Gipsbuer: alternativer og funksjoner

Gipsbuer: alternativer og funksjoner

Når de arrangerer hjemmet sitt, prøver alle å tenke gjennom alle detaljene og nyansene, inkludert stilen på døråpninger. For øyeblikket gis det oftere og oftere preferanse til vanlige vanlige dører, men til majestetiske, lyse og yndefulle gipsbuer.

Særegenheter

Til å begynne med kan den buede rammen være laget av en rekke materialer, blant annet naturlig og kunstig tre og stein. Buede gipspassasjer er ikke mindre populære og rimelige. Men gipsbuer ble den utvilsomme favoritten, og det er en rekke årsaker til dette..

Gips har blitt populær på grunn av sin allsidighet. Profilen er faktisk veldig bred, siden den brukes på mange reparasjonsområder. Den brukes til å lage veggpartisjoner, tak og takkonstruksjoner, med sin hjelp kan du lage mange dekorative detaljer, og denne listen over omfanget er ikke begrenset..

Og alt fordi gips er et ganske plastisk, bøyelig og fleksibelt materiale, hvorfra bokstavelig talt alt kan støpes. Derfor er gips det beste alternativet når du lager en buet struktur i en åpning..

Gips er lett nok, derfor er det veldig enkelt å installere og sikre det. Takket være sin tekstur kan den enkelt skjule veggens ujevnheter. I tillegg må du ikke glemme at dette materialet består av naturlige komponenter og derfor ikke utgjør noen helsefare, noe som er en utvilsomt fordel. Spesielt når gipsplaten er installert i et hus der barn bor.

7 bilder

Hvis vi snakker om buene selv, så har de nylig blitt enda mer populære. Denne tilsynelatende veldig enkle typen åpning erstatter i økende grad tunge dører. Vi må gi buene sin skyld, selv den enkleste av dem ser veldig attraktiv ut. Dette gjelder spesielt inngangsbuer med ekstra dekorative elementer..

Ikke glem at buer sparer plass betydelig, og dette er veldig viktig for eiere av små leiligheter..

Alle kjenner de dekorative mulighetene til buer, som kan ha en uvanlig design og form. Slike buer utfyller ofte rommets generelle stil, noe som gir en viss glede til interiøret..

I tillegg til det elegante utseendet har buede åpninger imidlertid en rekke andre fordeler, og en av dem er praktisk. De er enkle å installere, og om ønskelig kan de også enkelt demonteres, de veier veldig lite og er laget av høykvalitets materiale. Når de er installert, ødelegger de ikke veggene, så i tilfelle demontering trenger du ikke å bruke penger på kosmetiske reparasjoner..

Videre brukes noen ganger buede passasjer målrettet til å skjule ledninger, utstående rør, ventilasjon eller ujevne vegger..

På grunn av formen kan buen også bli et sted for oppbevaring av bøker, vaser, figurer og forskjellige små dekorative gjenstander. Det er nok å lage spesielle nisjer på sidene av den buede åpningen, og flere lagringshyller er klare.!

Buede gangveier kan være en god måte å sonere et rom på., som er spesielt nødvendig i ett-roms leiligheter eller studioleiligheter. Buer kan skille kjøkkenområdet fra stuen eller for eksempel spisestuen fra arbeidet.

Visninger

Interiørbuer har et stort antall typer og variasjoner, som skiller seg avhengig av formen på hvelvet, stil, bruksområder og ytterligere strukturelle elementer. For eksempel kan døråpninger for gangen og gangen ha store og originale dekorative gipsdetaljer som ikke har tilleggsfunksjonalitet. Motsatt kan buen i korridoren lages med belysning eller med søyler, noe som ville se veldig harmonisk ut i rom i barokk og klassisk stil..

Enheten til dørbuen fra gangen til kjøkkenet kan inneholde nisjer med hyller du kan lagre alt på: fra fat og vaser til bøker og esker med dokumenter. I et minimalistisk interiør vil en sone med et økt antall små detaljer se veldig uvanlig ut. Det samme kan sies om stuer i loftstil..

Det er vanlig å dele buede åpninger i flere typer, blant dem de viktigste er klassiske, avantgarde buer og buer i form av trapes. Men det er selvfølgelig mange flere underarter, og de er alle delt i henhold til formen på hvelvet. For eksempel er det elliptiske gipsbuer, gotiske, romerske, tyrkiske, britiske og til og med thailandske buer. Det er også en portalbue. La oss analysere noen av de nevnte typene.

La oss starte med de klassiske buene. Denne typen døråpning er egnet for ethvert interiør.

Som regel har klassiske buer ikke ytterligere dekorative detaljer, de er så enkle og lakoniske som mulig, og er derfor universelle. De kan ha forskjellige former, men den viktigste forskjellen er den tydelig merkede dørkarmen..

Noen ganger kalles klassiske buer romerske, fordi det var romerne som begynte å spre denne typen døråpninger overalt. Diameteren på slike strukturer når vanligvis bredden på døråpningen, så slike buer vil se spesielt bra ut i en leilighet med høyt tak..

Avantgarde-buer har en bredere og litt flat form, som visuelt utvider plassen. Nesten alltid er de elliptiske, noe som ikke forhindrer dem i å bli kombinert med tilleggsdetaljer som søyler eller hyller innebygd i sidene..

Buene i romanistisk stil minner noe om de klassiske, bare kantene er glattere og mer avrundede. Vanligvis er de installert i rom laget i moderne stiler..

Portalbuer er ikke bare kjent for sitt kosmiske navn, men også for sin minimalisme og enkelhet. De er enkle å installere og demontere. Ofte har slike buer treinnsatser. Formen er ofte rektangulær..

Buene i gotisk stil har en uvanlig lansettform, så du vil ikke se glatte grasiøse linjer i dem. Disse åpningene ser ganske autentiske ut, spesielt hvis det brukes mosaikk- eller glassmalerier i buenheten.

De orientalske buene, hvis form etterligner den spisse kuppelen som er karakteristisk for orientalske bygninger, kan gi rommet mysteriet med arabiske netter..

På grunn av sin spesifikke form, er denne typen bue bare egnet for en smal sirkel av eksotiske orientalske stiler som arabisk eller marokkansk stil som nylig har blitt elsket..

Designere ignorerer heller ikke slaviske motiver. Buer i slavisk stil har vanligvis en glatt rektangulær form, så dette alternativet kan kalles en av de mest allsidige. Det samme kan ikke sies om de thailandske buene, hvis form er preget av overdreven asymmetri. Denne typen buet passasje er utformet på en slik måte at den ene siden har en avrundet elliptisk form, og den andre en kantet firkantet. Dette alternativet ser ekstraordinært ut. Vanligvis er slike strukturer ganske brede, så de brukes oftere i studioleiligheter..

Det bør bemerkes, uansett hvilken type bue, den bør alltid passe til stilen i hele rommet, ellers blir det ikke et ekstra dekorasjonselement og ødelegger utseendet på rommet..

Skjemaalternativer

Til tross for de eksisterende buetypene, kan de ha et stort antall variasjoner i forhold til formen. Og i dette tilfellet kan enhver eier gi fantasien frie tøyler og komme med sin egen unike design av den buede gangen, som vil være enestående.

Imidlertid er det verdt å nevne de klassiske formene, fordi de er grunnlaget for enhver krøllete bue. For eksempel kan buer være rektangulære, firkantede, elliptiske, halvcirkelformede og trapesformede. I dag er dette de vanligste bueformene, og størrelsen kan være absolutt hvilken som helst. Slike buer er egnet for leiligheter i moderne stil og med lav takhøyde..

Buer av uvanlig form kan i økende grad bli funnet i romslige leiligheter. Selvfølgelig, når du installerer og demonterer dem, må du svette, og enda bedre, finne en profesjonell som vil installere strukturen riktig. Det kan være dyrt, men resultatet er definitivt verdt det..

Noen bueformer kan ha et stort antall vinkler., danner volumetriske polyhedrale passasjer. Dessuten, jo flere hjørner, jo mer vil en slik buet åpning ligne en rundbue..

Noen rektangulære buer har på toppen et spesielt avrundingselement i form av en halvsirkel, som ofte er laget av glass og fremstår som et ekstra innvendig vindu. Slike alternativer kan være nyttige hvis det er nødvendig å passere dagslys fra et opplyst rom til et annet opplyst rom. For eksempel kan noe av dagslyset fra stua flyte gjennom en slik bue inn i en mørk gang..

Du kan ofte finne alternativer for buer som har flere buer samtidig. En slik dekorativ form er i større grad karakteristisk for de orientalske og gotiske buene, som har et ganske uvanlig skarpt hvelv. En interessant designløsning vil være buede gangveier med flere lag med detaljer i flere lag og konvekse syltetøy.

Et godt funksjonelt alternativ er rektangulære og avrundede buer med gjennomgående nisjer. Vi har allerede nevnt at slike utsparinger kan brukes som ekstra hyller. Imidlertid kan alternativene deres lukkes med gjennomsiktig eller farget glass, og deretter vil døråpningen, med riktig lysbrytning, bokstavelig talt glitre med nye farger. En slik bue vil definitivt legge luftighet til rommet..

Dekorative buer med nisjer kan også brukes som en hylle for omfangsrik utstyr som TV, DVD -spiller, båndopptaker eller lydsystem. Eventuelle varianter av denne bruken av flere hyller vil være både dristige og praktiske på samme tid, og for mange boliger er en kombinasjon av skjønnhet og funksjonalitet ganske enkelt nødvendig..

Gipsbuer kan være symmetriske og asymmetriske. Dessuten er asymmetrien i buet kunst ikke begrenset til noen spesifikke sett med former. Med andre ord, hvis ønskelig, kan designeren ta hensyn til klientens mest vågale beslutninger og skildre hva hjertet hans ønsker..

Så, for eksempel, for et interiør med marine motiver, kan du lage en bue, hvis form etterligner toppen av en bølge eller et skjell med en bestemt form. Og selvfølgelig må slike løsninger suppleres med en tegning laget av en god interiørartist. Ellers kan det hende at ideen ikke kommer til uttrykk tydelig nok..

Asymmetriske buer er egnet for lave tak, legge til den nødvendige glansen i hjemmet. Slike hvelv er ofte ledsaget av forskjellige dekorative elementer som stukkstøping eller gipsrosetter, som vil se spesielt organiske ut i et klassisk interiør..

Med den rette kombinasjonen kan enhver form på buen uttrykke smakspreferansene til eieren av leiligheten og dekorere interiøret. Det viktigste er å tenke over strukturen til den minste detalj, og da vil det glede deg over utseendet i mange år.

Hvordan fullføre?

Formen på buen er selvfølgelig ikke alt! Tross alt er dekorasjonen, som om nødvendig kan endre utseendet på den buede åpningen, av stor betydning for stilen til dette gipsobjektobjektet..

Mange tror feilaktig at etterbehandling av buede gipsplater er begrenset til vanlig kjedelig maleri for å matche fargen på veggene. Men dette er langt fra tilfelle! Den buede åpningen trenger ikke å smelte sammen med veggene. Selv om dette alternativet kan presenteres veldig kompetent. Selvfølgelig er en så enkel tilnærming til design av buer egnet for elskere av minimalistisk design, noe som absolutt må gjøres uten prangende og små detaljer..

Ja, en buet gang, forkledd som fargen på veggene med maling eller tapet, er allsidig og praktisk. Han vil absolutt ikke overbelaste interiøret. Men likevel er dette alternativet for enkelt, det vil ikke tillate å eksperimentere med en døråpning og foredle rommet. Det vil bli en nøytral del av interiøret. Buer med enkle former og linjer er mer egnet for en lakonisk høyteknologisk stil som elsker alt kantet og rett.

For å skape en perfekt flat pusset overflate av buen, som jevnt og umerkelig svinger inn i veggen, bruker de et miljøvennlig og praktisk materiale som kalles glassfiber. Den er enkel å bruke og kan skryte av holdbarheten, men malingen legger den perfekt. Fra et teknologisk synspunkt er dette en gave for å lage buer uten utstående elementer..

Men buen kan også brukes som et godt dekorativt element. På sidene kan den dekoreres med forskjellige typer gipselementer i forskjellige former. For eksempel i form av sommerfugler, blomster, fugler, dyr og det du tenker på. Gipslister kan inspireres av motivene fra den antikke verden eller vanlige geometriske kropper. Det er mange alternativer. I tillegg er produksjonen av slike gipsobjekter i vår tid ikke vanskelig, siden de er veldig rimelige til sin pris..

En buet passasje kan inneholde et valgfritt, men interessant element, for eksempel innebygd belysning. Spotlights langs omkretsen av buen kan slås på separat fra det generelle lyset, og forblir den eneste opplyste lampen i rommet, og skaper en hyggelig intim atmosfære om kveldene. På kvelden blir øynene lei av det sterke lyset, og slik belysning vil være helt riktig.

Hvis den buede åpningen er installert på kjøkkenet, kan en del av den, i tillegg til innebygde hyller, inneholde spesielle metallmekanismer for å holde små ting som glass, krus, kjøkkenhåndklær, servietter eller for eksempel små gryter med blomstrende fioler. Denne enheten ser veldig hjemmelignende ut. Spesielt for rustikke kjøkken eller i den nå populære Provence -stilen.

For leiligheter i slike moderne stiler som Art Nouveau og Loft, kan du dekorere buen med naturlig eller kunstig stein. En etterligning av murstein eller flislagt mur som etterligner T-banen, vil også se veldig trendy og street-stil ut. Slurvete og overdreven grovhet av former og teksturer her vil bare utdype gatestilen..

I tillegg til naturstein kan du trimme den buede gangen med naturstein eller kunststein. Dette alternativet vil virkelig appellere til elskere av klassikerne..

Buer med et snev av tre ser alltid dyre og presentable ut, og på grunn av deres diskretitet vil de ikke trekke unødig oppmerksomhet til seg selv.

Tre, stein, en bøtte med maling og gips – Dette er ikke alt den moderne utformingen av buede strukturer kan skryte av. Men dette er ikke tilfelle. Du må finne elementet du liker og feste det til buen.

I det siste har mange designere gitt oss frihet i valg av dekorative materialer og metoder for arrangementet. Så for eksempel bambuspinner, forskjellige typer stoffer, noen små kvister, blader, vanlige bugles, skjell, naturstein som rav, lisensplater fra forskjellige land i verden, småstein eller spesielle steiner til akvarier …

Alt kan brukes som dekorasjonsmateriale. Til og med tomme bokser eller brus eller noen sjeldne ølflaskehett. Ethvert uvanlig element i de riktige hendene kan bli en ganske original dekorasjon for interiøret ditt, noe som er flott.

Vakre eksempler i interiøret

Alle har råd til å plassere en vakker moderne bue i hjemmet sitt, for nå er det mange interessante eksempler på bruk av en fasjonabel eller uvanlig buet struktur. Men oftest ligger buen i stua..

Designere forbyr ikke å kombinere to buer i ett rom samtidig. Videre kan de ha helt forskjellige former, størrelser og teksturer. La den ene buen være høyere og den andre lavere, ikke så farlig. Det er nok å holde dem i en enkelt stil og fargeskjema, og så vil de utfylle hverandre perfekt..

Utfyll buegangen med en full eller forkortet kolonne som ender på en liten rombrystning, og du vil se magien i romzonearbeid i aksjon. Ved hjelp av buen og dens detaljer klarte designeren enkelt og enkelt å skille kjøkkenområdet fra gjesteområdet..

I enhver leilighet gir strukturer med innebygd glass, kombinert med hvite og tynne skillevegger, rommet lyshet og luftighet. I et slikt rom føler man seg alltid litt friere. Og dette er ikke overraskende, fordi glassinnsatser av gjennomsiktig glass overfører lys godt.

Ikke anta at buer bare kan plasseres i en døråpning. Dette er slett ikke tilfelle. De kan installeres over trapper eller over vinduer. Du kan også etterligne en bue i ethvert rom over peishyllen eller for eksempel over TV -en. Buede motiver vil se bra ut på sengen på soverommet..

I denne videoen finner du et fotoutvalg av gipsbuer.