Hvordan lage en lampeskjerm med egne hender?

I dag prøver mange mennesker å sikre at en atmosfære av komfort og skjønnhet alltid er tilstede i hjemmet deres. Som regel gjør vi dette ved hjelp av forskjellige ideer som hjelper oss å dekorere huset i en bestemt stil. Vi prøver også å dekorere interiøret vårt med forskjellige dekorative elementer, og bringer litt mystikk og originalitet inn i det..

I denne artikkelen vil vi fokusere på en så viktig interiørdetalj som en DIY lampeskjerm. Hvis din favoritt lampeskjerm er helt utslitt, kan du alltid dekorere den og dermed puste nytt liv inn i den. Du kan også lage den selv for en gulvlampe, nattlampe, tak eller gulv lyskilde..

Fordeler

De første lampeskjermene ble opprettet for to hundre år siden. Et så interessant navn kom til oss fra det franske språket og i oversettelse “dempet lys”. Som regel var de laget av lær, tre eller stoff, men lampeskjermer av flerfarget glass og krystall var spesielt populære og fasjonable på den tiden..

Du kan også bruke alle materialer du liker for å lage dette vakre og sofistikerte dekorelementet til lampen din..

For å dekorere lampeskjermen til lampen selv, må du plukke den opp med en ikke for komplisert design, så for dette vil du gjøre de enkleste gulvlamper og nattlamper. De kan være både gulvstående og hengende. Tross alt vil forstyrrelse av deres enkle mekanisme fra en vertikal base og en rund ramme ikke være et stort problem for deg..

Vanligvis er det veldig enkelt å plukke opp deler til slike lamper eller erstatte dem med en ramme laget av wire, tre eller metall.. Det viktigste er at lampen med en lampeskjerm holdes veldig tett mot strukturen.. Samtidig vil en gulvlampe med en lampeskjerm aldri bli skadet eller falle, og du kan trygt overføre den til ethvert sted som er praktisk for deg..

Mesterklasser med beskrivelse

Å lage eller dekorere lamper med lampeskjermer er en kreativ og interessant aktivitet, og samtidig veldig fruktbart: det gir muligheten til ikke bare å lage et unikt dekorelement, og i full overensstemmelse med rommets stil, men bidrar også til å spare penger. Du trenger bare å kjøpe den mest ukompliserte gulvlampen eller nattlyset for lite penger og dekorere den for enhver smak. Ulike produksjonsteknikker og materialer vil hjelpe deg med dette..

Hjemme kan du lage lampeskjermer for enhver smak. For dette trenger du ethvert nattlys, lampe eller gulvlampe som kan brukes, samt rammen og sokkelen for dem. Lampen skal være LED eller energibesparende, slik at materialet som lampeskjermen din er laget av, ikke forringes. Når du lager en slik dekorartikkel, må du nøye overholde alle sikkerhetsstandarder, fordi arbeid med elektrisitet kan føre til en potensiell trussel om brann eller elektrisk støt.

Prøv å ikke bruke materialer som kan være brannfarlige og ha en giftig sammensetning under arbeidet, for ikke å skade deg selv og andre. En ramme av hvilken som helst form kan også lages uavhengig av wire eller kjøpes på forhånd ferdiglaget.

Som gjenstander for etterbehandling av lampen kan du bruke de mest uvanlige tingene, fra barneleker til bygningsmaterialer eller gjenstander laget av plast og papir..

Laget av tre

De mest holdbare og fuktresistente er lampeskjermer i tre som vil tjene deg lenge og samtidig vil passe inn i ethvert interiør i en klassisk eller moderne stil. Men vanligvis er de av stor relevans for et bad eller en badstue. For å lage en slik lampe av tre med egne hender trenger du en papirrull, en enkel blyant, tre og selvskærende skruer.

Ved å bruke disse materialene kan du lage et hjørnelampe:

  • For å gjøre dette, tegner du et layout av rammen i form av et trapez på papir. Vær oppmerksom på at sidestykkene må matche veggen som armaturen skal monteres på..
  • Deretter tar du tre og bruker en layouttegning på det og klipper det ut. Tre kan behandles med maling eller lakk. Lag en ramme av tre treplanker som er en centimeter brede og en halv centimeter tykke.
  • Kombiner toppen og bunnen av denne rammen på sidene og midten. Mål fra midten til kantene og skjær noen flere planker av samme størrelse. Strimlene må festes med selvskruende skruer fra innsiden..

  • Du kan også lage en lampe av vinstokker eller tørre grener. For å dekorere en lampe laget av tørre grener med egne hender, trenger du kvister i forskjellige størrelser, en lampe, en base for en lampeskjerm, lim, maling, pensler.
  • Slip grenene til basen før du limer den med sandpapir, og tørk den deretter med alkohol. Dette vil gjøre at grenene fester seg bedre. Ta deretter grenene og lim dem i en annen rekkefølge til basen i en sirkel.
  • Etter at lampeskjermen er helt tørr, fest den til lampen.
  • For å få lampen til å se lys og moderne ut, må du male kvistene med sølv- eller gullakrylmaling. Ved å kombinere disse nyansene, vil lampeskjermen din vise seg i nordisk stil og dekorere ethvert interiør..
  • Du kan også legge til en rekke dekorative gjenstander som kjegler, kastanjer, fjær, kunstige blader, perler eller paljetter..

Veving fra vinstokker og grener har aldri mistet sin relevans, og hvis det er et ønske om å glede deg selv, så vel som å lage interessante dekorartikler for hjemmet, kan du gjøre det selv, bare ved å studere sekvensen og reglene for å jobbe med slike materiale som et vintre.

For å veve en lampeskjerm eller forskjellige gjenstander, kan du bruke grener av alle varianter. og du. Dette bør gjøres om våren før de første skuddene vises på grenene, slik at produktet er av høy kvalitet og varer lenge. Et utmerket materiale vil være grener av selje, halm og siv, som også anskaffes på forhånd. Som regel skjer dette i høstsesongen. Og for en solid produktbase er kvister egnet valnøtt og selje.

Du kan velge stenger for produktet i forskjellige størrelser og lage bånd av dem til dekorasjon. Du kan også endre fargen på produktet ved å holde det i vann en stund. Dette vil gi det et mer sofistikert utseende..

Fra papir

Fordelen med et materiale som papir er dets tilgjengelighet og enkle å lage produkter av enhver form. En lampeskjerm laget av aviserør er en av de mest populære og kreative måtene. For å veve en slik lampeskjerm til en lampe trenger du aviser eller blader, en flaske, saks, lim, skive, maling eller lakk..

Operasjons prosedyre:

  • Rørene høstes på forhånd ved å brette og lime, de må også tørkes godt.
  • Deretter krysser vi tre rør, legger en flaske på dem og vever i en spiral. Dermed utvides lampeskjermen ved å legge rørene oppå hverandre. Dermed når vi en viss størrelse, limer og kutter unødvendige rør. Etter det må du male lampeskjermen og lakken..

Det blir veldig enkelt å lage et papir lampeskjerm med sommerfugler. Du kan også bruke forskjellige origami -forfalskninger..

Lampestativet er tatt som basen på lampeskjermen. Deretter kutter vi ut et stort antall sommerfugler i henhold til mønsteret og fester dem til rammen med en gjennomsiktig fiskelinje eller hvit tråd. Et slikt produkt vil se veldig originalt ut og passe godt inn i barnerommet..

Eventuelle dekorelementer vil passe til å dekorere en lampeskjerm av papir. La oss vurdere noen nyttige ideer for å dekorere slike lamper. For å legge til litt teft, få noen sommerfugler fra en papirbutikk, eller lag din egen. Fest den deretter til lampeskjermen. Denne ideen om å dekorere et lysarmatur vil appellere til ethvert barn eller tenåring..

En enda mer original idé er å dekorere lampen med spesielle aromatiske poser som inneholder tørkede urter og eteriske oljer. Dette vil skape en romantisk og koselig atmosfære på rommet eller soverommet..

Den behagelige duften av urter og blomster vil alltid være tilstede i nærheten av deg.

Hvis du er glad i å samle herbarium fra blomster og blader og bestemte deg for å bruke dem til å dekorere lampeskjermen, kan du definitivt ikke gå galt med å lage et så uvanlig dekorelement. Du trenger bare å lime dem på den ferdige lampen og la limet tørke. Så du kan gjøre det rustikk lampeskjerm, som vil dekorere ethvert interiør i landet eller i huset.

Bakgrunnsskjerm ville være en god idé. Opprettelsen krever ikke store utgifter og innsats. Vurder det mest interessante alternativet, laget i form av et trekkspill. Dette vil kreve en lampe og tapet. På den delen av tapet du trenger, tegne striper, avstanden mellom som vil være minst to centimeter. Brett deretter tapetet til trekkspillform og lag hull på toppen av kuttet. Deretter må du tre en blonder i dem for å fikse og lime strukturen..

En annen idé for å lage en lampeskjerm – fra serviett. For å gjøre dette må du ha lim, heklede servietter og en ballong. Deretter tar vi servietter og belegger med lim, legger dem på en ballong og venter på at de tørker helt. Ballen kan hulles eller senkes, og en lyspære kan festes til den resulterende lampeskjermen.

Servietter kan også være laget av papir. Skjær dem i like deler, lim lampen med lim og lim på overflaten. Et bånd eller en flette kan festes til bunnen eller toppen av armaturen for et mer vintage -utseende.

Av skrapmaterialer

For å lage en lampeskjerm av skrapmaterialer, er det i utgangspunktet verdt å bestemme seg for hva den betyr, og du må også ha en ramme for lampen. En ballong eller en ball kan tjene som et slikt grunnlag..

Et annet alternativ for materialet for å lage rammen på lampeskjermen er en vanlig fem-liters plastflaske. For å gjøre dette må du kutte toppen av flasken og male den fra innsiden med lett maling, og fra utsiden med blå eller grønn. For å få kantene på flasken til å se mer ryddig ut, legg på tape på dem for å passe til fargen på lampeskjermen..

Med egne hender kan du lage lampeskjerm laget av plastkopper. For å gjøre dette trenger du en stiftemaskin, ledning, en trebase og en lampeholder. Deretter festes glassene i en sirkel til hverandre, og en patron med en lampe og en struktur laget av kopper er festet til en trebase.

En slik original og praktisk lampeskjerm vil tjene som et verdig tillegg til interiøret ditt..

Alt materiale for hånden kan brukes når du skal dekorere en lampeskjerm. Cocktailrør er intet unntak. For å gjøre dette må du forberede omtrent to hundre sugerør som limes til lampens glassbase ved hjelp av konstruksjonslim. Og fra finhakkede flerfargede rør kan du lage et lite nattlys i form av en terning.

Den enkleste dekorasjonsløsningen er å lime cocktailrørene vertikalt for å gjøre den gamle lampen enda lysere og vakrere..

Det blir ikke vanskelig å lage lampeskjerm laget av vanlig galvanisert wire og perler. Dette vil kreve et par trådkuttere og tang for å forme ledningen til en rekke former. Disse kan være krøller, blader, hjerter, sirkler og mønstre. En så enkel design vil se veldig original ut. Du kan også lage en trådbase og strekke stoff eller skinn over den..

Lampeskjerm i papp gjør det selv er veldig enkelt å produsere og vil variere i sitt uvanlige utseende, mens det vil finne et sted i alle rom. For å gjøre dette må du kutte fire rammer ut av slitesterk papp og feste stoffet til dem bakfra med snøring. For dette kan ikke bare vanlige tråder brukes, men også forskjellige bånd eller flette..

Dermed får du en lommelykt, som i tillegg må limes med lim. Deretter kan du male denne uvanlige lampeskjermen i hvilken som helst farge og installere på lampen.

Kork eller selvklebende papir kan også være flott for å lage lampeskjermer. Påfør først sølvmaling på den gamle lampen, lim den deretter over med korkpapir. Lim kvister av forskjellige størrelser oppå dem. Og hvis du fortsatt har følt, kan du sy en ny lampeskjerm ut av den. Lag først et mønster for lampens sokkel, sy delene og trekk den over sokkelen. Dekorer med forskjellige applikasjoner.

Fra tråder

Det mest bærekraftige alternativet for hjemmet ditt ville være DIY lampeskjerm laget av hyssing eller hyssing. For å jobbe trenger du tråder i to forskjellige farger eller varianter, en nål, en ballong, lim og et glass. For at tråden skal impregneres med lim, må den føres gjennom et glass lim eller en krukke med lim skal stikkes gjennom. Dette kan gjøres med en nål..

Deretter tar vi ballen og tegner en sirkel på den for hullet til lyspæren, mens vi pakker ballen for ikke å berøre denne sirkelen. Etter det lar vi ballen stå en stund slik at limet tørker godt og strukturen ikke deformeres når luft slippes ut fra ballen. Sett deretter en kassett fra en gammel lampe inn i hullet og fest det resulterende produktet til taket.

En annen uvanlig måte å dekorere en lampeskjerm på er hekle den. For å gjøre dette trenger du en base for en lampeskjerm, garn, heklenål, lim. I henhold til strikkemønsteret strikkes to åpentprodukter av ønsket størrelse og sirkler lampeskjermens ramme helt. Mønstre kan varieres.

For et jevnt utseende, påfør en blanding av vann og lim, fortynnet i like store mengder. Mens du tørker, kan du forme lampeskjermen i hvilken som helst form. Deretter installerer du den på en gulvlampe eller lampe..

Og for å lage en kurvskjerm med egne hender, få en ramme fra en gammel lampe i retrostil. Dette elementet vil gjøre interiøret uvanlig og markere dets verdighet. For å lage trenger du tråder, lim og en sprayflaske. Pakk lampeskjermens bunn med frie og enkle bevegelser.

Sørg for at trådene er godt pakket inn. Fortynn deretter limet med vann og spray fra en sprøyte på trådene slik at de beholder en viss form etter tørking..

Produksjon jute lampeskjerm vil være en god idé for de som ønsker å dekorere hjemmet sitt. For å gjøre dette trenger du jutetråd, lim, wire, dekorative blader. Først må du lage en skjermmal som matcher lampens ramme. Vi fester skruer eller spiker til den ferdige malen. Deretter trekker vi tråden langs konturen til oppsettet og drar den vertikalt langs hele konturen. Deretter gjør vi vevingen horisontalt og behandler med lim.

Umiddelbart etter tørking fjerner du produktet fra modellen og limer sidedelene. For å dekorere lampeskjermen, ta dekorative eføyblader og fest dem med ledning til lampens bunn. En slik lampe vil skape en fantastisk atmosfære i hjemmet ditt..

Av stoff

Først må du velge stoffet til lampeskjermen. Det kan være stoff av hvilken som helst tetthet og stivhet. Valg av materiale vil avhenge av hva lampen er laget av, men mørke tekstiler bør foretrekkes i stedet for transparente, da dette vil være mer praktisk.

Bruk blå eller grønne stoffer for kaldt lys, og gul eller rød for kaldt lys..

Hvis basen til lampeskjermen er laget av wire, bør det påføres maling eller tape for at stoffet ikke skal forringes over tid. Du kan sy produktet for hånd eller på en symaskin. Du trenger også et strykejern, blyant, centimeter, tråd og lim..

Først må du ta målinger og kutte ut en mal som passer til lampeskjermens ramme. Klipp deretter ut et mønster i henhold til malen og velg trådene for stoffet. Vi syr detaljene på symaskinen og glatter dem deretter med et strykejern. Det neste trinnet er å lime produktet til lampens bunn. I dette tilfellet må du forsiktig skjule sømmene og passe tett til rammen. Det er nok å tørke den ferdige lampeskjermen og sette den på lampen.

Det kan passe veldig interessant inn i interiøret lampeskjerm laget av burlap. Slikt stoff overfører lys godt. Hovedtrekket er at den kan dekoreres med noen dekorative detaljer, knapper, perler, kunstige blomster eller åpent blonder. Burlap kan også merkes med spesiell maling.

En annen idé om å lage en lampeskjerm vil appellere til mange. Det vil bli utført i skjemaet blusset lampeskjerm i sylindrisk form. Du kan velge hvilken som helst tekstil som passer til fargen på møblene dine eller sofaer og lenestoler. Du trenger ikke å bekymre deg for stoffets tetthet, da det kan gjøres mer holdbart med lim eller stivelse..

Mål diameteren på bunnen av skyggerammen nederst og på toppen, samt høyden. Deretter lager du et mønster på stoffet med en margin på et par centimeter i henhold til målingene du tok fra lampen.

Ethvert dekorativt element kan dekorere en slik lampeskjerm, for eksempel vil enkle buer og bånd gjøre..

Du kan også strekke tynt stoff i mørke farger over armaturrammen. Men det særegne vil være at på innsiden vil det være papp der du kan kutte forskjellige former. Det kan være forskjellige sommerfugler, dyr, planter. Det viktigste er at de utskårne silhuettene lett kan skilles ut når lyset er på, som kommer fra lampen din. Dermed får vi en original lampe og et slags skygge..

Dekorer ideer

Hvis lampeskjermen ser veldig kjedelig og lite synlig ut, kan den dekoreres på en original måte. Deretter vil vi vurdere interessante løsninger som kan hjelpe til med å transformere lampen din. Dette vil kreve et tykt stoff eller fargede rester. For eksempel, hvis du bestemmer deg for å dekorere lampen din i Provence -stilen, trenger du et blått, lysegrønt, rosa stoff, siden denne stilen er preget av pastellfarger, et rutet eller blomstermønster..

For å begynne å lage en lampeskjerm, plukk opp et passende stoff for det og kutt ut to strimler. Lag en sløyfe for den øvre delen av lampefoten, og sy blonder eller flette til den andre stripen. Stoffet kan dekoreres med forskjellige perler, knapper eller trimmes med paljetter. Husk å trimme kantene på stoffet og feste eller sy en andre stripe rundt lysbunnen. Fest baugen på toppen av lampen på samme måte..

Du kan også bruke frynser eller strikkede servietter i dekorasjonen, da dette vil gi lampeskjermen mer raffinement og luksus..

En annen interessant idé er å dekorere lampen med blomster og blader laget av pastellfarger. Du kan lage roser av bånd eller vanlig chiffongstoff og dekorere hele lampeskjermen med dem. En slik lampe vil finne sin plass i alle rom, spesielt i et soverom eller barnehage..

En god idé for å dekorere en lampeskjerm i glass er et bilde eller et bilde limt på det, som vil lyse selv i et mørkt rom. Du kan også påføre glassmalerier på glasset eller male det. Og fra unødvendige rester av rester kan du lage en interessant applikasjon av blomstermotiver og sy den på lampeskjermen.

I butikkene kan du kjøpe en ferdig applikasjon eller klistremerker til en lampeskjerm laget av ethvert materiale.

For informasjon om hvordan du lager en lampeskjerm med egne hender, se neste video..