Alt du trenger å vite om grunnlaget for en låve

Alt du trenger å vite om grunnlaget for en låve

Når du kjøper et forstadsområde, er den aller første viktige bygningen på den en låve. Uthuset vil komme godt med når du bygger et boligbygg, fordi inventaret må settes et sted. Du kan bygge et rom med egne hender. For at uthuset skal være pålitelig, er det først og fremst nødvendig å lage et grunnlag av høy kvalitet..

Særegenheter

En gårdsbygning i en dacha er en egen bygning for husholdningsbehov, som skiller seg fra en boligbygning i en rekke funksjoner. De viktigste er noen få punkter..

 • Lav vekt på bærende konstruksjoner. Det er ingen tunge bærende konstruksjoner og isolasjon i skuret, så trykket på fundamentet er minimalt.
 • Det er ingen oppvarming i uthusene – bygningen varmes ikke opp selv i sterke vinterfrost.
 • Den er bygget av rimelige materialer, så byggekostnadene er veldig lave.
 • Strukturen er enkel i formen, uten dikkedarer. Dette er en bygning som ikke krever arkitektoniske kompleksiteter, ekstern skjønnhet, kommunikasjon..

Oversikt over arter

Uansett hvilken type fundament som velges, vil den første fasen av konstruksjonen være den samme – merking og ruting. Merk vinkler ved hjelp av målebånd og trepinner. På de riktige stedene blir innsatsen drevet ned i bakken og snoren trukket over dem.. Deretter justeres den horisontale overflaten ved hjelp av et nivå, og hjørnene jevnes. Videre, avhengig av type fundament, er prosessen med opprettelsen veldig annerledes..

Søyle

Hvis det fremtidige uthuset er lite og enkelt i form, installeres stolpene bare i hjørnene. For en mer kompleks struktur må de plasseres hver 1–1,5 m. Etter å ha markert plasseringen av stolpene, er det nødvendig å grave hull på 0,4 x 0,4 m. Dette kan gjøres ved hjelp av en vanlig hagebor. Legg deretter knust stein og sand på bunnen med en tykkelse på minst 0,2 m. Det neste trinnet er direkte installasjon av stolpene, som må dekkes med et vanntett lag slik at de ikke faller sammen fra vann.

Skru

Det er ikke nødvendig å forberede jordtypen, fordi metallpeler med en skarp ende og skjæreblad brukes som støtte, som enkelt monteres i jorda. Merkingen, hvor støttene skal være, er laget på samme måte som for den søyleversjonen av grunnblokken..

Metallpeler skrues i bakken som selvskærende skruer, med en forskjell på at det tar 2-3 personer. I den øvre delen av haugen er det et hull for skrap, noe som gjør installasjonen mye enklere. Designet må kontrolleres med et nivå. Overskytende lengde på metallpeler kuttes med en kvern. Det anbefales å fylle den indre delen av haugen med betong, så støttestrukturen blir enda sterkere og mer pålitelig.

Plate

Denne typen grunnlag krever betydelig mer investering av arbeidskraft og finans. For å fylle en monolitisk blokk må du grave en grop, hvis størrelse skal tilsvare dimensjonene til den fremtidige strukturen. Helt nederst legges sand og pukk i lag på 10-20 cm. Deretter tappes de forsiktig ned, hvoretter de begynner å bygge forskalingen, som skal stige 10-15 cm over jordnivået. Deretter legges armeringen, den må helles med et kontinuerlig lag med betong.

Teip

De graver en grøft, hvis bredde kan nå 0,5 m. Dette gjøres strengt i henhold til markeringene, og observerer rette vinkler. Sand legges ut i bunnen, som er forsiktig tampet. Deretter monteres forskalingen med en høyde på minst 20 cm fra bakken. Deretter legges beslag som helles med betong..

Fra blokker

Blokkene er installert på en monolitisk forsterket pute eller en helt monolitisk base. I det første tilfellet vil fundamentet komme billigere ut.. For et blokkfundament graves et hull i samsvar med størrelsen på skuret, deretter legges et sandlag som fuktes med vann og tampes forsiktig. Deretter helles et lag med steinsprut, som også må tampes. Deretter installeres betongblokker rundt omkretsen av det fremtidige skuret, posisjonen som må justeres ved hjelp av et nivå.

Boring av hauger

Oftest brukes en grunne haugtype grunnlag på kompleks jord: leire, sand, hakket jord. Installasjonen av hauger under bruksblokken består i å skru dem ned i bakken ved hjelp av skrap. Denne prosessen kan enkelt håndteres av 2 personer uten involvering av utstyr.. Imidlertid er det bedre å involvere en tredje assistent for å kontrollere den vertikale inngangen til støtten..

Viktig! Denne typen fundament krever beregninger som er avhengig av jordens sammensetning langs hele dybden av støtten, derfor må du først gjøre en prøveinstallasjon for å ta prøver.

Hvilket fundament å velge basert på jordtypen?

Først må du velge et sted. Plasseringen av bygningen skal være praktisk å bruke og ikke ødelegge utseendet på stedet. Du kan velge et sted med jord som er uegnet for dyrking av planter. Uerfarne byggherrer for bygging av uthus velger søyler fra veggblokker 20X20X40 cm. De forklarer dette med at låven vil være lys og liten. Feil valg av støttestruktur kan imidlertid føre til uventede konsekvenser:

 • heveformer i leirjord, som lett vil slå ned fundamentstøttene;
 • den lave vekten på låven vil ikke kunne motstå hevingskreftene;
 • nedbør om vinteren og høsten vil raskt ødelegge armeringen i støttene og selve betongkonstruksjonen, som sprekker kraftig etter frysing i våt form.

Alle disse uønskede konsekvensene kan lett unngås hvis det tas hensyn til grunnvannstanden, terrenget og jordsammensetningen ved valg av fundament. Dette betyr ikke at det er nødvendig å bestille geologiske studier, noe som vil koste utbygger mer enn byggingen av hele uthuset..

Og heller ikke fokusere på nærområder med bygninger på visse typer fundamenter, siden jorda selv blant naboer kan være veldig forskjellig.

Den minst kostbare og samtidig effektive jordundersøkelsesprosessen er å skru inn støttene til prøven. Med sin hjelp kan du bestemme på hvilken dybde lagret er. Dette gjenkjennes av en kraftig økning i innstrammingen. For å utelukke kraften ved heving er det nødvendig å velge et lag som ligger under frysemerket i bruksområdet.. Deretter må du bestemme typen jordlag på territoriet til den fremtidige konstruksjonen.

 • Grus eller steinete grunn, samt grov sand er den beste jorda for bygging av uthus på dem. Det vil være nok søyler fra en veggblokk eller murstein, de må utdypes med flere rader.
 • Sandy loam kan svelle, så hvis stolpene velges, må de isoleres i tillegg under sålen, eller borehaugene må helles i en permanent forskaling laget av takmateriale eller rør (asbest eller polyetylen).
 • På leire, ler, konstant våt jord er bedre å etablere et fundament av skruehauger. Denne metoden vil koste mer. I tillegg begynte produsentene å produsere betongskruepeler, som har et høyere korrosjonsbeskyttelsesnivå..

Uansett hvilken type fundament som er valgt, anbefales det at en individuell utvikler først foretar en testskrue, siden fundamentet på løs jord og grov jord faller kraftig.

Hvordan gjøre det selv?

En låve i tradisjonell forstand er en ganske lett bygning, som er reist enten fra brett eller skjold, eller lette materialer brukes til konstruksjon: skumblokker og gassblokker. Varianter av skur fra de nevnte materialene er budsjettmessige og enkle å bygge. Alle de foreslåtte alternativene for et billig fundament er perfekt for en låve. Det er viktig å ta hensyn til jordens sammensetning, GWL -nivået, terrenget, gulvtypen, bygningens vekt og formål..

Du kan også bygge en murstein eller tømmerbod, men du må ta hensyn til at det vil koste mye mer.. Vanligvis brukes disse materialene hvis de skal bygge en stor husholdningsblokk, som i tillegg til en låve består av en garasje og lokaler for husdyrhold. Da trenger du bare et fundament bygget på grunne betongstrimler, som er viktig å beregne riktig.

Før du starter konstruksjonen av et fundament av søyle, må du jevne ut stedet og fjerne det fruktbare jordlaget. Deretter markeres stedet, pinner med et tau hamres langs konturen til den fremtidige ytre omkretsen. Det er ganske enkelt å markere stedet, det er mye vanskeligere å prøve slik at parringssidene på konturen er så vinkelrett som mulig. Merkestadiet er den mest tidkrevende operasjonen i konstruksjonen av et søylefundament, som krever mye tålmodighet. For å gjøre alle hjørnene på skuret under konstruksjon klare og rette, må du bruke spesielle enheter for merking, som ser ut som 2 rammer.

I henhold til den ferdige markeringen må du lage merker for å plassere støttene. For et skur med en størrelse på 2×4 m kreves det et fundament på 12 støttesøyler. For stabiliteten til søylene blir de begravet i jorden med 15-20 cm. I de gravde hullene må du lage en pute: hell et lag med steinsprut, et lag sand på den og tamp den ordentlig.

Å bruke ferdige blokker i stedet for fundamentstøtter er det enkleste alternativet. Det regnes som mer arbeidskrevende å uavhengig produsere søyler ved ebbe ved bruk av gjenbrukbar forskaling laget av plastfôr. I dette tilfellet øker arbeidsmengden betydelig..

 • Monter forskalingen, fest den i gropen, juster med en vertikal loddlinje.
 • Hell med betong. Når betongen har stivnet, fjernes forskalingen..
 • Mens betongen fortsatt er våt, jevner du overkanten horisontalt med en kniv slik at alle fundamentstøttene er på samme nivå.

Merk følgende! Det er veldig vanskelig å justere støttestolpene i høyden, derfor, i stedet for å kutte ned, i noen tilfeller, drives en ankerbolt inn i tørr betong for å sikre selen, og høyden på stolpen justeres ved hjelp av tre eller metallputer.

Når fundamentet er påtrengende nødvendig, kan du installere søppelblokker i stedet for støtter. Først prøver de å slå seg ned eller tappe dem på en sandpute, slik at toppen av alle støttesøylene er i samme plan. Deretter helles gropene med støtter med betongmørtel for fullstendig fiksering..

Deretter må du installere en stropp av furutømmer. Hjørnene er forbundet i et halvt tre, festet bare med spiker. Det er uønsket å bruke skruer, siden forbindelsen ved hjelp av spiker er i stand til å spille under forskjellige belastninger, og på tidspunktet for tilkoblingen med skruene, deler treet seg. Omkretsen av basen er også satt sammen til et halvt tre, deretter blir tverrbjelkene saget og kuttet. Deretter syltes veden, og stroppen sys med et 20 mm kantet brett.

Dekkstolper er et økonomisk alternativ. Mange eiere av private hus i landskapsarbeid og konstruksjon bruker bildekk som har brukt opp ressursen. De kan også brukes til fundamenter som forskaling eller konstruksjonsmateriale. På forskjellige jordarter er teknologien for å lage grunnlaget annerledes og avhenger hovedsakelig av innholdet av leire i jorda..

 • Hvis jorda hever seg, blir det gravd i hjørnene og under lange vegger i en avstand på 1,5–2 m fra hverandre som dekkene er stablet i. Innvendig er dekkene fylt med pukk og komprimert med en stamper. Etterfylling gjøres vanligvis med sand.
 • Hvis jorden er grov sand, knust stein eller steinete, fjernes det fruktbare laget, de gravde gropene fylles med sand og komprimeres ved hjelp av en vibrerende plate. M15 og høyere betong helles inne i dekkene, blandingen komprimeres av bajonett.

Metoden for å bruke dekk som støtter har en stor ulempe: den store diameteren. Veggen hviler på midten av hjulet, gummi stikker ut i hjørnene på begge sider og på den ene siden under rette vegger. Vanskeligheter oppstår med produksjon av en pick-up, i fravær av hvilke gnagere og fuktighet lett kommer inn i undergrunnen. I slike tilfeller festes kledningen på en ramme som etterligner kjelleren, eller åpninger kuttes ut, og dekkene prøves males for å få fasaden til å se bedre ut..

Merk følgende! Når betongen herder, kan hele konstruksjonen miste noen av sine dempende egenskaper, så det er tilrådelig å stoppe ved det første alternativet hvis det er fare for hevelse.

Støtteposter kan lages fra søppelblokk. Askekloss er et billig materiale som består av følgende komponenter: slagg, pukk, sand, sement og andre. Det gir et utmerket grunnlag for store bygninger (6X4). Men det har visse ulemper:

 • porøs struktur, og derfor hygroskopisitet;
 • økt varmeledningsevne;
 • eksponering for frost.

Fremstillingen av glassblokkfundamentet skjer i henhold til trinnvise instruksjoner.

 • Nivå jorda i det valgte området.
 • Forbered en grøft for en tape cinder block base.
 • Lag en pute nederst i grøften: hell i et tilstrekkelig lag med sand, grus eller kalkstein, deretter tøm den godt. For vanntetting, legg et lag takmateriale i grøften.
 • Hell takmateriale med en armert pute eller installer en armert betongblokk på den.
 • Legg ut den første raden med askeklosser.
 • Legg den andre raden fra hjørnene til midten. Koble begge radene med en centimeter tykk betongmørtel.
 • For større styrke av hullene i blokkene, anbefales det også å fylle med mørtel.
 • Når fundamentet stiger til ønsket høyde, er det nødvendig å sikre grillen med et forsterkende belte.
 • Veggene i fundamentet er dekket med mastikk for å fikse varmeisolasjonen. Isoporplater brukes ofte. Fyll opp gropen, begynn å legge veggene på låven.

Merk følgende! For å få et jevnt fundament er det nødvendig å installere forsterkning i hjørnene og trekke tauet langs det. Dette fungerer som et nivå for murverk.

Du kan finne ut hvor lett det er å markere grunnlaget for et fjøs (låve) fra videoen nedenfor..