LED lysekroner med fjernkontroll

LED lysekroner med fjernkontroll

Moderne lysekroner ser mer ut som en kompleks elektronisk enhet enn en kjent lampe. Utseendet skiller seg kanskje ikke så mye fra de vanlige enhetene. Men de tradisjonelle glødelampene har lenge blitt erstattet av økonomisk LED.

Fjernkontroll LED lysekroner er veldig praktiske og vakre, og derfor blir de mer og mer populære. Ved hjelp av fjernkontrollen kan du justere belysningsgraden fra ethvert hjørne av rommet. Men ikke alle modeller vil passe din leilighet. I artikkelen vil vi finne ut hva du skal se etter når du velger en moderne lysekrone, hvilken funksjonalitet den bør ha og vurdere populære modeller.

Særegenheter

Lysekronen har en innebygd mottaker som mottar signaler sendt av en sender på fjernkontrollen. Det er gjennom disse kommandoene at lyset kontrolleres. Og du trenger ikke å rette fjernkontrollen direkte mot lysekronen for å gjøre dette. Du kan til og med kontrollere lyset fra neste rom..

I en moderne lysekrone med kontrollpanel er det også en transformator som er ansvarlig for driften av lysdiodene. Dens oppgave er å senke nettspenningen og forlenge levetiden til dioder. Basen på strukturen sitter tett mot taket og skjuler alle indre elementer og ledninger.

Den største fordelbare forskjellen mellom lysdioder og konvensjonelle pærer blir merkbar ved første lyset. Lysstyrken til dioder er mye høyere enn gløden til de vanlige lampene.

I tillegg lar en lysekrone med lysdioder deg spare energi og derfor betale mindre regninger. Og slike enheter kan brukes til hoved-, dekorasjons-, aksent- eller lokal belysning..

LED -lampen er trygg for mennesker, og i motsetning til selvlysende, inneholder den ikke skadelige kvikksølvdamp. I tillegg varmes ikke en lysekrone med dioder opp under drift og kan derfor brukes i rom der det er strekklofter og lignende belegg som er redde for høye temperaturer. Lysdioder kan til og med rettes mot overflaten av nettet.

Hver lysekrone for hjemmet er unik, har flere driftsmåter, bakgrunnsbelysning, muligheten til å justere lysstyrken, flere nyanser for å endre farge, lys og musikk, etc. Fjernkontrollen har flere knapper, som hver er ansvarlig for en bestemt drift modus.

Noen modeller av LED -taklysekroner har en timer som du kan angi parametere for å slå lyset på og av. En slik enhet er egnet for barnefamilier når barnet sover i et eget rom og er redd for å sovne uten lys..

Installasjonsprosessen til en LED -lysekrone med kontrollpanel er ikke mye forskjellig fra installasjonen av en konvensjonell lysekrone. Som regel er den sentrale delen av rommet valgt for å plassere takkronen. Alle lysekronemodellene er delt inn i to typer: innfelt og overhead. Armaturer monteres på en spesiell krok eller med plugger.

Innfelte modeller har en kant som må være innebygd i takflaten. For dette er det laget et spesielt hull. Dermed er overflaten på armaturen i flukt med taket. Men ofte er slike lysekroner festet på vanlig måte, fordi en ytterligere 2 centimeter høy kant ikke skiller seg ut fra helhetsbildet..

Til tross for de høye kostnadene sammenlignet med glødelamper, har en lysekrone av dioder et mer attraktivt utseende. Derfor, når du velger et belysningssystem for en leilighet, et hus eller et kontor, bestem hva som er viktigere for deg: design, pris eller økonomi..

Varianter

LED -lysekroner kan være forskjellige, men i utgangspunktet er alle modellene bare forskjellige i eksterne data og tilleggsfunksjoner..

Før du kjøper en lysekrone, må du ta hensyn til noen nyanser:

 • Størrelsen på takkronen din er veldig viktig. Før du kjøper, må du være sikker på at denne modellen passer i dette rommet. En stor lysekrone i en liten stue vil være helt malplassert.
 • En taklysekrone for undertak kan fungere som hovedlyskilde eller kan suppleres med spotlights. Denne kombinasjonen ser passende ut, men ikke for alle modeller. Hvis du planlegger å organisere belysning med flere typer lamper, velger du lette lysekroner uten lange elementer..

 • Formålet med rommet er også et viktig poeng, for eksempel vil en musikalsk lysekrone være malplassert i gangen.
 • Moderne bakgrunnsbelyste modeller kan fungere uten hovedlys. Bakgrunnsbelysningen kan slå på og av fargeeffekter av forskjellige nyanser: blå, gul, grønn, rød, lilla osv. Den lysskiftende lysekronen skaper en festlig stemning og kan fullføres med en kolonne og en flash-stasjon med favorittsangene dine for musikalsk akkompagnement. Avhengig av dine ønsker, kan du endre belysningen i rommet, jevnt vekslende farger eller oppnå en god kombinasjon av belysning og musikk. Med lys og musikk vil lysstyrken og intensiteten i rommet endres avhengig av melodien.

 • En dimmer er allerede innebygd i moderne lysarmaturer. Slik funksjonalitet lar deg justere lysstyrken til lyset – for å dempe eller maksimalt belyse rommet. Armaturer med innebygd dimmer er et utmerket valg for et soverom eller barnerom.
 • De vanligste LED -systemene har fra 2 til 4 driftsmoduser: lite belysning (halvparten av de forskjellige lampene i to versjoner fungerer), å slå på alle lampene og slå dem av.
 • Du kan også kontrollere hvilken som helst lysekrone ved hjelp av en konvensjonell bryter. Det er bedre å umiddelbart ta vare på å koble til et tonøkkelprodukt. Og det er viktig å huske at det er mulig å betjene med fjernkontrollen bare når bryteren er i på -modus..

Populære former

Moderne produsenter tilbyr et stort utvalg av LED-lysekroner for forskjellige interiørstiler: fra høyteknologisk til klassisk. Og hver av dem kan bli en dekorasjon av rommet..

Krystalllysekrone med vakre detaljer ser ut som et ekte kunstverk. Slike modeller kan ligne på en kake i form – en elegant design, fine detaljer, mange glasspendler og fantastiske fargevann. Noen modeller kan være som dekorert med brennende lys eller voluminøse marengs. Diameter kan være opptil 60 cm.

Lysekrone “Saturn” har en enkel og lakonisk design, en slik modell med frostet glass vil passe perfekt inn i interiøret i stil med minimalisme, hi-tech eller eco. En slik enhet har ikke mye funksjonalitet, men det er mulig å endre standardfarger som passer ditt humør. Det er ingen lys- og musikkfunksjon i designet, men en slik lysekrone kan kobles uavhengig, og viktigere er at den har en mer demokratisk pris..

Lysekronen “Starry Sky” utfører to funksjoner samtidig: hovedbelysning og dekorativ design. Dette er personifiseringen av uendelig plass i ett rom. De blinkende stjernene i taket er fascinerende og iøynefallende. Definitivt vil et rom med en del av universet bli det mest elskede stedet i hele huset. Produsenter tilbyr Starry Sky lysekroner i tre størrelser: 98 cm, 142 cm og 187 cm. Alle modellene har 2 års garanti..

Rektangulære lamper og lysekroner i form av en “nettbrett” brukes ofte i utformingen av jugendstil. Slike modeller tar ikke plass og er flotte for rom med liten tak..

Fargeløsninger

Hver lysekrone -modell kan lages i forskjellige farger. For en stue eller spisestue er diffust måneskinn perfekt. Og for soverommet – det beroligende lyset fra et varmt lys. I arbeidsrom og kjøkken er det best å bruke lysdioder med hvitt kaldt lys.

Fargen på lysekronekroppen er også viktig. Det kan være en matchende nyanse med takbelegg eller en kontrastfarge. Mørkt og brunt ser mystisk og sofistikert ut. Og lys og hvit – enkelt og konsist.

LED -pærer lar deg leke med farger og spekter. Videre har hver lysekrone sitt eget sett med moduser. Dette kan være en jevn fargeendring eller å angi en viss nyanse for å skape det nødvendige miljøet..

Velge en fargepalett:

 • Myke toner av gul eller gjennomsiktig er flotte for hjemmebelysning. Dette lyset hjelper til med å slappe av raskt og tretter ikke øynene..
 • Hvitt dagslys hjelper til med å stille inn på arbeidet og fungerer som en slags stimulans.
 • Rød farge øker hjerterytmen og øker blodtrykket.

 • Green hjelper med kreativt eller grundig arbeid.
 • Lyseblå hjelper deg med å slappe av raskt og fungerer godt for et soverom eller barnerom.
 • En solrik oransje farge er best for kjøkkenet, noe som øker appetitten og forbedrer humøret..

Flerfargede lysekroner gjorde det mulig å transformere interiøret i et kjent rom. Og de vil ikke forlate likegyldige kjennere av komfort og luksus. Selv om denne funksjonen ikke er nyttig som sådan, er det veldig interessant å bruke den. Når kvelden begynner, vil en farget lysekrone bidra til å endre stemningen og stemningen.

Produsentens vurdering

Når du velger en hvilken som helst enhet, må du først og fremst ta hensyn til merkevaren og landet til produsenten. De fleste LED -lys er laget i Kina og Tyskland.

Kinesiske lysekroner er ikke synonymt med billige lamper av lav kvalitet. Ofte produseres varer av europeiske og amerikanske merker i det celestiale riket. Slike enheter er av utmerket kvalitet og skiller seg ikke fra vestlige og japanske produsenter..

Hver modell må ha:

 • Kvalitetssertifikat – hvis selgeren ikke kan levere dette dokumentet, blir du mest sannsynlig tilbudt å kjøpe en falsk.
 • Garantiperiode – jo mer produsenten er trygg på kvaliteten på produktene, desto større garanti.
 • Sterk og intakt emballasje.
 • Navn på produsent og leverandør på emballasjen, samt kontaktinformasjon til servicesenteret.

Anmeldelser

Moderne lysekroner med kontrollpanel er ennå ikke i hver leilighet. Likevel har mange allerede satt pris på kunnskapen til belysningsindustrien. Mange kjøpere har satt pris på “Starry Sky” -belysningssystemet, som har et moderne og stilig utseende og etterlater bare positive kommentarer: pålitelighet av armaturdesign, enkel installasjon, lang levetid på dioder og den ubeskrivelige skjønnheten til blinkende stjerner. Belysningsnivået kan justeres og endres avhengig av stemningen. I dette tilfellet kan du slå av hovedbelysningen og beundre de flygende stjernene. Som kommentatorer bemerker, er det mye lettere å slappe av og slappe av i et slikt miljø..

Noen brukere legger igjen tvetydige kommentarer om kakeformede lysekroner. Fordelene inkluderer en vakker og uvanlig form, funksjonalitet og evnen til å bruke i et lite rom med lav takhøyde. Men ulempene inkluderer lys farge, som øynene blir slitne av, og et stort antall små dekorative elementer som krever spesiell omsorg..

Saturn og klassiske modeller i form av en plate er enkle å installere og tar ikke lang tid å installere.

Som du kan forstå fra anmeldelser, er det mulig at eieren av LED -lysekronen må håndtere reparasjonen av enheten. Og kjøpere klager over at flere lysdioder svikter fordi det kan være veldig dyrt å bytte ut flere pærer..

Negative anmeldelser refererer også til funksjonsfeilen til noen komponenter i lysekronens design. For eksempel trenger du oftest å bytte ut mottakeren eller selve fjernkontrollen..

Fordeler og ulemper

Fordeler med LED -lysekrone med fjernkontroll:

 • Hoved- og hovedfordelen med en lysekrone med fjernkontroll er bekvemmeligheten. Du trenger ikke gå ut av sofaen eller sengen for å slå av lysene eller justere lysstyrken. Du kan slå på alle lysene eller bare en del av det, uten å avbryte filmen. Du kan også gjøre belysningen mer dempet. Alt kan gjøres med en finger.
 • Lysekroner med dioder kjennetegnes også ved sin hastighet og lydløshet. Endringen i skyggen skjer like raskt som øyeblikket du slår på. Ingen pulsering hjelper til med å takle øyetretthet.

 • For kontinuerlig drift er det bare nødvendig å bytte batterier i fjernkontrollen med jevne mellomrom, som regel er dette to små fingerbatterier.
 • Besparelser – for det første gir muligheten til å kontrollere lysnivået at du kan bruke mindre strøm, og for det andre krever LED -lampene lite strømforbruk for å fungere.
 • Betydelig lengre levetid. Slike modeller vil vare i 50 tusen timer, som er omtrent 10 år. Og samtidig er spenningsfall ikke forferdelig for lysdioder..
 • Du kan kontrollere lysekronen ved hjelp av fjernkontrollen i en avstand på 30-100 meter, avhengig av modell. Samtidig er ikke veggen et hinder for signalpassasjen..

Ulemper:

 • Den største ulempen med moderne LED -lysekroner med fjernkontroll er prisen. Kostnaden for slike forbedrede modeller med stor funksjonalitet er mye høyere enn for konvensjonelle lysekroner. Men enhver modell vil lønne seg innen 4 år..
 • Prisen på lyspærer legges også til den totale kostnaden for enheten. Kjøp og bytte av dioder er en betydelig utgift.
 • LED -pærer er redde for fuktighet, derfor anbefales ikke lysekroner med dioder for bruk på badet.
 • En annen viktig ulempe er at det alltid er en sjanse for å miste eller ødelegge fjernkontrollen..

Slik slår du på?

Det viktigste å være oppmerksom på er typen ledninger. Moderne LED-lysekroner med fjernkontroll kobles best til en tre-kjerne ledning. Men hvis tokjernede ledninger brukes i leiligheten, er det også mulig å installere enheten..

Tilkoblingsdiagrammet er ganske enkelt og er angitt på kroppen til de indre elementene i lysekronen. Det vil ikke være vanskelig for en erfaren elektriker å installere lysekronen. Hele systemet er plassert ved foten av armaturet og trenger bare å kobles til en bryter. Strukturen er festet med fire braketter. Radiokontrollenheten eller kontrolleren og elektronisk transformator forblir i lysekronens indre og er nøye festet til hverandre.

Alle pærer er koblet til kontrolleren på forhånd. Alle ledninger må isoleres under kabling. Etter installasjon av armaturen kontrolleres riktig tilkobling av alle kontakter og spenningen slås på. Det viktigste er å huske at lysekronen ikke skal plasseres i krysset mellom takstrekningsdukene..

Kraften til armaturene bestemmes av formålet med rommet. For en stue, for eksempel, bør det nødvendige nivået være minst 200 L. For et kjøkken vil den samme kraften være nok, men det vil være nødvendig å organisere ekstra belysning av arbeidsområdene. 150 L belysning er tilstrekkelig for komfortabel belysning av et soverom eller barnehage.

Noen modeller har en innebygd Wi-Fi-enhet, som lar deg slå på lysekronen via telefonen eller en annen moderne gadget. For å kontrollere fra Android eller et annet system må du laste ned et spesialprogram.

Vakre eksempler i interiøret

Lysdioder begynte å bli brukt for takbelysning relativt nylig, så ikke alle har ennå hatt tid til å sette pris på disse enhetene. LED lysekroner er de mest økonomiske og moderne.

Den mest uvanlige lampen er selvfølgelig Stjernehimmelen. Den passer perfekt inn i ethvert rom: stue, soverom, barnehage, kontor eller til og med en gang. Denne lysekronen vil sikkert appellere til barn i alle aldre. I tillegg kan “Starry Sky” brukes i utformingen av kafeer, restauranter, spa og butikklokaler..

Lamper med frostet glass er egnet for stue, soverom eller barnerom. Ved å spre lys gjennom rommet skaper de et avslappende og innbydende miljø..

På et kontor, klasserom eller studio kan du bruke LED -lysekroner i enkle former. Hvitt lys vil hjelpe deg med raskt å stille inn på arbeidsstemningen, og muligheten til å justere lysstyrken til lyset lar deg justere belysningen og ikke belaste øynene.

Lysekronen, uvanlig i formen, vil passe perfekt inn i interiøret i jugendstil. Men når du kjøper en slik modell, er det viktig å huske at slike produkter krever grundig møysommelig rengjøring. Lysekrone med mange regnperler egnet for en parisisk stue.

En vakker lysekrone kan også tjene som en luksusartikkel.

I denne videoen finner du en oversikt over LED -lampen med Estares Saturn 60w fjernkontroll.