Sconce i stil med “provence”

Alle retninger i landlig stil puster frihet og avslapning. En av de mest populære er Provence. For å gjenskape stilen helt, må du velge de riktige lysarmaturene, spesielt vegglamper.

Særegenheter

Fødestedet til Provence er et pittoresk område i Sør -Frankrike. Dette området er kjent for sin arkitektur, samt praktfull utsikt over Cote d’Azur, lavendelfelt, sol hele året. Det var i en så avslappet atmosfære at den nå populære stilen ble født, gjenkjennelig for sine blomstermotiver, lyse farger på møbler og tekstilelementer og koselige detaljer. I den provençalske stilen spiller faktisk detaljene en avgjørende rolle, og derfor er det slik Det er viktig å ta utvalget av nødvendige komponenter på alvor nok.

Vegglamper er et av de viktigste elementene i innredningen. I tillegg til et riktig valgt utseende, bør de også gi belysning av nødvendig farge og intensitet..

Å finne en sconce i Provence -stilen er ofte ikke så lett som det kan virke først. Designer -modeller mer enn å løse dette problemet, men de er dyre og ikke alle har råd. Når du kjenner de karakteristiske egenskapene til stilen, kan du imidlertid enkelt velge den nødvendige lampen fra det demokratiske segmentet eller til og med dekorere et eksisterende alternativ.. Å forstå detaljene i stilen er nøkkelen til å velge riktig modell for veggen.

Visninger

Oftest er modeller montert på en spesiell brakett – en stang valgt som vegglamper for provençalsk interiør. Hun må absolutt være krøllete, med interessante detaljer..

Et annet vanlig tilfelle er valget til fordel for modeller med lukket halvkule. Det er typisk å bruke glassmalerier.

Overhead -modeller kan også være uvanlige alternativer, for eksempel laget i form av fugler eller dyr..

Blomstertemaet er grunnleggende i hele Provence -stilen.. En favorittløsning for designere var bruk av vridde sconces, hvis smiing etterligner et blomstermønster..

Basert på antall nyanser, brukes modeller med en eller to nyanser oftest i interiører av denne stilen. Et lignende antall er nok til å belyse allerede lyse rom. Et par plafond ser litt gammeldags og hjemmelignende ut, og dette er bare de spesifikke egenskapene til “Provence”.

Lampetyper

Provence er preget av bruk av lysarmaturer som gir et mykt gulaktig lys. Bruk av sterke lyskilder frarådes.. Oftest brukes følgende typer poter i sconces:

 • Glødelamper. Dekorative lamper av denne typen er laget ganske små. De gir ønsket gulaktig oransje mykt lys. Prisen på slike modeller er fortsatt en av de laveste, men ulempen er at de raskt svikter dem..
 • Lysrør med lav temperatur. Disse enhetene produserer varmt hvitt lys, litt annerledes enn det som produseres av glødelamper. Hvis du velger modeller hvis fargetemperatur holdes på 2700 K, vil du kunne velge den nødvendige interiørdetaljen.

 • Energisparende lamper i gult glass. Denne typen vil appellere til miljøvernere, så vel som alle som ønsker å spare penger. Sparepærer bruker betydelig mindre strøm enn andre typer, men de kan ikke brukes i åpent Provence-interiør. Denne typen er bare egnet for lukkede eller halvkuleformede nyanser..

For å gjøre det riktige valget til fordel for et bestemt alternativ, la deg styre av modellen til skansen din, dens funksjoner. Glødelamper kan ikke brukes for noen alternativer.

Materialer

Ved produksjon av vegglamper i provençalsk stil brukes forskjellige typer naturlige materialer.. Dette gjelder både plafonds og baser:

 • Basene er laget av keramikk, tre eller metall. Valget av dette eller det alternativet avhenger i stor grad av rommets generelle utseende. Selv om detaljene ofte fungerer som en siste akkord som danner det generelle utseendet, er det viktig at de gir gjenklang med resten av designet. Så, for en kul Provence i lavendel, blå, gråtoner, bør du gjøre et valg til fordel for et tre.

Blekket tre vil passe perfekt inn i interiøret, fortynne det og legge til notater av livlighet.

 • Keramiske modeller ganske sjelden på grunn av materialets skjørhet. De er installert på kjøkken eller utenfor huset, for eksempel på en terrasse. Dekorert med stukkaturer vil dekorere rommet tilstrekkelig, og legge til litt aristokrati og litt høytidelighet.
 • Metall modeller den mest populære og brukes i de fleste tilfeller. Uvanlig smiing, bevisst lagrede materialer, plantemotiver er de opprinnelige provençalske egenskapene. Når du velger riktig modell, må du være oppmerksom på tilstedeværelsen av slike deler.
 • Skygger er hovedsakelig laget av stoff. Glansede eller skinnende materialer brukes ikke, preferanse bør gis til matte myke lerret som har et litt provinsielt utseende. Ikke vær redd for at stoffet kan blusse opp, fordi det som regel er impregnert med en spesiell forbindelse. Det avviser støv, forhindrer at det spiser inn i materialet, beskytter lampen mot å brenne ut, og forhindrer også at den overopphetes.

Fargeløsninger

I motsetning til hva mange tror, ​​er Provence ikke bare grå og melkefarger. Sitrongult, kjølig blått og varmt rosa brukes like ofte. Ikke glem at selv lyse farger bør forbli naturlige, naturlige, naturlige.

I tillegg til de som er oppført, er følgende nyanser populære:

 • Hvit;
 • Lett krem;
 • Sand;
 • Lavendel;
 • Dempet indigo;
 • Terrakotta.

9 bilder

Oftest brukes ikke farger i sin rene form, men blandes med hverandre. Som regel er bakgrunnen hvit, melkeaktig eller grå, og de kompletteres med et mønster av en annen karakteristisk nyanse.. Hvis du ikke kan bestemme fargen på plafondet på noen måte, vil følgende kombinasjoner være vinn-vinn:

 • På en hvit bakgrunn – sand, indigo og flerfargede blomsteroppsatser.
 • På en melkeaktig bakgrunn – rosa og grønt.
 • På en grå bakgrunn – lavendel og sitron.

Når det gjelder de forskjellige mønstrene, kan du ikke begrense deg selv i valget av blomsterutskrifter. De skal ikke være store, enten et lite trykt mønster eller et enkelt blomsteroppsett i midten ser mer passende ut på plafondet.

Du kan bruke blondermotiver, et lite to-tonet “bur” vil også være passende.

Hvordan velge for forskjellige rom?

Avhengig av det funksjonelle formålet med rommet, er forskjellige typer Provence-stil sconces egnet for det. Det er verdt å merke seg at stilen kan brukes for enhver del av hjemmet, og dette åpner et bredt spekter i valg av en lampe:

 • For soverom det er verdt å velge en enfarget vegglampe med to nyanser. Basen kan enten være av tre eller metall; det er best å ta opp kontrollen på en ledning. En slik detalj vil legge til komfort og ikke distrahere oppmerksomheten. Det er best å henge provencalsk sconces på soverommet ved siden av sengen..
 • Henter lamper for hallen, designere rådes til å markere visse lyse elementer. Veggskjermer kan innrammes med et speil eller et vakkert maleri på begge sider.

Du bør velge modeller med en nyanse, der basen og selve skyggen har forskjellige farger. Denne teknikken vil gjøre det generelle utseendet på rommet mer høytidelig..

 • På badene du bør også plassere sconces på begge sider av speilet. I dette tilfellet er det grunnleggende viktig å velge en liten en-lampemodell på en stav, der gulvlampen og sokkelen er laget i samme skjerm. Slike minilamper vil tilføre rommet hygge uten å miste funksjonaliteten..

 • Fra installasjonen av lampen i barnehagen det er bedre å avstå av sikkerhetshensyn. Barnet kan nå stoffstrukturen og bli brent eller elektrisk støt. Hvis et rom blir innredet for en tenåring, vil det være passende å bruke tips til stuen eller soverommet..

Påføring av sconces i stil "provence" og andre interiørfunksjoner, se neste video.