Takdesign på barnerommet

Takets design i barnerommet bør være et harmonisk tillegg til det generelle interiøret i barnets soverom og samtidig gjenspeile hans indre verden og individualitet. Før du snakker om designalternativene for taket i barnehagen, må du bestemme hvilke krav det må oppfylle.

Funksjoner i taket til barnerommet

Taket i barnerommet må først og fremst være trygt, dette konseptet inkluderer både brannsikkerhet og giftfrihet og hypoallergenitet.

Holdbarhet og styrke er andre kriterier for et godt tak på et barnerom. Belegget bør velges slik at det vil tjene deg i nesten 5-7 år til neste reparasjon..

Taket i barnehagen bør ikke være for pretensiøst og for overbelastet med unødvendige detaljer. Slik design kan overarbeide barnet eller distrahere det fra timene..

Samtidig kan det ikke være kjedelig, for barnerommet er en liten manns verden, fylt med glede og barndomsdrømmer..

Taket i barnehagen bør dekoreres ut fra barnets aldersegenskaper, og han liker også utseendet sitt. Selvfølgelig er voksne engasjert i utformingen av babyens soverom. Men tenåringer, fra de er 10 år, er veldig nøye med interiøret i rommet sitt og dekorerer soverommet etter eget ønske..

Alle disse enkle kravene må overholdes når du dekorerer taket i barnehagen.

Vurder de vanligste typene tak i barnehagen, og ta hensyn til deres fordeler og ulemper.

Tøye ut

Til dags dato kan den mest populære typen tak i barnehagen med rette betraktes som et strekkloft. Flere og flere foreldre velger akkurat dette alternativet for å dekorere barnerommet..

Denne konstruksjonstypen har betydelige fordeler:

 • Installasjonen utføres så snart som mulig uten forberedelse av overflaten;
 • En klut fuktet i en spesiell løsning tiltrekker seg ikke støv, dessuten kan et slikt tak tørkes med en fuktig klut;
 • Denne konstruksjonstypen forutsetter variasjon i belysning etter din smak – du kan montere en sentral lysekrone og spotter rundt omkretsen, velge områder for belysning, ordne lamper i grupper;
 • Et bredt spekter av design gjør det mulig for de mest fantasifulle løsningene – lerret i forskjellige farger og teksturer, som viser dine favoritt tegneseriefigurer, praktisk talt alle utskriftsalternativer, opp til å overføre et foto til taket.

Ulempene med strekkloft inkluderer:

 • Kompleksiteten i installasjonen – bare et profesjonelt team kan installere et slikt tak ved hjelp av et spesialverktøy;
 • Stretch-takmalerier er damptette på grunn av deres syntetiske opprinnelse;
 • Strekktak er ganske skjøre strukturer – et leketøy som uten hell kastes av et barn kan skade lerretet, og det vil bli nødvendig med nye reparasjoner;
 • De høye kostnadene for strekklofter er ikke designet for hvert familiebudsjett..

Gips

Gipsplater er et favorittalternativ for å dekorere taket i et barnerom. Du kan lage et tak på flere nivåer, tenke over forskjellige fremspring og nisjer ved hjelp av gips. Dekorer gips med maling eller tapet.

Et tak i gipsplater har følgende fordeler:

 • Det er miljøvennlig, holdbart og brannsikkert;
 • Ved hjelp av forskjellige gipsplatekonstruksjoner kan du skjule eventuelle feil i taket;
 • Gips har høy varme- og lydisolasjon;
 • Takkonstruksjon av gipsplater kan lages av deg selv.

Ulempene med slike tak inkluderer:

 • Installasjon av strukturen og påfølgende pussing og maling av gips er en lang og arbeidskrevende prosess.
 • Dessuten krever et gipsplattak ekstra høyde, siden strukturen tar opp 5-7 centimeter av det øvre rommet..

Konstruksjoner på flere nivåer

Dette alternativet for takinnredning lar deg levendegjøre de mest kreative ideene og ønskene til innbyggeren i rommet. Flernivåkonstruksjoner er laget av gipsplater eller bruker et strekkduk i flere nivåer. Kombinerte alternativer brukes i økende grad, hvor midten er representert med et strekkduk, og gipselementer er plassert på sidene..

Tak på flere nivåer er et utmerket alternativ for å regulere plass til et sove-, lekerom, arbeidsområde. Ved hjelp av dette designet kan du dekorere taket i barnehagen til heteroseksuelle eller ujevne barn..

Flernivåstrukturer oppfyller perfekt den estetiske funksjonen, legger til volum i rommet. Den eneste viktige betingelsen er at et rom med takkonstruksjoner på flere nivåer skal være stort, i et lite rom vil et slikt tak være upassende.

I tillegg til de ovennevnte designtypene, bruker de maling, bakgrunnsbilder, tegninger og glødende klistremerker, dekor med lameller og tekstiler når de dekorerer taket i barnehagen..

Fargeløsning

Som regel velger de fleste foreldre lyse farger i innredningen av taket i barnehagen. Den klassiske versjonen av et rosa tak for en jente og et blått for et gutterom er fortsatt en vinn-vinn. For taket i en barnehage med heteroseksuelle barn er gule, beige farger godt egnet. Hovedregelen er å velge lyse, ikke-prangende farger som ikke tretter øynene. Gi preferanse til grønne, lavendel, melkeaktige, pulverformige nyanser.

Et riktig designet tak i barnehagen, med tanke på barnets ønsker, er nøkkelen til en harmonisk utvikling av personligheten.