Loft lysekroner

Den industrielle urbane stilen på et loft krever en gjennomtenkt holdning til valg av lysekroner og lysarmaturer generelt. Oversatt fra engelsk betyr “loft” “loft”, som faktisk kjennetegner denne stilen ganske godt.

Særegenheter

“Lys, mer lys! “- dette er mottoet for rommene i loftstil. Faktisk krever de store åpne plassene under de høye buene i takbjelker dyktig belysning, som ofte bare kan skapes av en erfaren designer..

Selve stilen til “Loft” oppsto på 20 -tallet i forrige århundre.. Krisen rammet amerikanske virksomheter og tvang dem til raskt å begrense produksjonen og flytte den til forstedene, og selge tomme industribygninger for en liten sum. Böhmen begynte umiddelbart å flytte inn i ikke-boligbygg på Manhattan, og så skjønnheten i slike lokaler. De knuste ikke hodet over arrangementet: de tok inn gamle møbler og forlot delvis belysningsarmaturene som allerede var der.

Den avslappede frie ånden var til smak for mange, og stilens særpreg begynte å bli kopiert. Alt dette resulterte i en egen stil, oppkalt etter lokalene den stammer fra..

Tiden gikk, og konseptet forble det samme, men nå er loftlysekroner ikke laget av skrapmaterialer, men av eksklusive designer, og de er noen ganger usømmelig dyre. Et stort utvalg av forskjellige alternativer presentert av stil som en typisk design lar deg imidlertid velge modeller for nesten hvilken som helst lommebok..

Loftet pålegger ganske strenge begrensninger for valg av materiale som lysekronene er laget av, på fargene og til og med intensiteten til lyspærene. I tillegg er det visse regler som indikerer plasseringen av forskjellige typer lysekroner i forskjellige høyder. Alt dette ble gjort med et enkelt formål – å dele rommet så rasjonelt som mulig, og markere hver av sonene på en spesiell måte. “Funksjonalitet er fremfor alt,” sier en av stilreglene.

En bestemt type lysekrone er valgt for hvert av rommene. I utgangspunktet hadde loftsrom ikke skillevegger og vegger, hele rommet var en leilighet, så hvert av de funksjonelle områdene ble fremhevet på sin egen måte og med en slags enhet. Dette punktet bør også vurderes når du velger en lysekrone..

Visninger

For loftrom velges forskjellige lysekroner, vanlige og lite. En av de mest kjente er den såkalte edderkoppen – en tung rund struktur med pærer i en sirkel plassert på en ramme som ligner edderkoppben. For øyeblikket er det varianter, for eksempel en edderkopp på fleksible ben-snorer, plukket opp med en spesiell enhetsholder, festet til taket. Hvis du henger pærene på ledninger uten en holder-enhet, får du en annen typisk alternativ for et loft.

Slike “buketter” av lampene deres kan bare kalles en lysekrone med en strekk, men de utfører den samme funksjonelle rollen og takler det perfekt.

Runde gotiske lysekroner med lysestaker er populære designløsninger. Stearinlys har lenge blitt erstattet av elektriske motstykker som etterligner deres form og struktur, men slike majestetiske modeller festes ved hjelp av grove kjeder, som i gamle dager.

Edisonpærer, som skiller seg fra Ilyichs modeller i strukturen til glødelementer, brukes i loftstil, sammen med andre. De trenger ikke en gulvlampe, siden et svakt, jevnt brennende lys er mykt i seg selv og ikke trenger ytterligere diffusjon. Hvis du henger en enkel stikkontakt på en ledning og skrur på Edisons lyspære, får du enda en “lysekrone” på loftet. Det er verdt å huske at denne typen belysning “spiser” mye elektrisk energi, vær forberedt på å bruke mye.

Sporoppheng er en aluminiumsskinne som det er plassert flere lamper på.. Bussen er det mest mobile og allsidige alternativet fra alle de ovennevnte, den kan henges opp i alle høyder og suppleres med forskjellige typer pærer som passer godt til hverandre. Vanlige sovjetiske plafonds, som i filmer om krigen, passer godt inn på loftet, spesielt hvis de har rester av sin “opprinnelige” maling.

Rustne modeller kan males om, spesielt hvis du ikke vil fortynne smuss, men det er bedre å prøve å finne et alternativ i anstendig stand og behandle det med moderne midler som forhindrer metallkorrosjon.

Materialer

Det vanligste å se er lysekroner i metall. De er forskjellige i utformingen: fra rør, fra fleksible deler, i form av spotlights, som ligner alle elementer i rørleggerarbeid, dekk, enkel gotisk, i form av et hjul, med en oval skygge – listen er nesten uendelig. Et virkelig funn er kombinasjonen av forskjellige former av metallnyanser plassert i samme høyde..

Utvalgte metallprodukter av høy kvalitet fra støpejern, rustfritt stål, aluminium. Bronsemodeller passer vanligvis ikke til stilen, så vel som den vanlige messingen eller forgylte.

Glass i alle former er en annen ekstrem stil.

Rike krystalllysekroner eller geometriske ødelagte design finnes overalt, avhengig av takhøyden brukes en eller annen variant.

I tillegg til standard lysekroner i glass brukes krystallfigurer til konjakk eller tomme whiskyflasker med bevarte etiketter som nyanser. Slike lysekroner ser ut til å erklære en ettertrykkelig enkel holdning til livet, fraværet av vedlegg, og viser også at alt, som de sier, vil passe inn i husholdningen.

Lysekroner i plast er et budsjettalternativ, men det er noen nyanser her. Plast er stilisert som metall og maler det med forskjellige pulvermaling. Et av de vanligste alternativene er å male en plastskygge fra innsiden med en matt sølvmaling som etterligner aluminium, og en upretensiøs farge, for eksempel grå eller khaki, er valgt utvendig. For å inkludere et slikt design i interiøret, må du prøve, siden verken grå eller khaki er typisk for et loft..

Tremodeller blir ikke brukt eller funnet. Tømmerkonstruksjonene til loftet er ikke moderne nok og for sofistikerte. I denne stilen puster alt med enkelhet og funksjonalitet, mens tre allerede er et krav på en slags høyde og klassisk korrekthet..

Dimensjoner

Loft -stil elsker ekstremer. Lysekroner store eller små, det spiller ingen rolle, det viktigste er ikke middels.

I de fleste tilfeller er fremdeles ganske store enkeltalternativer eller en stor gruppe små valgt. Lysekronen skal se massiv ut, uavhengig av størrelsen på komponentene. Det må også tas i betraktning at jo mindre detaljene i lysekronen er, desto lysere lys sender den ut. For eksempel bør en enkelt lyspære i en plafond brenne varmt, til og med svakt, mens en “haug” pærer skal avgi så mye lys at det ville være umulig å se på dem.

Størrelsen på lysekronen avhenger også av rommet der den er installert. Et sted er det å foretrekke å installere en smal langbanestruktur, og et sted å henge en “edderkopp” med stor diameter.

Farger

Valg av fargevalg avhenger av typen lysekrone. I korte trekk har temaet fargelegging allerede blitt berørt i delen om materialer., nå er det på tide å dvele nærmere ved det:

 • I de aller fleste tilfeller er loftkroner laget hvite, svarte eller gjennomsiktige.. Det første paret med alternativer gjelder for metallkonstruksjoner, og det siste for glass. Moderne plastmodeller (spesielt “edderkopp” -modeller) kan være lyse: rød, neongul, akvamarin, surgrønn.
 • Hvit lysekronen velges i tilfeller der den ikke er planlagt å bli laget med en fengende aksent. Det hender også at de hvite trådene er designet for å “oppløses” i verdensrommet, slik at transparente nyanser med uvanlige pærer kan flyte i luften uten støtte..

 • Svarte alternativer mer begrunnet, siden det var de svarte modellene som var i stilen i utgangspunktet. Svarte metallkonstruksjoner er loftets uforanderlige klassiker. Den nøytrale fargen lar deg velge en uvanlig form på strukturen eller legge til interessante detaljer. For eksempel er et eksempel et lysekrone i buret, der det er en annen lysekrone, men denne gangen laget av glass, supplert med lysestaker med elektriske lyslamper..
 • Metalliske modeller skal ikke ligne lysekroner i ordets bokstavelige forstand. Det er best når rare detaljer er dekket med metallisk maling: inverterte vinglass som nyanser eller perforerte kuler.

 • Jo rikere jo bedre. Lyse modeller er egnet for å dekorere et lyst loft. Ved å bade i stor mengde lys, vil de skape den nødvendige kontrasten, og til og med slått av en slik lysekrone vil tjene sin hensikt, nøye justere og “markere” de omkringliggende elementene.

Når du velger en fargemodell, må du sørge for at nyansene er så lyse som mulig, så å si, er slående..

 • Gjennomsiktige lysekroner i glass – et eget tema for diskusjon. Oftest er det pompøse modeller med mange små detaljer, mer passende for et teater enn for en industriell setting. I kombinasjon med råvegger og fremhevede teknologiske detaljer ser klart glass luksuriøst ut.

Glassdeler er vanligvis ikke malt, men i noen tilfeller er lampene til lysekronen “edderkopp” dekket med lakk, som glitrer med alle regnbuens farger og forblir gjennomsiktige. Dette alternativet er mer passende for blandede stiler enn for et rent loft, men det har også en eksistensrett..

For forskjellige rom

Vurder de beste plasseringsalternativene:

 • På kjøkkenet bruk av aluminiumskjerm eller spordekk over bordet oppmuntres. Generelt er en lysekrone for et kjøkken på et loft det beste valget, siden det ikke tar opp gulvplass og etterlater mer handlingsrom. Glassmodeller vil ikke passe her, en understreket ignorering av pretensiøsitet for kjøkkenet er tabu.

 • For soverom velg en enkelt modell med en fleksibel, men sterk ledning. Det er mulig å henge den på en lignende lysekrone på hver side av sengen over nattbordene, og plassere suspensjonene nesten nær veggen. Det er også et godt valg å bruke noen små, lyse spotlights like over sengen. På soverommet skal lysekronen ikke være plassert i midten av rommet, som vanlig, men i soveområdet.

 • Til stua du kan velge mellom et ganske stort utvalg modeller. Små spotlights, edderkopplysekroner eller klassiske krystallbarokkalternativer vil passe her. Det er heller ikke forbudt å bruke en metallisert stor kule ned til midten av avstanden mellom gulv og tak. Valget av et enkelt alternativ utføres etter å ha analysert alle viktige faktorer, for eksempel naturlig belysning, generelt fargeinnhold, utbredelsen av et eller annet materiale, takhøyden og det totale arealet i rommet.

 • Hvis du tør å utstede barnehage i loftstil, for henne er det definitivt verdt å velge en fleksibel “edderkopp” -konstruksjon laget av lys plast. Lysekronen må monteres under selve taket, slik at barnet ikke kan nå den og motta elektrisk støt. Et interessant valg vil være installasjon av samleskinnestrukturer, supplert med spotlights, eller valget til fordel for en stor og lys plastkule. Å velge en perforert sfære som skaper illusjonen om en nattehimmel vil gjøre barnet ditt lykkelig og gjøre belysningen mer interessant..

Uavhengig av rommet er det verdt å huske at loftsstilen ikke godtar delikate romantiske vintage -alternativer for farger og design. Ikke eksperimentere, spesielt hvis lysekronen er dyr..

Ved å velge feil takarmatur, risikerer du å ødelegge hele utsikten over rommet..

10 bilder

Hvordan velge?

For å velge hengelamper korrekt, bør du fokusere på all informasjonen som ble angitt ovenfor, og også ta i bruk noen få ekstra regler:

 • Funksjonalitet for loftstilen er like viktig som den estetiske komponenten, og derfor må du først tenke på lampens kraft, dens nytte og først da om skjønnhet.
 • Takkonstruksjonen på flere nivåer ser mer interessant og dynamisk ut enn den statiske. Hvis du planlegger å kjøpe et dyrt system, må du rådføre deg med en spesialist om riktigheten i beslutningen din. Vanligvis gir profesjonelle råd gratis direkte i lysbutikken.
 • Moderne modeller er utstyrt med massive detaljer, ikke la deg skremme av dette. Store kraftige elementer er en del av loftsstilen. På bakgrunn av et stort rom med mange åpne områder, forsvinner omfanget, og de ser ut til å være av normal størrelse..

 • Jo mer industriell en hengende struktur er, desto bedre. Ideelt sett må du velge belysningsenheter slik at de ser ut som nye prøver fra gamle fabrikker og anlegg..
 • Lag gjerne dine egne lysarmaturer ved hjelp av skrapmaterialer som flasker eller konjakkglass. Hvis du gjør alt nøye, vil et slikt eksklusivt hjemmelaget design ikke se verre ut enn profesjonelt designarbeid..

Det viktigste: du bør ikke velge lysekroner i loftstil i rom med utilstrekkelig stor takhøyde, det ser latterlig og upassende ut. Selve konseptet med stilen forutsetter mye plass, så du kan ikke “kvele” stilen og prøve å passe den inn i et lite rom. De fleste lysekroner er laget med hengekabler, som ikke kan plasseres i et lavt rom..

Kast ideen ved å velge en annen stil som støtte, for eksempel minimalisme eller hi-tech som ligner et loft.

Mer om lysekroner i stil "loft" du vil lære av den neste videoen.

Interiør alternativer

Bruk av spotlights på dekket er et universelt lysalternativ for loftsstilen. Den er egnet for kjøkken, stuer og soverom, mens et slikt lysarmatur gir nok lys, ikke tar mye plass og fullt ut oppfyller kravene til stil.

Gulvlamper i svart plast i forskjellige former er laget av matt materiale, som fungerer som et skarpt kontrastpunkt mot bakgrunnen til en snøhvit vegg. Et lignende alternativ ble valgt for å markere stueområdet i fellesrommet.

Du vil ikke overraske noen med et fargerikt loft, det eneste kravet er at fargene skal “skrike” og frimodig erklære seg. En lys rød ledning for en myk “edderkopp” lysekrone passet perfekt til interiøret, og kompletterer den delikate aksenten delikat.

Uvanlige metallpendler ser ut som malt mot en grå vegg. Geometrisk konstruksjon og ren hvit blandes fantastisk for å danne en stilig, moderne duo. En gruppe lysekroner fanger øyet og fungerer som en grunnleggende nyanse i interiøret.

Å bruke gulvlamper med samme design og farge, men forskjellige former, er en vinn-vinn-kombinasjon. Valget av et slikt alternativ i utformingen av soverommet rettferdiggjorde seg fullt ut, og tillot samtidig å skape tilstrekkelig belysning og understreke triptyken på veggen.

Metalliske halvkuler passer perfekt inn i et ungdomsloft, noe som gir litt opprørskhet til en allerede fri stil. Den sterke tilknytningen til fabrikken gjør valget av slike lamper til et veldig smart trekk. Symmetri gjør designet enda mer interessant, med en dyp tanke om dualitet..