Asztali lámpa: hogyan találja meg a legjobb fényt otthonának

A világítás szerves szerepet játszik a belsőépítészetben. Akár több fényt kell biztosítani egy sötét szobában, akár egy karakter nélküli teret kell átalakítani, az új lámpatest kiválasztásával könnyen kielégítő eredmény érhető el. A megfelelő fényforrás kiválasztása azonban néha igazi kihívást jelenthet. Ha ez a te eseted, ne aggódj! Azért vagyunk itt, hogy elkísérjük Önt erre a nagy kalandra. A következő sorokban a hangsúly az időtlen fényforráson, különösen az asztali lámpán van. Néhány egyszerű szabály követésével megtudhatja, hogyan találhatja meg az Önnek megfelelő modellt.

Milyen szempontokat kell figyelembe venni az ideális asztali lámpa kiválasztásakor ?

asztali lámpa modell fa és matt fekete kivitelben, hálószoba dekoráció fehér és szürke színben, sárga ékezetekkel

Hogyan válasszunk asztali lámpát

Esztétika és funkcionalitás – két alapvető kritérium az ideális tárgy megtalálásához. Első pillantásra nehéznek tűnhet felfogni a kettő közötti egyensúlyt, de a valóságban ez nem olyan bonyolult. Akár eredeti asztali lámpát keres, a nappali fény vagy egy dizájnos éjjeli lámpa, mindössze annyit kell tennie, hogy az apró részletekre (méret, teljesítmény, design) összpontosít. Most nézzük meg, hogyan lehet sikeres ebben a kihívásban.

A tökéletes lámpatest ötvözi az esztétikát és a funkcionalitást

ötlet, hogyan lehet díszíteni a nappalit jungalow stílusban fa bútorokkal és több beltéri zöld növénysel

Határozza meg a lámpa méretét

A ritka drágakő megtalálásának egyik legfontosabb tippje a tér sajátosságainak megfelelő modell kiválasztása. Ehhez némi figyelmet kell fordítani a szoba méreteire. Például, ha egy kis hálószobáról van szó, ajánlatos előnyben részesíteni a kompaktabb modelleket, nehogy összezavarja a teret. Másodszor, fontos figyelembe venni azt a bútordarab méretét is, amelyre a lámpát helyezi. Leggyakrabban a lámpa mérete az asztal méretétől függően változik. Általában a halmozott magasság (lámpa és szekrény) a padlótól a lámpa tetejéig nem haladhatja meg a 160 cm -t. Ideális esetben a lámpa magassága nagyjából megegyezik a szekrény magasságával..

Válasszon olyan modellt, amely tökéletesen megfelel a tér sajátosságainak

melyik éjjeli lámpát válasszuk a szoba stílusának megfelelően, réz kialakítású éjjeli lámpa modell fehér hálószobában

Határozza meg a szükséges fénymennyiséget

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki a lámpából, meg kell tanulnia megkülönböztetni a különböző típusú izzókat is, amelyek kompatibilisek a kiválasztott modellel. A fő figyelembe veendő jellemzők közül a következők:

  • az alap – ha az izzó nem tartozék, figyeljen a műszaki részletekre, hogy megtalálja az asztali lámpával kompatibilis alapmodellt
  • színhőmérséklet (° K) – döntse el, hogy melyik fehér fényt szeretné használni. Az úgynevezett kék-fehér hideg fény értéke meghaladja az 5000 Kelvin értéket, és leggyakrabban olyan helyiségekben használják, mint a fürdőszoba vagy a konyha. A nappalikban a semleges fehér (3000-5000 ° K) és a meleg fehér (3000 Kelvin alatt) előnyös..

Válassza ki a megfelelő világítást minden szobához

hogyan válasszon lámpát a szoba típusának megfelelően, hálószoba dekoráció fehér és fekete éjjeli lámpával

Válassza ki az asztali lámpa kialakítását

Kétségtelen, hogy a lámpa kialakítása és egyedi varázsa nagymértékben befolyásolja választásunkat. Így a végső döntést a lámpatest anyaga, alakja és színe is diktálja. Általában olyan modellt választhat, amely integrálódik a már meglévő dekorációval, vagy egy eredeti darabot, amely eleve kiemelkedik. Az alábbiakban megtalálja a belső tér legnépszerűbb stílusainak jellemzőit, amelyek segítenek kiválasztani:

  • szüreti / kopott, elegáns lámpák – hitelesek, fából, elöregedett hatású kivitelben, dekoratív masnival, pamut- vagy vászonárnyalattal, tekercses díszekkel, szaggatott élekkel
  • ipari stílusú lámpák – beton vagy fém hatású kivitel, semleges árnyalatú (fehér, szürke, fekete), matt felülettel, vaslábakkal
  • rusztikus lámpák – fából faragva, nemezárnyalatok erdei állatmotívumokkal, lábak szarvaskürt utánzatával
  • egzotikus lámpák – lábak és lámpaernyők növényi szálból (bambusz, rattan, szalma)

Azok, akik nem egy bizonyos stílust céloznak meg, más megközelítést választhatnak: válasszák a lámpát a színe szerint. A világos árnyalatú (fehér, bézs, sárga) lámpák erősebb fényt bocsátanak ki, míg a sötét árnyalatú modern színek (szürke, fekete, sötétkék) koncentráltabb fényforrást jelentenek, és hatásosabbak lehetnek..

Az asztali lámpa kiválasztását mindenekelőtt vizuális megjelenése diktálja

példa, hogyan lehet fehér és kék színű modern hálószobát díszíteni a természet ékezetével, üveg és arany asztali lámpa modellel