Alt om bygging av treskur og bruksblokker

Skur og bruksblokker er ofte laget av tre. Det er et smidig og miljøvennlig materiale som er enkelt og praktisk å jobbe med. Fra denne artikkelen vil du lære alt om bygging av treskur og bruksblokker..

Særegenheter

I dag kan du i mange tilstøtende tomter finne uthus bygd av et miljøvennlig materiale som tre. En rekke strukturer kan lages av det: fra hønsehus til romslige bruksenheter for lagring av landbruksmaskiner og utstyr. I tre tiltrekkes huseiere ikke bare av det spektakulære utseendet, men også av det enkle arbeidet.. De fleste trebygninger kan bygges med egne hender..

Skur og bruksblokker laget av tre har sine egne styrker og svakheter. Før du bygger slike tilstøtende bygninger, bør du forstå hva de er attraktive, og hva er deres mangler..

Tenk først på fordelene med treskur og bruksblokker..

 • Slike strukturer er ganske enkle å bygge.. Faktum er at tre er et smidig materiale som er praktisk å jobbe med. Selv en uerfaren håndverker som ikke har stått overfor slike oppgaver før, kan bygge et godt treskur..
 • Tre er et miljøvennlig, trygt materiale. Det avgir ikke sterke kjemiske lukt, og kan ikke påvirke menneskers helse negativt. Landinger som ligger i umiddelbar nærhet av slike bygninger vil heller ikke bli påvirket på noen måte..
 • Et godt laget treskur kan godt bli ikke bare funksjonelt, men også et dekorativt tillegg til lokalområdet. Bygninger av høy kvalitet, designen som mesteren tok hensyn til, vil være en ekte dekorasjon av stedet.
 • Disse bygningene kan være relativt rimelige å bygge., spesielt når man sammenligner trekonstruksjoner med metall.
 • Byhus i tre kan utføre en rekke funksjoner.. Slike strukturer kan i tillegg isoleres eller stå uten isolasjon, samt lage bygninger tilpasset verktøy, hageutstyr eller husdyr – det er mange alternativer. Bønder og sommerboere kan bygge pene jordbruksblokker av tre for et utall oppgaver..

Riktig laget og kvalitetsvedbod har mange fordeler. Imidlertid er disse strukturene ikke uten noen ulemper.. La oss vurdere den mest alvorlige av dem.

 • Den største ulempen bak uthus er at de trenger regelmessig vedlikehold. Tre er et materiale som raskt kan tørke ut, begynne å råtne under påvirkning av fuktighet og forverres på grunn av treparasitter. Du kan forhindre slike problemer gjennom antiseptiske behandlinger i tide. De må gjøres regelmessig, noe som bekymrer mange huseiere. I tillegg brukes ekstra penger på spesielt verneutstyr..
 • Uansett hvor nøye du tar vare på treet som låven er bygget av, vil det fortsatt begynne å forverres over tid. Slike strukturer er ikke designet for rekordstore levetid. Uansett hva eierne gjør, må bygningene i nærheten av huset repareres og restaureres før eller siden..
 • Tre er et brannfarlig materiale. Hvis du lager et skur eller bruksblokk av det, vil det vise seg å være upålitelig med tanke på brannsikkerhet..

Slike konstruksjoner brenner ikke bare som fyrstikker, men støtter og sprer også flammen aktivt. Dette er en veldig alvorlig feil som ikke bør glemmes..

Prosjekter

Som i situasjonen med ethvert annet land og bygninger, må skipsføreren utvikle sin detaljerte plan før han bygger et skur eller en nytteblokk. Det er viktig å fullføre alle nødvendige tegninger, som vil indikere de nødvendige dimensjonale parametrene for de fremtidige tilstøtende bygningene. Prosjektet med et skur eller bruksblokk for en sommerbolig kan utvikles uavhengig. Hvis det ikke er riktig erfaring i slike saker, er det lurt å bruke ferdige ordninger. La oss vurdere noen av dem.

 • Bygninger med gaveltak er veldig populære.. En slik bruksblokk kan se ut som et lite hus på tunet. Den kan utstyres med et inngangsparti dekket av en andre takhelling. En slik bygning er vist i diagrammet. Hvis det gjøres riktig, vil det vise seg å være veldig behagelig og attraktivt..

 • En låve på gårdsplassen til et privat hus er i stand til å utføre flere funksjoner samtidig. Bygningen kan tjene som en låve og et vedskjul og et utedo. På det vurderte prosjektet med en slik struktur kan du se det enkleste skråtaket. Strukturen er både funksjonell og ganske romslig..

 • På det tilstøtende territoriet er det mulig å bygge en stor ramme gårdsbygning med dimensjoner på 6×3 og en høyde på 2,7 m. Diagrammet viser en standard rektangulær bygning med et enkelt skråtak. Her kan husholdninger plassere mange forskjellige ting, gjenstander og verktøy eller utstyre et rekreasjonsområde – alt avhenger av eiernes ønsker..

Det er mange flere forskjellige typer gårdsblokker eller boder som kan bygges på stedet. Strukturen kan suppleres med kalesje, liten terrasse eller annen funksjonell komponent. Det viktigste er å angi alle komponentene på planen for den fremtidige konstruksjonen.

Hvor du skal finne?

Det er veldig viktig å velge det perfekte stedet å bygge et treskur eller en nytteblokk.. Når du velger en sone for en fremtidig struktur, må du ta hensyn til noen av nyansene:

 • strukturen må nødvendigvis være plassert så praktisk som mulig i forhold til et boligbygg og andre uthus;
 • et skur eller en nytteblokk bør ikke okkupere territoriet som opprinnelig ble tildelt hageplanting;
 • det nye bygget skal se harmonisk ut mot bakgrunnen til bygningene rundt.

Dette er ikke alle kravene som må oppfylles når du velger et sted for en låve. Det er også andre viktige regler å vurdere..

Så hvis du planlegger å holde kjæledyr i et treskur, må du gjøre følgende innrykk:

 • avstanden fra nærliggende eiendeler må være minst 4 m;
 • det er nødvendig å opprettholde en avstand på opptil 15 m fra en boligbygning;
 • fra en brønn for drikkevann – 30-50 m.

For konstruksjon er det best å velge et sted som ligger minst på en liten ås. Under slike forhold vil strukturen ikke bli oversvømmet av regn eller smeltevann. Du kan plassere skuret oppover for å beskytte det mot kraftige vindkast. Gårdsbygningen skal ikke forstyrre naboer eller blokkere tilgangen til sollys til området.

Hvis du ikke følger denne regelen, kan naboer senere klage på deg. Som et resultat vil retten tvinge deg til å demontere skuret eller flytte det til et annet sted..

Hvordan velge et fundament?

For et skur eller en nytteblokk på nettstedet må du bygge et pålitelig grunnlag av høy kvalitet. Det finnes flere forskjellige typer slike baser. Vurder hvordan du velger det beste alternativet.

Teip

For bygging av en nytteblokk eller et skur av tre, velger mange huseiere denne typen fundament. Som et resultat oppnås strukturer som er optimale når det gjelder forholdet mellom kvalitet og enkel konstruksjon. Stripefundamentet er utstyrt langs omkretsen av veggene i den fremtidige bygningen. Det er sant at det tar mye tid og materialer å lage denne basen. Den største fordelen med stripefundamentet er at det lett tåler selv svært tunge belastninger..

Dette grunnlaget er gjort slik:

 • grave en grøft med en dybde på 50 og en bredde på 40 cm;
 • sovne sandpute;
 • avsløre forskalingen;
 • legge et lag med vanntetting;
 • montere forsterkningsburet;
 • hell arbeidsstykkene med betong.

Søyle

Et veldig populært og utbredt alternativ. Betraktes som relativt billig å bygge. Enkelt støtter av dette fundamentet er plassert rundt omkretsen av den fremtidige strukturen.. Vi snakker også om hjørnene på punktene der partisjonene grenser til, hvis noen er gitt av prosjektet. For å lage et søylefundament av høy kvalitet, graves først groper med passende dybde for søylene. Selve stolpene er ofte laget av murstein eller søppelblokker..

Den vurderte typen fundament anses som budsjettmessig og er bygget ganske enkelt, derfor har det blitt veldig populært. Noen ganger er et søylefundament konstruert av rør. For å gjøre dette, bor hull med et bor, fyll dem med en sandpute, og legg også et lag med vanntetting. Asbest-sementrør eksponeres, fikser riktig plassering, armeringsstenger installeres inni, og deretter helles alt med betong. Gropen er fylt opp etter at alle nødvendige komponenter har herdet..

Bunke

Haugefundamentet, i likhet med søylebunnen, sørger for installasjon av enkeltstøtter langs omkretsen av den fremtidige bygningen på stedet. I de fleste tilfeller utføres installasjonen av hauger av spesielle organisasjoner.. For det meste brukes skruekonstruksjoner laget av praktisk metall. De skrus inn ved hjelp av spesielt mekanisert utstyr eller en manuell spak.

Etter at installasjonen av haugene for fundamentet er fullført, blir den øvre delen av støttene kuttet i henhold til det horisontale nivået. En betongløsning helles i hulrommet i haugene med lag-for-lag komprimering ved hjelp av en spesiell vibrerende maskin. En fersk løsning må dekkes med en film og stå for påfølgende herding i ca 5-7 dager.

Alternativ uten grunnlag

Hvis en treblokk eller et skur er midlertidig, er det ikke nødvendig å lage et grunnlag for dem. Det er lov å bruke brett og bjelker i basen. Skurets areal bør imidlertid ikke være mer enn 20 kvadratmeter. m, og høyden er begrenset til 2,5 m. For høy og romslig konstruksjon vil seile og kan bevege seg (eller til og med snu) på grunn av vindkast.

Grunnlaget for den aktuelle typen er utstyrt som følger:

 • jevnet, komprimert stedet, supplert med et dryss av fint grus og sand;
 • dyp hjørnestolpene i bakken med 60-70 cm;
 • konstruere en rammefot fra en stang på 50×100 mm.

Hvordan bygge?

Du kan enkelt bygge et treskur med egne hender.. Vurder en trinnvis instruksjon om hvordan du lager en struktur av høy kvalitet i nærområdet.

 • Først lager de grunnlaget. Funksjonene ved konstruksjonen av forskjellige typer fundamenter er angitt ovenfor..
 • Dette etterfølges av konstruksjonen av en ramme, bestående av følgende komponenter: stativer, en stang på den øvre og nedre stroppen, overligger, skråstikk. Alle disse elementene må kobles i serie med hverandre..
 • Montering av rammen kan også gjøres ved hjelp av en metode som kalles “plattform”. I dette tilfellet må store deler festes som store deler på overflaten av grove gulv.

Rammemonteringsprosessen består av følgende trinn.

 • En nedre trimlist er installert på det vanntettende laget av fundamentet. Festes med ankre, bolter eller pigger.
 • Legg gulvet hengende.
 • Fra hjørnene begynner de å avsløre stativene i trinn på 60 cm. Fest stroppen ovenfra..
 • Åpningene er i tillegg forsterket med plater.
 • Rammen er forsterket med plankfanger eller perforerte stålbånd.
 • Deretter er basen belagt med etterbehandlingsmaterialer, vinduskonstruksjoner og dører er festet.
 • Taket kan monteres med en eller to skråninger. Kassen til henne er bygget av et tommers brett.

Etterbehandlingsalternativer

Når den faserte installasjonen av rammen er fullført, kan du fortsette med å fullføre den resulterende strukturen. For slike formål må du velge et byggemateriale som vil være praktisk, holdbart og attraktivt.. Det er mange alternativer for hvordan du kvalitativt kan fullføre en ferdig låve eller en husholdningsblokk i tre på stedet. Strukturen kan males i din favorittfarge eller revetes med et passende materiale. Ofte er de aktuelle bygningene trimmet utenfra med sidespor eller annet byggemateriale av lignende type. Som et resultat er strukturene veldig pene, attraktive og velstelte..

Mange huseiere tyr til å male en ny trelåve. For å gjøre dette kan du velge en maling av fargen som vil se harmonisk ut mot bakgrunnen til andre objekter og strukturer som ligger på stedet.

Brettskur er også veldig ofte dekket med lakk av høy kvalitet, men bare etter foreløpig sliping. Dette gir bygninger et veldig estetisk og presentabelt utseende..

Se hvordan du bygger en ramme av et treskur med egne hender.