Runde LED Downlights

Runde LED Downlights

Hvert år utvides anvendelsesområdet for LED -lamper. De kan finnes bokstavelig talt overalt: i boligbygninger, i offisielle institusjoner, når du skal dekorere utstillinger, butikkvinduer. I dag velger mange runde LED -lys.

Verdighet

Følgende hovedfordeler med slike modeller kan skilles:

 1. Betydelige besparelser strøm og kontanter.
 2. Lysintensitet. LED -armaturer er i stand til å belyse mer område, mens de bruker et minimum av energiressurser.
 3. Lengre levetid – sammenlignet med glødelamper.
 4. Enkel installasjon. For å installere en slik enhet trenger du ikke ha spesielle ferdigheter og kunnskaper..
 5. Fravær av fremmedlyder under drift.
 6. I prosessen med å studere lysdioder ble det ikke avslørt noen negative effekter på menneskekroppen..
 7. Sparer plass under installasjonen. Den runde formen er allsidig og kan passe inn i ethvert interiør, enten det er et barnerom, et verksted eller et kontorlokale.
 8. Disse lampene blir ikke varme under drift. De kan trygt monteres inne i strekklofter, som er et filmduk. Slike modeller kan brukes når du dekorerer tre og andre brannfarlige dekorelementer..
 9. Sterkt lys er ikke veldig bra for visuell oppfatning, og mange lamper i denne forbindelse er bare ikke veldig praktiske.. LED -armaturer har et mykere lys som ikke vil være irriterende.

Særegenheter:

 1. Makt. Den kan være minst 5 W, i noen tilfeller når den 80 W – avhengig av formål og type enhet. Samtidig deklareres strømforbruket, men faktisk viser det seg ofte at en liten enhet enkelt kan erstatte flere lamper som har samme effekt, men arbeider med forskjellige teknologier.
 2. For drift av slike modeller trenger du 220 V – dette er standarden. Samtidig bruker de 80% mindre energi enn konvensjonelle lamper. Dette gjør dem til en smart investering..
 3. Takket være den runde formen er lysutbyttet jevnt fordelt og dekker et stort belysningsområde.
 4. Lysstrømmen som produseres er veldig intens, mens den har en spesielt rettet belysningsvinkel.

Varianter

Moderne produsenter produserer mange LED -lamper. De kan betinget deles inn i grupper i henhold til flere faktorer:

Etter bruksområde

De kan brukes hvor som helst – både innendørs og utendørs belysning.

Runde LED utendørs armaturer brukes til hoved- og dekorativ belysning av bygninger og andre objekter innen arkitektur og landskapsdesign.. For fremstilling brukes fuktighet og frostbestandige materialer, preget av spesiell styrke og holdbarhet..

Kraftige enheter med stor diameter velges for industrielle anlegg.

De brukes til å belyse stadioner, lekeplasser og idrettsplasser, parkeringsplasser, så vel som for andre gjenstander med et stort territorium..

Innendørs lysdioder brukes i boliger og kontorer. Samtidig kan de utstyres med et kontrollpanel, som du ikke bare kan slå på og av lampen, men også kontrollere intensiteten til selve lyset, hvis du ønsker det, og endre det fra lys dagtid til myk natt. Slike lamper kalles dimbare..

Hver for seg er det verdt å merke seg bruken av avrundede LED -lamper i boligsektoren. Både interne og eksterne lyskilder brukes i dette området. For gater brukes alternativer med automatisk bestemmelse av mørkets grad. Slike enheter slås automatisk på i skumringen..

I innganger, heiser og andre offentlige områder installeres ofte enheter med bevegelsessensorer. De slår seg automatisk på når et objekt i bevegelse vises i handlingsområdet, og er også i stand til å reagere på høye lyder – de kan slås på på forhånd (når en person nærmer seg).

Dette lar deg redusere energiforbruket og kostnadene for offentlige steder betydelig, noe som kan utgjøre opptil 20% av den totale andelen av strømregninger..

LED -lamper for boliger og fellestjenester er utstyrt med spesielle beskyttende nyanser som beskytter enheten ikke bare mot naturlig nedbør i form av regn, snø eller hagl. De er motstandsdyktige mot mekanisk skade. På grunn av dette kalles de ofte anti-hærverk.

På installasjonsstedet

LED -armaturer kan installeres i vegger, tak, gulv, samt møbelpaneler.

Med deres hjelp kan du forvandle interiøret i ethvert rom uten anerkjennelse, dele det inn i soner. Et slående eksempel på bruk av runde modeller er kjøkkenpanelet som ligger over arbeidsområdet..

Etter type design kan slike enheter være med en ekstern eller intern strømkilde, innebygd, overflatemontert og suspendert.. Moderne designere kombinerer dyktig alle typer slike enheter i interiøret, og bruker dem til både hoved- og dekorativ belysning..

Innebygde LED-armaturer er flate sirkler. De brukes ofte i rom med lav takhøyde – for eksempel bad, boder og andre vaskerom. De kan brukes i gipsplater og på hvilken som helst annen overflate.

Innebygde lysdioder brukes oftest der det er nødvendig å spare plass, og tynne paneler brukes for å minimere avstanden mellom betongplaten og takkonstruksjonen..

Overhead -diodearmaturet er montert på en arm med en svingbar mekanisme, som gjør at armaturen kan rotere. Noen enheter har også en innebygd lysstyrkekontroll. Slike enheter produseres av mange produsenter.. Dimmbart lys i utmerket kvalitet trenger ikke å være dyrt. For eksempel er produktene til den russiske produsenten “Era” populære blant kjøpere, ettersom de tiltrekkes av det optimale forholdet mellom rimelig pris og god kvalitet..

ulemper

Det er også visse ulemper med slike enheter:

 1. Høy pris (sammenlignet med andre lyskilder).
 2. For normal drift av LED -lamper kreves en konstant spenning i nettverket, og fallene påvirker driften av enhetene negativt.. For en stabil drift av slike enheter kreves en omformer eller transistor..
 3. Hvis det brukes et stort antall dioder i en armatur, krever en slik enhet ekstra kjøling..
 4. Relativt lite utvalg av farger. Vanligvis har LED -pærer bare en farge – hvit. Det kan være kaldt, varmt og nøytralt. Bruk fargede sirkelfiltre for å endre fargen..
 5. LED -pærer krever et spesielt lys. Vanlige passer ikke her.
 6. Det særegne ved en slik lampe er at den retningsbestemte belysningen, mens en konvensjonell lampe gir en mer diffust glød. For mange forbrukere er dette en betydelig ulempe..

Hvordan installere og koble LED -lamper i et strekkloft, se følgende video