Vinduskarmen bord i barnehagen

Vinduskarmen kan gjøres om til et elegant skrivebord på barnerommet. Den originale og komfortable designen vil appellere til ethvert barn.

Uten bord og livet er ikke det samme

Den vanlige stereotypen tilsier at vindussetet kun er for blomsterpotter. Men nei! For eksempel i Europa har vinduskarmer lenge blitt sofaer, sokkler og bord. Viser seg. fra det kan du bygge et veldig nyttig og vakkert møbel.

Dette gjelder spesielt for små leiligheter. Tross alt, dagens valg av designideer lar deg innrede et lite område slik at det fortsatt vil være mange kvadratmeter. For eksempel, etter å ha bygget et vinduskar i bordet i barnehagen, vil det ikke være nødvendig å ta plass med et eget bord. Tross alt kan du ikke klare deg uten et bord i rommet der barnet bor..

Det er ved bordet at både babyen og tenåringen lever viktige stadier i livet: leke, tegne, forme og forberede seg på leksjoner. Og på det bredeste vinduskarmen bordet får barnets fantasi fullt omfang. Det kan bo bøker og leker her, som nå ikke trenger å ta plass i rommet..

Ulike hyller i bakkene, skapene og bordene under bordet vil være passende. Lampen kan også monteres på veggen for ikke å ta plass på bordet.

7 bilder

du vil ikke angre på det

Når et bord er laget i stedet for en vinduskarme, spiller bordplaten en stor rolle. Det ser ut til at dette bordet nå er en forlengelse av vinduskarmen. Moderne og stilig. Praktisk og praktisk. Den største fordelen med et slikt bord er lagring av boareal. Fordi han alltid er ved vinduet, og vanligvis blir dette stedet nesten aldri brukt..

En annen fordel er dagslys. I løpet av dagen kan du tilbringe tid ved bordet uten å kaste bort strøm eller ødelegge barns syn. En solrik dag vil ikke være til hinder. I lys sol kan vinduet dekkes med persienner eller et forkortet gardin.

Forresten, ikke glem en positiv nyanse – barnets føtter vil være ved siden av batteriet. Du kan til og med tenke på et stativ for dem. Om vinteren vil denne komforten være uvurderlig..

7 bilder

Interessante varianter

Dekorer bordplaten ved barnehagevinduet er mulig på en rekke måter. Alt avhenger av personlige preferanser og det generelle interiøret i rommet..

Fra selve vinduet

Det klassiske rommet har et vindu i midten. Her kan du trygt installere en bred bordplate fra selve vinduet.

Hvis vinduet ikke er plassert i midten, men er forskjøvet litt til siden, er det godt å lage en innebygd hjørneskarm. Det vil strekke seg helt til hjørnet, og det er logisk å flytte til neste vegg, og dermed danne et koselig arbeidshjørne for eleven. I tillegg vil dette perfekt lindre rommet, for på en så romslig overflate kan du spre lærebøker, sette en bærbar datamaskin og gjøre lekser i notatbøker.

I noen eldre leiligheter var terskelen opprinnelig designet for å være lavere enn standard bordnivå. I dette tilfellet må vinduskarmen økes, og først etter det skal benkeplaten installeres..

Med garderober

Et vinduskarmen bord med garderober er veldig praktisk. De kan være på sidene av vindusåpningen og under bordet. La det for eksempel være skap med dører i bunnen, og åpne hyller øverst. Nå vil leker og bøker, album og maling, suvenirer og andre småting flytte hit. Rommet blir frigjort fra massen av barntilbehør. Dette vil glede både småbarn og tenåring..

Med uttrekkbar bordplate

Et uttrekkbart vinduskarmebord vil frigjøre plass i rommet enda mer. Dette er et bord med to benkeplater. I dette tilfellet kan en av dem gjemmes under den andre – for å skyve ut om nødvendig og skyve inn hvis det ikke er nødvendig. Dette valget er spesielt uunnværlig for rom med små barn. Fordi de bare trenger et bord fra tid til annen, men vidden for aktive spill – hele tiden.

Med sammenleggbart bord

I hverdagen spiller en romslig vinduskarme rollen som et bord. Men når et slikt bord er nødvendig øker i størrelse, er det nok bare å heve bordplaten. Høyden på klappbordet kan planeres eller gjøres like under vinduskarmen. For eksempel har venner kommet til et barn, og de vil leke eller studere sammen. Dette alternativet er egnet, og hvis rommet er bebodd av to, eller til og med tre barn.

Bord for to

Når barnehagen er beregnet for to eller til og med tre, er interiøret valgt noe annerledes. Bordet er intet unntak. I sovjetiske tider delte barn i slike tilfeller et enkelt bord. Eller foreldre kjøpte to bord på en gang, noe som er flott for å rote i rommet. Tidene har endret seg, og nå kan du skape komfort for hvert barn og samtidig få ekstra kvadratmeter. Og det ser slik ut: Bordplaten strekker seg langs hele vinduet fra vegg til vegg. Under vinduskarmen, på begge sider, er det et skap og skap med skuffer og hyller. Og i midten er bordet delt med en felles kommode. Det viser seg at ett skrivebord er to eller tre steder. Barn kan stille studere hver ved sitt eget bord. Det vil vise seg å være en treningssone, med tanke på alles interesser.

Materialer

Vinduskarmen i barnehagen må være miljøvennlig. Det optimale valget som materiale til benkeplaten er naturlig tre. Bedre hvis det er et eik. Vakker, sofistikert og holdbar. Men eikoverflaten på skrivebordet er ikke billig. Derfor kan du velge lønn, kirsebær eller kastanje..

7 bilder

Et utmerket økonomisk alternativ er å bruke en fiberplate laget av presset spon (HDF eller MDF). I dette tilfellet kan du til og med lage bordplaten selv. Bevæpnet med en elektrisk stikksag, lag dine egne bordkanter. Et slikt bord vil absolutt gi rommet individualitet..

Spørsmålet kan nærmer seg enklere – kjøp et sponplate, kitt det og mal det i hvilken som helst farge som passer interiøret. Eller lim med PVC -film.

Men det vanligste alternativet er kanskje plast. Praktisk og lettstelt for et slikt bord.

9 bilder

Verdifulle tips

  • For å unngå ubehagelig frost på vinduene og sølepytter på bordet trenger du ikke tette batteriene tett. Luft må sirkulere takket være hull i benkeplaten og dekket med dekorative rister.
  • Batteriet trenger ikke å være helt lukket også fordi det varmer opp rommet. Ellers vil ikke den varme luften være nok i rommet. Derfor bør plassen under bordet være åpen..
  • Et vinduskarmen bord av riktig størrelse vil hjelpe ikke å skade barnets holdning og skape bekvemmelighet. Bordplaten kan være av hvilken som helst størrelse. Men det viktigste er at det passer til høyden på barnet. Høyden skal være omtrent 75 cm. Og bredden er ikke mindre enn 50 cm, slik at bordet fritt kan romme en lampe, bøker, notatbøker, en skjerm og andre nødvendige ting.
  • For pålitelighet er det bedre å velge en tre-kammer glasspakke. I dette tilfellet, når du jobber ved bordet, er ikke barnet truet av trekk og gatestøy. Og så vil barnet gå sin sak ved bordet i stillhet, varme og viktigst – med glede..
  • Persienner med vinduskarmen må velges spesielt. Det er klart at lange gardiner ikke vil fungere her. Men de forkortede alternativene vil komme godt med. Du kan også velge persienner som matcher farge og stil med interiøret. En annen flott løsning – rullegardiner.

9 bilder