusj og et damprom;
 • loftet består av en liten hall og et gjesterom.

To rom kan lages fra loftet, området tillater det. Hvis du planlegger å invitere et stort antall mennesker, er det mer lurt å lage et soverom og et underholdningsrom. Hvis badehuset bygges mer for eierne, kan du i det andre rommet plassere et bibliotek, et biljardrom (avhengig av preferanser). Du kan utstyre den som et sted å slappe av..

Oftest, med slike bygninger, utføres et tak av gaveltype; et hakketak og et skråtak er godt egnet for et bad. Det skrånende taket kan fremheve bygningens interessante arkitektur. Et skråtak brukes sjelden.

Det er verdt å ta hensyn til det faktum at minimumshøyden på loftetaket skal være minst 2 m (fortrinnsvis 2,5 m). Dette vil skape mer brukbar plass..

Vakre eksempler

La oss gå til originale og harmoniske løsninger. Dette bildet viser et badehus med et loft laget av laminert finertømmer. Loftet har tilgang til en terrasse med en liten veranda.

Et eksempel på en enkel design av et badehus, reist ved hjelp av rammeteknologi.

For konstruksjonen av dette badet med loft ble limte bjelker brukt, i stedet for en terrasse ble det bygget en liten balkong.

I dette eksemplet er det skrånende taket på badekaret synlig, det er en uglasert balkong.

Et annet fullført prosjekt med et 6×6 bad kan sees i den følgende videoen.