Alt om slagtekyllinger

I dag velger mange bønder og hageeiere å oppdra slaktekyllinger i stedet for vanlige kyllinger. Disse fuglene er upretensiøse, vokser veldig raskt, har et høyt produktivitetsnivå.. En viktig nyanse ved oppdrett av slagtekyllinger er et skikkelig bygget fjærfehus.. For konstruksjonen kan du invitere spesialister.

De fleste bønder bygger imidlertid anlegget selv. For at bygningen skal være av høy kvalitet, må du ta hensyn til en rekke nyanser..

Primære krav

Folk som først begynte å vokse slagtekyllinger, arrangerer et hønsehus for dem rett på låven. Og det er ikke et faktum at denne bygningen har gjennomgått foreløpige reparasjoner. Selv temperaturforskjeller inne i et rom kan skape store problemer..

Derfor er det nødvendig å overholde en rekke krav når du bygger hønsehus:

 • broilerhuset skal ha naturlig og kunstig belysning;
 • gulvet skal være behagelig, til og med mykt;
 • i slagtekyllingkyllingen bør det være steder for plassering av bur;
 • innsiden av slagtekyllinghuset skal være varmt;
 • som alle andre overnattingssteder, bør hønsegården ventileres, men trekk bør ikke tillates i den.

Det er derfor, før du setter slagtekyllinger inn i fjøset, er det imidlertid nødvendig å sette det i orden det er best å bygge et eget hønsegrill. Ta samtidig hensyn til alle kravene for at den skal fungere korrekt. Og først og fremst snakker vi om belysning.

Ideelt sett bør du bruke LED -lampe. De gir et moderat mykt lys, som i tillegg varmer opp plassen. Med en hønsehushøyde på 2,5 m, bør det installeres en LED -enhet for hver 5 kvadratmeter. Det er forbudt å installere elektroluminescerende lamper, enkelt sagt, sparepærer. Selv om det er umerkelig for det menneskelige øye, flimrer de veldig ofte, og dette påvirker fuglenes helse negativt..

Fra slik eksponering blir slagtekyllinger irritabel, aggressiv, appetitten forsvinner..

Det andre viktige kravet til slagtekyllingboliger er temperatur og fuktighet. Komfortabel temperatur garanterer maksimal vektøkning for fjærfe og bidrar til deres utmerkede velvære. Det skal bemerkes at i hvert trinn av dyrking av slagtekyllinger er det nødvendig å tydelig opprettholde den nødvendige temperaturen..

 1. I den første uken i livet krever kyllinger maksimal varme. Det er nødvendig at temperaturen i deres habitat er 30 grader.
 2. For to uker gamle kyllinger blir det behagelige temperaturregimet litt lavere, ca 26-28 grader.
 3. For tre uker gamle slagtekyllinger varierer den akseptable temperaturen fra 21-23 grader.
 4. Månedlige kyllinger foretrekker 20 grader.

I tillegg til temperaturindikatorer ved dyrking av slaktekyllinger, er det viktig å overvåke luftfuktighet. Ved forstyrrelser i luftutveksling hos fugler, reduseres immuniteten, problemer oppstår med luftveiene.

I henhold til allment aksepterte standarder er den ideelle luftfuktigheten for denne fuglerasen 60%.

Er det mulig å holde i samme hønsegården med verpehøner?

Broilers kommer lett overens i samme hus med lag. Det bør imidlertid lages separate bohjørner med individuelle matere for hver art. Broilerfôr er ikke egnet for fôring av høner og omvendt. Lag er av natur aktive, mens slagtekyllinger er passive.

Et annet problem som kan oppstå er fugl trefninger. Og hvis haner også bor i hønsehuset, vil ikke rolig sameksistens fungere. Eventuelle problemer eller forstyrrelser i livet til en slagtekylling fører til stress hos fuglen, noe som gjenspeiles i vektøkningen.. Det anbefales å holde hannene separat, og en maskevegg mellom lagene og slagtekyllinger..

Konstruksjon

Når det gjelder å bygge et hønsehus for flere tusen slagtekyllinger, henvender gårdeierne seg til høyt kvalifiserte spesialister. Hvis eieren av en liten tomt bestemmer seg for å dyrke slagtekyllinger, bygger han et hønsehus med egne hender..

Når du bygger et fuglehus i landet, er det ikke nødvendig å installere en kompleks struktur. Det er nok å klare seg med en enkel bygning med et minimum kvadrat.

Det viktigste er å nærme seg konstruksjonsspørsmålet riktig og ikke bryte konstruksjonsteknologien. Ellers vil hønsegården være ubeboelig..

Noen ganger er det første kjøpet av slagtekyllinger en spontan beslutning. Som et midlertidig ly kan du kjøpe et budsjett bærbart minifjærhus som kan oppbevares utenfor og bringes inn i huset om natten. I mellomtiden klemmer fuglene seg i den midlertidige hytta, du bør starte byggingen.

Når du installerer et hønsehus hjemme, må du ta hensyn til noen tips fra erfarne byggherrer;

 • hønsegården må være en trygg bygning som garanterer beskyttelse mot dårlig vær;
 • materialer må være brannsikre og miljøvennlige;
 • hønsehuset må ha termisk isolasjon og ventilasjon;
 • bygningen må ligge på et høyt punkt på stedet.

I prinsippet kan du om sommeren lage en midlertidig penn av improviserte verktøy og materialer, og til høsten kan du bygge et hønsehus av høy kvalitet.

Setevalg

Når du leter etter et sted for et hønsehus, er det viktig å vise spesiell omhyggelighet.. Fuglens helse og vekst av hvert skrott avhenger av denne faktoren..

 1. På nordsiden skal bygningen være tett lukket for den kalde vinden som blåser ut. Trær eller andre typer bygninger på stedet kan bli et hinder.
 2. Det skal være ledig plass på sørsiden.
 3. Kyllingkoppen skal plasseres på en høyde. På lave steder er høy fuktighet fra grunnvann synlig, og dette er en stor trussel for slaktekyllinger, siden kulde og fuktighet vil føles selv med et godt søppel.
 4. Hønsehuset bør reises i et rolig område, vekk fra veien og kjørebanen. Fremmede lyder skremmer broilere og forårsaker en stressende tilstand, og det er derfor fuglen ikke går opp i vekt godt.

Tegninger og beregninger

Før du fortsetter med byggingen av et hønsehus, er det nødvendig å lage beregninger, slik at du kan beregne den nødvendige størrelsen på strukturen. Først må du huske at 1 kvm. m område har plass til 3 slagtekyllinger. Følgelig, for 10 slagtekyllinger er det nødvendig med en bygning med en størrelse på 2×2 m. Det er bedre å bygge et hønsehus med dimensjoner på 2,5×3 m for 20 kyllinger. Et bygg med plass til 50 kyllinger vil være 4,5×4,5 mA prosjekt for 100 kyllinger innebærer bygging av en bygning med dimensjoner på 6×6 m.

Etter at dimensjonene er bestemt, det er nødvendig å lage en tegning av det fremtidige fuglehuset. Det er nødvendig å registrere dimensjonene til strukturen, angi høyden og lengden på veggene, markere vinduene og døren..

Som det ble klart, avhenger størrelsen på hønsegården helt på antall fjærfe som er hevet..

Nå er det nødvendig tegne en tegning av det interne oppsettet til hønsegården. Moderne fjørfeoppdrettere foretrekker å dyrke slagtekyllinger i merder i flere lag. For enkel bruk er burene plassert i 3 nivåer. Hver har en høyde på 50 cm. Mellom nivåene er det alltid en pall, hvor smuss, rusk og avfall kommer. Avstanden fra pallen til det øvre nivået til taket må være minst 80 cm. Kunstig belysningsutstyr vil bli plassert i dette gapet. Avstanden fra bunnpallen til gulvbelegget må være 50 cm. Dette forhindrer fuktighet. Generelt varierer bygningens høyde fra gulv til tak fra 2,8-3 m.

Verktøy og materialer

I dag krever ethvert byggearbeid mye penger. Men hvis du nærmer deg konstruksjonen av et hønsegård med omhu, så vil det være mulig å få alle kostnadene tilbake om noen måneder. Og før du starter byggearbeidet, må du forberede noen verktøy og materialer.

Først av alt må du forberede verktøyene:

 • rulett;
 • nivå;
 • sparkel og lodd;
 • hammer;
 • baufil;
 • kniv og spiker.

Av materialene du må kjøpe:

 • sement;
 • sand;
 • knust stein;
 • askeblokker eller murstein;
 • barer;
 • isolasjon;
 • takmateriale;
 • metallprofil.

Legg til ønskeliste polyuretanskum. Med sin hjelp vil det være mulig å stenge steder som kan bli et arnested for trekk..

Når du bygger vegger, bruker de ofte kryssfiner, murstein eller tre. Sement, sand og pukk brukes til å løfte fundamentet. Takmateriale og skifer er nødvendig for å ordne taket. Eksperter på konstruksjonsområdet anbefaler ikke å bruke isoplast, gips og sponplater som overflatematerialer for et hønsehus.. Disse materialene akkumulerer fuktighet i seg selv, og derfor blir de raskt ødelagt. I tillegg er de ikke miljøvennlige, ettersom de avgir giftige stoffer som kan skade fuglens helse..

Du kan lage et hønsehus av polykarbonat, så forsvinner behovet for å lage vinduer av seg selv. Gjennomsiktig materiale slipper inn solstrålene, og får hønene til å føle seg komfortable.

Bruksanvisning

Etter å ha valgt et sted for hønsehuset og ha forberedt de nødvendige verktøyene og materialene, kan du starte byggingen. Bonden må huske at hønsegården skal reises i sommersesongen.. Men det viktigste er å bli veiledet av råd fra erfarne byggherrer, ellers vil det bli gjort feil på grunn av at det konstruerte huset vil være uegnet for fuglen..

Byggingen starter alltid med et fundament og heving av veggene. Først av alt må du grave en 20 cm dyp base, deretter sette sammen forskalingen og helle sementmørtelen. Etter at fundamentet har størknet, begynner muringen. Når man løfter en murvegg, kan man ikke ignorere plasseringen av døren og vindusåpningene. Det er ønskelig at disse elementene er plassert på sørsiden..

Etter å ha hevet veggene, må du fortsette til takreeksjon. Bjelker bør festes rundt omkretsen av strukturen. På den ene siden legger du små stativer som gir en skrånende skråning. Deretter legges tverrstenger i en avstand på omtrent 70-80 cm fra hverandre. Deretter utføres mantel med treplater, takmateriale legges på toppen, festes med spiker og skifer legges på toppen.

Gulvbelegg inne i hønsehuset må tåle vekten til fuglene som sitter i burene sine. I de fleste tilfeller er gulvet fylt med betong, på toppen av hvilket linoleum legges eller treplater legges ut. Denne strukturen er en vinterbolig for fugler. For sommerperioden er det å foretrekke å gjøre ekstra volier med nettingvegger og tak slik at fuglen kan gå i gården og puste inn frisk luft.

I dette tilfellet må bonden huske at jo mindre aviær er, desto bedre. Minimal bevegelse av fuglen sikrer en stabil vektøkning. Broilers går ned i vekt av aktivitet.

Til et spørsmål varme et kyllingkammer om vinteren bonden må være veldig nøye. Avstander og hull mellom tak og vegger må skummes. Dermed vil det være mulig å forhindre inntrengning av utendørs kald luft i fuglehuset. Det er best å bruke polystyren som hovedisolasjon. Men du må installere den slik at fuglene ikke kommer til den. Bønder som skjønner hvor farlig skummet er, kapper hønsegården fra utsiden av bygningen. Et ekstra beskyttelseslag påføres på toppen slik at isolasjonen ikke faller sammen.

Det er bedre å overlate elektriske arbeider til en profesjonell. Ellers kan en uvitende person stenge ledningene og starte en brann helt..

Hvordan ordne innvendig?

Som nevnt tidligere, for å arrangere det indre interiøret i hønsegården, er det først nødvendig utstyr den riktige belysningen. Broilers krever både naturlig og kunstig lys. For naturlig sollys å komme inn, er det nok å lage flere små vinduer i hønsegården. Det monteres lysarmaturer for kveldsbelysning.

En viktig del av det interne utstyret til hønsegården er ventilasjon. Alle rom må ha dette systemet, på grunn av hvilken regelmessig luftsirkulasjon oppstår..

Hvis gården ligger i en region med harde vintre, må du vurdere ekstra varmesystem. For et hønsehus mer enn 10 kvm. m er det verdt å kjøpe en spesiell enhet – konvektor. Han vil varme opp rommet til ønsket temperatur og beholde det. Og for å minimere tapet av varme som går gjennom døråpningene, er det nødvendig å kappe selve dørbladet med gummitape eller skumplater.

Innvendig dekorasjon av hønsegården innebærer kalking av vegger og tak. Det skal plasseres et maske på vinduene, det samme kan plasseres på ventilasjonskanalene..

     I områder med varme vintre praktiseres søppelhold av slagtekyllinger. Sagflis eller halm kan brukes som sengetøy. Også i hønsegården er det nødvendig å installere flere drikkere og matere til mat. For å skape komfortable forhold i hønsehuset, plasseres en eske med aske, tørr leire og sand. Kyllinger er veldig glade for å rense fjærene i denne blandingen..

     Hvis en bonde bestemmer seg for å bruke slagtekyllingbur, må han etablere stativer, som maskestrukturen vil stå på. Hvert bur skal ha sin egen drikkeskål og mater. I dette tilfellet må drikkerne forenes av et enkelt automatisk vannforsyningssystem..

     Om nødvendig må du tildele et lite sted for en inkubator, samt en brooder, som lar deg varme kyllingene.

     For informasjon om hvordan du bygger et hønsehus for slagtekyllinger, se neste video..