Öltöztesd fel egy rusztikus bútordarabot – ötletek és tippek

Van rusztikus stílusú antik bútorod, amibe új életet akarsz lehelni? Általában a rusztikus stílust az igénytelenség és a meglehetősen természetes megjelenés jellemzi. A fa, amely a rusztikus dekoráció leggyakrabban használt anyaga, kényelmet és kényelmet biztosít a térnek. Ezenkívül nem igényel különös gondosságot. Abban az esetben, ha már rendelkezik régi rusztikus elemekkel, akkor nincs szüksége nagy befektetésre vagy sok időre. Az alábbiakban néhány tippet és ötletet kínálunk Önnek, amelyekkel felújíthatja egy rusztikus bútordarabot, és néhány óra alatt ragyoghat..

Öltöztesd fel egy rusztikus bútordarabot vazelinnel

Először egy átalakítási lépéssel kezdjük. A fából készült bútorok egyik leghatékonyabb technikája a vazelin használata. Ehhez a projekthez szüksége lesz:

  • üveg vazelin
  • törülköző vagy házfestő ecset

Válassza ki a bútor azon részeit, amelyek kopottnak tűnnek. Az ecsetet vazelinbe mártjuk, és az említett részekre visszük fel. Amint befejezzük ezt a folyamatot, készen állunk a festésre. Bármilyen típusú festéket használhat: krétát, spray -t stb. Miután a festék megszáradt, vegye le a törülközőt, és törölje le azokat a területeket, ahol a vazelint felhordta. A festék másodpercek alatt elhalványul, és íme – régi, jól kopott festékkel rendelkezik.

Így néz ki az átalakítás vazelinnel

egy régi bútordarab testreszabásának technikája a vazelin asztali cérnaszálak használata fehér fából

Fa bútorok újrafestése

A következő technika a krétafesték használata. A szükséges anyagok:

  • fekete festék
  • szalvéta
  • kefe
  • pohár víz

A természetes megjelenés elérésének kulcsa a minden alkalommal felvitt festékmennyiség és a mozdulatok erőssége. Kezdjük néhány világos festékréteggel, és próbáljuk meg nem lefedni az egész szobát, de olyan részeket hagyunk, amelyeket nem érint a szín. Az élek, sarkok, kiemelt területek, részletességgel és hiányosságokkal rendelkező betétek nagyszerű példák arra, hogy hol nem szabad festeni.

Ezután vigyen fel egy könnyű réteget a koncentrált területekre. Az a fontos, hogy az ecset mindössze 1/3 -át mártsa a festékbe, és válasszon három területet, ahol vastagabb fedést szeretne. Mérsékelt mozdulatokkal ecsetelje mindhárom területet. Minden mozdulattal a festék nagy része elkezd folyni az ecsetből. A harmadik ütés befejezése után térjen vissza az első területre, és könnyű, gyengéd mozdulatokkal adjon 1-2 ecsetvonást, és simítsa el a festéket. Tegye ugyanezt a második ecsetvonásnál, majd a harmadiknál ​​anélkül, hogy az ecsetet a festékbe merítené.

Ahogy kisimítja ezt a három koncentrált mozgási területet, egyre több festék fog folyni az ecsetből. Ezután a törülközőt vízbe mártjuk, jól összenyomjuk, és átvezetjük a bútor azon részein, amelyek természetesen elhasználódnak. Miután befejeztük ezt a lépést, még kevernünk kell. Nagyon kis mennyiségű festékkel (csak az ecset 1/4 -ét kell áztatni) és enyhe nyomással hosszú ecsetvonásokat végez a bútorokon, hogy összekeverje és gyönyörű tollas textúrát kapjon.

Példák a kívánt hatásra

technika egy régi bútordarab megújítására fekete festékkel egy régi komódon

öltöztess fel egy fából készült szekrényt úgy, hogy könyveket festesz egy fekete fapadló komódra

Öltöztesd fel egy bútordarabot vízzel

A rusztikus bútorokat egy másik egyszerű technikával állíthatjuk helyre, amely nem szennyezi be a teret. A szükséges anyagok:

  • szalvéta
  • kefe
  • festék
  • víz

Festjük a bútorainkat és hagyjuk megszáradni (ez a lépés 15 perctől egy óráig tarthat). Nedvesítse meg a törülközőt, és óvatosan dörzsölje a nemrég megszáradt festéket. Ezt az eljárást többször meg lehet ismételni, amikor a határokkal kezdik, és átmennek a sík területeken..

festeni egy régi, fából készült szekrény komódot, relook festéket antracit színben

Fordított festés

Nedves törlőkendő dörzsölése a bútorok és a fiókok szélén kiválóan alkalmas arra, hogy a célzott területeken törölje le a festéket anélkül, hogy rendetlen csiszolópapír maradványokat kellene megtisztítani. Ezt a festési technikát gyakran nedves szorongásnak nevezik.

De mi van, ha kopott és elhalványult területeket szeretne a szorult élek tetején? ?

Ha ugyanazt a nyomasztó vízbázisú módszert használja, hogy természetes elszíneződést érjen el a bútorok sík felületein, akkor nagyon hamar trükkös lehet. Ha a súrolás során túl nagy nyomást gyakorol, fennáll annak a valószínűsége, hogy túl sok festéket súrol, és ahelyett, hogy olyan bútorokat kapna, amelyek természetes öregedésnek tűnnek, csupasz foltokat eredményez, amelyek pontosan a természetes ellenkezőjét eredményezik..

A Reverse Distress Technika megadja azokat a természetes megjelenésű kopott területeket! A megfordított szorongás azt jelenti, hogy csak úgy festesz valamit, hogy megöregedtél. Más szóval, nem fest, ahol meg akarja tartani, vagy nagyon kevés festékkel és száraz ecsettel fest..

Ha véletlenszerű területeket fest kevesebb festékkel, ugyanazt a hatást kelti, mintha festené a szobát, majd bedörzsölné a festék egy részét. Természetesen szomorú megjelenést kölcsönöz anélkül, hogy később nedves ruhával vissza kellene térnie hozzá.

felújítani egy régi fa szekrény vintage komódot fafaragásokkal fa szekrény fehérre festése komód szobrokkal

Mindazonáltal az említett eljárások mindegyike befejezhető egy réteg padlólakkal..

Testreszabhat egy bútordarabot

Ezen hatások elérésének egyéb módjai közé tartozik az acélgyapot (sötét festék színekhez) vagy ecet vízzel való kombinálása. Az ecet és a víz arányától függően az eltávolított nyomok édesek vagy olajosak lehetnek.

Mindezen módszerektől eltekintve használhatja fantáziáját és kreativitását – a decoupage, a dizájn vagy az ezüstlevél csak néhány a sok átalakítási módszer közül. Most hagyjuk, hogy fedezze fel galériánkat, hogy inspirálja Önt jövőbeli munkájához, vagy egyszerűen merítsen más ötleteket rusztikus vagy vintage dekorációból..

testreszabhatja egy régi bútordarabját, és egy alumínium fóliával megújíthatja a műszaki komódot

újítsa fel a régi bútordarabot alumínium levelekkel, váza rózsákkal a fából készült komódon

modern rusztikus konyha fekete -fehér csempézett padló étkező mérleg régi felújítva

újítsa fel egy régi fából készült szekrényét úgy, hogy gyertyákat fest az étkező fehér asztalára

technika egy régi bútor öltöző felújítására zöld fa vintage stílusú dekorációban

modern rusztikus nappali festmények fehér falakon fából készült asztal

váza zöld növényekkel étkező rusztikus stílusú fából készült asztal asztalok a falakon

étkező modern rusztikus stílusú fekete székek fából készült asztal festék nélkül

dekoráció stye rusztikus fa asztal vörös szőnyeg sötét padlón nagy tükör

milyen festékkel kell újrafesteni egy fából készült bútor festési technikáját a nappali felújításához egy régi bútordarab felújította egy régi fa szekrény színét fehér vintage stílust

újítson fel egy régi bútordarabot tükör és lámpa festésével egy fa WC -re

tölgyfa szekrény szürke falak fapadló komód fekete -fehér festékben

fapadló zöld növények egy komódon reseda színes ötlet egy bútordarab újrafestésére

felújítani egy régi bútordarabot fehér fa WC fehér falak lányszoba

színes ötletek egy régi bútordarab, menta és tejszín fából készült asztal felújításához

fekete -fehér kockás szőnyeg újít fel egy régi bútordarab ötletet egy virágváza díszítésére a széken

öltöztess fel egy bútordarabot úgy, hogy fehér széket festesz egy fekete fából készült komódra, zöld növényekre

újítsa fel a régi bútorokat anélkül, hogy festené őket, tükrök a WC vintage stílusú kristálycsillárján

Lehetősége van arra is, hogy bútorait az elsődleges állapotában tartsa, ami nem kevésbé vonzó

modern rusztikus konyha tányérok egy régi svédasztalos szalvétában a falakon

ötletek dekoráció rusztikus stílusú régi komód nagy vázák a fából készült asztal

rusztikus stílusú nappali átalakítás egy bútordarab fehér kanapék gyertyák nagy zöld növények rusztikus asztalon átalakítás rusztikus bútordarab