Tak i barnehagen

Hva skal være taket i barnehagen? Alle står overfor dette spørsmålet minst en gang i livet. Mange foreldre, som utstyrer et rom for barnet sitt, jager mote, glemmer ofte at det først og fremst skal være miljøvennlig og som eieren, og først da fasjonabelt.

9 bilder

Valgte funksjoner

Når du velger materialer til taket i et barnerom, er det nødvendig å foretrekke miljøvennlige, ikke-allergeniske komponenter. Det er bedre å velge materialer til dekorasjon, som er merket “for barn”. Slike produkter gjennomgår dypere kvalitetskontroller..

7 bilder

Takbelegget må ikke samle støv på seg selv, det må ikke bare tåle tørr, men også våt behandling.

Taket i barnehagen må være sterkt, ettersom barnet kan kaste en ball og andre leker på den.

9 bilder

Hvis du planlegger å installere en veggstang med takfeste i rommet, vil strekkloft definitivt ikke passe deg, siden disse to strukturene er inkompatible. Og hvis du installerer tak i gipsplater, forsterk stedet der den svenske veggen skal festes med en trebjelke for å unngå ubehagelige konsekvenser.

Når du velger takbelegg, vær oppmerksom på fargene. Dette er veldig viktig fordi barnet ditt vil se ham når han våkner og sovner. Samtidig skal taket fremkalle positive følelser..

11 bilder

Bedre å lage taket i pastellfarger. Beige, lyserosa, blå, sølvfarger vil berolige babyen din før sengetid og forbedre humøret når du våkner.

Du bør ikke velge et veldig lyst belegg for taket, spesielt for barn med en skjør psyke, siden slike tak vil forårsake aggresjon.

13 bilder

Gul farge forårsaker mental aktivitet hos barnet, derfor er det bedre å plassere taket i denne fargen over arbeidsområdet der barnet vil lære leksjoner. Det vil hjelpe ham med å konsentrere seg..

Tak med fotoutskrifter er egnet for små barn. De vil hjelpe deg med å stupe inn i eventyrverdenen til prinsesser, skip, rom.

8 bilder

For eldre barn er det å foretrekke å velge solide tak, men samtidig kan du leke med farger.

Når du skal dekorere et tak i et barnerom, trenger du ikke overdrive det. Fordi selv det vakreste taket, men for lyst, med mange elementer og teksturer, vil legge press på barnet ditt og få ham til å bli negativ..

8 bilder

Varianter

Det er ikke så få typer tak, men er de alle egnet for et barnerom, i et ganske aggressivt miljø, og kan de alle installeres i en barnehage fra et sikkerhetsmessig synspunkt??

Når du velger tak for barnehagen, ikke glem å spørre barnet om preferansene hans, slik at han vet fra barndommen at hans mening er viktig for deg..

Spenninger

Stretch -takbelegg blir stadig mer populært. De er PVC -film eller spesialtøy strukket over en ramme, som er festet langs veggene eller i taket, avhengig av design. De ser flotte ut, krever ikke spesiell forberedelse før installasjon, er enkle å rengjøre, miljøvennlige, har en annen tekstur, absorberer ikke kondensat, noe som betyr at sopp ikke starter i den. Strekktak har god varme- og lydisolasjon, de trenger ikke å males, de mister ikke utseendet over tid. Det er bare tre ulemper med et slikt tak:

  • de kan ikke settes sammen av oss selv;
  • de er utsatt for mekanisk skade;
  • ikke la luft passere gjennom, og dermed bryte mikroklimaet i rommet.

Strekktak kan velges i hvilken som helst farge fra monokromatisk til tak med forskjellige mønstre, inkludert flerhelter. Dette taket lar deg skape en illusjon av en stjernehimmel hvis lysdiodene er skjult under det, og vil også bidra til å legemliggjøre nesten enhver designidee..

Den matte strukturen i strekklofter lar deg designe taket slik at det ikke kan skilles fra det som er malt med vannbasert maling. Glanset vil ikke bare bidra til å øke takhøyden visuelt, men også skape en 3D -effekt. Stretchtak i stoff vil også se bra ut på et barnerom. Teksturen deres vil vakkert skape en unik atmosfære i rommet, i tillegg lar slike belegg luft passere bedre, noe som er et betydelig pluss for et barnerom..

Stretch-tak er kompatibelt med nesten alle belysningselementer, noe som vil skape lys på flere nivåer i rommet.

Dette er ikke et budsjettalternativ. Prisen for installasjon av slike tak er ganske høy..

Gips

Nedhengt tak i gips er også veldig populært. Deres største ulempe er at installasjonen reduserer takhøyden. Men det er et ganske budsjettalternativ. Med en ubetydelig pris og evnen til å gjøre alt med egne hender, er det en utmerket konkurrent til et strekkloft. Gips er et miljøvennlig materiale, det er lov å bruke det på barnerommet.

Gipsplaten har også gode varmeisoleringsegenskaper. Det gir også god støyisolering.

Når det gjelder brannsikkerhet, kommer den først, etter et enkelt maleri, siden denne strukturen ikke brenner eller smelter.

Men et slikt belegg trenger etterbehandling, maling eller tapetsering. Dette medfører ekstra økonomi og lønnskostnader..

For de som trenger et billigere alternativ, er et tak på gipsplater på ett nivå egnet. Det vil skjule alle uregelmessigheter, noe som er spesielt viktig i oppsettene til “Khrusjtsjov” og “Stalin”. Du trenger ikke å justere, bare installer føringene, fest gipsplater, gips og maling. Også dette takbelegget lar deg lime tapet på det..

8 bilder

To-lags

Taket, laget av to nivåer og mer, hjelper perfekt til å avgrense barnerommet, tildele et soveplass, et lekeområde, et skrivebord. De vil også være nyttige i et rom der barn av forskjellige kjønn bor. Han vil hjelpe til med å ordne barnerommet i henhold til begge barns ønsker..

I tillegg gir et slikt tak praktisk talt ubegrensede designmuligheter. Her kan du legemliggjøre den mest vågale ideen. Ideene om en kosmisk himmel med stjerner er veldig populære. Et slikt tak vil berolige barnets nervesystem før sengetid. I tillegg kan krøllete etasjer nær taket være laget av gips. For jenter kan du arrangere det i form av sommerfugler og for gutter i form av et fly..

Tak i gipsplater kan også kombineres med strekklofter. Dette vil gjøre det mulig å bruke forskjellige teksturer på forskjellige nivåer, noe som vil forandre barnerommet ditt og gi det et unikt utseende..

Men et tak på flere nivåer er egnet for et stort barnerom. Den lille vil bli visuelt redusert til enda flere små størrelser..

7 bilder

Suspensjon

Fôret undertak er veldig populært i barnehagen. Et mer miljøvennlig materiale enn naturlig tre er vanskelig å finne. Et slikt tak vil se bra ut i et tenåringsrom, og for barn kan du vakkert dekorere et interiør i rustikk stil med et tak laget av trefôr. Støvsuging av et slikt tak kan gjøres enkelt. Det vil ikke bygge opp statisk elektrisitet. I tillegg vil et slikt tak i de øverste etasjene være en utmerket varmeisolator. Han vil ikke la kulden fra gaten komme inn på barnerommet..

Modulære gipsplater hengende deler er også veldig populære i barnehagen i taket. For eksempel solen, skyene og mer.

Ulempen her er den samme som i de tidligere typene. Det reduserer høyden på rommet med et gjennomsnitt på 15 cm.

7 bilder

Bakgrunn

Fotoutskrift på taket i barnehagen er også veldig populært, men for at tapetet skal se bra ut, må taket fortsatt jevnes ut. For yngre barn kan du velge forskjellige tegneseriehelter her. For eldre barn kan du velge et fototapet med et bilde av himmelen eller et akvarium.Det er bedre å velge naturlig materiale til taket i barnehagen. Selv om tapeter ikke er holdbare, er de miljøvennlige og lar taket “puste”. Et slikt takbelegg vil ikke forårsake allergi hos barnet ditt..

Tapet i taket vil bidra til å opprettholde takhøyden så mye som mulig, perfekt for rom som er mindre enn 2,5 m høye.

Men når du limer tapet, bør du velge limet nøye. Den må ikke inneholde giftige stoffer.

Takplater

Dette er et veldig økonomisk alternativ for takdekorasjon. Den har et stort utvalg av farger og teksturer..

Men taksteinene er lite egnet til å dekorere taket i barnehagen. Dette skyldes det faktum at den er laget av ekspandert polystyren. Under drift frigjør dette stoffet, spesielt når det varmes opp fra lys, giftige stoffer som kan forårsake allergi eller til og med forgiftning. I tillegg har den en veldig dårlig rekord når det gjelder brannsikkerhet. De blir også lett skadet hvis flisen er litt berørt, bulker og riper blir igjen på den..

Gips

Gipshimling (ikke å forveksle med gipsplater) har blitt brukt i utførelser av leiligheter i svært lang tid. Den kan lages av plater, eller du kan lage unike stukkmønstre. Bruk av et slikt tak er tillatt på barnerommet. Ved hjelp av et stukkmønster i taket kan du fullføre designet på prinsessens rom. Slike deler kan monteres ikke bare direkte i taket, men også på et nedhengt, og til og med på et strekkloft, bare advare mesterne som installerer strekkloftet om bruk av gipselementer på forhånd..

Andre typer

Vannbasert maling

Du kan også ganske enkelt jevne og male taket med vannbasert maling. Denne innredningen er enkel og lakonisk. Ulempen er at malingen kan sprekke over tid og må males på nytt. Men barnet vokser også, og han vil ha noe nytt i det indre av rommet også. Derfor er reparasjoner på et barnerom ikke uvanlig, og denne ulempen kan ignoreres. Du kan gjenopplive et slikt tak ved å feste store leker og en interessant lysekrone til det. Dette vil ikke bare tiltrekke seg oppmerksomheten til barnet ditt, men vil også være et utviklingshjelpemiddel..

Dekor med stoff

Et slikt tak ser vakkert og uvanlig ut, men langt fra praktisk. Den må støvsuges to ganger i året og behandles med jevne mellomrom med antistatiske midler..

Den er egnet for barnehager for tenåringer, spesielt hvis den er innredet i asiatisk stil..

Vinyl klistremerker

Du kan også dekorere taket med originale klistremerker. De kan være i form av dyr, blomster, insekter. Selvlysende maling vinylstjerner er veldig populære blant barn i alle aldre.

Eksempler på et interessant interiør med belysning

Hengende skyer i babyens rom er perfekte for å legge inn spotlights i dem for hovedbelysningen i barnehagen.

Tak på flere nivåer i form av en blomst til et babyrom, bakgrunnsbelyst av en LED -stripe i kjernen.

Vinduet i taket vil definitivt glede barnet ditt. Du kan ordne det med gips og strekkloft..

Installasjon av en horisontal stang montert på et undertak er mulig hvis installasjonsstedet er forsterket på forhånd.

Den blå himmelen med løpende skyer over sengen er egnet for både en smårolling og en tenåringsjente. Laget ved å male taket i barnehagen.

Lek av lys under undertak. Sommerfuglmønster laget av lysdioder. Vil glede babyen din lenge.

Stjernehimmelen i taket vil ikke bare appellere til studenten, men også for å tiltrekke seg babyens oppmerksomhet.

Selv et tenåringsrom med blått tak er ganske tilfelle hvis denne fargen støttes av tilbehør..

Den gule solen på gipsplaten taket vil muntre opp barnet når det våkner, spesielt hvis det er lite lys i rommet hans..

En eske med fargeblyanter fra en trefôr vil dekorere taket i tenåringsrommet og skape stemning.

Gipsstøping i et klassisk prinsessesoverom.

Tegninger i form av en sommerfugl vil også være ganske passende i et jenterom..

7 bilder

Du kan dekorere taket i barnehagen med egne hender ved å stikke vinylstjerner på den.