Matracok: mi a jó alvás kritériumai?

A pihentető alvást és a mindennapi jólét szövetségesét garantáló matracot gondosan és odafigyeléssel választják ki. A piacon minden típusú modellt értékesítenek: rugós matracok, habmatracok, latex matracok stb. A matrac kiválasztásakor figyelembe veendő lényeges pontok között szerepel a méret, a technológia és a nyújtott támogatás szintje. Ebben a cikkben mindent megtudhat a témáról.

Az ágynemű márkája

Számos matrac márka létezik. A kínált termékek minőségében azonban nehéz meggyőződni. A kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében a legjobb, ha egy francia márka matracát választja. A francia ágyneműgyártók magas követelményeket támasztanak a matracok és a kényelem tekintetében. Figyelembe veszik termékeik tervezése és gyártása során a fogyasztók igényeit is..

Ezenkívül a Franciaországban gyártott matracok minőségét nagyon szigorú szabványok garantálják az egészségügyi és ökológiai minőség tekintetében. Ha a Franciaországban gyártott matracot választja, akkor biztos lehet benne, hogy jó éjszakai alvást élvezhet egy kényelmes, egészséges matracban, amely megfelel az Ön ízlésének, igényeinek és alvási szokásainak..

A legjobb matrac kiválasztásának kritériumai

hogyan válasszuk ki a megfelelő méretű matracösszetételt az optimális alvási kényelem érdekében

A matrac méretei

A matracok többféle méretben kaphatók. 70 × 190 cm -től 200 × 200 cm -ig terjedhet. A tiéd kiválasztásához figyelembe kell vennie a magasságát és a házastársát. Például, ha 1,80 m -nél nagyobb, válassza a 140 × 200 méretet.

Hasznos az alvási szokásait is figyelembe venni a matrac méretének kiválasztásakor. Ezért jobb a Bultex matrac 160 × 200 ha ketten szoktatok aludni. Így mindegyiknek lesz elegendő helye ahhoz, hogy nyugodtan aludjon anélkül, hogy megzavarná a másikat.

A 180 × 200 -as modellek tökéletesek azoknak a szülőknek, akiknek a gyermekei szeretnek bemászni az ágyba. Ami a 70 -es és 80 -as matracokat illeti, alkalmasak padülésekhez és két különálló ágyhoz. Másrészt a 120 -as, a 130 -as és a 150 -es modell jó alternatíva a 140 -es és a 160 -ashoz, ha a helyiség viszonylag kicsi..

Milyen méretek két ember számára ?

hogyan válasszuk ki anyagi ötleteinket, milyen méretű kompozíció fogadja el a támogatást, hogy jól érezzük magunkat

Ágynemű technológia

Különféle matractechnológiák léteznek. Mindegyik egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megfelelnek az alvók vágyainak és igényeinek.

A rugós matrac

A rugós matrac jelenleg a legszélesebb körben alkalmazott technológia. Különböző típusú rugók vannak a piacon: zseb, többlevegős és homokóra. Gyártási folyamatuk nagyon hasonló. Rugók formájában a hőformázott acélhuzalok egyenként textilzsákokba vannak csomagolva. A rugós matrac több okból is vonzó. Támogatási szintje pontról pontra. Ezt a pontosságot növelik a 3 vagy 5 komfortzónás matracok. Az ilyen típusú matracokat nagyra értékelik tartósságuk, alvásfüggetlenségük és kiváló szellőzésük miatt is. A mozgások felszívódnak az éjszaka folyamán, és az ágynemű optimálisan szellőzik, ami lehetővé teszi, hogy élvezze az egészséges ágyat és a pihentető alvást.

A latex matrac

Ez a matracfajta kiemelkedik az általa nyújtott progresszív és morfológiai érzéssel. Készülhet természetes latexből Hevea nedvből vagy szintetikus latexből. De a latex matrac minden esetben nagyon jó vételt kínál a hát különböző részein, valamint puha és progresszív támaszt nyújt. A perforált latexnek köszönhetően jó szellőzést is biztosít. A legtöbb matrachoz hasonlóan a latex matrac különböző komfortzónákkal rendelkezhet. Ez a technológia tökéletes azok számára, akik lefekvéskor rugalmasságot és rugalmasságot keresnek.

A hab matrac

A legigényesebb alvók habmatracokkal találják meg boldogságukat. Ez utóbbiak arról ismertek, hogy képesek jól tartani a testet az anyagban, és a lágy és fokozatos alvás érzését, amit kínálnak. A habtechnológia jellemzően poliuretánból, egy hipoallergén anyagból készül, amely CFC-mentes. A finomabb támogatási pontosság érdekében habos matracot választhat 3 vagy 5 komfortzónával.

Ha úgy dönt, hogy ezt a matracot választja, akkor a maximális kényelem érdekében mindenképpen válasszon egy nagy rugalmasságú habmodellt, amelynek sűrűsége fele vagy nagyobb. Vegye figyelembe azt is, hogy vannak memóriahabos matracok. Eredetileg a NASA fejlesztette ki ezt a különleges technológiát, amely lenyűgöző érzést nyújt, miközben eltávolítja a nyomáspontokat.

Vannak relaxációs matracok is, amelyeket elsősorban elektromos és TPR alapokon használnak. Ezek lehetnek hab, rugó vagy latex.

Válassza ki a technológiát igényeinek és költségvetésének megfelelően

A matrac összetétele

A matrac összetétele olyan kritérium, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ez az egyik legfontosabb elem, amely garantálja a kényelmet és az alvás minőségét. Vegye figyelembe, hogy a matrac különböző részekből áll. Az üdvözlő réteg például a matrac külső része. Párnázásnak is nevezik, különböző anyagokból tervezhető, a fogadás típusától és a nyári / téli oldalaktól függően.

A matrac magja támogatja a testet éjszaka. Ahogy a neve is sugallja, ez a matrac szíve, és ezért a legfontosabb része. Az igényektől és az alvási szokásoktól függően különböző technológiák használhatók megvalósítására.

Végül a burkolat a matrac körvonala. Itt helyezik el a fogantyúkat, amelyek lehetővé teszik a nyári oldalról a téli oldalra való átjutást.

A matrac tartó

Természetesen figyelembe kell vennie, hogy milyen típusú támaszt szeretne választani a megfelelő matrachoz. Ennek képesnek kell lennie a gerinc optimális összehangolására, hogy elősegítse a relaxációt és enyhítse a testet a nap folyamán elszenvedett nyomáspontoktól. Ehhez a matractartót hozzá kell igazítani az alvó morfológiájához. Ezért elengedhetetlen tudni, hogy három ágyneműtartó család létezik.

Kiegyensúlyozott támaszt ajánlott kis testalkatú és 50-65 kg közötti súlyú embereknek. Másrészről, a szilárd támasz alkalmas szabványos méretekhez (65–80 kg). Végül az impozáns morfológiájú (80 kg feletti) emberek nagyon határozott támogatást kapnak.

Kiegyensúlyozott támogatás az alváshoz, mint a baba

hogyan válasszon ágyneműt az optimális kényelem érdekében kényelmes matracválasztékhoz

A fogadás típusa

Feltétlenül válassza ki a matracot a várható fogadás típusának megfelelően. A kényelem, az elalvás ideje és az alvás minősége többek között ettől függ. A matrac fogadásának kellemes érzést kell nyújtania alvás közben.

Az üdvözlésnek különböző típusai léteznek: puha, határozott és burkoló. Ezeket az alvó ízlése és igényei szerint választják ki. A puha és kiegyensúlyozott üdvözlés viszonylag vastag gyapjú-, pamut-, vatta- vagy vászonrétegből és kényelmi habból áll. Általában szilárd vagy kiegyensúlyozott támogatással kombinálják. Ez a fajta fogadás azoknak ajánlott, akik szeretnek aludni a matracba.

A határozott üdvözlés pamut-, vatta- vagy gyapjúréteget tartalmaz egy kis kényelmi habbal kombinálva. A határozott vagy nagyon határozott támogatással ez a fogadás tökéletes azok számára, akik szeretnek alátámasztva érezni magukat.

Másfelől a borítékoló üdvözlet nagyra értékeli, hogy képes a testet valódi gubó -érzéssel ellátni. Vastag rétegeit általában memóriahabbal és a kényelmes habhoz hasonló anyagokkal tervezték. Tájékoztatásul a memóriahab vagy a viszkoelasztikus hab különösen meleg. Ezért vannak olyan modellek, amelyek csak a téli oldalon vannak. Ez lehetővé teszi, hogy élvezze az üdvözlés kényelmét és az ágynemű frissességét.

Puha, szilárd vagy burkoló – testalkatához igazítva

tanulmányozza a fogadás rugalmasságát és a matrac összetételét, hogy kiválassza a legjobbat

Komfort zónák

A zónák fogalma nemrégiben jelent meg az ágynemű területén. Ez abból áll, hogy a támaszt kissé változtatja az ágyon lévő testrészek sűrűsége szerint. Különösen 4 típusú övezet van.

A Monozone azt jelenti, hogy a támasz azonos a teljes matracon. A 3 komfortzónával rendelkező matrac nagyobb támogatást nyújt a fej, a medence és a lábak számára. Az 5 komfortzóna a fejben, a vállakban, a hát alsó részében, a medencében és a lábakban található. Végül pedig ott vannak a 7 komfortzónával rendelkező matracok, amelyek a fej, a váll, a hát alsó része, a medence és a lábak mellett támogatják a combokat és a lábfejeket..

Az optimális kényelem érdekében ajánlatos megfelelő dobozrugót is választani. Ez lehetővé teszi, hogy a matrac “lélegezzen”, amikor összenyomják. Bármilyen típusú és méretű matracot szeretne, vásárlás előtt mindig ellenőrizze. Ezzel időt és pénzt takaríthat meg. Ugyanez vonatkozik a dobozrugóra is.