Glans og eleganse av italienske lysekroner

Glans og eleganse av italienske lysekroner

Innendørsarmaturer gjør mer enn bare en utilitaristisk funksjon. Enhver lysekrone, selv om det er en industriell stempling, er i stand til å dekorere et rom og skape en koselig atmosfære. Dette er enda mer sant for italienske lysekroner laget av skinnende Murano -glass og krystall, som gir et element av raffinement og stil til enhver stue..

Funksjoner i produksjonen

Italienske lysarmaturer trenger vanligvis ikke reklame. Deres luksuriøse utseende, stilige design og uovertruffen lysytelse er resultatet av en harmonisk sammensmeltning av gamle tradisjoner og moderne trender innen kunst. Utførelseskvaliteten opprettholdes på grunn av det faktum at produktene oppfyller sertifiseringskravene som kreves for å få merket “Made in Italy”.

I følge et sertifikat utviklet etter ordre fra staten og som beskytter posisjonen til italienske produsenter, må belysningsprodukter være fullstendig laget i Italia av halvfabrikater som er bearbeidet i landet, av naturlige materialer av høy kvalitet og ved bruk av standard arbeidsmetoder. Dermed bevarer staten ikke bare de eldgamle tradisjonene for å lage elegante venetianske lysekroner, men opprettholder også deres upåklagelige kvalitet..

I Italia kan det være forskjellige produksjonsanlegg for belysningsarmaturer, inkludert de på premiumnivå, men ikke alle oppfyller kravene i dette sertifikatet. Følgelig kan de ikke betraktes som innfødte italienske og representerer den perfekte balansen mellom lys, glass og beslag..

De viktigste trendene i italiensk produksjon er:

 • Avvisning av metoder for masseindustriell produksjon;
 • Fusjon av forskjellige stiler i dekorasjon;
 • Overflatebehandling og produksjon av glassdeler med største omhu.

Det er veldig enkelt å skille en sertifisert italienskprodusert lysekrone fra en falsk, men dette blir bare mulig etter en stund: plafondet, anhengene, metallet eller belegget til en ekte italiensk lampe vil aldri falme eller miste sin attraktivitet. Det er av denne grunn at de er i toppkatalogene og dekorerer både franske butikker og hotellobbyer i De forente arabiske emirater..

Varianter

Til tross for at mange forbinder utseendet til en venetiansk lampe med en klassisk lysekrone i flere etasjer med dusinvis av horn, tilbyr italienske designere i dag alle moderne lamper:

 • For generell belysning det er lysekroner, suspensjoner og nyanser, som kan henges eller takes;
 • For lokal belysning vi tilbyr glass som er montert på braketter i forskjellige former eller lamper som er festet til veggen med bakveggen;

 • For kombinert belysning lage gulv- og bærbare lamper, samt innebygde strukturer;
 • Dekorative lamper, spesielt effektiv for å avsløre ånden til ekte Murano -glass.

Materialer

Det er vanskelig å forestille seg noe vakrere enn italienske Murano -lysekroner. I katalogene kan du se et stort antall forskjellige modeller for enhver smak og i en annen stilløsning – fra gammel til moderne.

Hver av dem er vakker, de forbløffer med dekor og luksuriøst utseende..

Ulike materialer som italienske håndverkere vet hvordan de skal arbeide med, og den dyktige kombinasjonen av tilsynelatende inkompatible elementer er overraskende..

Først og fremst gjelder dette kombinasjonen av fjær, silke, organza og metall i en lampe. Svært ofte er den messing, forkrommet eller belagt med “antikk gull”, som ser bra ut med en lampeskjerm laget av hvitt eller gult stoff eller med krystallhengende dekorasjoner med fjær.

Messing, i sin naturlige bleke gullfarge, fungerer også godt med alle slags høyglansede porselenfarger. Keramiske nyanser, som tulipaner, harmonerer herlig med perlefarget metall og melkeaktig opal krystall anheng.

Den gule krystallet av anheng og lampeskjermer laget av skinnende Murano -glass ispedd gullfolie resonerer perfekt med metallet belagt med “hvite perler”.

Ofte er metallbunnen til lysekronene kombinert med naturlige treelementer, noe som gir fargespill med Swarovski -krystaller. For eksempel gjør metallets “eldre gull” belegg trepartiene i “mørk valnøtt” mer sofistikert, og de grønne krystallhengene viser seg å være prikken over i’et til dette mesterverket..

Smidd bronse som base bærer komplekse blomsterkomposisjoner laget av Murano -glass, som flyter fra en nyanse til en annen og glitrer, skaper effekten av en levende rosebud eller tulipan.

Krystallhengene kan dekorere elementer av glass og keramikk, eller fungere som en solo, og skape illusoriske anheng-fosser som henger på lange metallsnorer.

Populære stiler

I tillegg til upåklagelig kvalitet, er italienske lysarmaturer verdsatt over hele verden for sin utsøkte design og subtile stilfølelse. Fram til 60 -tallet av forrige århundre produserte denne industrien hovedsakelig klassiske lysekroner, lampetter og suspensjoner. Men mellom 1960- og 1980 -årene. det var en sterk økning i interessen for samtidskunst, og fra den tiden begynte glassblåsere å lage moderne lamper av flerfarget Murano-glass.

De er henrettet i nesten alle kunstneriske retninger og er likt av publikum ikke mindre enn de generelt anerkjente klassikerne. Det var her post-modernistiske lysekroner dukket opp i stilen som kalles “memphis” og skiller seg ut med lysstyrken til farger og unike geometriske former. Kjente postmoderne designere som Mario Botta og Aldo Rossi ble anerkjent. De lager bordlamper, sconces og gulvlamper for merkevaren Artemide..

En annen slående retning var antidesign-stilen som er karakteristisk for italienske kunstnere, full av ironi og eksperimentering. Det andre navnet på denne stilen er kitsch, og dens særpreg er blanding av ukombinerte farger, teksturer og materialer, fengende utseende og installasjon av lamper på de mest uforutsigbare stedene..

For de kjøperne som ikke er tilbøyelige til å eksperimentere med stil, skapes vakre lamper i nesten alle områder av moderne design. Dette er minimalisme, hi-tech, organisk design, popkunst og art deco..

. Disse stilene kan ikke kalles en italiensk oppfinnelse, men mesterne i venetiansk glass fyller dem med friske ideer og blander dem med klassiske tradisjoner og teknologier fra forskjellige epoker..

De mest kjente på disse områdene er lampene laget for merkene Flos, Axo Light, Fabbian Illuminazione og Foscarini..

Og selvfølgelig er de venetianske kultklassikerne til enhver tid verdsatt, og kjennetegnene er luksus og eleganse. Hengende og horisontale lysekroner med opptil seksti elementer, laget i full overensstemmelse med gamle tradisjoner, aksepteres over hele verden som et synonym for komfort og velvære.

Trendy farger

For restaurant- og hoteleiere i Hong Kong, De forente arabiske emirater eller Los Angeles, som ønsker å imponere gjestene sine, er det ikke tilfeldig at de velger lamper fra Italia. Murano glass produksjonsteknologi lar deg leke med farger og flekker, og dette fører igjen til at det opprettes lysekroner i alle slags fargenyanser. I moderne interiør oppfordres det til sonering med farget belysning – fra tradisjonelt gult lys til grønt og lilla.

Denne trenden innen interiørdesign støttes aktivt av italienske belysningsprodusenter som lager mesterverk av farget glass..

Fremkomsten av LED -lamper ga en ny fantasi for kunstnere, takket være evnen til å redusere lampens størrelse, vakre kreasjoner av hvitt, rødt, gull og til og med svart ble født, og belyste rommet takket være de små lysene på ender av hornene. Slike lamper er produsert av det verdensberømte verkstedet til Lu Murano, som alle er eksklusive og pryder butikker og konsertsaler.

For et interiør i hjemmet kan du kjøpe en mer beskjeden, men ikke mindre attraktiv modell, laget i en av de tradisjonelle teknikkene. For eksempel en hengekrone med grønne eller rosa nyanser fra merket Sylcom eller en taklampe i form av akvamarin og gjennomsiktige isflak fra merkevaren Serip..

Størrelser og former

I butikker i Paris og London er italienske lysekroner like populære som på yachter til milliardærer og filmstjerner. Årsaken til denne populariteten er ikke bare i kvalitet og stil, men også i de mange valgene. Tradisjonelle italienskproduserte johannesbrød lysekroner er fortsatt etterspurt, men de har blitt betydelig erstattet av nye former og typer som har en ikke-standard presentasjon..

Taklamper er vanligvis små i høyden, de er designet for bruk i rom med lavt tak og bidrar til å visuelt øke høyden på veggene. Gjennomsnittlige dimensjoner på en slik armatur er 520 mm x 150 mm. Denne skjermen kan inneholde opptil 10 halogen- eller LED -lamper. Lampeskjermen kan ha alle slags former og farger, avhengig av stil.

En slik moderne form på armaturen, som en suspensjon, ble opprettet for å justere høyden og endre retningen på lysstrømmen. På denne måten er fjæringen fundamentalt forskjellig fra lysekronen. Deres størrelse og form bestemmes utelukkende av mesterens fantasi. Det er ingen klare begrensninger eller tradisjoner i utførelsen av disse armaturene. Som et slående eksempel kan vi forestille oss designeroppheng fra Barlas Bailar, laget av forniklede kjeder, draperet som silke.

Lysekroner kan være enkelt-, to- og trelags. Vanligvis er det vanlig å bruke en-lags lysekroner til belysning av boligkvarter, mens mer komplekse strukturer dekorerer haller, kontorer, salonger og konsertsaler..

Lysekronens størrelse og vekt, antall lysestaker eller nyanser og nivåer bestemmes av smak og ønsker fra eierne.

Et viktig poeng når du velger en stor lysekrone vil være bæreevnen til bygningens takbjelker, fordi vekten på noen lysekroner kan nå 100 kg. Lysekroneformer er veldig forskjellige. Flatprodukter “uendelig” ser veldig imponerende ut. Blant verkene finner du store brannformede lysekroner, asymmetriske blomster og til og med svaneformede lamper..

Gulvlamper, sconces og bordlamper er vanligvis en del av samlingene som inkluderer lysekrone, skjerm og oppheng. Alle disse lampene er laget i en enkelt stilløsning, som lar deg dekorere rommet så harmonisk som mulig..

Når du kjøper alle belysningsarmaturer i den utvalgte samlingen, trenger ikke eieren å bekymre seg for kompatibiliteten – dette problemet er allerede løst takket være den utsøkte smaken til den italienske designeren..

Merkeoversikt

I dag er det mer enn 40 merker som produserer italienske lysarmaturer. Samlingene i katalogene oppdateres hvert år, de siste trendene og originale enhetene tilbys kjøperen samtidig med de klassiske modellene. De mest kjente merkene i vårt land er:

 • LightStar produserer alle typer belysningsutstyr, inkludert taklamper laget av Murano -glass i forskjellige pastellfarger, elegante små anheng og lysestaker, samt lysekroner laget i klassisk eller technostil og minner om en vev av ledninger. Også interessante er gulvlamper og bordlamper av dette merket, laget både i art deco -stil og i klassikerne..

 • Reccagni angelo representerer stilen til det elegante klassiske Italia, den trekker mot hvitt, fortynnet med flekker av gjennomsiktig glass. De kjente tradisjonelle formene til lysekroner, nyanser, sconces og bordlamper kombineres med messing og gammel bronse.

 • St luce tilbyr alle typer lysarmaturer, inkludert bakgrunnsbelysning og bordlamper, laget i høyteknologiske, moderne, art deco- og provence-stiler. Et særtrekk ved dette merket kan kalles fravær av nyanser på mange lysekroner, i dette tilfellet er lysformede lamper intrikat dekorert med metallkjeder, blader og anheng laget av krystallkrystaller.

 • Odeon ligh i sine samlinger følger de strengt kanonene i technostilen, og dekorerer geometriske nyanser med mangefasetterte krystaller, som er festet på forkromede buer som ligger horisontalt. Krystall kan være enten gjennomsiktig eller flerfarget, beslag har vanligvis en skinnende kromfinish.

 • Vitaluce Varemerket for merket hennes er en uvanlig lysekrone, der nyanser erstatter vinglass. Mange lamper av dette merket er laget i denne jugendstil, men ikke alle. Vegglamper og små hengende lysekroner i blomsterstil, som ligner buketter av grasiøse blomster i pastellfarger, er overraskende delikate og delikate konturer..

 • Ipe Cavalli Brunilde produserer designerlamper, dette er elite interiørdekorasjoner, laget i en luksuriøs art deco -stil. Formene på innredningen er gjenkjennelige og unike, blant dem er det en stilisert kvinnehånd med en kaffekopp eller bare plafonds i form av en kopp og en kaffekanne. For kjennere av klassikerne tilbys flerlags krystallstrukturer, laget på bestilling..

 • Masiero – Dette er utsøkte lysekroner, gulvlamper og lamper av glass og krystall, med nyanser av den tradisjonelle “Damaskus” -formen, som er dekorert med fosser av glitrende anheng. Krystall i forskjellige farger, forgylling, organza -nyanser lar deg lage luksuriøse klassiske lamper. Samtidig tilbyr designere lysekroner og lyspærer laget av slitesterk hvit plast med høye refleksegenskaper..

 • Axo lys produserer eksklusive taklamper og lampetter i jugendstil, gjenkjennelig på grunn av den ukonvensjonelle langstrakte formen til anheng, som minner om silhuetter av fisk eller vridde istapper. Rødt, sølv, gull, oransje og til og med svart, de er laget av to-lags Murano-glass og kan ordnes i lag på lange tynneste metalltråder. Et karakteristisk trekk ved dette luksusmerket er også skyggeglassene med lange ben uten baser..

Vakre eksempler i interiøret

 • Med tanke på de uvanlige og stilige designlampene, er det først og fremst verdt å nevne mesterverkene i LU Murano -verkstedet, skapt takket være talentet til maestro Fabio Fornasier. De kalles guddommelige lysekroner, unike kreasjoner, og det er de absolutt. Det er en moderne jugendstil kombinert med det tradisjonelle håndverket på øya Murano.

Disse lysekronene har ingen analoger, de ligner enten lotusblomster eller korallgrener. Delikate glassblader toppet med lysdioder som reflekterer lysene i en unik teknologi med skinnende glass.

En slik lysekrone kan være av forskjellige størrelser, den vil dekorere både gangen til et elegant hotell og en mellomstor stue. De viktigste betingelsene som er nødvendige for at en slik dekorasjon skal se harmonisk ut, er tilstedeværelsen av høyt tak og ledig plass, som lar deg beundre lampen på avstand.

En beskjeden lysekrone fra denne glassblåseren koster rundt 55 000 rubler, for de mest interessante verkene er prisen angitt på forespørsel.

 • Enhver italiensk lysekrone kan gi stil og sjarm til et rom, uansett størrelse. For lav takhøyde i stua er flate “uendelig” lysekroner eller anheng egnet. For eksempel, i stuen, laget i kalde grå og hvite toner, vil to suspensjoner nær veggen, laget av glitrende krystall, glitrende og glitrende som en foss, være et godt tillegg. Møbler i teknostil, for eksempel sofaer og lenestoler av hvitt skinn på forkrommet metallbunn, vil være en verdig innramming av lamper, som selvfølgelig utfører en solodel i dette interiøret..

 • Du kan kjøpe en vakker italiensk lysekrone på soverommet, i barnehagen og til og med på kjøkkenet. Det viktigste er at takhøyden tillater det og lampen passer inn i den generelle utformingen av rommet. For eksempel, i et soverom dekorert i rustikk eller jugendstil, ville en klassisk johannesbrødkronekrone med stearinlyslamper, dekorert med melkehengende glassheng og kjeder, se passende ut. For å forsterke effekten kan metalldelene se ut som eldret bronse eller forgylning. En seng med en metallramme, også dekorert i antikk stil, vil skape et harmonisk ensemble med en lampe.
 • En uvanlig lampe, som vi kan si at den kommer fra undervannsverdenen og ligner en opphopning av alger, er også egnet for et soverom, men det vil gi rommet en helt annen stemning. På grunn av særegenhetene i lysekronens struktur, som kommer til uttrykk i sammenveving av glassrør, skaper det et spill av lys og skygge i rommet, som understreker rummets intimitet..

 • Valget av en lysekrone for en barnehage avhenger i stor grad av barnets alder og kjønn. For søte små prinsesser er de italienske klassikerne med hvite nyanser, harmonisk supplert med møbler dekket med hvit lakk, pastellfarger av tapet og baldakiner over sengen, passende.
 • Gutter vil være interessert i loft og høyteknologiske lamper, som vil understreke den dynamiske livsstilen til eieren av rommet. En fordel når du velger en lysekrone for soverommet til en tenåringsgutt, vil ha de modellene som lar deg lage en rettet lysstrøm etter hans vilje..

I videoen nedenfor kan du se interessante ideer om italienske lamper i forskjellige interiører..