Gulvlamper av tre

Gulvlamper av tre

Dekorelementer av tre har vært på topp i popularitet lenge. Lysekroner i tre og gulvlamper ser dyre og stilige ut. De finner sin anvendelse ikke bare i klassisk interiør, men også i moderne romdesign..

Hva du bør vurdere når du velger?

Gulvlamper av tre har en rekke fordeler. Før du tar et valg, bør du gjøre deg kjent med dem..

Fordeler:

 • Miljøvennlighet. Tre er et naturlig materiale. I motsetning til andre vil det ikke avgi skadelige stoffer fra oppvarming;
 • En gulvlampe av tre vil kunne tjene lenge på grunn av spesiell behandling og impregnering;
 • Modellenes originalitet. Oftest er gulvlamper av tre laget på bestilling. Dette er unike produkter;
 • Elite lyskilde. Gulvlamper av tre vil kunne understreke statusen til eieren av rommet og hans raffinerte smak.

Minuser:

 • Høy pris. Slike gulvlamper kan trygt kalles kunstverk, noe som forklarer deres betydelige pris;
 • Meget brannfarlig. Glødelamper bør ikke installeres i enheten, da dette kan føre til rask brann. Når du kjøper, bør du være oppmerksom på tilstedeværelsen av en spesiell beskyttende impregnering;
 • Det er mulig at insekter kan skade produktet. Igjen bør du være oppmerksom på tilstedeværelsen av impregnering fra små skadedyr;
 • Materialhygroskopisitet. Treet absorberer perfekt fuktighet og fuktighet. Unngå å plassere ting på badet eller kjøkkenet. Temperaturen i rommet skal ikke endre seg mye, ellers kan det føre til deformasjon..

Egnede stiler

En trearmatur kan lett passe inn i mange romdesign. De mest populære presenteres nedenfor.

  Land

  Gulvlamper av tre vil perfekt understreke den rustikke stilen. Materialet i armaturen kan overlappe med dekorasjon av vegger eller gulv..

  Myke brune toner utfyller et koselig og stilig rom.

  Provence

  Det beste alternativet ville være en hvit lampe med en lang stilk. Kanskje gulvlampen vil bli dekorert med liten dekor i form av volanger og buer. Bruken av hvitt tre skaper et veldig lyst rom.

  Rustikk

  En litt grov og rå gulvlampe er flott for rustikk stil. Den kan være strukturert og etterligne barken på et tre.

  Hytte

  Lysarmaturen i tre vil komplimentere interiøret perfekt i stil med et enkelt alpinhus. Friskheten i et slikt rom vil bli understreket av en gulvlampe med et kort ben i en klassisk form..

  Moderne

  En gulvlampe i tre vil også passe inn i et moderne interiør. Skinnsofaer, mørke farger, rette linjer og fullstendig mangel på fin innredning. En slik lampe vil tilføre rommet mykhet og varme farger. Her kan gulvlampen ha den mest bisarre formen. Belysning kan bli et ekte kunstobjekt.

  Østlig stil

  En rektangulær gulvlampe ville være passende. Alternativer med svarte eller mørke innlegg er tilgjengelige. Lamper med grove, grove ben ser interessante ut.

  Alle disse stilene forenes ved bruk av enkle former og naturlige materialer. Forresten, det er ikke nødvendig å støtte en slik lampe med lignende produkter. Belysningsarmatur i tre er selvforsynt.

  Når du velger klassiske modeller, kan du ikke være redd for at det vil “falle ut” fra det generelle interiøret. Det er fullt mulig at en slik lampe kan bli selve høydepunktet i rommet. For å gjøre dette trenger du bare å velge en uvanlig form på en gulvlampe..

  Populære modeller

  Det første stedet i popularitet er fortjent opptatt av en gulvlampe. “Garda Decor”. Stativ i lyst tre og hvit lampeskjerm gir produktet et originalt og stilig utseende. Produktet kan ofte finnes i moderne interiør. Modellen finnes i lyst og svart tre.

  Den italienske gulvlampen er også populær. “Arte Lamp Pinoccio”. En slik enhet er ideell for loftstil. Plafondet er laget av stoff, og det lange benet er laget av brunt tre.

  Art Nouveau -elskere foretrekker en gulvlampe Curf 03713/01/30. Armaturen er litt vippet til siden, noe som gjør den ideell for bruk over sofaen. Kombinasjonen av svart med lyst tre ser dyrt og stilig ut. Selve plafondet er laget av metall, men beinet er laget av naturlig tre.

  Gulv lampe Flashwood STL6 + 6 kan betraktes som et ekte kunstverk. Lampen er egnet for et romslig rom. Uvanlige kurver og åpne nyanser vil ikke gå ubemerket hen.

  Det ideelle alternativet for en orientalsk stil er en gulvlampe. Lgo LSP-0333. Den kombinerer en rektangulær form og dyp svart farge. Perfekt for studie, stue eller soverom. En utsøkt og elegant enhet vil vare lenge takket være kvalitetsmaterialene til merkevaren Lgo.

  Gulv lampe Bristol-11 18637 uunnværlig for å lage Provence -stil. En liten utkant rundt omkretsen og hvitt treverk er perfekt for stuen og soverommet. Arealet av det mulige belyste området med armaturen er 3 kvadratmeter. m. Den klassiske modellen ser pen og moderne ut.

  Et spesielt sted i tregulvslamper er opptatt av lamper av designeren Martinho Pita. Den portugisiske mesteren lager gulvlamper i form av knottete og tørkede grener. Samlingen hans heter “Bichos”. Martinho Pita brukte Holly eikegrener for å lage lampene. Et særtrekk ved slike enheter er bruken av en lys rød ledning. Den bare lampen understreker bare originaliteten til modellene.

  Designer Tord Buntje laget en serie “Lett”. I utformingen av gulvlamper er den japanske stilen umiddelbart synlig. Tord Buntje brukte tekstilkabel, messingfeste og bambus. Et særtrekk ved modellen er motvektskurven.

  Designeren brukte ideen om økologisk minimalisme. Takket være denne løsningen ser gulvlampen enkel, men stilig ut..

  Designere Harris Hine og Visclocky laget en samling gulvmaskiner fra tregrener. Den fargede kabelen er plassert rett over benet i form av en gren. Inspirasjonen for opprettelsen av slike lamper var orkanen. Faktisk kan en gulvlampe ligne vanlig rusk fra trær. En uregelmessig formet lampe vil umiddelbart trekke oppmerksomheten til seg selv.

  Hvordan lage en gulvlampe av tre med egne hender er vist i den følgende videoen.