Gulvlamper på stativ

Belysning av et rom er en veldig viktig oppgave, som løses ved hjelp av flere typer lamper. Blant all denne variasjonen er et spesielt sted okkupert av gulvlamper på et stativ, som lar deg radikalt endre stilen på rommet og gjøre det koselig og varmt. Det moderne markedet tilbyr mange alternativer for disse egenskapene..

Enkle konsepter

En gulvlampe er et lysarmatur. Et spesielt trekk ved dette designet er tilstedeværelsen av et stativ (stativ) som støtter lampeskjermen. Høyden på “beinet” kan være hvilken som helst, som lar deg velge et produkt som oppfyller spesifikke behov.

Gulvlampen har flere hovedfunksjoner i dag:

 1. Dannelse av et rekreasjonsområde. Mange foretrekker å slappe av under det myke spredende lyset, lese en bok eller bare snakke med sine nærmeste..
 2. Romdekorasjon. Designegenskapene til trebeinte lamper er så mangfoldige at det gjør det mulig å radikalt endre stilen på rommet..

Visninger

En gulvlampe med ben brukes til å løse ulike problemer. Et av kriteriene som skiller slike produkter er typen lys. Avhengig av denne funksjonen kan flere typer stativer skille seg ut:

 1. Spredte lyssystemer. Gulvlamper av denne typen er utstyrt med lampeskjermer laget av gjennomsiktig stoff, som lar en lysstrøm passere (mens den spres til sidene). Denne typen armatur er klassisk, den er veldig utbredt i den moderne verden..

 • Gulvlamper med retningsbestemt lys. Et slikt produkt suppleres av en spesiell flomlys, som utfører den angitte funksjonen. Du kan justere lampeskjermens posisjon. Disse armaturene er flotte for lesing, ettersom de lar deg rette lysstrømmen til ønsket punkt..

 • I noen produkter er lampeskjermen helt ugjennomsiktig. Lys kommer bare ut gjennom toppåpningen og treffer taket. Etter det når strømmen brukeren, og gir en hyggelig atmosfære..

Modellfordeler

Trebenede gulvlamper har blitt spesielt populære i lang tid. Disse produktene er forskjellige i flere positive egenskaper:

 1. Installasjon av konstruksjonen er utelukket. Systemet er effektivt uten ytterligere inngrep.
 2. Mobilitet. Armaturen trenger ikke festes til gulvet. Dette lar deg installere det nesten hvor som helst i rommet, og om nødvendig kan du endre posisjonen. Det viktigste er å gi tilgang til strøm, noe som i dag ikke er vanskelig..
 3. Gulvlampen kan installeres direkte på gulvet. Dette utelukker bruk av hjelpeattributter – skjenker, tabeller.
 4. Armaturen kan visuelt endre høyden på rommet. Det viktigste er å velge riktig høyde på stativet for dette eller endre posisjonen til stativet..

Materialer

Gulvlamper med lampeskjermer er klassiske lamper som er forbundet med varme og komfort.. For å gi dem unike former, er de laget av forskjellige materialer:

 • bomull;
 • sengetøy;
 • glass;
 • metall;
 • ris papir;
 • akrylplast og mange andre.

Når det gjelder selve stativet, er det også laget i et unikt design.. Som hovedmaterialer foretrekker designere å bruke:

 • Tre. Materialet er enkelt å behandle, noe som gjør at du kan gi den trebeinte gulvlampen et unikt og vakkert design. Mange modeller kompletteres med utskjæringer som pryder stativet.

 • Metall. Det er også mange typer pivoter her. Metallstativ passer perfekt inn i moderne interiør og blir deres fantastiske dekorasjoner.

Overnatting

Armaturer med ben passer perfekt inn i et bredt utvalg av interiører. Du kan plassere dem flere steder:

 • Stue. Du kan installere trelamper i dette rommet nesten hvor som helst. Det viktigste er at gulvlampen matcher designstilen (retro, hi-tech eller annen). Mange designere anbefaler å plassere to identiske armaturer på hver side av peiser og sofaer. Dette skaper en slags harmoni, med vekt på avslapningsområdet..

 • Soverom. Her spiller produkter veldig ofte rollen som leselamper. Det beste stedet for dem vil være sengeplassen. Hvis du jobber med en bærbar datamaskin, kan du bruke gulvlamper, som suppleres med små bord. Dette vil spare litt plass, siden det vil utelukke bruk av et nattbord..

Vær oppmerksom på at for soverom er det lurt å kjøpe gulvlamper som har en dimmer.

 • Middagsone. Gulvlamper utfyller det perfekt, ettersom hyggelig belysning skaper godt humør og får appetitt. For installasjon på slike steder, anbefales det å velge lampeskjermer malt i varme fruktfarger (fersken, aprikos). Dette vil gjøre maten mer tiltalende..

Stativarmaturer kan brukes til å lage et originalt interiør. I dag produseres de i hele linjer. Ved å installere flere gulvlamper i rommet kan du ikke bare øke belysningsnivået, men også harmonisere forholdet mellom andre møbelelementer.

Gi preferanse til modeller av kjente og velprøvde produsenter, dette vil være en garanti for pålitelig og lang service..

Når du velger slike produkter, er det viktig å ikke bare ta hensyn til designstilen til armaturen, men også dens funksjoner. Modeller med justerbar dimmer er veldig interessante. Prinsippet for deres arbeid er vist i den følgende videoen..